سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

با عضو جدید بدن که از آن خبر ندارید، آشنا شوید استارت آپ

با عضو جدید بدن که از آن خبر ندارید، آشنا شوید
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - به تازگی خبر کشف یک اندام ناشناخته بدن منتشر شده است؛ گفته شده که دانشمندان در قرن‌های گذشته به هیچ وجه متوجه وجود این عضو مرموز در سر انسان نشده‌اند.
گجت‌نیوز: به تازگی خبر کشف یک اندام ناشناخته بدن منتشر شده است؛ گفته شده که دانشمندان در قرن‌های گذشته به هیچ وجه متوجه وجود این عضو مرموز در سر انسان نشده‌اند.
شاید با وجود سابقه طولانی مدت علم پزشکی و کالبدشکافی بدن انسان، تصور کنیم که تمامی اعضا بدن برای دانشمندان شناخته شده هستند؛ با این حال انتشار خبر یافتن یک عضو ناشناخته بدن در قسمت سر نشان داده که تمامی رمز و راز‌های جسم ما تاکنون آشکار نشده‌اند.
محققان می‌گویند که این اندام به شکل دو غده بزاقی مخفی درون سر ما بوده که در کمال شگفتی، در چند قرن گذشته هیچ دانشمندی متوجه وجود آن نشده است.
این محققان از کشور هلند و به کمک نوعی تجهیزات پیشرفته اسکن با نام “PSMA PET/CT” و به صورت کاملا اتفاقی، متوجه وجود این عضو ناشناخته بدن شدند.
کشف اندام ناشناخته بدن
پژوهشگران هلندی زمانی که مشغول بررسی وضعیت بیماران مبتلا به سرطان پروستات بودند، مقداری گلوکوز رادیواکتیو را به بدن این افراد تزریق کردند. چنین روشی در کنار استفاده از اسکن PSMA PET/CT می‌تواند محل دقیق تومور‌ها در بدن انسان را مشخص کند؛ اما در کمال تعجب، ماده مورد نظر در قسمت دیگری از بدن و جایی که کسی انتظار آن را نداشت، ظاهر شد. دانشمندان مشاهده کردند که گلوکز رادیواکتیو به کار رفته پشت قسمت بالایی حلق را نورانی کرده بود.
قسمت‌های نارنجی رنگ عکس بالا سایر غده‌های بزاقی سر هستند و بخشی که با فلش‌های آبی نشان داده شده، همان عضو جدید و مرموز بدن است. وتر ووگل (Wouter Vogel) از موسسه سرطان هلند می‌گوید که بدن انسان شامل سه جفت غده بزاقی بزرگ می‌شود، اما هیچ‌کدام از این جفت‌ها در پشت قسمت بالایی حلق قرار ندارند.
ووگل اظهار کرده که در گذشته وجود بیش از یک هزار غده میکروسکوپی ترشح کننده مخاطی در این قسمت از بدن اثبات شده بود، اما کسی انتظار نداشت تا این اندام ناشناخته بدن در قسمت مورد نظر حضور داشته باشد. همان‌طور که می‌دانیم، بزاق دهان مایعی بسیار مهم برای فرآیند هضم غذا بوده که معمولا توسط سه جفت غده بزرگی که به آن‌ها اشاره شد، ترشح می‌شود.
از طرف دیگر هزار غده کوچک بزاقی هم در سراسر دهان گسترده شده‌اند که بخش کوچکی از بزاق مورد نیاز ما را تامین می‌کنند، با این حال دیدن هیچ‌کدام از غده‌های کوچک مورد نظر بدون میکروسکوپ امکان‌پذیر نیست.
کالبدشکافی اجساد
تمامی این‌ها در حالی بوده که ووگل و تیمش از وجود یک جفت چهارم از غده‌های بزاقی در پشت بینی و بالای سقف دهان، نزدیک به مرکز سر انسان خبر می‌دهند. جفتی که تاکنون وجود آن توسط هیچ دانشمندی کشف نشده بود و با در نظر گرفتن قرن‌ها پیشرفت چشم‌گیر علم پزشکی و آناتومی شناسی، در سال 2020 برای اولین بار پیدا شده است.
محققان در مقاله منتشر شده اعلام کرده‌اند که بافت و مشخصات این اندام ناشناخته بدن با سایر غدد بزاقی ما همخوانی داشته و نام غده‌های لوله‌ای (tubarial glands) برای آن انتخاب شده است.

سیاست و بازاریابی


ووگل و تیمش به کمک دستگاه PSMA PET/CT تمامی صد بیمار مبتلا به سرطان پروستات داوطلب شده برای تحقیقات را مورد بررسی قرار دادند و به علاوه، برای تایید وجود این جفت غده در بدن انسان، جسد یک زن و مرد هم کالبدشکافی شد. همان‌طور که انتظار می‌رفت، غده‌های لوله‌ای شکل مورد نظر در همان قسمتی که اعلام شده، قرار داشتند.
محققان می‌گویند که مجرا‌هایی برای ترشح بزاق در این غده‌ها وجود داشت و در کمال تعجب، توصیفات پیشین دانشمندان و آناتومی شناسان از ساختار این قسمت از سر انسان، با آنچه اسکن جدید نشان می‌دهد، تطابق ندارد. گفته شده که به احتمال قوی، نقش این اندام ناشناخته بدن به وجود آوردن مایعاتی بوده که به هنگام قورت دادن و مرطوب‌سازی قسمت بالایی سقف دهان، به کار می‌آیند.
تحقیق در مورد این اندام ناشناخته بدن
در مورد دلیل این مسئله که چرا تاکنون وجود غده‌های مورد نظر توجه پزشکان و متخصصان را به خود جلب نکرده، ووگل و تیمش می‌گویند که به احتمال قوی محل قرارگیری این اندام در قسمت پایینی جمجمه باعث شده تا از لحاظ دسترسی تجهیزات آندوسکوپی، محدودیت‌هایی جدی برای رسیدن به این محل وجود داشته باشد. ممکن است که مجرا‌های بزاقی این غده‌ها در گذشته شناسایی شده‌اند، اما هیچ دانشمندی متوجه این موضوع نشده بود که این مجرا‌ها جزو یک سیستم ترشح بزاق بزرگ‌تر هستند.

سیاست و بازاریابی


با این حال دسترسی به تجهیزات پیشرفته‌ای مانند اسکن PSMA PET/CT باعث شده تا محققان توانایی گذر کردن از محدودیت‌های سایر تجهیزات مانند سی تی اسکن، ام آر آی و وسایل التراسونیک را داشته باشند. این تجهیزات قدیمی‌تر از لحاظ دیداری ما را محدود می‌کنند و خوشبختانه می‌بینیم که با پیشرفت علم و ساخت دستگاه‌های جدید، قابلیت‌هایی نوین برای بررسی بدن انسان به وجود آمده‌اند.
ووگل و تیمش می‌گویند که برای تایید رسمی وجود این اندام ناشناخته بدن در تمامی انسان‌ها، باید تحقیقات گسترده‌تری با حضور افراد بیشتر صورت بگیرد، اما می‌توان اطمینان داشت که غدد مورد نظر در قسمت بالایی سقف دهان و پشت بینی قرار گرفته‌اند و پیدا کردن آن‌ها با ما کمک می‌کند تا در فرآیند‌هایی مانند پرتودرمانی یا همان رادیوتراپی بیماران سرطانی، از هدف قرار دادن آن‌ها خودداری کنیم.
مشکلات بیماران مبتلا به سرطان
در پرتودرمانی متخصصان با استفاده از تشعشعات بافت‌های سرطانی بدن را هدف قرار می‌دهند و آن‌ها را نابود می‌کنند؛ با این حال این پرتو‌ها توانایی تشخیص بافت سالم از ناسالم را ندارند و به همین دلیل، بر عهده متخصصان است تا با دقت فقط قسمت‌های تومور دار را هدف بگیرند. با این تفاسیر می‌توان از کشف جدید تیم ووگل استفاده کرد و از آنجایی که غده‌های بزاقی نسبت به پرتو‌های به کار رفته بسیار آسیب‌پذیر هستند، در نظر گرفتن حضور این اندام دقت کار متخصصان رادیوتراپی را بالاتر خواهد برد.
از طرف دیگر جالب است بدانیم که بررسی وضعیت بیش از 700 بیمار سرطانی که فرآیند پرتودرمانی را پشت سر گذاشته‌اند، نشان می‌دهد که هدف گرفتن محل قرارگیری غدد بزاقی لوله‌ای تازه کشف شده، ترشح بزاق را برای آن‌ها سخت‌تر کرده است.
در گذشته این سوال پیش آمده بود که چرا با هدف قرار دادن قسمت پشت بینی در رادیوتراپی، چنین مشکلی به هنگام خوردن غذا در بیماران ایجاد می‌شود. با این تفاسیر تحقیق تیم ووگل از یک طرف مشکلات گوارشی به وجود آمده در پرتودرمانی مورد نظر را تایید می‌کند و از طرف دیگر، پژوهش انجام شده روی این 700 بیمار نشان می‌دهد که واقعا در آن قسمت از سر انسان غدد بزاقی ناشناخته‌ای وجود دارند.
ژورنال “Radiotherapy and Oncology” مقاله ووگل و همکارانش را در مورد این اندام ناشناخته بدن انسان منتشر کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/162219/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بنچمارک ناامیدکننده چیپست جدید Kirin 9010 هواوی

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

مارک زاکربرگ: دستگاه جدیدمان مغز را می‌خواند

هاوینگ چهارم بیت کوین انجام شد؛ آیا شاهد پرواز قیمت پادشاه رمزارزها خواهیم بود؟

پیکسل 9 پرو در اولین تصاویر زنده درکنار آیفون 14 پرو مکس فاش شد

ویژگی احتمالی بعدی اندروید، در آیفون وجود ندارد

پنگوئن رباتیک با سرعت و چالاکی در زیر آب حرکت می‌کند

نمایی از داخل کپسول فضانوردی Orion

سهام انویدیا سقوط کرد؛ بدترین روز غول سازنده تراشه از مارس 2020

سرورهای بازی LittleBigPlanet 3 برای همیشه خاموش شد

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

کاخ رسانه تصاویر جالبی از فرود مجدد فالکون 9

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

انتشار آپدیت HyperOS برای این گوشی‌ محبوب شیائومی آغاز شد

رئیس سامسونگ ثروتمندترین فرد در کره جنوبی شد

بازی/ Evil Lands؛ نبردی میان قهرمانان و شیاطین

روشی برای نقشه‌برداری از نانوحفره‌های روی غشاء ارائه شد

نروژ بزرگترین کشتی‌های هیدروژنی جهان را می‌سازد

آپدیت جدید بازی Marvel’s Spider-Man 2 منتشر شد

اینتل بزرگترین رایانه نورومورفیک جهان را ساخت

با تمام توان پیگیر حل مشکلات جامعه ایثارگری استان هستیم

جایگاه و شان ایثارگران معزز در این نظام بسیار بالا و ویژه است

پاسخگویی سلمانی به جامعه ایثارگری در میز خدمت نماز جمعه تبریز

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

دیدار دکتر رئیسی با مادر شهیدان طوسی و مادربزرگ شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان

هواوی مچ‌بند جدیدی با الهام از اپل واچ می‌سازد؟

پیست مسابقات فرمول یک با آسفالت نانویی روکش شد

بازی Kena: Bridge of Spirits احتمالا به Xbox Series X/S خواهد آمد

مطالعه جدید؛ ژن‌های قدرت می‌توانند از ما در برابر بیماری و مرگ زودرس محافظت کنند

تصاویری شگفت‌انگیز از سحابی Orion

سامسونگ سریع‌ترین حافظه LPDDR5X جهان را معرفی کرد

آتشفشان‌های خشن، قمر مشتری را برای میلیاردها سال شکسته اند

چین برای ارسال 3 فضانورد به مدار آماده می‌شود

برگزاری نخستین جشنواره گندم، نان و شیرینى در جزیره کیش

نمایش انیمیشن پاندای کونگ فو کار 4 درسینما لبخند کیش

استان ایلام مفتخر به حضور 6 هزار ایثارگر ارتشی است

اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» می‌تواند همه ما را مسموم کند

Logitech فکر می­‌کند که ماوس­‌ها به هوش مصنوعی نیاز دارند

زباله های فضایی در مریخ

گلکسی زد فلیپ 6 با پردازنده پرچمدار قدرت‌نمایی کرد

گزارش Surfshark: از سال 2004 تاکنون، میلیاردها حساب کاربری هک شده‌اند

اپل پیام‌رسان‌های واتساپ و تلگرام را از اپ استور چین حذف کرد

اگزینوس 2500 احتمالاً عملکرد بهینه‌تر نسبت به اسنپدراگون 8 نسل 4 خواهد داشت

زلزله تایوان نزدیک به 100 میلیون دلار به TSMC خسارت وارد کرده است

رونمایی اسپیکر نمایشگردار اپل محتمل‌تر شد

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

برنامه/ ردیاب بهترین مکان تحت پوشش شبکه‌های تلفن همراه

مارک زاکربرگ می‌گوید متا در حال توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک است

گوشی وان پلاس Ace 3 Pro طراحی کاملاً جدیدی خواهد داشت؟

قیمت هدست متا کوئست 2 به‌طور دائمی افت کرد