سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

ابداع روشی پربازده در تبدیل CO2 به سوخت مایع اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - پژوهشگران از موفقیت در تبدیل گاز دی‌‌اکسید کربن هوا به سوختی قابل استفاده در نسل آینده‌‌ی پیل‌‌های سوختی سخن می‌‌گویند.

دانشمندان روش جدیدی را برای تبدیل دی‌‌اکسید کربن به سوخت مایع ابداع کرده‌‌اند که می‌‌تواند با بازدهی خوب، انرژی را در پیل‌‌های سوختی ذخیره‌‌سازی کند. این سوخت می‌‌تواند در آینده برای مقاصدی چون حمل‌‌ونقل پاک به‌‌کار رود. جالب اینکه سوخت جدید در حجم یکسان، ظرفیت انرژی بالا‌‌تری نسبت به هیدروژن خواهد داشت و از سوی دیگر، می‌‌تواند به‌‌عنوان یک ماده‌‌ی اولیه‌‌ی مهم در صنایع شیمیایی جهان مورداستفاده قرار گیرد. در سال‌‌های اخیر، فناوری جدیدی براساس اسید فرمیک توانسته توجه کارشناسان را در ساخت نسل بعدی سلول‌‌های سوختی جلب کند. ذهنیت ما درباره‌‌ی ماده‌‌ای مانند اسید فرمیک معمولا به‌‌گونه‌‌ای نیست که بتوانیم آن را به‌‌عنوان سوخت آینده تصور کنیم. در واقع آنچه که به‌‌عنوان نیش زنبورها یا گزش دردناک مورچه‌‌ها می‌‌شناسیم، ناشی از همین اسید است. حال پژوهشگران با افزایش غلظت ماده مورد اشاره توانسته‌‌اند آن را به‌‌شکل مفیدتری درآورند. دانشمندان دانشگاه رایس واقع در هوستون تگزاس، با بازنگری در کل فرایند تولید اسید فرمیک موفق شدند یک روش کاملا هوشمندانه در حذف برخی از مراحل غیرضروری ابداع کنند که درنتیجه افزایش بازدهی تولید این ماده را موجب می‌شود. هوتیان وانگ ، شیمی‌‌دان درگیر در پروژه می‌‌گوید: روش معمول برای جذب دی‌‌اکسید کربن بدین‌‌صورت است که آن را در یک الکترولیت مایع رایج نظیر آب نمک حل می‌‌کنند. این نمک‌‌های محلول می‌‌توانند در تبدیل گاز CO2 به مولکول‌‌هایی با قابلیت ذخیره‌‌سازی انرژی مؤثر واقع شوند. اما وقتی فرایند تولید سوخت به پایان رسید، ما با یک محلول نمکی مواجه خواهیم شد که جداسازی اسید فرمیک از آن بسیار دشوار است. وانگ می‌‌افزاید: بنابراین ما نوعی الکترولیت جامد را به‌‌کار گرفتیم که قادر به انتقال پروتون‌‌ها باشد و می‌‌تواند از پلیمرهای نامحلول و ترکیبات غیرارگانیک ساخته شود؛ بدون آنکه نیازی به استفاده از نمک‌‌ها داشته باشیم. جایگزینی الکترولیت با یک ماتریس جامد، تنها بخشی از موفقیت‌‌های اخیر تیم پژوهشی بود. بخش دوم مربوط به ابداع بک کاتالیست پایدار می‌‌شد که سرعت فرایند تبدیل را بالا می‌‌برد. یکی از چالش‌‌های معمول درمورد کاتالیست‌‌ها این بود که بتوان از هدررفت ماده طی واکنش جلوگیری کرد تا دیگر نیازی به جایگزین‌‌سازی آن در طول زمان نباشد.
بیسموت، همان ماده‌‌ای بود که می‌‌توانست نقش کاتالیست را به‌‌عهده بگیرد. این ماده نسبت‌‌به سایر فلزات قابل‌‌استفاده در این فرایند حجم بیش‌‌تری داشته است و قابلیت جابجایی‌‌پذیری بالایی ندارد. چنانچه مقادیر کافی از این ماده را در اختیار داشته باشیم، به‌‌راحتی می‌‌توانیم فرایند را از ابعاد آزمایشگاهی به مقیاس صنعتی برسانیم. پژوهشگران برای این موضوع نیز راه‌‌حلی یافته‌‌اند. چوان ژیا ، نویسنده‌‌ی ارشد این پژوهش می‌‌گوید: در حال حاضر، تولید کاتالیست‌‌ها در مقیاس میلی‌‌گرم یا گرمی انجام می‌‌شود. ما راهی برای تولید آن در مقیاس کیلوگرمی یافته‌‌ایم. دستگاه نهایی به‌‌گونه‌‌ای طراحی شده است که بتواند دی‌‌اکسید کربن را از داخل کاتالیست عبور دهد و آن را به مولکول‌‌های بارداری به‌‌نام فرمات تبدیل کند. پس از این مرحله، مولکول‌‌ها درون هسته‌‌ی جامد الکترولیت تزریق می‌‌شوند و آنجا با یون‌‌های هیدروژن حاصل از یک فرایند کاتالیستی دیگر ترکیب می‌‌شوند. نتیجه‌ی نهایی، یک محلول از اسید فرمیک با غلظت بسیار بالا خواهد بود. تاکنون فرایند یادشده توانسته با بازدهی 42 درصدی، انرژی الکتریکی حاصل از یک منبع خارجی را به‌‌شکل انرژی شیمیایی فرمیک اسید (درون پیل سوختی ) تبدیل و ذخیره‌‌سازی کند. گفتنی است، این انرژی ورودی می‌‌تواند به‌‌راحتی از یک منبع تجدیدپذیر نظیر پنل فتوولتائیک یا توربین بادی تأمین شود که در نهایت راهکاری پاک برای ذخیره‌‌سازی انرژی منابع انرژی متناوب تلقی خواهد شد. وانگ می‌‌گوید: [فرمیک اسید] ماده‌‌ای حیاتی در صنعت مهندسی شیمی است که می‌‌تواند به‌‌عنوان یک ماده‌‌ی اولیه برای تولید مواد شیمیایی دیگر و نیز روشی برای ذخیره‌‌سازی هیدروژن با ظرفیتی 1000 برابری نسبت‌‌به آن در حجم یکسان تلقی شود؛ بدین ترتیب دیگر با مشکلات موجود در بحث فشرده‌‌سازی هیدروژن مواجه نخواهیم شد. این خود چالشی بزرگ برای خودروهایی مجهز به پیل‌‌های سوختی هیدروزنی به‌‌حساب می‌‌آمد. مقاله‌های مرتبط:
راهکاری تازه برای بازیافت دی اکسید کربن از هوا و انتشار منفی تبدیل متان به دی‌اکسید کربن، راهکاری برای مبارزه با تغییرات اقلیمی
به‌‌نظر می‌‌آید که جذب دی اکسید کربن از اتمسفر و به‌‌کارگیری آن درجهت نیازهای روبه‌‌رشد صنعت انرژی به‌‌منزله‌‌ی برگ برنده‌ای مهم برای جهانی باشد که این روزها با بحران بزرگی به‌‌نام تغییرات اقلیمی مواجه شده است. امروزه فناوری در تلاش است که راهکاری برای قطع وابستگی به سوخت‌‌های فسیلی و حل مشکل گازهای گلخانه‌‌ای جهان بیابد. این راهکار می‌‌تواند شامل استفاده از این گازها در فرایند ذخیره‌‌سازی انرژی شیمیایی باتری‌‌ها یا حتی افزایش بهره‌‌وری فتوسنتز در گیاهان باشد. در این میان، برخی پژوهشگران نیز سعی دارند این گازها را به‌‌شکل یک ماده‌‌ی جامد درآورند و نهایتا آن را در زیر زمین دفن کنند. نکته‌‌ی واضح این است که فناوری به‌‌کار گرفته‌‌شده، هرچه که باشد، باید بتواند مقتضیات اقتصاد فعلی جهان ما را برآورده کند؛ در غیر این صورت، صرف‌‌نظر از کم‌‌وکیف بازدهی آن، هرگز شاهد ورود یک محصول نهایی به بازار نخواهیم بود.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/89956/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مایکروسافت از هوش مصنوعی VASA رونمایی کرد؛ ساخت چهره‌های سخنگو از روی عکس

مطالعه رفتار آب و یخ در نانوحفره و غول‌های یخی منظومه شمسی!

تلویزیون‌های گیمینگ سری 2025 ردمی شیائومی با قیمت رقابتی معرفی شدند

برنامه‌ریزی ناسا برای تجدید قوای کاوشگر ستاره‌های نوترونی

ارتباطات استان سیستان و بلوچستان پایدار است

رقیب اپ استور آغازبه‌کار کرد؛ فروشگاهی جدید برای برنامه‌ها و بازی‌های آیفون

متا مدعی شد: مدل زبانی لاما 3 عملکرد بهتری نسبت به اغلب رقبا دارد

آیپد ایر 12.9 اینچی به پنل Mini-LED نمایشگر مجهز خواهد شد

یک بمب‌افکن میکرومقیاس برای مقابله با تومور سرطانی ساخته شد

مشخصات Redmi 13 5G و پوکو M7 پرو 5G لو رفت

بادبان ناسا بر فراز زمین برافراشته می‌شود!

گوشی ارزان جدید موتورولا با باتری پرظرفیت در راه است

گوگل کارمندان معترض به همکاری با رژیم صهیونیستی را اخراج کرد

ارتش سوسک‌های رباتیک مجهز به کوله‌پشتی رایانه‌ای در بیابان

اخترشناسان پرجرم‌ترین سیاه‌چاله ستاره‌ای کهکشان راه شیری را کشف کردند

مانیتور 27 اینچ جدید ازراک آنتن وای‌فای دارد

از روبوتاکسی تا مریخ؛ نگاهی به بدترین پیش‌بینی‌ها و وعده‌های ایلان ماسک در 15 سال اخیر

هکرهای چینی برای حمله به زیرساخت‌های آمریکا آماده می‌شوند

هوش مصنوعی متا رسماً به اینستاگرام، واتس‌اپ و فیسبوک اضافه شد

تصویر روز ناسا؛ روبه‌روی NGC 1232

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

کمک آمریکا به تراشه‌سازان؛ مایکرون 6 میلیارد دلار بودجه دریافت می‌کند

مدل تلسکوپ فضایی جیمز وب با اندازه واقعی به نمایش در می‌آید

نکاتی درباره آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو

نسخه‌ آیفون واتساپ با دستور دولت چین از اپ استور حذف شد

مواد شیمیایی در پارکینگ ها احتمال ابتلا به ALS را افزایش می دهد

آیفون 17 پلاس ظاهراً با نمایشگر کوچک‌تر از گوشی‌های فعلی پلاس معرفی می‌شود

پیشرفت صنعت تراشه چین در سایه تحریم‌ها؛ تولید 40 درصد رشد کرد

ساخت تصویر متحرک 3 ثانیه‌ای در پیام‌رسان پیش‌فرض اندروید امکان‌پذیر می‌شود

طراحی جلویی شیائومی Civi 4 در کنسول گوگل پلی مشاهده شد

زومی حیرت آور درون صورت فلکی اوریون

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

وزیر ارتباطات: یک‌سوم کشور به زیرساخت‌های فیبرنوری مجهز شدند

با بزرگترین ستاره شناخته شده آشنا شوید

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

آیفون 16 پرو به پوشش ویژه لنز دوربین برای بهبود کیفیت تصویر مجهز خواهد شد

عملیاتی شدن 5 فروند زیردریایی هوشمند با قابلیت تعقیب هدف و نشت‌یابی

تاریخ رونمایی گوشی پرچمدار 2024 سونی لو رفت

اپل بیش‌از 250 میلیون دلار در پردیس سنگاپور سرمایه‌گذاری می‌کند

با این ابرسازه فضایی، یک میلیارد انسان میتونن در فضا زندگی کنن!

اندروید 15 احتمالاً برای افزایش امنیت اقدام به قرنطینه اپلیکیشن‌های مشکوک می‌کند

امروز در فضا ؛ کشف اولین سیارات فراخورشیدی در اندازه زمین توسط تلسکوپ کپلر

آنر 200 لایت به زودی برای عرضه در بازار جهانی رونمایی می‌شود

گوشی پرچمدار 2024 هواوی از اندروید 12 استفاده می‌کند

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

برخی گوشی‌های سری گلکسی S21 سامسونگ با مشکل نمایشگر مواجه شده‌اند

صداهای وحشتناک ثبت شده از اجرام واقعی کیهان

دیدار معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

هیچ مانعی برای برنامه های فرهنگی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود ندارد

سامسونگ احتمالاً کشوی عمودی برنامه ها را با One UI 7 ارائه خواهد کرد