سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

خطرناک‌ترین مرد جهان را بشناسید نکات خواندني

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی -
خطرناک‌ترین مرد جهان را بشناسید
k ١٧
٠


اقتصاد آنلاین / تا همین چند سال پیش، اگر حرف از قدرتمندترین فرد جهان می‌شد، ‌ذهن مردم به قدرت نظامی یا اقتصادی کشورها جلب می‌شد؛ اینکه کجا بمب بیشتری انبار کرده و پولش در جهان حرف اول را می‌زند.
تعریف جدیدی که از قدرت در جهان ارائه شده، به نام «اثر شبکه» شناخته می‌شود. در این تعریف، هرکس شبکه و ارتباطات قدرتمندتری داشته باشد، قدرتمندتر و در نتیجه، ثروتمندتر است. با این حساب، مدیر فیسبوک با داشتن چند میلیارد کاربر، یکی از قدرتمندترین انسان‌های جهان است. کشور تحت سلطه او مدتی پیش واتس‌اپ و اینستاگرام را نیز خرید تا پرطرفدارترین اپ‌ها و شبکه‌های اجتماعی را در اختیار داشته باشد. امپراتوری زاکربرگ حالا حداقل اطلاعات 2.7 میلیارد نفر از مردم جهان را در اختیار دارد. چندی پیش هم زمزمه‌های ایجاد یک پول دیجیتال جدید مبتنی بر شبکه‌های اجتماعی توسط فیسبوک شنیده شد؛ پول جدیدی که می‌تواند زندگی دست‌کم 2 تا 3 میلیارد انسان را در اختیار بگیرد. همه اینها به ‌معنای قدرتمندتر شدن فیسبوک و البته مرد شماره یک آن، مارک زاکربرگ است. این قدرت جنبه‌های مختلفی دارد و بعضی‌ها می‌گویند، می‌تواند خطرناک هم باشد.
سلاح داده؛ قدرتمندترین جنگ‌افزار جهان
یک استاد دانشگاه می‌گوید، با روندی که فیسبوک در پیش گرفته، مارک زاکربرگ به‌زودی از قدرتمندترین دولت جهان پیشی می‌گیرد و می‌تواند با داده‌هایی که در اختیار گرفته، سرنوشت جهان را تغییر دهد. زیرنظر گرفتن فعالیت‌های میلیاردها انسان در جهان یا در ساده‌ترین حالت، در اختیار داشتن داده‌های آنها حتی با فرض حفظ امنیت آنها، می‌تواند قدرت روزافزون غول بزرگ دنیای فناوری را در پی داشته باشد. اسکات گالووی -پروفسور مدرسه بازرگانی دانشگاه نیویورک - حتی پا را از این فراتر می‌گذارد و در گفت‌وگو با بلومبرگ از تعبیر «خطرناک‌ترین مرد جهان» برای نامیدن زاکربرگ استفاده می‌کند. به گفته او سلاحی که فیسبوک در اختیار دارد نیز از جنس جدیدی است؛ داده‌های میلیاردی می‌تواند سرنوشت جهان را تغییر دهد، چنان‌که در یک نمونه بسیار کوچک، وضعیت انتخابات آمریکا را به نفع گروه دیگری تغییر بدهد. او در گفت‌وگو با بلومبرگ می‌گوید، ادغام 3پلتفرم جهانی(فیسبوک، واتس‌اپ و اینستاگرام) در یک سامانه می‌تواند تمام جهان را در دستان یک نفر قرار دهد و این امر خطرات بالقوه‌ای خواهد داشت؛ «مارک زاکربرگ در تلاش است که داده‌های پشتی واتس‌اپ و اینستاگرام را تحت هسته پلتفرم فیسبوک در بیاورد. با این کار او صاحب یک پلتفرم ارتباطی خواهد بود که 2.7میلیارد کاربر یکتا دارد. این ایده که یک نفر به تنهایی الگوریتم‌های رمزگذاری مربوط به چند میلیارد انسان در جهان را در اختیار داشته باشد، ترسناک است؛ آن‌هم درحالی‌که آن کاربر هیچ نقشی در این فرایند نداشته است». او درباره ایده‌اش این‌طور توضیح می‌دهد: «فکر کنید در یک جمع نشسته‌اید و در مورد یک موضوع خاص حرف می‌زنید. یک نفر غریبه هم آنجاست که حرف‌تان را گوش می‌کند. در گوشه‌ای پنهانی نشسته و زیاد در دیدرس نیست. نمی‌خواهید آنجا باشد اما نمی‌توانید بیرونش کنید».
سابقه بد فیسبوک در حفاظت از کاربر
این استاد دانشگاه می‌گوید، آنچه او را درباره استفاده نادرست از این داده‌ها بیشتر نگران می‌کند‌، سابقه بد فیسبوک در این زمینه است؛ «لکه‌های سیاهی که در جریان انتخابات آمریکا و پروپاگاندا در مسیر روسیه در کارنامه فیسبوک ثبت‌شده، باعث نگرانی است. این سوابق بد نشان می‌دهد فیسبوک نتوانسته به‌خوبی از داده‌های کاربرانش محافظت کند. شاید بعضی‌ها بگویند یک شرکت ثالث و نه خود فیسبوک در این زمینه مقصر بوده و کمپانی اصلی در نگهداری از داده‌های کاربرانش اهتمام دارد. من در این‌باره شک دارم و کمپانی اصلی را مقصر و مسئول می‌دانم.» اسکات گالووی درباره اینکه زاکربرگ هیچ‌گاه نگفته از آنچه او «سلاح داده» ‌می‌نامد، استفاده نخواهد کرد می‌گوید: «این بی‌تعهد بودن زاکربرگ نسبت به استفاده نامطلوب از سلاح داده نگران‌کننده است.» البته فیسبوک پیش‌تر خبرهایی منتشر کرده که نشان می‌دهد به فکر توسعه زیرساخت‌های امنیتی و حفاظت‌شده برای نگهداری از داده‌های کاربرانش است. گالووی اما می‌گوید که همین ساختارها را نیز می‌توان به مثابه یک حرکت دفاعی درنظر گرفت. انگار این سامانه می‌خواهد سلاحش را قدرتمند و آن را برای خودش حفظ کند.
نتیجه سرشاخ شدن ترامپ و زاکربرگ
به گفته گالووی، یکی از سناریوهای ساده می‌تواند به تقابل دولت آمریکا و فیسبوک برگردد؛ دولتی که برخی آن را دارنده بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا می‌دانند و معتقدند سرشاخ شدن با آن پرهزینه است. اما فیسبوک و زاکربرگ به گفته گالووی قدرتمندتر از دولت آمریکاست و اگر نیاز باشد، می‌تواند جلوی درخواست‌هایش بایستد؛ «فرض کنید دولت آمریکا به هر دلیلی بخواهد فیسبوک را از رده خارج کند. کمپانی بارها گفته شکست فیسبوک امکان ندارد مگر اینکه کسی بتواند کل پلتفرم‌های ارتباطی‌اش را برای همیشه مختل کند یا کلید کارکردشان را در اختیار بگیرد. این هم غیرممکن است چون فارغ از بحث‌های فنی، اقتصاد تعداد زیادی از آدم‌های جهان به این سامانه‌ها وابسته است. در نهایت اگر هم قرار باشد فیسبوک از دسترس خارج شده یا به شخص دیگری واگذار شود، باید امتیازهای فراوان اقتصادی و... به صاحب اصلی آن پرداخت شود.»
وی‌چت؛ دولت تازه اقتصادی در چین
چین اما در این بازار می‌تواند با فیسبوک وارد رقابت شود. کمپانی‌های ارائه‌دهنده پیام‌رسان‌های چینی مثل وی‌چت (با حدود یک میلیارد کاربر فعال ماهانه) می‌توانند شانه به شانه فیسبوک جلو بروند. گالووی می‌گوید: «اگر قرار باشد کسی در گفت‌وگوهای اقتصادی آینده بین کشورها شرکت کند، نقش این کمپانی‌های چینی و آمریکایی را نمی‌توان نادیده گرفت. آنها با حجم داده‌های حدود 4میلیارد کاربر در دنیا می‌توانند کره زمین را کاملا به بازی بگیرند؛ کاری که در اختیار هیچ قدرت نظامی و سیاسی‌ای در جهان نیست. هزینه این بازی نیز به اندازه جنگ‌افروزی‌های قدیمی، با راه انداختن توپ و تفنگ امکان‌پذیر نخواهد بود، فقط به مغزهایی نیاز دارد که استراتژی‌ها را می‌چینند و نیروهای فنی که آن را اجرا می‌کنند. اگر روزی وی‌چت و فیسبوک از بین بروند، معلوم نیست سرنوشت آدم‌ها به کجا کشیده خواهد شد.»

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/90125/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

با گوشی جدید هواوی می‌توان بدون اینترنت تصویر ارسال کرد!

هوش مصنوعی جدید گوگل می‌تواند جان شما را نجات دهد

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

فوری: رئیس‌جمهور آمریکا قانون فیلترشدن تیک‌تاک را امضا کرد

نقدها و نمرات بازی Stellar Blade منتشر شدند

ستاره هایی که درآسمان میبینیم چه اندازه ای هستند؟

افشای مشخصات پردازنده‌های اسنپدراگون X پلاس کوالکام

ناسا یک گام به کشف حیات بیگانه در مریخ نزدیک‌تر شد

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

مادسازان بازی GTA 5 را روی کنسول نینتندو سوییچ اجرا کردند

ریلمی 2 گوشی جدید و هیجان‌انگیز با نمایشگر 120 هرتز رونمایی کرد

گوشی پولستار رونمایی شد؛ وقتی خودروسازان وارد بازار موبایل می‌شوند

درآمد 5 میلیارد تومانی یکی از کاربران تلگرام با فروش نام کاربری!

هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟

تلسکوپ فضایی جیمز وب شواهدی از وجود حیات را کشف کرده است

آپدیت بزرگ فتوشاپ؛ حالا می‌توانید با هوش مصنوعی تصاویر خلاقانه بسازید

مدل ویژه وان پلاس واچ 2 با رنگ جذاب رونمایی شد

گوشی های اختصاصی HMD رونمایی شدند؛ جایگزین‌های معنوی نوکیا

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: فروش نوکیای تقلبی حرام است

تریلر داستانی Destiny 2: The Final Shape منتشر شد

همه‌جا پای یک ژن در میان است؛ حتی در لذت از موسیقی!

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

هواوی با تکیه بر «هارمونی او اس» رویای جهانی شدن را در سر دارد

اینترنت در روزهای کنکور قطع نمی‌شود

احیای نظریه مکانیک کوانتومی؛ واضح‌ترین تصویری که تاکنون از اتم‌‌های منفرد ثبت شده است

لایحه فیلترشدن تیک‌تاک در سنای آمریکا تصویب شد

HMD از اولین گوشی‌های برند خود رونمایی کرد؛ ارزان‌قیمت با اندروید 14

بازی/ Soccer Stars؛ حریف را گل باران کنید

گام بلند دانشمندان در درمان سرطان/ لیپیدها زیر ذره‌بین می‌روند!

موشک «فالکون 9» یک رکورد جدید را ثبت کرد

عکس تلسکوپ فضایی هابل از یک دمبل فضایی!

نشست مقدماتی اجرای برنامه عملیاتی در بنیاد شهرستان‌های استان تهران برگزار شد

مادر شهیدان «محمد حسن و محمدحسین نیرنگ» آسمانی شد

گوگل پلی هفته آینده رفع فیلتر می‌شود؟

اسپیس‌ایکس سیصدمین فرود موفق با بوستر فالکون 9 را تکمیل کرد

برای اولین‌بار، ساخت سلول زنده در آزمایشگاه/ انسان قادر به انجام کار طبیعت می‌شود؟

بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت

برگزاری دوره آموزش مبانی انقلاب اسلامی مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران

عینک هوشمند جنجالی متا با ویژگی‌های هیجان‌انگیز آپدیت شد

هشدار درباره همه‌گیری «تنهایی» در آمریکا

بازی/ Big Rig Racing؛ به میدان نبرد کامیون‌ها خوش آمدید

اپل پردازنده هوش مصنوعی می‌سازد؟

حالت گرافیکی عجیبی به بازی Avatar: Frontiers of Pandora اضافه شد

تولید ماده موثر چند داروی اعصاب و روان توسط نخبگان ایرانی

تصویر روز ناسا؛ سایه X شکل پس‌دمه

مطالعه‌ جدید؛ تقریباً نیمی از شهرهای بزرگ چین درحال غرق‌شدن هستند

بازدید نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران از معاونت توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی