سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

وضع صنعت پتروشیمی ایران تشریح شد

برنامه‌ریزی برای رفع دغدغه متانول مازاد در کشور وزارت نفت

برنامه‌ریزی برای رفع دغدغه متانول مازاد در کشور
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی وضع صنعت پتروشیمی ایران را تشریح کرد و از طرح‌های تعریف‌شده به‌منظور مصرف متانول مازاد در کشور و تبدیل آن به محصولات با ارزش‌تر خبر داد.

به گزارش خبرنگار شانا، حسن عباس‌زاده امروز (جمعه، 29 اردیبهشت‌ماه) در نشست تخصصی «تشریح زنجیره ارزش پتروشیمی» که در بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار شد، اظهار کرد: صنعت پتروشیمی در پایین‌دست صنعت نفت و گاز، یک گام به سمت تکمیل زنجیره ارزش به شمار می‌آید که هم‌اکنون روزانه معادل یک میلیون بشکه نفت خام در این صنعت به‌عنوان خوراک برای تولید محصولات با ارزش پتروشیمی مصرف می‌شود.
وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون 70 درصد محصولات پتروشیمی صادراتی است، افزود: تبدیل بعضی از این محصولات در زنجیره ارزش به محصولات با ارزش بالاتر از اهداف شرکت ملی صنایع پتروشیمی است؛ به‌عنوان نمونه تولید محصولات دارویی در تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی بسیار ارزش‌آفرین است.
مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی به تولید 70 میلیون تن محصول پتروشیمی در سال 1401 از مواد خام نفت و گاز اشاره و تصریح کرد: این مواد در 67 مجتمع تولید به کمک 3 مجتمع یوتیلیتی تولید شده است که ظرفیت نصب‌شده مجموع صنعت پتروشیمی هم‌اکنون 92 میلیون تن است.
عباس‌زاده با بیان اینکه 47.5 میلیون تن از 70 میلیون محصول تولیدی، محصول نهایی در این صنعت بوده که به فروش رسیده است، ادامه داد: حدود 28 میلیون تن از این محصولات صادر و 12 میلیون تن در داخل فروخته شده که ارزش آن در مجموع 27 میلیارد دلار بوده است.
وی طرح‌های در حال اجرای صنعت پتروشیمی را به 2 گروه طرح‌های برنامه پنجم و ششم توسعه و طرح‌های برنامه هشتم توسعه تفکیک کرد و گفت: طرح‌های پتروشیمی برنامه پنجم و ششم توسعه بیشتر براساس استفاده از گاز پارس جنوبی برنامه‌ریزی شده‌اند به‌طوری ‌که به‌عنوان نمونه در تولید متانول حدود 10 درصد افزایش ظرفیت خواهیم داشت اما در تولید محصولات میانی هم شاهد مقداری رشد خواهیم بود.
مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی به موقعیت ایران در تولید محصولات اصلی پتروشیمی در منطقه و جهان اشاره و اظهار کرد: هم‌اکنون ظرفیت تولید آمونیاک 230 میلیون تن در دنیاست که 19 میلیون تن آن سهم خاورمیانه و 6.5 میلیون تن آن سهم ایران است. همچنین از 130 میلیون تن ظرفیت متانول جهانی، ایران سهم 14 میلیون تنی دارد.
عباس‌زاده در تشریح وضع تولید محصولات پایه در منطقه افزود: عربستان در حوزه تولید اتیلن و پارازایلین و ایران در تولید متانول و آمونیاک وضع بهتری در منطقه دارند.
افزایش 50 میلیون تنی ظرفیت با تکمیل طرح‌های برنامه هفتم توسعه
وی به 68 طرح پتروشیمی برنامه هفتم توسعه اشاره و تصریح کرد: مجموع ظرفیت این طرح‌ها 50 میلیون تن در سال است و نیاز به 36 میلیارد دلار سرمایه دارند که تاکنون 13 میلیارد دلار آن با میانگین پیشرفت 40 درصد هزینه شده است.
مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: 37 طرح پتروشیمی نیز در برنامه هشتم توسعه تعریف شده است که مجوز و موافقت‌های لازم را دریافت کرده‌اند و مجموع ظرفیت آنها سالانه 50 میلیون تن است و به حدود 34 میلیارد دلار سرمایه نیاز دارند.
عباس‌زاده به 2 مگاپروژه در این طرح‌ها اشاره کرد و گفت: طرح پتروشیمی هرمز در عسلویه و طرح الماس خلیج فارس در ماهشهر تعریف شده‌اند.
وی به وضع صنعت پتروشیمی ایران با اجرای این طرح‌ها در 10 سال آینده اشاره کرد و افزود: ظرفیت محصولات پایه از 40 میلیون تن فعلی به 100 میلیون تن، ظرفیت متانول از 14 میلیون تن کنونی به 40 میلیون تن، ظرفیت تولید آمونیاک از 7 میلیون تن به 9 میلیون تن، ظرفیت پلیمرها از 8.8 میلیون تن به 31 میلیون تن، ظرفیت آروماتیک‌ها از 4.2 به 6 میلیون تن و کود اوره از 5 میلیون تن به 9 میلیون تن خواهیم رسید.
مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی به آخرین آمار واردات محصولات پتروشیمی از گمرک اشاره و اظهار کرد: واردات پلی‌یورتان در پنج سال گذشته، واردات SAP در 2 سال گذشته و واردات SM پارسال افزایشی بوده است. براساس پایش انجام شده پارسال 870 هزار تن به ارزش 2 میلیارد دلار واردات محصولات پتروشیمی داشته‌ایم.
عباس‌زاده با برنامه‌ریزی انجام شده در اجرای طرح‌های زنجیره پروپیلن، متانول، اتیلن، آروماتیک و بوتیلن با سرمایه حدود 4 میلیارد دلار در مجموع می‌توان ظرفیت حدود 4 میلیون تنی ایجاد کنیم تا ارزبری 2 میلیارد دلاری را کاهش دهیم و در مقابل ارزآوری مطلوبی هم داشته باشیم.
بیشترین مصرف متانول در دنیا در سوخت است
وی با بیان اینکه بیشترین مصرف متانول در دنیا ابتدا در سوخت، 26 درصد برای تولید فرمالدئید و پس از آن تولید الفین‌ها و پروپیلن و اسیداستیک است، گفت: اما پرسش اساسی این است که ایران کدام زنجیره را برای مصرف متانول استفاده کند؟
مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پاسخ به این پرسش تصریح کرد: حرکت به سمت تولید سوخت از متانول در ایران به‌دلیل یارانه تخصیص داده شده به دیگر سوخت‌ها اقتصادی نیست. ظرفیت‌های متفاوتی نیز در کشور برای تولید فرمالدئید ایجاد شده است که یا متوقف هستند و یا اینکه با ظرفیت پایینی در حال فعالیت هستند، بنابراین حرکت به سمت این محصول نیز اقتصادی نیست.
عباس‌زاده ادامه داد: هدف‌گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی اجرای طرح‌های MTO/MTP و تولید اسیداستیک به‌منظور مصرف متانول در کشور است.
وی افزود: در زنجیره آمونیاک نیز حدود 54 درصد آمونیاک در جهان به اوره تبدیل می‌شود که ایران هم در این زمینه مطابق با دنیا تولید دارد.
مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه دنیا در زنجیره اتیلن هم بیشتر به سمت تولید پلی‌اتیلن سنگین و سبک حرکت کرده است، اظهار کرد: 70 درصد پروپیلن تولیدی در جهان نیز به پلی‌پروپیلن تبدیل می‌شود که ظرفیت تولید پلی‌پروپیلن ایران حدود یک میلیون تن است و شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز به سمت افزایش تولید پلی‌پروپیلن هدف‌گذاری کرده است.
عباس‌زاده همچنین در ادامه وضع زنجیره بنزن، تولوئن، زایلن و کلر در دنیا و ایران را نیز تشریح کرد.
بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی روز چهارشنبه (27 اردیبهشت‌ماه) به‌طور رسمی آغاز به‌کار کرد، این رویداد هر روز از ساعت 9 تا 17 دایر است و 30 اردیبهشت‌ماه (شنبه) به‌کار خود پایان می‌دهد. نمایشگاه امسال با رونق دوباره صنعت نفت شاهد حضور 200 شرکت خارجی از 13 کشور جهان است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/693316/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مک استودیو و مک پرو جدید احتمالاً تا اواسط 2025 معرفی نمی‌شوند

گوشی‌های پرچمدار اندرویدی احتمالاً گران‌تر می‌شوند

این جراح کوچک به ایستگاه فضایی بین المللی میرود

چهره جدید سحابی شکارچی در عکس‌های تلسکوپ فضایی جیمز وب

دعای مردم جزیره کیش برای سلامتی رئیس جمهور و هیات همراه

میان‌رده قدرتمند جدید ریلمی نمایشگر 120 هرتز LTPO دارد

گلکسی S21 FE بی‌سروصدا یک اپلیکیشن مهم را دریافت کرد

چطور ممکن است  که در سرعت نور زمان صفر ثانیه سپرى شود؟

شرایط آب و هوایی به سلامت مغز آسیب می‌زند

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «پرورش»

ایکس‌باکس بعدی احتمالاً اواخر سال 2026 عرضه می‌شود

گلکسی Z Fold 6 سامسونگ با اسنپدراگون 8 نسل 3 در Geekbench ظاهر شد

ربات‌های هوشمند در خدمت پست

مدیرکل دفتر مددکاری و مشاوره بنیاد شهید و امور ایثارگران از روابط عمومی بنیاد تجلیل کرد

این کامپیوتر ویندوزی خوش‌قیمت شبیه مک استودیو است و 32 گیگابایت رم دارد

دستگاه هوشمند "هشدار پیش از تصادف" ساخته شد

کاهش استهلاک تایر خودروهای برقی با تایرنانویی

برگزاری مراسم جشن روز دختر به مناسبت دهه کرامت با حضور جمعی از دختران شهدا

همزمان با روز دختر تجلیل از دختران شهدا در سراسر کشور صورت گرفت

خانواده‌های معظم شاهد و ایثارگر موجب وحدت در جامعه هستند

اینترنت کوانتومی در راه است

رجیستری موبایل فردا در کمیسیون اصل 90 بررسی می‌شود

اوپو حالت عکاسی 25 مگاپیکسلی را وارد فایند X7 اولترا کرد

با گسترش هوش مصنوعی، انتشار آلودگی‌های مایکروسافت 30 درصد افزایش یافته است

دستگاه نوار قلب خانگی تولید شد

تصویری زیبا از کهکشان LEDA 42160 توسط تلسکوپ فضایی هابل

گوگل رنگ‌بندی پیکسل 7 را در گوشی پرچمدار 2024 خود احیا می‌کند

گزارش دیتاک از رفتار ایرانی‌ها در شبکه‌های اجتماعی در سال 1402

یک سیاره فراخورشیدی به اندازه زمین کشف شد

جدال میان دو پیامرسان محبوب

تولید هزار نانوحسگر روی یک دانه ماسه

خورشیدگرفتگی 8 آپریل بر فراز رصدخانه ی La Silla واقع در شیلی

رزین قابل بازیافت، صنعت چاپ 3 ‌بعدی را متحول می‌کند

با کریمان کارها دشوار نیست

طعنه به پیش‌نیاز سخت‌گیرانه ویندوز 11؛ ویندوز XP روی پردازنده‌ قدیمی‌تر از خودش اجرا شد

کارمندان OpenAI ظاهراً مجبور به امضای توافق‌نامه عدم انتقاد از شرکت بوده‌اند

بازی/ Hoosegow: Prison Survival؛ ماجراجویی در زندان

اینشتین در مورد منطقه عجیب اطراف سیاهچاله‌ها درست می‌گفت

جزئیات تعرفه خدمات وای‌فای برون‌ساختمانی

سرعت شارژ؛ وقتی پوکو X6 پرو، پیکسل 8a را با اختلاف چشمگیر شکست می‌دهد

تصویر روز ناسا؛ شفق شمالی آسمان

طرح جدید ناسا برای ساخت اولین موتور هیبریدی-الکتریکی موشک

گوشی میان‌رده جدید سامسونگ تأخیر خورد

بنیان‌گذاران OpenAI به ابهامات درباره ایمنی مدل‌های هوش مصنوعی خود پاسخ دادند

کالبدشکافی iFixit از آیپد پرو جدید منتشر شد؛ تغییر بزرگ اپل برای تعمیر آسان‌تر

دهکده 8000 ساله راز بقا پس از بلایای طبیعی را فاش می‌کند

تصویری از طراحی احتمالی آیفون 16 با ماژول دوربین جدید افشا شد

شیائومی مانیتور ارزان 180 هرتز با پنل 24 اینچ رونمایی کرد

تاثیر عجیب اندروید 15 بر شارژدهی موبایل شما

شمارش معکوس برای پرتاب ماموریت کشف اسرار قطب‌های زمین