سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

گوگل استفاده از اپلیکیشن Zoom را برای کارمندانش ممنوع کرد مديريت

  بزرگنمايي:

بازاریابی و سیاست- گوگل به کارمندانش اطلاع‌ داده است به‌دلیل وجود نگرانی‌هایی درزمینه‌ی امنیت و حریم خصوصی Zoom،‌ برای برگزاری جلسات ویدئویی اجازه‌ ندارند از این اپلیکیشن استفاده کنند.

گوگل امروز با انتشار اطلاعیه‌ای، استفاده از اپلیکیشن زوم (Zoom) را برای کارمندانش ممنوع کرده است. گوگل نگرانی‌هایی درباره‌ی امنیت اپلیکیشن زوم را دلیل اتخاذ این تصمیم عنوان می‌کند. از زمان رشد ناگهانی شمار کاربران زوم به‌‌علت شیوع ویروس کرونا و خانه‌نشینی بسیاری از افراد در سراسر دنیا، همواره اخباری درباره‌ی امنیت کم این اپلیکیشن شنیده‌ایم و به‌نظر می‌رسد همین موضوع گوگل را ترغیب کرده است چنین تصمیمی بگیرد. در ساعات نخست امروز، بازفید نیوز ممنوعیت استفاده از زوم برای کارمندان گوگل را رسانه‌ای کرد.

ظاهرا گوگل هفته‌ی گذشته ایمیلی برای تمامی کارکنانش فرستاده و از همین طریق به آن‌ها گفته است اجازه‌ ندارند از زوم استفاده کنند. گوگل به آن دسته از کارمندانش که روی رایانه‌های شرکت اپلیکیشن زوم را نصب کرده‌اند و از آن برای برقراری تماس ویدئویی با همکاران استفاده می‌کنند، گفته بود در آینده‌ای نزدیک امکان استفاده از این اپلیکیشن برای آن‌ها وجود ندارد. ناگفته نماند گوگل سرویسی برای برقراری جلسات ویدئویی دارد که از آن با نام گوگل میت (Google Meet) یاد می‌شود و رقیب زوم به‌شمار می‌آید و به‌عنوان بخشی از مجموعه‌نرم‌‌افزار جی‌سوئیت (G Suite) ارائه می‌شود.

فردی به‌نمایندگی از گوگل اطلاعیه‌ای دراختیار رسانه‌ی ورج قرار داده است که درادامه آن را می‌توانید بخوانید:

از مدت‌ها پیش قانون خاصی وضع کرده‌ایم که براساس آن، کارمندان اجازه‌ی استفاده‌ی کاری از اپلیکیشن‌هایی را ندارند که صلاحیت آن‌ها را تأیید نکرده‌ایم و در خارج از شبکه‌ی شرکتیِ ما هستند. اخیرا تیم امنیتی ما به کارمندان کاربر کلاینت دسکتاپ اپلیکیشن زوم اعلام کرده است این اپلیکیشن روی رایانه‌های داخلی شرکت کار نخواهند کرد؛ زیرا زوم با استانداردهای امنیتی گوگل برای اپلیکیشن‌های کاربردی کارمندان هم‌خوانی ندارد. کارمندانی که در این مدت از زوم به‌منظور برقراری ارتباط با اعضای خانواده و دوستانشان استفاده کرده‌اند، می‌توانند همچنان از این اپلیکیشن ازطریق مرورگر وب یا گوشی هوشمند بهره بگیرند و تماس‌های غیرکاری برقرار کنند.

همه‌گیری کووید 19 در دنیا باعث تعطیلی بسیاری از شرکت‌ها شد و کارمندان به کار در خانه روی آوردند. درضمن طبق توصیه‌ی مقام‌های حوزه‌ی بهداشت، بسیاری از مردم خود را قرنطینه‌ی خانگی کردند تا شیوع ویروس کرونا مهار شود. بنابراین، افراد برای برقراری ارتباط با یکدیگر به بسترهایی مناسب نیاز دارند که زوم یکی از آن‌ها است. زوم و دیگر سرویس‌ها نظیر اسلک و مایکروسافت تیمز توانستند به‌سرعت رشد چشمگیری در تعداد کاربران خود تجربه کنند و این موضوع به‌‌ویژه برای اپلیکیشن زوم صدق می‌کند. برقراری جلسات ویدئویی ازطریق زوم کاری بسیار ساده است و کاربران نیز همواره دنبال سادگی هستند. 

بااین‌حال، محبوبیت یک‌باره‌ی زوم باعث شد بسیاری از رسانه‌ها و کارشناسان این اپلیکیشن را دقیق بررسی کنند تا از امنیتش مطمئن شوند. بررسی‌ها نشان می‌دهد زوم نقص‌های آشکاری در حوزه‌ی امنیت و حریم خصوصی دارد و استفاده از آن ممکن است خطرناک باشد. حتی پیش از محبوبیت ناگهانی زوم و رسانه‌ای‌شدن مشکلات امنیتی آن،‌ انتقاداتی به آن وارد می‌شد. در آن زمان، کاربران معتقد بودند این اپلیکیشن از لحاظ امنیتی نقص دارد و نمی‌توان به آن اطمینان کرد. ژوئیه‌ی سال گذشته‌، نقصی امنیتی در سیستم‌عامل macOS پیدا شد که بر اثر آن، URL زوم می‌توانست وب‌کم مک‌بوک را بدون اطلاع کاربر فعال کند.

ازآنجاکه پس از شیوع کرونا زوم به محبوب‌ترین بستر برای برقراری ارتباط مردم با یکدیگر مبدل شد، رسانه‌ای‌شدن دیگر مشکلات امنیتی آن را شاهد بودیم. یکی از مشکلات امنیتی اصلی‌ و نگران‌کننده‌، «زوم‌بامبینگ» (Zoombombing) نامیده می‌شود. با اتکا به روش زوم‌بامبینگ، افراد غریبه ID جلسات ویدئویی در حال برگزاری را پیدا می‌کنند و بدون اجازه در آن‌ها حاضر می‌شوند. این افراد پس از حاضرشدن در جلساتی که ارتباطی به آن ندارند، افراد را آزار و اذیت می‌کنند. از این مزاحم‌ها با نام «زوم‌بامبر» (Zoombomber) یاد می‌شود. ظاهرا زوم‌بامبرها با حضور در انجمن‌های آنلاین، IDها را با یکدیگر به‌اشتراک می‌گذارند و برای هجوم هم‌زمان به جلسات ویدئویی برنامه‌ریزی می‌کنند. ناگفته نماند FBI گفته است زوم‌بامبرها تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرند. 

اپلیکیشن زوم به‌گونه‌ای طراحی نشده است که جواب‌گوی تعداد زیادی از کاربران باشد

یکی از دلایل اصلی عامل بروز زوم‌بامبینگ و مشکلات دیگر این است که زوم هیچ‌گاه به‌گونه‌ای طراحی نشده بود که جواب‌گوی این حجم از کاربران باشد. شرکت سازنده‌ی زوم در اوایل ماه جاری میلادی گفت در سه ماه اخیر،‌ شمار کاربران زوم از 10 میلیون به 200 میلیون نفر افزایش پیدا کرده است. ناگفته نماند مدتی پیش محققان حوزه‌ی امنیت موفق شدند نقصی امنیتی در بخش Company Directory تنظیمات اپلیکیشن زوم پیدا کنند که امکان فاش‌شدن تصاویر و ایمیل کاربر ازطریق آن وجود دارد. افزون‌بر‌این‌‌، چند روز پیش هزاران ویدئو ضبط‌شده‌ی جلسات زوم در فضای وب فاش شد

ناگفته نماند گوگل نخستین شرکت بزرگی نیست که کارمندانش را از استفاده از زوم منع می‌کند. اسپیس‌ایکس نیز مدتی پیش اقدامی مشابه انجام داد و اعلام کرد کارمندانش حق استفاده از زوم را برای اهداف کاری ندارند. حتی ناسا نیز استفاده از زوم را برای کارمندانش ممنوع اعلام کرده است.

از بین دیگر مشکلات اپلیکیشن زوم به‌اشتراک‌گذاری داده با فیسبوک بدون اجازه‌ی کاربر و فاش‌شدن پروفایل کاربران لینکدین ازطریق آن و مشکلی عجیب در فایل نصب نسخه‌ی macOS است. مشکل فایل نصب باعث شده بود رفتاری شبیه‌ بدافزار از خود نشان دهد. تمامی این مشکلات دست‌به‌دست هم داده‌اند تا انتقادات از زوم به‌دلیل نقص‌های امنیتی افزایش یابد. دراین‌باره زوم مدتی پیش اعلام کرد سه ماه انتشار ویژگی‌های جدید را متوقف می‌کند تا روی رفع مشکلات فعلی بیشتر متمرکز شود.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/119216/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زباله‌ی فضایی مربوط به فرود کاوشگرِ استقامت در مریخ

فرمانده مرکز مقاومت بسیج: کرمانشاه، نامی آشنا در سراسر کشور است

مک استودیو و مک پرو جدید احتمالاً تا اواسط 2025 معرفی نمی‌شوند

گوشی‌های پرچمدار اندرویدی احتمالاً گران‌تر می‌شوند

این جراح کوچک به ایستگاه فضایی بین المللی میرود

چهره جدید سحابی شکارچی در عکس‌های تلسکوپ فضایی جیمز وب

دعای مردم جزیره کیش برای سلامتی رئیس جمهور و هیات همراه

میان‌رده قدرتمند جدید ریلمی نمایشگر 120 هرتز LTPO دارد

گلکسی S21 FE بی‌سروصدا یک اپلیکیشن مهم را دریافت کرد

چطور ممکن است  که در سرعت نور زمان صفر ثانیه سپرى شود؟

شرایط آب و هوایی به سلامت مغز آسیب می‌زند

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «پرورش»

ایکس‌باکس بعدی احتمالاً اواخر سال 2026 عرضه می‌شود

گلکسی Z Fold 6 سامسونگ با اسنپدراگون 8 نسل 3 در Geekbench ظاهر شد

ربات‌های هوشمند در خدمت پست

مدیرکل دفتر مددکاری و مشاوره بنیاد شهید و امور ایثارگران از روابط عمومی بنیاد تجلیل کرد

این کامپیوتر ویندوزی خوش‌قیمت شبیه مک استودیو است و 32 گیگابایت رم دارد

دستگاه هوشمند "هشدار پیش از تصادف" ساخته شد

کاهش استهلاک تایر خودروهای برقی با تایرنانویی

برگزاری مراسم جشن روز دختر به مناسبت دهه کرامت با حضور جمعی از دختران شهدا

همزمان با روز دختر تجلیل از دختران شهدا در سراسر کشور صورت گرفت

خانواده‌های معظم شاهد و ایثارگر موجب وحدت در جامعه هستند

اینترنت کوانتومی در راه است

رجیستری موبایل فردا در کمیسیون اصل 90 بررسی می‌شود

اوپو حالت عکاسی 25 مگاپیکسلی را وارد فایند X7 اولترا کرد

با گسترش هوش مصنوعی، انتشار آلودگی‌های مایکروسافت 30 درصد افزایش یافته است

دستگاه نوار قلب خانگی تولید شد

تصویری زیبا از کهکشان LEDA 42160 توسط تلسکوپ فضایی هابل

گوگل رنگ‌بندی پیکسل 7 را در گوشی پرچمدار 2024 خود احیا می‌کند

گزارش دیتاک از رفتار ایرانی‌ها در شبکه‌های اجتماعی در سال 1402

یک سیاره فراخورشیدی به اندازه زمین کشف شد

جدال میان دو پیامرسان محبوب

تولید هزار نانوحسگر روی یک دانه ماسه

خورشیدگرفتگی 8 آپریل بر فراز رصدخانه ی La Silla واقع در شیلی

رزین قابل بازیافت، صنعت چاپ 3 ‌بعدی را متحول می‌کند

با کریمان کارها دشوار نیست

طعنه به پیش‌نیاز سخت‌گیرانه ویندوز 11؛ ویندوز XP روی پردازنده‌ قدیمی‌تر از خودش اجرا شد

کارمندان OpenAI ظاهراً مجبور به امضای توافق‌نامه عدم انتقاد از شرکت بوده‌اند

بازی/ Hoosegow: Prison Survival؛ ماجراجویی در زندان

اینشتین در مورد منطقه عجیب اطراف سیاهچاله‌ها درست می‌گفت

جزئیات تعرفه خدمات وای‌فای برون‌ساختمانی

سرعت شارژ؛ وقتی پوکو X6 پرو، پیکسل 8a را با اختلاف چشمگیر شکست می‌دهد

تصویر روز ناسا؛ شفق شمالی آسمان

طرح جدید ناسا برای ساخت اولین موتور هیبریدی-الکتریکی موشک

گوشی میان‌رده جدید سامسونگ تأخیر خورد

بنیان‌گذاران OpenAI به ابهامات درباره ایمنی مدل‌های هوش مصنوعی خود پاسخ دادند

کالبدشکافی iFixit از آیپد پرو جدید منتشر شد؛ تغییر بزرگ اپل برای تعمیر آسان‌تر

دهکده 8000 ساله راز بقا پس از بلایای طبیعی را فاش می‌کند

تصویری از طراحی احتمالی آیفون 16 با ماژول دوربین جدید افشا شد

شیائومی مانیتور ارزان 180 هرتز با پنل 24 اینچ رونمایی کرد