سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

برنامه ویژه مایکروسافت برای توسعه سلامت در جهان استارت آپ

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - اقتصاد آنلاین / هــــوش مصنــــوعـــی(AI) یکـــی از فناوری‌های نوظهور است که تاکنون در زمینه‌های مختلف ازجمله کنترل روبات‌ها، تجارت الکترونیک، امور مالی، بهداشت و درمان، آموزش، حمل‌ونقل و... نقش آفرینی کرده است اما حالا مایکروسافت می‌خواهد از قابلیت‌های آن در سطحی گسترده بهره بگیرد.
قرار است مایکروسافت یک برنامه 5ساله ابتکاری با نام «هوش مصنوعی برای سلامت» (A.I. for Health) را با بودجه‌ای 40 میلیون دلاری راه‌اندازی کند تا به این ترتیب شاهد عدالت و توازن در سطح دسترسی مردم دنیا به پزشک و ابزارهای سلامت بویژه در کشورهای فقیرتر باشیم.
مایکروسافت و دغدغه سلامت
مایکروسافت با جدیدترین پروژه خود عملاً می‌خواهد بین دنیای سلامت و پزشکی و فناوری هوش مصنوعی، پلی بزرگ ایجاد کند. هرچند پیش از این هم از فناوری در بخش‌های مختلف علم پزشکی و درمان بیماران استفاده می‌شد ولی این نخستین بار است که قرار است هوش مصنوعی در سطحی گسترده در بخش‌های مختلف سلامت در جهان نقش آفرینی کند. این برنامه قرار است در بخش تشخیص بیماری، افزایش طول عمر، تسریع در تحقیقات پزشکی به منظور پیشگیری از بیماری‌های مختلف و نیز بهبود سطح دسترسی به سلامت و پزشک کار کند.
مایکروسافت این برنامه 5 ساله ابتکاری را با بودجه 40 میلیون دلاری در فیلادلفیا راه‌اندازی می‌کند و قصد دارد در قالب آن، به‌طور کلی وضعیت سلامت در جهان و جوامع مختلف را ارتقا بخشد. این برنامه 5 ساله بر تحقیقات پزشکی پیشرفته تمرکز خواهد داشت تا بتواند نابرابری و نبود توازن در زندگی سالم را در کشورهای فقیرتر نیز بهبود بخشد و میزان دسترسی به مراقبت‌های سلامتی را افزایش دهد. البته این، بخشی از برنامه بزرگ‌تر و ابتکاری مایکروسافت با نام Microsoft A.I. for Good است. قرار است مایکروسافت همکاری گسترده‌ای را با کمپانی‌ها، سازمان‌ها و مراکز مختلف فعال در عرصه سلامت در سطح جهان همچون مرکز تحقیقات سرطان «فرد هوچینسون»، مؤسسه تحقیقاتی کودکان سیاتل و... آغاز کند. به بیان دیگر قرار است بسیاری از مراکز سلامت جهان به هوش مصنوعی مجهز شوند.
یکی از بخش‌هایی که مایکروسافت بر آن تمرکز دارد، کاهش مرگ و میر نوزادان و مادران و همچنین کاهش تعداد افراد مبتلا به دیابت است. طبق اطلاعات این کمپانی میزان و نرخ مرگ و میر کودکان در کشورهای پیشرفته همچون فنلاند 43.7 از هر 100هزار نوزاد است درحالی که شاهد هستیم این رقم مرگ و میر در کشوری همچون سومالی به 1899.2کودک به ازای هر 100هزار تولد اعلام شده است.
«جان کاهان» یکی از تحلیلگران ارشد مایکروسافت در حوزه هوش مصنوعی گفت: موارد مختلفی در علم پزشکی وجود دارد که می‌تواند نقش مهمی در سلامت جوامع بشری بازی کند. همچنین شاهد ظهور بیماری‌هایی هستیم که هنوز نتوانسته‌ایم با وجود تحقیقات فراوان، برای آنها درمان مناسبی پیدا کنیم اما ما اعتقاد داریم هوش مصنوعی می‌تواند هم بهترین راهکار درمانی را ارائه کند و هم در زمینه برخی بیماری‌ها، سریع تر به واکسن آن دست پیدا کنیم.
ازآنجا که در کل، بخش سلامت یکی از بیشترین دغدغه‌های مایکروسافت را تشکیل می‌دهد، این کمپانی چندسال قبل نیز از برنامه‌ای با نام Healthcare NExT رونمایی کرد. در این برنامه نیز ردپای هوش مصنوعی دیده می‌شود اما نقش آن به پررنگی پروژه جدید مایکروسافت نیست. این کمپانی در امریکا هم پلتفرم‌های ابری مبتنی بر هوش مصنوعی راه‌اندازی کرده است تا بتواند اطلاعات داروخانه‌ها، مراکز سلامت و پزشکی، بیمارستان‌ها و...را یکپارچه کند. به این ترتیب این امکان فراهم می‌شود که در تحقیقات خود از این دیتا و اطلاعات استفاده‌ای مناسب داشته باشد و حوزه سلامت و خدمات‌دهی امریکا بیش از پیش کارآمد شود.
کشف دارو با هوش مصنوعی
یکی از کاربردهای فناوری هوش مصنوعی در کشف و تولید داروهای مورد نیاز بیماران در جهان است؛ هرچند تاکنون تلاش‌های زیادی انجام شده بود تا داروهای درمانی ساخته شده توسط هوش مصنوعی مورد استفاده بیماران قرار بگیرد ولی هر بار این تلاش با شکست مواجه شده بود؛ اما بتازگی بر نخستین داروی تولید شده توسط هوش مصنوعی مهر تأیید خورد. درواقع سرانجام هوش مصنوعی موفق به تولید دارویی شد که برای نخستین بار توسط انسان مورد استفاده قرار می‌گیرد. یک داروی مولکولی تولید شده توسط هوش مصنوعی با نام 1181-DSP که با استفاده از الگوریتم‌هایی ویژه، برای درمان بیمارانی که اختلال وسواس فکری(OCD) دارند تولید شده است. آنچه در کشف و ساخت این داروها اهمیت دارد این است که میلیاردها الگوریتم برای تولید یک مولکول دارویی وجود دارد و اینکه پس از مهندسی، بهترین و دقیق‌ترین تصمیم توسط هوش مصنوعی گرفته شود موضوعی بسیار مهم و فناورانه است.
این دارو ابتدا در ژاپن برای نخستین بار روی انسان مورد آزمایش قرار می‌گیرد و سپس سایر تست‌های جهانی انجام خواهد شد. کمپانی سازنده این داروExscienta با استفاده از هوش مصنوعی در زمینه بیماری‌های سرطان و بیماری‌های قلبی نیز مطالعاتی گسترده دارد و در صورت موفقیت‌آمیز بودن تست‌های این داروی مولکولی امیدوار است تا پایان سال 2020 برای یکی دیگر از بیماری‌ها داروهایی با کمک هوش مصنوعی تولید شود. پروفسور هاپکینز از محققان این کمپانی می‌گوید: ما تاکنون از هوش مصنوعی برای معاینه بیمار و شناسایی بیماری و نیز تجزیه و تحلیل داده‌ها و اسکن بیمار استفاده می‌کردیم ولی این نخستین بار است که کشف و تولید دارو با کمک این فناوری صورت گرفته است. امسال برای نخستین بار یک دارو با کمک هوش مصنوعی تولید شده ولی تا پایان دهه جاری، احتمال دارد که همه داروهای جدید با استفاده از این فناوری ساخته شود. وی افزود: معتقدم که هوش مصنوعی پتانسیل بالایی در شتاب دادن به کشف دارو در جهان دارد و باید این فناوری را بسیار جدی گرفت.
اما یکی دیگر از دلایلی که دانشمندان به فکر تولید دارو با استفاده از هوش مصنوعی افتاده‌اند سرعت کشف دارو است درحالی که توسعه یک دارو به طور معمول 5 سال طول می‌کشد تا به مرحله تست آن روی انسان برسد ولی این مدت زمان برای هوش مصنوعی به 12ماه کاهش یافته است و در آینده‌ای نزدیک شاید بتوان این زمان را بسیار کوتاه‌تر کرد که این موضوع، نقطه عطفی در کشف دارو محسوب می‌شود. به‌عنوان مثال امروزه چین با ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کند و کل دنیا هم از این شرایط تأثیر گرفته‌اند تا جایی که کنگره‌های بزرگی همچون کنگره جهانی موبایل یا کنفرانس کلاه سیاه‌ها و... به تعویق افتاده و ضربه‌های اقتصادی بدی به چین وارد شده است. اگر هوش مصنوعی به جایی برسد که با ظهور هر ویروسی بتواند بسرعت داروی مقابله با آن را بسازد انقلابی بزرگ در وضعیت سلامت جهان ایجاد خواهد شد.
تیغ دولبه هوش مصنوعی
یکی دیگر از بخش‌هایی که تاکنون هوش مصنوعی تلاش کرده تا به بیماران کمک کند، تبدیل پیام‌ها و سیگنال‌های مغزی به گفتار برای کسانی است که قدرت تکلم ندارند. این موضوع در مؤسسه هندی IIT-Madras مورد بررسی قرار گرفته است؛ البته این تحقیقات هنوز در مراحل اولیه قرار دارد ولی اشخاصی که قدرت تکلم خود را از دست داده‌اند می‌توانند به این امیدوار باشند که هوش مصنوعی روزی بتواند با کمک الگوریتم‌های Deep Learning، به این افراد کمک کند تا آنچه در فکرشان می‌گذرد را براحتی به‌صورت گفتار دربیاورند و به‌صورت مستقل در جامعه حضور داشته باشند. البته پیش از این نیز گوگل به موضوع هوش مصنوعی در حوزه سلامت وارد شده است اما این برنامه به وسعت برنامه مایکروسافت نیست. گوگل در زمینه تشخیص سرطان پستان زنان از هوش مصنوعی بهره گرفته و یادآور شده است با دقتی بالاتر از پزشکان می‌تواند آن را تشخیص دهد. گوگل معتقد است با کمک هوش مصنوعی، تعداد تشخیص‌های اشتباه سرطان کاهشی قابل توجه خواهد داشت.
البته با وجود قابلیت‌ها و پتانسیل‌های بالای هوش مصنوعی، بسیاری این فناوری را یک تیغ دولبه می‌دانند که باید مراقب استفاده از آن بود. همانطور که پیش از این نیز در مراسم مختلف ازجمله اجلاس داووس ژنو مطرح شد، یکی از مشکلات هوش مصنوعی نبود اطمینان به این فناوری و غیر قابل کنترل بودن آن در آینده است. برخی معتقدند این فناوری اگر به پیشرفت‌های بسیار دست یابد شاید روزی فرا برسد که دیگر نتوان آن را کنترل کرد و عملاً هوش مصنوعی بر بشر سلطه پیدا کند. اما حالا مایکروسافت عنوان کرده که می‌خواهد با وضع قوانینی خاص و شفاف، به توسعه این تکنولوژی بپردازد و هرگز از تیغ دولبه آن نمی‌ترسد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/111487/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اگر از تبلیغات داخل سیستم عامل متنفرید ویندوز 11 را آپدیت نکنید!

تعداد کاربران فعال اسپاتیفای 19 درصد رشد کرد

هوش مصنوعی شیطانی هم ساخته شد!

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

قابلیت انقلابی واتساپ معرفی شد؛ انتقال فایل بدون نیاز به اینترنت

از هوش مصنوعی تا تماس ویدیویی؛ قابلیت‌های جدید عینک متا ری-بن را ببینید

قابلیت عجیب P70 پرو را ببینید؛ عضو پرآوازه خانواده هواوی

طرح تعویض رایگان سامسونگ برای گوشی هایی که این مشکل را دارند

برنامه/ فکرتان را به یک اثر هنری تبدیل کنید

نمایش داستان مرموز بازی INDIKA در تریلر جدید

این ویژگی امنیتی اندروید 15 شما را از اپلیکیشن‌های مشکل‌دار نجات می‌دهد

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

با گوشی جدید هواوی می‌توان بدون اینترنت تصویر ارسال کرد!

هوش مصنوعی جدید گوگل می‌تواند جان شما را نجات دهد

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

فوری: رئیس‌جمهور آمریکا قانون فیلترشدن تیک‌تاک را امضا کرد

نقدها و نمرات بازی Stellar Blade منتشر شدند

ستاره هایی که درآسمان میبینیم چه اندازه ای هستند؟

افشای مشخصات پردازنده‌های اسنپدراگون X پلاس کوالکام

ناسا یک گام به کشف حیات بیگانه در مریخ نزدیک‌تر شد

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

مادسازان بازی GTA 5 را روی کنسول نینتندو سوییچ اجرا کردند

ریلمی 2 گوشی جدید و هیجان‌انگیز با نمایشگر 120 هرتز رونمایی کرد

گوشی پولستار رونمایی شد؛ وقتی خودروسازان وارد بازار موبایل می‌شوند

درآمد 5 میلیارد تومانی یکی از کاربران تلگرام با فروش نام کاربری!

هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟

تلسکوپ فضایی جیمز وب شواهدی از وجود حیات را کشف کرده است

آپدیت بزرگ فتوشاپ؛ حالا می‌توانید با هوش مصنوعی تصاویر خلاقانه بسازید

مدل ویژه وان پلاس واچ 2 با رنگ جذاب رونمایی شد

گوشی های اختصاصی HMD رونمایی شدند؛ جایگزین‌های معنوی نوکیا

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: فروش نوکیای تقلبی حرام است

تریلر داستانی Destiny 2: The Final Shape منتشر شد

همه‌جا پای یک ژن در میان است؛ حتی در لذت از موسیقی!

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

هواوی با تکیه بر «هارمونی او اس» رویای جهانی شدن را در سر دارد

اینترنت در روزهای کنکور قطع نمی‌شود

احیای نظریه مکانیک کوانتومی؛ واضح‌ترین تصویری که تاکنون از اتم‌‌های منفرد ثبت شده است

لایحه فیلترشدن تیک‌تاک در سنای آمریکا تصویب شد

HMD از اولین گوشی‌های برند خود رونمایی کرد؛ ارزان‌قیمت با اندروید 14

بازی/ Soccer Stars؛ حریف را گل باران کنید

گام بلند دانشمندان در درمان سرطان/ لیپیدها زیر ذره‌بین می‌روند!

موشک «فالکون 9» یک رکورد جدید را ثبت کرد

عکس تلسکوپ فضایی هابل از یک دمبل فضایی!

نشست مقدماتی اجرای برنامه عملیاتی در بنیاد شهرستان‌های استان تهران برگزار شد

مادر شهیدان «محمد حسن و محمدحسین نیرنگ» آسمانی شد

گوگل پلی هفته آینده رفع فیلتر می‌شود؟