سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

آیا زمان پایان کپی‌برداری مایکروسافت از روی اپل نرسیده؟ نکات خواندني

آیا زمان پایان کپی‌برداری مایکروسافت از روی اپل نرسیده؟
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - دیجیاتو / از زمان شروع بحران کرونا هر روز خبر از تعطیلی فروشگاه‌های یک برند به گوش می‌رسد و در تازه ترین مورد نوبت به مایکروسافت رسید. این خبر چندان غیر منتظره هم نبود چرا که فروشگاه‌های به مراتب شلوغ‌‌تر و محبوب‌تر از این شرکت هم زیر فشار کرونا بسته شده ‌بودند.
اگر جزو معدود افرادی باشید که روزی گذرتان به این فروشگاه‌ها افتاده، احتمالا از شباهت آن با اپل استور شگفت زده شده‌اید. این شباهت البته چندان هم اتفاقی نیست و مایکروسافت پس از دیدن رونق فروشگاه‌های شیک و مدرن کوپرتینویی‌ها به این فکر افتاد که چرا ما چنین چیزی نداشته باشیم؟
مشکل اما در تفاوت اساسی این دو برند بود. اپل برای میلیون‌ها عاشق سینه چاک در سراسر دنیا به یک نماد تبدیل شده. برخی آنرا یک سمبل و حتی سبک زندگی می‌دانند و عده ای دیگر هم طرفدار طراحی و کیفیت بالای محصولات این شرکت هستند.
نمود این مساله را می‌توان در اپل استورها دید؛ فروشگاه‌های بزرگ، جذاب و با طراحی اعیانی و در عین حال مینیمالیستی که خود به خود مراجعان را به خریدار تبدیل می‌کند. بر اساس گزارشی در سال 2017 به ازای هر متر مربع از فضای این مکان‌ها اپل به فروش 61 هزار دلاری دست پیدا کرده و خرده فروش‌های دیگر حتی به گرد پای آنها نمی‌رسند.
همین عامل باعث شده مایکروسافت به فکر کپی برداری از اپل برسد اما در نهایت مجبور به تعطیلی فروشگاه‌هایش شد.
محبوب اما نه معشوق
مشکل مایکروسافت به برند این شرکت برمی‌گردد. محصولات ردموندی‌ها از ویندوز گرفته تا آفیس بین کاربران محبوب هستند اما آیا کسی عاشق آنها هم است؟ بعید است کسی عاشق محصولات مایکروسافت باشد و همین مساله تکرار موفقیت های درخشان اپل را برای آنها ناممکن کرده است
با معرفی هر یک از محصولات اپل صدها هزار نفر برای خرید آنها لحظه شماری می‌کنند و چند روز قبل از عرضه پشت در اپل استورها صف می‌بندند. مهم نیست سرفیس‌ها چقدر محصولات خوبی هستند اما تا حالا کسی را دیده‌اید که از شب قبل برای خرید آنها صف ببندد؟
تنها محصولی که در پرتفوی مایکروسافت محبوبیتی در حد و اندازه آی‌دیوایس‌ها دارد بدون شک ایکس باکس است. شاید اگر از همان روز اول اسم فروشگاه‌های مایکروسافت ایکس باکس استور بود به چنین روزی نمی‌افتادند.
هرچند بخشی از فضای فروشگاه به ایکس باکس اختصاص یافت اما قرار دادن یک کنسول گیمینگ در برابر لپ‌تاپ‌ها و تبلت‌های بیزینسی و تولید محتوا چندان ایده جالبی نبود و کسی را به خود جذب نکرد، آن هم در حالی که این فروشگاه‌ها در بهترین نقاط شهرها دایر شده بودند. برای مثال مایکروسافت استور لندن در یکی از بهترین نقاط «وست‌مینستر» به نام میدان آکسفورد افتتاح شد و تنها چند متر با اپل استور فاصله داشت؛ ظاهرا ردموندی‌ها در انتخاب مکان هم از روی دست رقیب رونویسی کرده بودند.
این مرکز در میدان آکسفورد یکی از معدود نقاطی است که به جای تعطیلی به «مرکز تجربه» تبدیل خواهد شد. هرچند در این فروشگاه دیگر خبری از فروش محصولات فیزیکی نیست اما درب آن برای آزمایش محصولات مایکروسافت به روی مراجعان باز خواهد بود. کسی چه می‌داند شاید تعطیلی همه فروشگاه بعد از آن افتتاحیه‌های پر سر و صدا و پر زرق و برق برای ردموندی‌ها آنقدر شرم آور بوده که ترجیح دادند چند تایی به این بهانه باز بمانند.
دنباله‌رو نه رهبر
این اولین باری نیست که مایکروسافت در تقلید موفقیت‌های یک رقیب شکست می‌خورد. داستان توسعه ویندوز فون هم در واقع تلاش برای بازسازی موفقیت آیفون و اندروید بود که در نهایت همه می‌دانیم به کجا رسید. سرفیس ایرباد هم با آن ظاهر نامتعارفش که بی شباهت به دکمه مانتو نیست، احتمالا زیر چرخ موفقیت‌های ایرپاد و حتی ایربادهای شیائومی و هواوی خرد می‌شود.
لپ‌تاپ‌ها و تبلت‌های سری سرفیس هم که البته ظاهری چشم نواز و کیفیتی انکار ناپذیر دارند، بیشتر تلاشی از سوی مایکروسافت برای ارائه دستگاه‌های پریمیوم به عنوان رقیب آیپد و مک بوک به نظر می‌رسند.
حتی ایکس باکس هم به عنوان محبوبترین دیوایس مایکروسافت نه از نظر تعداد بازی و نه از نظر فروش در برابر پلی استیشن حرفی برای گفتن ندارد. همه این موارد نشان دهنده شکست نسبی مایکروسافت در بازارهایی هستند که این شرکت نه رهبر بلکه یک دنباله‌‌رو است. اما راه حل چیست؟
نقاط قوتت را بدان
یکی از مهمترین کارهایی که مایکروسافت باید انجام دهد پذیرش موفقیت‌هایش است. ویندوز، بسته آفیس و سرویس‌های اژور شاید پر زرق و برق نباشند اما فوق العاده محبوبند و هر کدام مبالغ هنگفتی درآمد را روانه جیب شرکت کرده‌اند.
وقتی هر کدام از این سرویس‌ها سالانه این همه درآمد را نصیب مایکروسافت می‌کنند دیگر چه اهمیتی دارد که کسی عاشق آنها نیست؟ برای مثال اگر پای تعداد کاربران ویندوز نسبت به macOS در میان باشد، اپل به گرد پای ردموندی‌ها هم نمی‌رسد.
بنابراین مایکروسافت باید دویدن دنبال سراب‌های جذاب در بیابان را تمام کرده و روی دارایی‌های خودش تمرکز کند. این اواخر روزی نیست که اپدیت‌های ویندوز برای تعدادی از کاربران مشکل ساز نشود و احتمالا دلیلی جز این ندارد که مایکروسافت چشم از ویندوز برداشته و دنبال چیز دیگری است.
این شرکت به جای حسادت نسبت به رقیب باید نحوه استفاده کاربران از محصولاتش را بپذیرد و با تمرکز روی آن بهترین خدمات و محصولات ممکن را در حوزه قدرتش به کاربران ارائه کند.
متفاوت باش
نمی توان مایکروسافت را از نوآوری منع کرد اما این شرکت به جای کپی و رونویسی از روی دست رقبا و به ویژه اپل باید کار متفاوت را انجام دهد. این روش قبلا برای مایکروسافت جواب خود را پس داده است.
هرچند ایکس باکس وان از نظر کیفیت بازی به پای تولیدات استودیوی سونی برای پلی استیشن نمی‌رسد اما زمانی که مایکروسافت سرویس اشتراکی Games Pass را راه‌اندازی کرد، سونی و نینتندو جوابی برای آن نداشتند. اینجا بود که دو شرکت دیگر در تلاش برای رقابت با مایکروسافت به دنباله‌روی این شرکت روی آوردند و تا حدودی می‌توان پلی استیشن Now را جوابی برای آن به شمار آورد.
این مساله تا حدودی شامل نسل‌های اول و دوم سرفیس گو هم می‌شود. این دو تبلت نسخه‌های ارزانتری از سرفیس پرو هستند و ردموندی‌ها در حالی آنرا عرضه کردند که اپل به عنوان رقیب اصلی هنوز به این حوزه گام نگذاشته و تمام تبلت‌هایش پرچمدارهایی گرانبها هستند. سرفیس گو 2 نتیجه تفکری متفاوت در مایکروسافت بود. این شرکت بدون صرف‌نظر از کیفیت بالا یا طراحی چشم نواز محصولی ارزانتر را عرضه کرد که برای شمار بیشتری از افراد قابل خریداری است.
بنابراین مایکروسافت برای قدرت‌نمایی در بربر رقبا و جا کردن خودش در دل کاربران چاره‌ای جز کنار گذاشتن کپی برداری از روی موفقیت‌های دیگران و تمرکز روی نقاط قوت خودش ندارد؛ همان کاری که ما هم می‌توانیم برای موفقیت در کار و زندگی انجام دهیم.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/139613/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سامسونگ سریع‌ترین حافظه LPDDR5X جهان را معرفی کرد

آتشفشان‌های خشن، قمر مشتری را برای میلیاردها سال شکسته اند

چین برای ارسال 3 فضانورد به مدار آماده می‌شود

برگزاری نخستین جشنواره گندم، نان و شیرینى در جزیره کیش

نمایش انیمیشن پاندای کونگ فو کار 4 درسینما لبخند کیش

استان ایلام مفتخر به حضور 6 هزار ایثارگر ارتشی است

اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» می‌تواند همه ما را مسموم کند

Logitech فکر می­‌کند که ماوس­‌ها به هوش مصنوعی نیاز دارند

زباله های فضایی در مریخ

گلکسی زد فلیپ 6 با پردازنده پرچمدار قدرت‌نمایی کرد

گزارش Surfshark: از سال 2004 تاکنون، میلیاردها حساب کاربری هک شده‌اند

اپل پیام‌رسان‌های واتساپ و تلگرام را از اپ استور چین حذف کرد

اگزینوس 2500 احتمالاً عملکرد بهینه‌تر نسبت به اسنپدراگون 8 نسل 4 خواهد داشت

زلزله تایوان نزدیک به 100 میلیون دلار به TSMC خسارت وارد کرده است

رونمایی اسپیکر نمایشگردار اپل محتمل‌تر شد

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

برنامه/ ردیاب بهترین مکان تحت پوشش شبکه‌های تلفن همراه

مارک زاکربرگ می‌گوید متا در حال توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک است

گوشی وان پلاس Ace 3 Pro طراحی کاملاً جدیدی خواهد داشت؟

قیمت هدست متا کوئست 2 به‌طور دائمی افت کرد

تصاویری فوق‌العاده زیبا از عبور زیبای فالکون 9 از مقابل ماه

سامسونگ حذف یکی از نرم‌افزارها را در One UI 6.1 غیرممکن کرد

جنجال هوش مصنوعی؛ تریلر جعلی فیلم جیمز باند با بازی هنری کویل وایرال شد

بیگانگان فضایی ممکن است در واقعیت بنفش باشند

ربات‌های دوپا گوگل به‌لطف هوش مصنوعی، حالا سریع‌تر و قدرتمندتر از قبل فوتبال بازی می‌کنند

خرید سه‌بعدی کالاهای جدید به اپل ویژن پرو اضافه شد

پردازنده دیمنسیتی 6300 مدیاتک برای گوشی‌های میان‌رده معرفی شد

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

پوکو M7 5G در راه است؛ نسخه ری‌برند شده Redmi 13 5G

بزرگترین مار جهان در هند پیدا شد/ 15 متر طول و 1000 کیلو وزن !

مایکروسافت از هوش مصنوعی VASA رونمایی کرد؛ ساخت چهره‌های سخنگو از روی عکس

مطالعه رفتار آب و یخ در نانوحفره و غول‌های یخی منظومه شمسی!

تلویزیون‌های گیمینگ سری 2025 ردمی شیائومی با قیمت رقابتی معرفی شدند

برنامه‌ریزی ناسا برای تجدید قوای کاوشگر ستاره‌های نوترونی

ارتباطات استان سیستان و بلوچستان پایدار است

رقیب اپ استور آغازبه‌کار کرد؛ فروشگاهی جدید برای برنامه‌ها و بازی‌های آیفون

متا مدعی شد: مدل زبانی لاما 3 عملکرد بهتری نسبت به اغلب رقبا دارد

آیپد ایر 12.9 اینچی به پنل Mini-LED نمایشگر مجهز خواهد شد

یک بمب‌افکن میکرومقیاس برای مقابله با تومور سرطانی ساخته شد

مشخصات Redmi 13 5G و پوکو M7 پرو 5G لو رفت

بادبان ناسا بر فراز زمین برافراشته می‌شود!

گوشی ارزان جدید موتورولا با باتری پرظرفیت در راه است

گوگل کارمندان معترض به همکاری با رژیم صهیونیستی را اخراج کرد

ارتش سوسک‌های رباتیک مجهز به کوله‌پشتی رایانه‌ای در بیابان

اخترشناسان پرجرم‌ترین سیاه‌چاله ستاره‌ای کهکشان راه شیری را کشف کردند

مانیتور 27 اینچ جدید ازراک آنتن وای‌فای دارد

از روبوتاکسی تا مریخ؛ نگاهی به بدترین پیش‌بینی‌ها و وعده‌های ایلان ماسک در 15 سال اخیر

هکرهای چینی برای حمله به زیرساخت‌های آمریکا آماده می‌شوند

هوش مصنوعی متا رسماً به اینستاگرام، واتس‌اپ و فیسبوک اضافه شد

تصویر روز ناسا؛ روبه‌روی NGC 1232