سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

معکوس‌کردن روند پیری در سلول‌های بنیادی مغز موش اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - در پژوهشی تازه، سلول‌های بنیادی مغز موش‌های صحرایی پیر با به‌دست‌آوردن مجدد عملکرد خود، امیدواری‌هایی برای درمان بیماری‌هایی نظیر ام‌اس به‌وجود آوردند.

پژوهش جدیدی با هدایت گروهی از دانشمندان دانشگاه کمبریج روشی برای جوان‌سازی سلول‌های بنیادی پیر و دچار اختلال در عملکرد مغز ارائه کرده است. درباره‌ی این تکنیک به قابلیت آن در گسترش درمان‌های جدید برای اسکلروز چندگانه (ام‌اس) اشاره شده است اما راه‌هایی برای معکوس‌کردن تغییرات کلی وابسته به سن در مغز ارائه می‌کند. این پژوهش روی نوعی از سلول‌های مغز انجام شده است که سلول‌های پیش‌ساز الیگودندروسیت (OPC) نامیده می‌شوند. همان‌طورکه نام آن‌ها نشان می‌دهد، این نوع از سلول‌های مغزی پیش‌ساز سلول‌های الیگودندروسیت بالغی هستند که برای عملکرد سالم مغز حیاتی‌اند. یکی از ویژگی‌های فیزیولوژیکی ام‌اس از‌دست‌دادن الیگودندروسیت‌های عملکردی است. این امر موجب شکسته‌شدن اکسون‌ نورون‌ها می‌شود و علت ایجاد بسیاری از علائم تخریبی مرتبط با بیماری است.
سلول‌های بنیادی مغز موش صحرایی پیر رشدیافته روی سطح نرم (سمت راست) رشد سالم و قوی‌تری در مقایسه با سلول‌های بنیادی مغز مشابهی نشان دادند که روی سطح سخت پرورش داده شده بودند. می‌دانیم علاوه‌بر شرایط حاد ام‌اس، سن عامل دیگری است که در تبدیل مؤثر سلول‌های OPC به سلول‌های الیگودندروسیت فعال اختلال ایجاد می‌کند؛ اما اینکه دقیقا چرا و چگونه عملکرد OPCها دچار اختلال می‌شود، معمایی برای دانشمندان بوده است. پژوهش جدید برای بررسی این موضوع انجام شد که آیا شرایط محیطی بیرونی سلول می‌تواند روی از‌دست‌رفتن عملکرد OPC پیر تأثیرگذار باشد یا نه و پژوهشگران دریافتند به‌نظر می‌رسد سفت‌شدن وابسته به سن مغز مستقیما روی عملکرد OPC تأثیرگذار است. پیوند OPC موش‌های پیر به مغزهای نرم‌ حیوانات جوان‌تر موجب جوان‌سازی فعالیت سلولی آن‌ها شد. آزمایش‌های بیشتر با پرورش OPCها روی انواع مختلف مواد نشان داد محیط سطح سلول برای عملکرد OPC مهم است. کوین چالوت ، یکی از نویسندگان مقاله، توضیح می‌دهد: مقاله‌های مرتبط:
بیماری ام‌اس چیست و چه درمان‌هایی دارد؟ کشف رویکردی کاملا جدید برای درمان بیماری‌های خودایمنی رشد سلول‌های مغز در تمام عمر ادامه دارد
ما سلول‌های بنیادی عملکردی مغز موش‌های صحرایی جوان را روی مواد سخت پرورش دادیم. وقتی دیدیم عملکرد سلول‌ها مختل شد و آن‌ها توانایی بازسازی خود را از دست دادند و درواقع، عملکردشان مانند سلول‌های پیر شد، شگفت‌زده شدیم. موضوع جالب‌تر این بود که وقتی سلول‌های مغز پیر روی ماده‌ی نرمی پرورش داده شدند، عملکرد آن‌ها مانند سلول‌های جوان شد؛ به‌ عبارت دیگر، مجددا جوان شدند. پژوهشگران سپس این پرسش را مطرح کردند که چگونه OPCها محیط خارجی خود را احساس می‌کنند. آن‌ها پروتئین مهمی به‌نام Piezo1 را شناسایی کردند که روی سطح OPCها قرار داشت و به سلول پیام می‌داد محیط اطراف سفت است یا نرم. پژوهشگران به‌جای تلاش برای تغییر بنیادین محیط سلولی مغز، این سؤال را مطرح کردند که آیا می‌توانند ازطریق مسیر سیگنال‌دهی پروتئین Piezo1، سلول‌های OPC را فریب دهند تا مانند سلول‌های جوان رفتار کنند. رابین فرانکلین ، نویسنده‌ی دیگر مقاله می‌گوید: وقتی پروتئین Piezo1 را از روی سطح سلول‌های بنیادی مغز پیر حذف کردیم، توانستیم به سلول‌ها حقه بزنیم تا فکر کنند محیط اطراف نرم است؛ حتی وقتی در حال رشد در محیط سفتی بودند. علاوه‌براین، توانستیم Piezo1 را در OPCهای درون مغز موش‌های پیر حذف کنیم که به جوان‌شدن سلول‌ها منجر شد و آن‌ها باردیگر عملکرد احیاکنندگی طبیعی خود را به‌دست آوردند. یکی از مهم‌ترین نتایج بنیادین این پژوهش آن است که نشان می‌دهد چگونه رفتار برخی از سلول‌های بنیادی می‌تواند به‌ میزان چشمگیری تحت‌تأثیر محیط بافتی اطراف آن‌ها قرار گیرد. در این مورد خاص، به‌نظر می‌رسد اختلال عملکرد وابسته به سن در OPCها ناشی از عوامل درونی خود سلول‌های بنیادی نیست؛ یعنی نسبتا به‌آسانی می‌توان عملکرد این سلول‌ها را بازگرداند. درحالی‌که این پژوهش نتایج گسترده‌ای برای بسیاری از اختلالات دژنراتیو وابسته به سن مغز به‌همراه دارد، فوری‌ترین نتیجه‌ی آن درمانی جدید برای ام‌اس است. ام‌اس به‌طور بسیار خاص با فقدان عملکرد در این نوع از سلول‌های بنیادی مغز ارتباط دارد و سوزان کولهاس ، از انجمن ام‌اس، می‌گوید این پژوهش مسیرهای جدیدی برای درمان‌های آینده باز می‌کند: یافته‌های پژوهشگران کمبریج درباره‌ی چگونگی پیرشدن سلول‌های بنیادی مغز و نحوه‌ی بازگشت این فرایند می‌تواند نتایج مهمی برای درمان‌های آینده داشته باشد؛ زیرا هدف جدیدی برای پرداختن به مشکلات مرتبط با پیری و ام‌اس نشان می‌دهد؛ ازجمله اینکه چگونه می‌توان عملکرد از‌دست‌رفته در مغز را بازیابی کرد. پژوهش جدید در مجله‌ی Nature منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/83796/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

جو بایدن لایحه «فیلترینگ یا فروش تیک تاک» را امضا کرد؛ مدیرعامل پلتفرم چینی: جایی نمی‌رویم

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

سامسونگ شارژر جدید 50 واتی USB PD خود با دو پورت Type-C را معرفی کرد

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند

استفاده هکرها از دستگاه‌های سیسکو برای جاسوسی

ویدیویی از کاوشگر کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می دهد

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

واتس‌اپ به ارسال پیام به شماره‌های ذخیره نشده و ورود با فیس‌آی‌دی مجهز می‌شود

توسعه روشی برای بهبود مصرف انرژی در دستگاه‌های مخابراتی

گلکسی زد فلیپ 5 از یک قابلیت هوش مصنوعی One UI 6.1 محروم است

اینترنت برای کنکور امسال قطع نمی‌شود؟

منتظر پیکسل تبلت 2 گوگل نباشید

اگر از تبلیغات داخل سیستم عامل متنفرید ویندوز 11 را آپدیت نکنید!

تعداد کاربران فعال اسپاتیفای 19 درصد رشد کرد

هوش مصنوعی شیطانی هم ساخته شد!

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

قابلیت انقلابی واتساپ معرفی شد؛ انتقال فایل بدون نیاز به اینترنت

از هوش مصنوعی تا تماس ویدیویی؛ قابلیت‌های جدید عینک متا ری-بن را ببینید

قابلیت عجیب P70 پرو را ببینید؛ عضو پرآوازه خانواده هواوی

طرح تعویض رایگان سامسونگ برای گوشی هایی که این مشکل را دارند

برنامه/ فکرتان را به یک اثر هنری تبدیل کنید

نمایش داستان مرموز بازی INDIKA در تریلر جدید

این ویژگی امنیتی اندروید 15 شما را از اپلیکیشن‌های مشکل‌دار نجات می‌دهد

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

با گوشی جدید هواوی می‌توان بدون اینترنت تصویر ارسال کرد!

هوش مصنوعی جدید گوگل می‌تواند جان شما را نجات دهد

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد