سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

تاریخچه دوربین موبایل پیش از اندروید و آیفون نکات خواندني

تاریخچه دوربین موبایل پیش از اندروید و آیفون
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - دیجی کالا / دوربین گوشی های هوشمند بدون شک از مهم‌ترین بخش‌های این گجت‌ها محسوب می‌شوند. ظهور عکاسی محاسباتی به همراه افزایش تعداد لنزها باعث شده که گوشی‌های هوشمند به گزینه پیش‌فرض برای عکاسی تبدیل شوند. طی سال‌های گذشته، دوربین‌های عکاسی جمع‌وجور از رونق افتاده‌اند و حالا دوربین‌های حرفه‌ای از جانب گوشی‌های هوشمند تخت فشار قرار گرفته‌اند.
با این حال، کیفیت عالی دوربین گوشی های امروزی یک شبه پدید نیامده و حاصل سال‌ها تلاش‌های گسترده و همچنین آزمون و خطا است. اگرچه برخی نوآوری‌های مربوط به این حوزه در حال حاضر سروصدای زیادی راه می‌اندازند، ولی باید بگوییم که بسیاری از این نوآوری‌ها سال‌ها قبل هم عملی شده‌اند.
در ادامه به برخی از مهم‌ترین نوآوری‌های دوربین گوشی ها در دوران پیش از همه‌گیری گسترده گوشی‌های اندرویدی و آیفون نگاهی می‌اندازیم و تاثیر این تلاش‌ها بر دوربین گوشی‌های امروزی را بررسی می‌کنیم.
اولین گوشی های دوربین دار
شرکت ژاپنی شارپ در سال 2000 اولین گوشی دارای دوربین را به نام J-SH04 معرفی کرد و با این کار تاریخ‌ساز شد. اولین گوشی‌های دوربین دار از رزولوشن پایین‌تر از VGA بهره می‌بردند اما در هر صورت ایده‌ی عکاسی راحت و در تمام لحظات را مطرح کردند. خیلی سریع شرکت‌های سازنده متوجه شدند که دوربین گوشی ها یک ویژگی بسیار مهم به حساب می‌آید.
نوکیا سال بعد اولین گوشی دوربین دار خود به نام 7650 را معرفی کرد که از دوربین VGA و بدنه کشویی بهره می‌برد. در ضمن این اولین گوشی نوکیا بود که قابلیت MMS یا خدمات پیام چندرسانه‌ای را به ارمغان می‌آورد. به همین خاطر کاربران می‌توانستند با این گوشی به راحتی عکاسی کنند و این عکس‌ها را با دوستان و خانواده خود در شهرها و کشورهای مختلف جهان به اشتراک بگذارند.
در ادامه، انواع و اقسام شرکت‌ها در این حوزه نوآوری‌های مختلفی را عملی کردند. آیا فکر می‌کنید گوشی ایسوس ذن‌فون 6 اولین گوشی دارای دوربین چرخنده محسوب می‌شود؟ باید بگوییم که شرکت ال‌جی سال‌ها قبل برای گوشی A7150 چنین مشخصه‌ای را ارائه کرده است.
دوران طلایی نوآوری دوربین گوشی های هوشمند
2006 تا 2009 را می‌توان دوران طلایی نوآوری دوربین در بین گوشی‌های هوشمند اولیه به حساب آورد؛ در این دوران، شاهد معرفی گوشی‌های دارای شکل و شمایل جذابی بودیم و در عین حال به نوآوری‌های دوربین هم توجه زیادی نشان می‌دادند.
زمانی که نوکیا گوشی‌های سری N را معرفی کرد، توانست معیاری برای کیفیت دوربین گوشی های هوشمند ایجاد کند. این روند با نوکیا N90 آغاز شد که از طراحی عجیبی بهره می‌برد و اولین گوشی نوکیا متمرکز بر فیلم‌برداری بود. در ادامه همین روند، شاهد معرفی N93 با طراحی تقریبا مشابه بودیم که از سنسور 3.15 مگاپیکسلی و لنز تله‌فوتو ساخت شرکت زایس بهره می‌برد.
اما در این سری، غول واقعی گوشی نوکیا N95 بود که از سنسور 5 مگاپیکسلی و لنز ساخت شرکت زایس استفاده می‌کرد. دوربین این گوشی می‌توانست عکس‌های جذاب و بسیار واضحی را ثبت کند و توجه کاربران زیادی را جذب کرد. در ادامه، نوکیا N82 چنین رویکردی را برای دوربین ادامه داد.
دوربین 5 مگاپیکسلی به همراه فلش Xenon باعث شد که کاربران بتوانند در شرایط مختلف عکس‌های قابل توجهی را ثبت کنند. اگرچه در مقایسه با دوربین گوشی‌های امروزی عکس‌های این گوشی به چشم نمی‌آیند، اما در مقایسه با گوشی‌های رقیب در سال 2007، نوکیا N82 حرف اول را در زمینه‌ی کیفیت دوربین می‌زد.
در این رابطه باید به گوشی‌های سونی اریکسون هم اشاره کنیم که به لطف سابقه طولانی در حوزه دوربین‌های عکاسی، این برند تلاش کرد کیفیت دوربین گوشی‌های خود را بهبود ببخشد. در این زمینه می‌توانیم گوشی‌های سری K و به‌خصوص گوشی K850i را نام ببریم.
این گوشی از دوربین 5 مگاپیکسلی به همراه فلش xenon بهره می‌برد ولی در عین حال، برای فیلم‌برداری می‌توانست از فلش LED سه‌گانه هم استفاده کند. از بین قابلیت‌های دوربین این گوشی می‌توانیم به امکان عکس‌برداری پشت‌سرهم تا 9 عکس اشاره کنیم. در ضمن نباید درپوش لنز دوربین این گوشی را از قلم بیندازیم که به‌طور خودکار باز و بسته می‌شد.
روی هم رفته، این گجت در اصل یک دوربین عکاسی قرار گرفته درون گوشی بود. دوربین این گوشی همچنین قادر به ثبت عکس‌های ماکرو هم بود که این مشخصه به تازگی در بین گوشی‌های هوشمند مورد استقبال قرار گرفته است.
در ادامه همین رویکرد، ال‌جی گوشی عجیب KU990 Viewty را به بازار عرضه کرد. برای رقابت با گوشی‌های نوکیا، ال‌جی از لنزهای ساخت شرکت آلمانی Schneider Kreuznach استفاده کرد. این گوشی از فلش Strobe و سیستم فوکوس خودکار هم بهره می‌برد.
در بخش فوقانی این گوشی مانند دوربین‌های عکاسی دکمه‌های مختلفی قرار داشت که برای حالت‌های مختلف دوربین، شاتر و فعال‌سازی سیستم لرزش گیر مورد استفاده قرار می‌گرفتند. همچنین باید بگوییم که این گوشی از نمایشگر لمسی استفاده می‌کرد.
به دلیل وجود تراشه‌های نه‌چندان قدرتمند و فقدان الگوریتم‌های هوشمند، شرکت‌ها برای حل مشکلات باید به نوآوری‌های مختلفی روی می‌آوردند. به‌عنوان مثال اگرچه ثبت عکس‌های HDR امروزه به پدیده‌ای عادی بدل شده، اما در اواسط دهه 2000 بدون داشتن قدرت پردازشی مناسب، ثبت چنین عکس‌هایی امکان‌پذیر نبود. موتورولا اولین شرکتی بود که برای افزایش جذابیت عکس‌های ثبت شده در محیط‌های بسیار روشن، راهکار نوآورانه‌ای را معرفی کرد.
موتورولا Zine ZN5 با دیافراگم متغیر برای دوربین معرفی شد که در محیط‌های کم‌نور می‌توانست از دیافراگم f/2.8 استفاده کند و در محیط‌های پر نور هم این دیافراگم به f/5.6 می‌رسید. این گوشی همچنین از سنسور 5 مگاپیکسلی و فلش xenon هم بهره می‌برد.
نوکیا هم چنین رویکردی را برای N86 تکرار کرد که اولین گوشی مجهز به سنسور 8 مگاپیکسلی این شرکت بود. دوربین گوشی N86 از دیافراگم متغیر و شاتر مکانیکی بهره می‌برد و همین موضوع باعث می‌شد در شرایط نوری مختلف عکس‌های بهتری ثبت شود.
با مرور این گوشی‌ها، می‌توانیم تفاوت رویکرد شرکت‌ها را ببینیم. با وجود اینکه نوکیا تلاش کرده دوربین موجود در گوشی را ارتقا بدهد، اما شرکت‌های سونی و ال‌جی تلاش کرده‌اند یک گوشی را درون دوربین عکاسی قرار بدهند. اگرچه گوشی‌های دارای شکل و شمایل منحصر به فرد جذاب هستند، اما در نهایت رویکرد کاربردی نوکیا در آن دوران بیشترین توجهات را جلب کرد.
آغاز جنگ مگاپیکسل‌ها
در ابتدا تصور می‌شد که دوربین گوشی‌ها در رزولوشن 5 مگاپیکسلی باقی خواهند ماند اما در نهایت نبرد بر سر مگاپیکسل‌های سنسور آغاز شد. سامسونگ با معرفی i8510 اولین گوشی دارای سنسور 8 مگاپیکسلی را معرفی کرد و با این کار رقابت شدیدی در صنعت گوشی‌های هوشمند آغاز شد. سال بعد، یعنی در سال 2009، سامسونگ یک گوشی دیگر را معرفی کرد و بار دیگر در این زمینه رکورد جدیدی ثبت شد.
سامسونگ W880 فقط اولین گوشی دارای دوربین 12 مگاپیکسلی محسوب نمی‌شود بلکه برای اولین بار فیلم‌برداری با سرعت 30 فریم در ثانیه را امکان‌پذیر کرد. اگرچه رزولوشن فیلم‌برداری محدود به 720p بود، اما در هر صورت این کار باعث شد قابلیت فیلمبرداری دوربین گوشی بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
علاوه بر این باید به قابلیت‌های دیافراگم متغیر و فلش xenon هم اشاره کنیم. طراحی این گوشی یادآور دوربین‌های عکاسی کامپکت بود ولی در هر صورت به دلیل اینکه به غیر از دوربین از قابلیت‌های شاخص دیگری بهره نمی‌برد، مورد استقبال گسترده قرار نگرفت.
در سال 2010، نوکیا گوشی N8 را راهی بازار کرد که از سنسور بزرگ‌تری نسبت به مدل‌های قبلی بهره می‌برد. احتمالا می‌دانید که هرچقدر سنسور دوربین بزرگ‌تر باشد، نور بیشتری جذب می‌کند و این موضوع ارتباط مستقیمی با کیفیت دوربین دارد. این سنسور 1/1.83 اینچی با رزولوشن 12 مگاپیکسلی می‌توانست عکس‌های بسیار باکیفیتی را ثبت کند. در ادامه می‌توانید دو عکس گرفته شده با دوربین این گوشی را مشاهده کنید.
آغاز ترکیب پیکسل‌ها به سبک نوکیا
اولین گوشی دارای دوربین مبتنی بر رزولوشن بسیار بالا، نوکیا 808 بود که از سنسور غول‌پیکر 1/1.2 اینچی و رزولوشن 41 مگاپیکسلی بهره می‌برد. این رکورد نوکیا سال‌ها بعد در سال 2019 توسط آنر ویو 20 شکسته شد که همراه با سنسور 48 مگاپیکسلی به دست کاربران رسید.
نوکیا برای گوشی مبتنی بر ویندوز فون لومیا 1020 بار دیگر از این سنسور استفاده کرد اما عکس‌های ثبت شده با آن چندان مناسب نبودند که بخش زیادی از این کاهش کیفیت به سیستم‌عامل برمی‌گردد. در این میان، نکته قابل توجه این دوربین، بهره‌گیری از مشخصه عکاسی محاسباتی بود. این سنسور 41 مگاپیکسلی به لطف ترکیب 7 پیکسل مجاور، قادر به ثبت عکس‌های 5 مگاپیکسلی بود. در ادامه می‌توانید سه نمونه عکس ثبت شده با نوکیا 808 را ببینید.
چنین کاری نه‌تنها نویز تصاویر را کاهش می‌داد، بلکه دوربین می‌توانست در محیط‌های کم‌نور عکس‌های جذاب‌تری ثبت کند. علاوه بر این، باید به بهره‌گیری دوربین نوکیا 808 از قابلیت oversampling هم اشاره کنیم که با این کار می‌توانست کیفیت زوم دیجیتالی را افزایش بدهد. اگرچه کیفیت این کار هیچ‌گاه به پای لنزهای تله‌فوتو نمی‌رسد، اما در مقایسه با دیگر گوشی‌های سال 2012، نتیجه‌ی این رویکرد شگفت‌انگیز بود.
پیش از ظهور اندروید و آیفون، دوربین‌های موبایل شگفت‌انگیز بوده‌اند
اگرچه برخی از این گوشی‌ها بعد از معرفی آیفون و گوشی‌های اندرویدی روانه‌ی بازار شده‌اند، اما در هر صورت می‌توانید ببینید که طی این سال‌ها انواع و اقسام شرکت‌ها چه تاثیری در بهبود کیفیت دوربین گوشی های هوشمند داشته‌اند. به دلیل پیشرفت سریع این فناوری، معمولا بسیاری از کاربران نوآوری‌های قدیمی را فراموش می‌کنند.
روی هم رفته می‌توانیم بگوییم که بسیاری از امکانات جذاب دوربین گوشی‌های هوشمند امروزی، نسخه‌های بهبود یافته از فناوری‌هایی هستند که سال‌ها قبل ارائه شده‌اند. باید ببینیم طی یک دهه آینده دوربین گوشی های هوشمند چه امکانات جذابی را برای کاربران به ارمغان می‌آورند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/137860/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تبرئه مردی که بدنش الکل تولید می‌کند!

اپل احتمالاً حق پخش جام باشگاه‌های جهان 2025 را خریداری می‌کند

اجرای آزمایشی برای اثبات قانون اول نیوتون

سازمان منطقه آزاد کیش پیگیر حقوق مودیان مالیاتی است

اطلاعات بیشتری از ردمی 13 5G فاش شد؛ ظرفیت باتری و سرعت شارژ

شببه‌سازی صحنه جالب از برخورد دو سیاهچاله!!

رویکردی متفاوت دربزرگترین گردهمایی بین المللی فعالان گردشگری درکیش/ پوستر نمایشگاه بین المللی گردشگری کیش رونمایی شد

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با فرمانده تیپ 37 سپاه اردبیل دیدار کرد

سومین دیدار چهره به چهره سال 1403 مدیر کل بنیاد شهید خراسان رضوی با 60 تن از جامعه معزز ایثارگری

برخی از مشخصات سری Nova 13 هواوی فاش شد

محقق ایرانی کارایی توربین بادی را 10 درصد افزایش داد

افزایش سطح آنتی‌اکسیدان‌ گوجه فرنگی با نانوحباب هیدروژن

رازگشایی از برابر بودن سرعت نور با مختصات هرم بزرگ مصر

ژاپن به تاکتیک‌های تجاری گوگل معترض شد

زمان حدودی رونمایی ناتینگ فون 3 لو رفت

کلید موفقیت آیفون 16 در دستان بدترین آیفون تاریخ

نسل جدید ربات انسان‌نمای اطلس رونمایی شد

استفاده از این اپلیکیشن، گوشی های قدیمی سامسونگ را نابود می‌کند

ویدیویی از کاوشگرِ کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می‌دهد

اپل ویژن پرو در برزیل برای جراحی شانه به‌کار گرفته شد

کالبدشکافی هواوی Pura 70 اولترا، مکانیسم نوآورانه دوربین آن را نشان می‌دهد

گوگل چگونه دوربین گوشی‌هایش را در آزمایشگاهی مخفی بررسی می‌کند؟

ایلان ماسک از تجربه رصد بیگانگان با 6000 ماهواره در مدار می‌گوید

راز افزایش طول عمر باتری‌ها تا دوبرابر کشف شد!

پاول دورف: اپل با حذف تلگرام از اپ استور،‌ گل‌ به‌خودی زد

آیفون 16 ویژگی منحصربه‌فرد و غیرمنتظره‌ای خواهد داشت

چرا اپل به عرضه یک آیفون ارزان قیمت نیاز دارد؟

شکار لحظه عبور جونو از مقابل مشتری

لزوم آشنایی نسل جدید با آرمان های ملت فلسطین

اولین نشست شورای اداری اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز/ تکریم ایثارگران یکی از مهم‌ترین اولویت‌های کارکنان است

ضرورت بازخوانی و تبیین حماسه های دوران دفاع مقدس برای جوانان و نوجوانان

پایان رکود بازار کامپیوتر؛ رشد قابل قبول در فصل اول 2024 ثبت شد

تلاش برای حفظ حیوانی که در آستانه انقراض است

نسخه موبایل هوش مصنوعی جمنای سریع‌تر از همیشه می‌شود

بازی/ Football League 2024؛ جایگزینی عالی برای فیفا و PES روی موبایل

سامسونگ با گوشی‌های سری گلکسی S25 مرزهای هوش مصنوعی را جابجا می‌کند

نسخه اندرویدی گوگل درایو با قابلیتی کاربردی آپدیت شد

آیا ناسا برای بازگشت از مریخ، دست به دامن ایلان ماسک می‌شود؟

تماشای ماه صورتی آوریل را از دست ندهید

جهان چقدر بزرگ است؟

نماینده جهاد اسلامی فلسطین: اسرائیل به دنبال «نابودی حیات» در غزه است

افشای اولین اطلاعات از گوشی ارزان‌قیمت ردمی 13 شیائومی

عملکرد ناامیدکننده گوشی Pura 70 Ultra هواوی در بنچمارک‌ها

آیا یوفوها واقعی هستند؟

عملکرد فوق‌العاده این ربات را ببینید

گوشی گلکسی C55 رونمایی شد؛ مدل چرمی M55

وان پلاس پد 2 به قدرتمندترین تبلت دنیا تبدیل خواهد شد

تلگرام دسترسی ایرانیان به کیف پول ارز دیجیتال خود را محدود کرد

نقشه‌ای که راز یک انفجار کهکشانی بزرگ را برملا کرد!

مغز پولدارها دیرتر پیر می‌شود!