سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

افزایش تعرفه واردات تلفن همراه ضامن حمایت از تولید داخل است؟ اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی -
افزایش تعرفه واردات تلفن همراه ضامن حمایت از تولید داخل است؟
٢٩٠
٢


ایران / «خوشبختانه سیاست‌های خوبی در وزارت صنعت و معدن در جهت حمایت از تولیدات برندهای داخلی و برندسازی شکل گرفته، به‌طوری که وزارت صنعت، معدن و تجارت در تلاش است تا تعرفه واردات تلفن همراه را افزایش دهد. اگر بتوانیم تعرفه واردات تلفن همراه را از 5 درصد به 20 درصد افزایش دهیم قطعاً تولید داخلی توجیه اقتصادی داشته و از سوی وزارتخانه نیز این مسأله پیگیری خواهد شد.»
این مطلب را پیمان الماسی معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان در رونمایی از دو مدل تلفن همراه ساخت یک شرکت در این استان بیان کرد. در پی رسانه‌ای شدن این خبر که وزارت صمت به‌دنبال افزایش تعرفه واردات تلفن همراه است سراغ فعالان این حوزه رفتیم و پرسیدیم که آیا از افزایش تعرفه مطلع هستند؟ افزایش تعرفه واردات تلفن همراه راه درستی برای حمایت از تولید داخل است؟ و مهمتر اینکه افزایش تعرفه تلفن همراه چه تبعات منفی بر بازار تلفن همراه خواهد داشت.
التهاب دوباره بازار تلفن همراه
«هر کسی که بحث افزایش تعرفه واردات تلفن همراه را مطرح کرده، به‌جای حمایت از تولید داخل به‌دنبال افزایش و ترویج قاچاق تلفن همراه است.» ابوالفضل ناصری دبیر اتحادیه کشوری تلفن همراه با بیان مطلب فوق گفت: افزایش تعرفه واردات تلفن همراه بر بازار آن تأثیر منفی می‌گذارد چراکه قاچاقچیان دوباره پا به میدان می‌گذارند و کالای قاچاق به کشور وارد می‌کنند. ناصری افزود: تا آنجا که این صنف اطلاع دارد چنین موضوعی در وزارت صمت مطرح نشده و معاون مربوطه تنها نظر شخصی خود را بیان کرده است. قیمت کالایی که دارای گارانتی است و از مبادی رسمی و قانونی وارد می‌شود با قیمت کالاهای بدون گارانتی و قاچاق، تفاوت دارد که همین موضوع، بازار را ملتهب می‌کند و از سوی دیگر با افزایش تعرفه واردات تلفن همراه، کالای قاچاق نیز افزایش می‌یابد و در این میان دولت و مصرف‌کننده متضرر می‌شوند.
سخنگوی اتحادیه کشوری تلفن همراه در ادامه گفت: سرانه مصرف سالانه تلفن همراه در شرایط متعادل بازار و قیمت‌های مناسب، 12 تا 14 میلیون دستگاه است که در شرایط کنونی حتی این عدد هم تغییر کرده و به زیر 10 میلیون دستگاه رسیده ولی با ثبات نرخ ارز و افزایش واردات تلفن همراه، قیمت‌ها کاهش و بازار آرامش یافته درحالی که با این اقدام، دوباره بازار به هم می‌ریزد و ملتهب می‌شود. ناصری در پاسخ به این سؤال که برای حمایت از تولید تلفن همراه در داخل کشور چه باید کرد نیز گفت: معتقدم باید همین تعرفه 5 درصدی را هم که برای واردات تلفن همراه در نظر گرفته شده است حذف کنند. یعنی اگر دولت از سرمایه‌گذار داخلی در این عرصه حمایت کند موجب می‌شود حالا که تلفن همراه وارد سبد خانوار شده افرادی که توانایی خرید تلفن همراه با قیمت بالا و برندهای روز را ندارند از تلفن همراه تولید داخل کشور استفاده کنند.
وی افزود: تلفن همراه در داخل کشور برند ندارد، در همین راستا باید ابتدا برندسازی کرد و سپس تلفن همراه باکیفیت و ارزان را در داخل تولید و به دست مصرف‌کننده رساند.
حمایت از شرکت‌های دانش بنیان برای تولید داخل
«طبق قانون هر تغییری که در حوزه تلفن همراه اتفاق بیفتد وزارت صمت نظر صنف‌های این حوزه را جویا می‌شود و تا جایی که ما اطلاع داریم تا به این لحظه در وزارت صمت موضوع افزایش تعرفه واردات تلفن همراه مطرح نشده است».
امیر اسحاقی یکی از فعالان صنف تلفن همراه نیز با بیان این مطلب گفت: اگر یک درصد هم افزایش تعرفه واردات تلفن همراه برای حمایت از تولید داخل صحت داشته باشد، باید گفت که مسئولان ساده‌ترین راهکار را برای حمایت از تلفن همراه تولید داخل مد نظر قرار داده‌اند وگرنه قطعاً راهکارهای بهتر و منطقی تری از افزایش تعرفه، برای حمایت از تولید داخل وجود دارد.
وی افزود: این اتفاق موجب می‌شود که با کاهش میزان واردات تلفن همراه، عملاً مردم را از تکنولوژی‌های روز محروم کنیم. از سوی دیگر با این اقدام، قیمت‌ها چند درصد افزایش می‌یابد و در پی آن قدرت خرید مردم هم کاهش پیدا می‌کند. به این ترتیب مردم در صورت نیاز مجبور می‌شوند مدل‌های پایین‌تر و بی‌کیفیت‌تر گوشی‌های موجود در بازار را خریداری کنند. این فعال صنفی تلفن همراه با اشاره به اینکه بعد از مدت‌ها بازار متلاطم و آشفته تلفن همراه به‌تازگی به تعادل رسیده است، گفت: با افزایش تعداد شرکت‌های واردکننده تلفن همراه و همچنین کاهش نرخ ارز و و ثبات آن، 900 هزار دستگاه تلفن همراه در مردادماه وارد کشور شد و توانست نیاز کشور یعنی واردات 800 هزار تا یک میلیون دستگاه تلفن همراه در ماه را تأمین کند.
بنابراین حالا که بازار به آرامش نسبی رسیده حیف است که این تعادل به هم بریزد. اسحاقی افزود: ما حمایت از تولید داخل را قبول داریم و معتقدیم که باید در داخل کشور نیز تلفن همراه تولید شود اما در این مسیر باید از شرکت‌های دانش بنیان که در زمینه تلفن همراه طرح و برنامه دارند، حمایت شود. شرکت‌های دانش بنیان با واردات بخشی از تکنولوژی و بومی‌سازی بخشی دیگر، توانایی تولید تلفن همراه در داخل کشور را دارند و تنها باید در این حوزه سرمایه‌گذاری صورت بگیرد و از این شرکت‌ها حمایت شود. وی با بیان اینکه اکنون 8 شرکت در زمینه تولید تلفن همراه در داخل کشور فعال هستند، افزود: دغدغه ما نیز این است که بتوانیم در کشور تلفن همراه را تولید کرده و با قیمت ارزانتر به دست مصرف‌کننده‌ها برسانیم و در این میان بازرگان نیز به سود منطقی خود برسد.این عاقلانه‌ترین روش برای حمایت از تولید تلفن همراه در داخل کشور است.
این فعال صنفی تلفن همراه افزود: اگر با دوستان فعال در حوزه تولید تلفن همراه به گفت‌و‌گو بنشینید متوجه می‌شوید که دغدغه آنها‌ افزایش واردات تعرفه تلفن همراه نیست آنها بیش از این موضوع مشکلات دریافت مجوز، مکان و... را دارند. اگر این مشکلات رفع شود ظرفیت بازار تولید داخل وجود دارد و مردم نیز از آن استقبال می‌کنند.
از سرگیری قاچاق تلفن همراه
افشار فروتن لاریجانی رئیس انجمن فروشندگان تلفن همراه، سیم کارت و ابزار جانبی گفت: به‌نظر می‌رسد مسئول مربوطه در کل از نقش افزایش تعرفه واردات بی‌اطلاع بوده که چنین موضوعی را مطرح کرده است. تعرفه برای کنترل بازار داخل است و نباید بی‌محابا تجربه تلخ گذشته در دولت نهم و دهم را تکرار کنیم. فروتن لاریجانی افزود: وقتی تعرفه تلفن همراه در دولت اصلاحات 4 درصد تعیین شد، میزان قاچاق به صفر نزدیک شد ولی وقتی در دولت نهم و دهم به بهانه حمایت از تولید داخل تعرفه واردات تلفن همراه به 60 درصد رسید، نه تنها واردات برای واردکننده‌ها مقرون به صرفه نشد بلکه قاچاقچیان وارد میدان شدند و قاچاق این کالا افزایش یافت و مهم‌تر اینکه بعد از آن شاهد عرضه تلفن همراه تولید داخل به بازار هم نبودیم.
وی با بیان اینکه فعالان صنف تلفن همراه از تولید تلفن همراه در داخل کشور خوشحال می‌شوند، گفت: این صنف حاضر است در معرفی برندها به بخش تولید داخل کمک کند ولی این کار باید با برنامه صورت بگیرد. یعنی ابتدا باید نیازسنجی کنیم که مصرف تلفن همراه در داخل کشور چقدر است، سپس میزان تولید داخل را برآورد کنیم و بعد بحث‌های تعرفه‌ای را به میان آوریم.
رئیس انجمن فروشندگان تلفن همراه،سیم‌کارت و ابزار جانبی با اشاره به اینکه اکنون تولید تلفن همراه در داخل کشور تنها یک درصد است و نباید نیاز 99 درصدی واردات تلفن همراه را زیر سؤال ببریم، افزود: باید تلفن همراه داخل برندسازی شود و اعتماد خریدار برای مصرف تولید داخل را جلب کرد. وی ادامه داد: تا زمانی که این شرایط مهیا نشود و اعتماد خریدار به محصول داخل جلب نشود نباید اقدام دیگری انجام داد. مهم‌تر اینکه حتی اگر مصرف‌کننده داخلی به تلفن همراه تولید داخل رغبت نشان داد درنهایت باید افزایش تعرفه واردات تلفن همراه را به‌عنوان آخرین راه حل مورد نظر قرار داد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/88874/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اگزینوس 2500 احتمالاً عملکرد بهینه‌تر نسبت به اسنپدراگون 8 نسل 4 خواهد داشت

زلزله تایوان نزدیک به 100 میلیون دلار به TSMC خسارت وارد کرده است

رونمایی اسپیکر نمایشگردار اپل محتمل‌تر شد

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

برنامه/ ردیاب بهترین مکان تحت پوشش شبکه‌های تلفن همراه

مارک زاکربرگ می‌گوید متا در حال توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک است

گوشی وان پلاس Ace 3 Pro طراحی کاملاً جدیدی خواهد داشت؟

قیمت هدست متا کوئست 2 به‌طور دائمی افت کرد

تصاویری فوق‌العاده زیبا از عبور زیبای فالکون 9 از مقابل ماه

سامسونگ حذف یکی از نرم‌افزارها را در One UI 6.1 غیرممکن کرد

جنجال هوش مصنوعی؛ تریلر جعلی فیلم جیمز باند با بازی هنری کویل وایرال شد

بیگانگان فضایی ممکن است در واقعیت بنفش باشند

ربات‌های دوپا گوگل به‌لطف هوش مصنوعی، حالا سریع‌تر و قدرتمندتر از قبل فوتبال بازی می‌کنند

خرید سه‌بعدی کالاهای جدید به اپل ویژن پرو اضافه شد

پردازنده دیمنسیتی 6300 مدیاتک برای گوشی‌های میان‌رده معرفی شد

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

پوکو M7 5G در راه است؛ نسخه ری‌برند شده Redmi 13 5G

بزرگترین مار جهان در هند پیدا شد/ 15 متر طول و 1000 کیلو وزن !

مایکروسافت از هوش مصنوعی VASA رونمایی کرد؛ ساخت چهره‌های سخنگو از روی عکس

مطالعه رفتار آب و یخ در نانوحفره و غول‌های یخی منظومه شمسی!

تلویزیون‌های گیمینگ سری 2025 ردمی شیائومی با قیمت رقابتی معرفی شدند

برنامه‌ریزی ناسا برای تجدید قوای کاوشگر ستاره‌های نوترونی

ارتباطات استان سیستان و بلوچستان پایدار است

رقیب اپ استور آغازبه‌کار کرد؛ فروشگاهی جدید برای برنامه‌ها و بازی‌های آیفون

متا مدعی شد: مدل زبانی لاما 3 عملکرد بهتری نسبت به اغلب رقبا دارد

آیپد ایر 12.9 اینچی به پنل Mini-LED نمایشگر مجهز خواهد شد

یک بمب‌افکن میکرومقیاس برای مقابله با تومور سرطانی ساخته شد

مشخصات Redmi 13 5G و پوکو M7 پرو 5G لو رفت

بادبان ناسا بر فراز زمین برافراشته می‌شود!

گوشی ارزان جدید موتورولا با باتری پرظرفیت در راه است

گوگل کارمندان معترض به همکاری با رژیم صهیونیستی را اخراج کرد

ارتش سوسک‌های رباتیک مجهز به کوله‌پشتی رایانه‌ای در بیابان

اخترشناسان پرجرم‌ترین سیاه‌چاله ستاره‌ای کهکشان راه شیری را کشف کردند

مانیتور 27 اینچ جدید ازراک آنتن وای‌فای دارد

از روبوتاکسی تا مریخ؛ نگاهی به بدترین پیش‌بینی‌ها و وعده‌های ایلان ماسک در 15 سال اخیر

هکرهای چینی برای حمله به زیرساخت‌های آمریکا آماده می‌شوند

هوش مصنوعی متا رسماً به اینستاگرام، واتس‌اپ و فیسبوک اضافه شد

تصویر روز ناسا؛ روبه‌روی NGC 1232

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

کمک آمریکا به تراشه‌سازان؛ مایکرون 6 میلیارد دلار بودجه دریافت می‌کند

مدل تلسکوپ فضایی جیمز وب با اندازه واقعی به نمایش در می‌آید

نکاتی درباره آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو

نسخه‌ آیفون واتساپ با دستور دولت چین از اپ استور حذف شد

مواد شیمیایی در پارکینگ ها احتمال ابتلا به ALS را افزایش می دهد

آیفون 17 پلاس ظاهراً با نمایشگر کوچک‌تر از گوشی‌های فعلی پلاس معرفی می‌شود

پیشرفت صنعت تراشه چین در سایه تحریم‌ها؛ تولید 40 درصد رشد کرد

ساخت تصویر متحرک 3 ثانیه‌ای در پیام‌رسان پیش‌فرض اندروید امکان‌پذیر می‌شود

طراحی جلویی شیائومی Civi 4 در کنسول گوگل پلی مشاهده شد

زومی حیرت آور درون صورت فلکی اوریون

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان