سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

رکود 7ساله فروش کامپیوترهای شخصی جهان شکست اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - اقتصادآنلاین / گزارش مؤسسات پژوهشی مختلف نشان می‌دهد که سرانجام بعد از 7سال رکود، میزان فروش کامپیوترهای شخصی یا Personal computer )PC) در سال 2019 رشد یافت و شاهد شیب صعودی آن بودیم چراکه تعداد دستگاه‌های کامپیوتر PC به فروش رسیده در جهان نسبت به سال گذشته رشد داشته است که البته این موضوع دلایل خاص خود را دارد.
محققان مؤسسات پژوهشی گارتنر و همچنین IDC در تحقیق‌هایی جداگانه میزان فروش کامپیوترهای PC را مورد بررسی قرار دادند و هرچند در ارائه ارقام و آمار تفاوت‌هایی در بین گزارش این دو مؤسسه استاندارد دیده می‌شود ولی نتیجه هر دو گزارش، نشان از افزایش فروش این دستگاه‌های دیجیتال دارد. البته این تفاوت‌ها در آمار و ارقام نیز به دامنه محصولات مورد توجه آنها در تحقیقاتشان مربوط می‌شود. چراکه برخلاف تصور بسیاری از مردم، کامپیوترهای PC فقط به کامپیوترهای خانگی اطلاق نمی‌شود و این دستگاه‌های دیجیتال دامنه گسترده تری دارند. از انواع کامپیوترهای PC می‌توان به کامپیوتر دسکتاپ(Desktop PC)، کامپیوترهای ورک استیشن(Workstation) و... اشاره کرد. گفتنی است که ورک استیشن‌ها به طور کلی از سخت افزارهای سطح بالاتری استفاده می‌کنند مثلاً کارت گرافیک یا مادربورد‌های حرفه‌ای‌تری در Workstation‌ها استفاده می‌شود. همچنین دستگاه‌های قابل حمل ازجمله لپ تاپ، تبلت، کامپیوترهای جیبی، نوت بوک، کروم بوک نیز از زیرمجموعه‌های کامپیوترهایPC محسوب می‌شوند. حتی برخی پا را ازاین نیز فراتر گذاشته و گوشی‌های هوشمند را نیز جزو گروه کامپیوترهایPC نام می‌برند. ازآنجا که هریک از دو مؤسسه پژوهشی از برخی محصولاتی که زیرمجموعه کامپیوترهایPC قرار می‌گیرند فاکتور گرفته و آن را در آمار خود به حساب نیاورده‌اند به‌همین دلیل هم آمار نهایی هر دو مؤسسه، یک عدد را نشان نمی‌دهد.
چرایی موفقیت کامپیوترهای خانگی
طبق گزارش گارتنر کل فروش کامپیوترهای PC در سه ماهه چهارم سال 2019میلادی به 70.6میلیون واحد رسیده است که این رقم نشان از رشد 2.3 درصدی نسبت به سه ماهه چهارم سال 2018 دارد. این آمار همچنین نشان می‌دهد که تعداد کل کامپیوترهای شخصی به فروش رسیده در سال 2019 میلادی به 261.2میلیون عدد رسیده که این رقم نسبت به کل سال 2018 رشدی 0.6درصدی داشته است. اما دلیل شکسته شدن رکود 7ساله چیست؟ بسیاری این موفقیت را در نتیجه ارائه آپدیت‌ها و استقبال از ویندوز 10 می‌دانند چرا که مدت‌ها بود نسبت به توقف پشتیبانی از ویندوز 7 هشدار داده می‌شد و به همین دلیل بسیاری ترجیح می‌دادند از این سیستم عامل فاصله بگیرند.
همچنین طبق تحقیقات مؤسسات گارتنر و IDC بخشی از رشد پایدار در بازار کامپیوترهای شخصی، به افزایش تعداد ابتکار و نوآوری در همه حوزه‌های کامپیوتر هم مربوط می‌شود. هر دو مؤسسه تحقیقاتی یادآور شده‌اند که البته شاید اگر مشکل کمبود CPU کمپانی اینتل در سه ماهه چهارم سال 2019 میلادی نبود، این رقم بالاتر نیز می‌رفت. گفتنی است که برای حل مشکل کمبود این CPU، کمپانی AMD به میدان آمد و CPUهای خود را ارائه داد.
«میکاکو کیتاگاوا» تحلیل گر ارشد گارتنر دراین باره می‌گوید: بازار کامپیوترهای شخصی(PC) از سال 2011 تاکنون برای نخستین بار رشد را تجربه کرده چرا که تقاضای پر جنب و جوش تجارت برای ویندوز 10 بویژه در ایالات متحده امریکا، ژاپن و اروپا، خاورمیانه و آفریقا(EMEA) بالا گرفته است. وی افزود: ما امیدواریم که این رشد در سال 2020 نیز به‌دنبال پایان پشتیبانی از ویندوز 7 تا پایان ماه جاری میلادی همچنان ادامه یابد. نگاه ما بیشتر به چین، اوراسیا و همچنین بازارهای نوظهور آسیا-اقیانوسیه است.
درحال حاضر تخمین زده می‌شود که تعداد کامپیوترهای شخصی(PC) مورد استفاده در جهان 1.2میلیارد دستگاه است که حدود یک میلیارد عدد از این تعداد با ویندوز 10 کار می‌کنند و تنها نزدیک به 200میلیون عدد آن هنوز با ویندوز 7 فعالیت دارند.
تفاوت آمار مؤسسات پژوهشی
با اینکه مؤسسه گارتنر تعداد کل کامپیوترهای شخصی فروش رفته در سال 2019 را 261.2میلیون عدد عنوان کرد ولی این رقم به روایت مؤسسه پژوهشی IDC متفاوت است چراکه این کمپانی تعداد کل کامپیوترهای شخصی فروش رفته در سال 2019 را 266.69میلیون دستگاه عنوان کرده که این رقم نسبت به کل سال 2018 میلادی رشدی 2.7درصدی داشته است.
مؤسسه IDC همچنین عنوان کرده است که تعداد کامپیوترهای شخصی به فروش رسیده در سه ماهه چهارم سال 2019 میلادی 71.8میلیون دستگاه بوده که نشان از رشد 4.8درصدی نسبت به سال 2018 میلادی دارد. شاید با خود فکر کنید که محققان مؤسسه IDC نگاه خوشبینانه تری نسبت به مؤسسه گارتنر دارد ولی باید گفت همان‌طور که پیش‌تر نیز گفته شد روایت این دو مؤسسه پژوهشی از این بازار اندکی متفاوت است.
مؤسسه پژوهشی گارتنر نوت بوک‌ها و موبایل‌های گران قیمت را نیز در گروه کامپیوترهای خانگی قرار داده است اما این کمپانی میزان فروش کروم بوک‌ها یا آی پدها را در آمار خود به حساب نیاورده است. این درحالی است که گزارش محققان مؤسسه IDC، کامپیوترهای دسکتاپ و کروم بوک‌ها و همچنینworkstations را در بر دارد اما تبلت‌ها را مد نظر قرار نداده است.
کمپانی‌های موفق فناوری
اما کدام کمپانی‌های فناوری در این فروش موفق‌تر عمل کرده اند؟ از نگاه هر دو مؤسسه پژوهشی IDC و گارتنر برندهای لنوو، اچ پی(HP) و کمپانی دل(Dell) همچنان سه فروشنده برتر کامپیوترهای شخصی هستند. این سه فروشنده مسئولیت حدود 65درصد بازار را در سال 2019 به عهده داشته‌اند که نسبت به سال قبل از آن رشدی جزئی هم داشته است. لنوو در میزان فروش سالانه در بیشتر مناطق جغرافیایی رکورد زده است به‌عنوان مثال مطابق تحقیقات مؤسسه گارتنر در امریکا میزان فروش کامپیوترهای دسکتاپی لنوو درمقایسه با سال قبل از آن یعنی 2018، بیش از 30درصد رشد داشته است.
HP دومین فروشنده بزرگ جهان در این حوزه همچنان جایگاه خود را حفظ کرده و به‌عنوان دومین فروشنده برتر جهان در زمینه کامپیوترهای شخصی در امریکا و EMEA (اروپا، خاورمیانه و آفریقا) محسوب می‌شود.
کمپانی Dell نیز از نگاه هر دو مؤسسه پژوهشی گارتنر و آی دی سی همچنان جایگاه خود را حفظ کرده و در سه ماهه چهارم سال 2019میلادی رکوردی را ثبت کرده است که البته به گفته محققان مؤسسه IDC، بخش عمده رشد فروش این کمپانی به بازار قدرتمند ایالات متحده امریکا بازمی گردد. طبق گزارش این مؤسسه همچنین میزان فروش مک کمپانی اپل نیز در سه ماهه چهارم سال 2019 میلادی رشدی 5.3درصدی داشته است اما اگر بخواهیم کل سال 2019 را نسبت به سال 2018 مقایسه کنیم باید گفت که میزان فروش مک کاهش 2.2درصدی داشته است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/106203/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند

استفاده هکرها از دستگاه‌های سیسکو برای جاسوسی

ویدیویی از کاوشگر کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می دهد

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

واتس‌اپ به ارسال پیام به شماره‌های ذخیره نشده و ورود با فیس‌آی‌دی مجهز می‌شود

توسعه روشی برای بهبود مصرف انرژی در دستگاه‌های مخابراتی

گلکسی زد فلیپ 5 از یک قابلیت هوش مصنوعی One UI 6.1 محروم است

اینترنت برای کنکور امسال قطع نمی‌شود؟

منتظر پیکسل تبلت 2 گوگل نباشید

اگر از تبلیغات داخل سیستم عامل متنفرید ویندوز 11 را آپدیت نکنید!

تعداد کاربران فعال اسپاتیفای 19 درصد رشد کرد

هوش مصنوعی شیطانی هم ساخته شد!

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

قابلیت انقلابی واتساپ معرفی شد؛ انتقال فایل بدون نیاز به اینترنت

از هوش مصنوعی تا تماس ویدیویی؛ قابلیت‌های جدید عینک متا ری-بن را ببینید

قابلیت عجیب P70 پرو را ببینید؛ عضو پرآوازه خانواده هواوی

طرح تعویض رایگان سامسونگ برای گوشی هایی که این مشکل را دارند

برنامه/ فکرتان را به یک اثر هنری تبدیل کنید

نمایش داستان مرموز بازی INDIKA در تریلر جدید

این ویژگی امنیتی اندروید 15 شما را از اپلیکیشن‌های مشکل‌دار نجات می‌دهد

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

با گوشی جدید هواوی می‌توان بدون اینترنت تصویر ارسال کرد!

هوش مصنوعی جدید گوگل می‌تواند جان شما را نجات دهد

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

فوری: رئیس‌جمهور آمریکا قانون فیلترشدن تیک‌تاک را امضا کرد

نقدها و نمرات بازی Stellar Blade منتشر شدند

ستاره هایی که درآسمان میبینیم چه اندازه ای هستند؟

افشای مشخصات پردازنده‌های اسنپدراگون X پلاس کوالکام

ناسا یک گام به کشف حیات بیگانه در مریخ نزدیک‌تر شد

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

مادسازان بازی GTA 5 را روی کنسول نینتندو سوییچ اجرا کردند

ریلمی 2 گوشی جدید و هیجان‌انگیز با نمایشگر 120 هرتز رونمایی کرد

گوشی پولستار رونمایی شد؛ وقتی خودروسازان وارد بازار موبایل می‌شوند

درآمد 5 میلیارد تومانی یکی از کاربران تلگرام با فروش نام کاربری!

هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟

تلسکوپ فضایی جیمز وب شواهدی از وجود حیات را کشف کرده است

آپدیت بزرگ فتوشاپ؛ حالا می‌توانید با هوش مصنوعی تصاویر خلاقانه بسازید

مدل ویژه وان پلاس واچ 2 با رنگ جذاب رونمایی شد

گوشی های اختصاصی HMD رونمایی شدند؛ جایگزین‌های معنوی نوکیا

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: فروش نوکیای تقلبی حرام است

تریلر داستانی Destiny 2: The Final Shape منتشر شد