سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

با خانواده آرم Cortex-X آشنا شوید؛ طراحی اختصاصی با هدف‌گیری بازار شرکا اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - آرم طراحی جدیدی موسوم به Cortex-X برای هسته‌های پردازنده معرفی کرد که با تمرکز بر نیاز مشتری، تولید می‌شود.

آرم طراحی‌های جدید پردازنده برای سال 2020 را رونمایی کرد که احتمالا در گوشی‌های هوشمند سال آینده شاهد استفاده از آن‌ها خواهیم بود. در میان طراحی‌های جدید، نامی دیده می‌شود که شاید کاربران نهایی با آن آشنا نباشند و رسانه‌ها هم تاکنون اشاره‌ی خاصی به آن نکرده‌اند. طراحی جدید آرم در برنامه‌ای انجام شد که به تولیدکننده‌های پردازنده امکان بهینه‌سازی اختصاصی طراحی متمرکز بر نیازهای مشتریان نهایی را می‌دهد. درواقع، هدف برنامه این است که شرکای آرم در فرایند طراحی همکاری کنند و بهینه‌سازی‌هایی متمرکز بر بازار مشتریان خود به طراحان پیشنهاد دهند. در اخبار گذشته، اطلاعاتی از پردازنده‌ی Cortex-X1 منتشر شد که 22 درصد سریع‌تر از طراحی جدید دیگر موسوم به Cortex-A78 خواهد بود. البته آمارهای منتشرشده لزوما بهبود کارایی و سرعت را در تمامی پردازنده‌های حاصل از برنامه‌ی Cortex-X نشان نمی‌دهد. نکته‌ی جالب در برنامه‌ی جدید در همکاری آرم با شرکت‌هایی همچون کوالکام و سامسونگ و گوگل دیده می‌شود. آن‌ها می‌توانند با بهره‌گیری از قابلیت‌های جدید برنامه‌ی Cortex-X تراشه‌هایی تولید کنند که از طراحی‌های اختصاصی مرجع بهره می‌برند. به‌بیان‌دیگر، مخترعان طراحی، یعنی همان مهندسان آرم، آن را برای کاربردی خاص بهینه‌سازی و شخصی‌سازی می‌کنند. فرایندهای طراحی و برنامه‌ی جدید آرم رخداد آن‌چنان پیچیده‌ای نیست و پردازنده‌های مرکزی از واحدهای پردازشی تکی موسوم به هسته ساخته شده‌اند. قطعا تاکنون اصطلاحاتی همچون پردازنده‌ی دوهسته‌ای یا هشت‌هسته‌ای را شنیده‌اید. در تعریف ساده، این اصطلاح‌ها یعنی با قطعه‌ی پردازشی سیلیکونی روبه‌رو هستیم که از دو تا هشت واحد پردازشی مستقل تشکیل شده است. هر هسته توانایی انجام محاسبه‌ی مستقل از هسته‌های دیگر را دارد. در نگاه اولیه، به این نتیجه‌ی منطقی می‌رسیم که تعداد بیشتر هسته در پردازنده، به‌معنای قدرت پردازشی بیشتر در آن خواهد بود.

سیاست و بازاریابی

تمامی شرکت‌های تولیدکننده‌ی پردازنده‌ی موبایل از پیکربندی یادشده در طراحی استفاده می‌کنند؛ منتهی بعضی از آن‌ها عملکرد بهتری در طراحی و تولید دارند. اپل و کوالکام از فعالان مهم صنعت پردازنده‌ی موبایل هستند که با وجود تفاوت‌های جزئی در عملکرد، اصل مشترکی در طراحی و ساخت تراشه پیاده‌سازی می‌کنند. آن‌ها هسته‌هایی موسوم به big در طراحی دارند که قدرت پردازشی و مصرف نیروی زیادی دارند. هسته‌های دیگر پردازنده به‌نام little شناخته می‌شوند که با قدرت پردازشی کمتر، نیروی کمتری هم مصرف می‌کنند. زمانی‌که گوشی هوشمند به پردازش قوی نیاز داشته باشد، هسته‌های big وارد عمل می‌شوند و در مواقع دیگر، هسته‌های little پردازش‌های مرسوم را برعهده می‌گیرند. اپل و کوالکام رویکردی عالی در ساختن هسته‌های پردازنده‌ی اختصاصی مبتنی‌بر طراحی پایه‌ای آرم دارند. شاید تراشه‌های اپل ازلحاظ قدرت محاسبه‌ی خالص قوی‌تر باشند؛ اما پردازنده‌های کوالکام اسنپدراگون هم قدرت کافی برای رفع نیاز گوشی‌های هوشمند پرچم‌دار فراهم می‌کنند. برنامه‌‌ی Cortex-X این امکان را برای شرکت‌های دیگر فراهم می‌کند تا تنگاتنگ با این دو شرکت رقابت کند. برنامه‌ی جدید آرم از جنبه‌های گوناگونی اهمیت پیدا می‌کند. به‌عنوان مثال، مدیاتک سرمایه‌گذاری‌های زیادی برای طراحی SoC اختصاصی قابل‌رقابت با کوالکام اسنپدراگون متحمل شد. سری Dimensity از محصولات شرکت تاکنون نتایج چشمگیری داشته است و آن‌ها را به کوالکام نزدیک می‌کند. با مرسوم‌ترشدن برنامه‌ی Cortex-X و همکاری بیشتر مدیاتک با آرم، می‌توان انتظار داشت هسته‌ی پردازشی قدرتمندتری طراحی شود؛ هسته‌ای که فاصله‌ی کوالکام و مدیاتک را کمتر از همیشه خواهد کرد.

سیاست و بازاریابی

پردازنده‌های امپر آلترا آرم مجهز به 80 هسته‌ی پردازشی معرفی شدند قدرت بیشتر با قابلیت سفارشی‌سازی پردازنده‌های ARM میسر می‌شود
درحال‌حاضر، تنها مدل تولیدشده براساس برنامه‌ی Cortex-X، پردازنده‌ی Cortex-X1 نام دارد. این پردازنده با هدف ساختن غول پردازشی طراحی شد. اعداد و ادعاهای کنونی قدرت پردازنده‌ی جدید مبتنی‌بر آرم را برابر با اپل A13 تخمین می‌زنند. در زمان تولید انبوه آن نیز، احتمالا A14 به بازار آمده است. البته نمی‌توان رقابت نزدیکی بین X1 و پردازنده‌ی آتی کوپرتینویی‌ها متصور شد. احتمالا سامسونگ و AMD در تولید SoC موبایل آتی خود از معماری bigger-big-little بهره خواهند برد. در معماری مذکور که جایگزین big.LITTLE تصور می‌شود، هسته‌ی X1 پردازش‌های سنگین را در بزرگ‌ترین وظایف درکنار هسته‌های A78 انجام می‌دهد. پس از انجام وظایف سنگین نیز هسته به حالت تقریبا خاموش می‌رود. اگر ترکیب هسته‌های مذکور به‌خوبی انجام شود، کاربر نهایی شاهد بهبود چشمگیر سرعت و قدرت پردازشی خواهد بود که تأثیر زیادی هم بر مصرف باتری نمی‌گذارد؛ چون هسته‌ی قدرتمند اصلی در اکثر مواقع خاموش می‌ماند. علاوه‌بر مدیاتک و سامسونگ و شرکت‌های دیگر، بازیگر جدید دیگری در دنیای پردازنده هم می‌تواند از برنامه‌ی Cortex-X سود ببرد: گوگل. گوگل هم‌اکنون هسته‌های مبتنی‌بر آرم قدرتمندی برای مراکز یادگیری ماشین و سرورهای خود طراحی می‌کند. البته تراشه‌های مذکور به هیت‌سینک‌ها و منابع تغذیه‌ی قوی نیاز دارند. قطعا چنان طراحی‌هایی در دنیای موبایل و دستگاه‌های کوچک مبتنی‌بر باتری، پیاده‌سازی نخواهد شد. همچنین، شایعه‌ها ادعا می‌کنند گوگل طراحی SoC اختصاصی موبایل خود را تا سال 2021 شروع خواهد کرد؛ درنتیجه برنامه‌ی Cortex-X کمک شایانی به اهالی مانتین‌ویو می‌کند. همکاری با آرم در برنامه‌ی Cortex-X به گوگل امکان می‌دهد تراشه‌هایی سریع و پربازده تولید کند که برای نیازهای اختصاصی شرکت بهینه‌سازی شده‌اند. آن‌ها می‌توانند ترکیبی از بازدهی و قدرت را در پیکربندی مبتنی‌بر هسته‌های Cortex-X پیاده‌سازی کنند که مخصوص نیاز خودشان باشد. درنهایت، Cortex-X1 به‌عنوان اولین نمونه‌ی کاربردی از موتور شبکه‌ی عصبی بهره می‌برد که دوبرابر سریع‌تر از نسل‌های قبلی است و ترکیب آن با پردازنده‌ی گرافیکی جدید Mali G78، به گوگل و شرکت‌های دیگر امکان پردازش بهتر محتوای گرافیکی را می‌دهد. البته می‌توان پیش‌بینی کرد گوگل در طراحی پردازنده‌های آتی خود در بخش شبکه‌ی عصبی و حوزه‌های دیگر، همکاری نزدیکی با آرم خواهد داشت. آرم در رونمایی Cortex-X1، روی کاربرد در دستگاه‌هایی همچون گوشی‌های تاشدنی متمرکز بود. این دستگاه‌ها به‌‌دلیل بهره‌مندی از نمایشگر بزرگ‌تر، وظایف پردازشی بیشتری هم متحمل می‌شوند. با‌این‌حال، هنوز می‌توان برنامه‌های بزرگ‌تری برای آینده‌ی آرم و برنامه‌ی Cortex-X و شرکای تجاری این شرکت پیش‌بینی کرد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/129495/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سهام انویدیا سقوط کرد؛ بدترین روز غول سازنده تراشه از مارس 2020

سرورهای بازی LittleBigPlanet 3 برای همیشه خاموش شد

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

کاخ رسانه تصاویر جالبی از فرود مجدد فالکون 9

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

انتشار آپدیت HyperOS برای این گوشی‌ محبوب شیائومی آغاز شد

رئیس سامسونگ ثروتمندترین فرد در کره جنوبی شد

بازی/ Evil Lands؛ نبردی میان قهرمانان و شیاطین

روشی برای نقشه‌برداری از نانوحفره‌های روی غشاء ارائه شد

نروژ بزرگترین کشتی‌های هیدروژنی جهان را می‌سازد

آپدیت جدید بازی Marvel’s Spider-Man 2 منتشر شد

اینتل بزرگترین رایانه نورومورفیک جهان را ساخت

با تمام توان پیگیر حل مشکلات جامعه ایثارگری استان هستیم

جایگاه و شان ایثارگران معزز در این نظام بسیار بالا و ویژه است

پاسخگویی سلمانی به جامعه ایثارگری در میز خدمت نماز جمعه تبریز

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

دیدار دکتر رئیسی با مادر شهیدان طوسی و مادربزرگ شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان

هواوی مچ‌بند جدیدی با الهام از اپل واچ می‌سازد؟

پیست مسابقات فرمول یک با آسفالت نانویی روکش شد

بازی Kena: Bridge of Spirits احتمالا به Xbox Series X/S خواهد آمد

مطالعه جدید؛ ژن‌های قدرت می‌توانند از ما در برابر بیماری و مرگ زودرس محافظت کنند

تصاویری شگفت‌انگیز از سحابی Orion

سامسونگ سریع‌ترین حافظه LPDDR5X جهان را معرفی کرد

آتشفشان‌های خشن، قمر مشتری را برای میلیاردها سال شکسته اند

چین برای ارسال 3 فضانورد به مدار آماده می‌شود

برگزاری نخستین جشنواره گندم، نان و شیرینى در جزیره کیش

نمایش انیمیشن پاندای کونگ فو کار 4 درسینما لبخند کیش

استان ایلام مفتخر به حضور 6 هزار ایثارگر ارتشی است

اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» می‌تواند همه ما را مسموم کند

Logitech فکر می­‌کند که ماوس­‌ها به هوش مصنوعی نیاز دارند

زباله های فضایی در مریخ

گلکسی زد فلیپ 6 با پردازنده پرچمدار قدرت‌نمایی کرد

گزارش Surfshark: از سال 2004 تاکنون، میلیاردها حساب کاربری هک شده‌اند

اپل پیام‌رسان‌های واتساپ و تلگرام را از اپ استور چین حذف کرد

اگزینوس 2500 احتمالاً عملکرد بهینه‌تر نسبت به اسنپدراگون 8 نسل 4 خواهد داشت

زلزله تایوان نزدیک به 100 میلیون دلار به TSMC خسارت وارد کرده است

رونمایی اسپیکر نمایشگردار اپل محتمل‌تر شد

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

برنامه/ ردیاب بهترین مکان تحت پوشش شبکه‌های تلفن همراه

مارک زاکربرگ می‌گوید متا در حال توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک است

گوشی وان پلاس Ace 3 Pro طراحی کاملاً جدیدی خواهد داشت؟

قیمت هدست متا کوئست 2 به‌طور دائمی افت کرد

تصاویری فوق‌العاده زیبا از عبور زیبای فالکون 9 از مقابل ماه

سامسونگ حذف یکی از نرم‌افزارها را در One UI 6.1 غیرممکن کرد

جنجال هوش مصنوعی؛ تریلر جعلی فیلم جیمز باند با بازی هنری کویل وایرال شد

بیگانگان فضایی ممکن است در واقعیت بنفش باشند

ربات‌های دوپا گوگل به‌لطف هوش مصنوعی، حالا سریع‌تر و قدرتمندتر از قبل فوتبال بازی می‌کنند

خرید سه‌بعدی کالاهای جدید به اپل ویژن پرو اضافه شد

پردازنده دیمنسیتی 6300 مدیاتک برای گوشی‌های میان‌رده معرفی شد

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»