سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

هشدار دانشمندان: تغییرات اقلیمی زمین را نابود خواهد کرد اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - بیش از 11 هزار دانشمند از 153 کشور جهان حمایتشان از پژوهشی تازه‌ را اعلام کرده‌اند که برمبنای نتایج آن، دنیا با وضعیت اضطراری اقلیمی مواجه است.

گروهی بین‌المللی متشکل از نزدیک به 11 هزار دانشمند پیغام مهمی برای دنیا فرستاده‌اند که براساس آن، اگر تغییراتی سریع و عمیق و پایدار را در زندگی‌هایمان اعمال نکنیم، به‌زودی مصیبتی وصف‌ناشدنی برای انسان از راه خواهد رسید. دانشمندان جهان 40 سال است درباره‌ی بحران اقلیمی قریب‌الوقوع هشدار داده‌اند؛ اما تا‌به‌امروز، خواسته‌های همگانی آنان توجهات اندک را جلب کرده و تغییراتی به‌مراتب کمتر را سبب شده است. اکنون آن‌ها در کشاکش وضعیت اضطراری اقلیمی و با وجود دورنمایی نه‌چندان روشن، باردیگر برای آگاه‌سازی دنیا تلاش کرده‌اند. توماس نیوسام ، دانشمند محیط‌زیست از دانشگاه سیدنی می‌گوید: دانشمندان تعهد اخلاقی دارند که هر تهدید عظیم را به بشر هشدار دهند. باتوجه‌به داده‌هایی موجود، واضح است که با وضعیت اضطراری اقلیمی مواجه هستیم. دو سال پس از تألیف یکی از بحث‌برانگیزترین مقاله‌های اقلیمی که بزرگ‌ترین گروه بین‌المللی از دانشمندان آن را تأیید کردند ، نیوسام و همکارانش با نوشتن مقاله‌ای هشدار فوری دیگری به تمام دنیا داده‌اند. مقاله‌ی جدید که موج نگرانی‌های محیط‌زیستی اخیر در سطح جهانی پشتیبان آن بوده، داده‌های عمومی و موجود 40 ساله را واکاوی کرده و مصرف انرژی، درجه‌ی حرارت سطحی، جمعیت، جنگل‌زدایی، یخ‌های قطبی، نرخ باروری و البته انتشار کربن را پوشش داده است. مقاله‌ی اخیر که نخستین‌بار روز گذشته منتشر شد، از همین‌حالا حجم چشمگیر و درخورتوجه‌ای از حمایت و موافقت را به‌خود جلب کرده است و در فهرست حامیان آن، نام دانشمندانی از 150 کشور مختلف دنیا به‌چشم می‌خورد. مؤلفان می‌نویسند: بحران اقلیمی از راه رسیده و با سرعتی بیش‌ازپیش‌بینی اغلب دانشمندان در حال گسترش است. این بحران شدیدتر از حد انتظارها است و اکوسیستم‌های طبیعی و سرنوشت بشر را تهدید می‌کند.
مقاله‌های مرتبط:
کنترل جمعیت و تغییرات اقلیمی؛ آیا تصورات ما همگی غلط بوده است؟ 50 تریلیون دلار؛ شرح تفکیک هزینه‌‌های لازم برای رسیدن به اهداف توافق پاریس نتایج پژوهش اخیر نکته‌ی تازه‌ای دربرندارد؛ اما بر اهمیت راهکارهای مشخص و نشانه‌های نگران‌کننده نظیر تشدید تولید گوشت، نابودی درختان، نرخ زاد‌و‌ولد و انتشار کربن تأکید کرده است. ویلیام ریپل ، بوم‌شناس دانشگاه ایالتی اورگن می‌گوید: با وجود مذاکرات جهانی و مهم 40 ساله، به‌طور عمده تغییر خاصی در راه و روشمان اعمال نکرده‌ایم و اساسا در حل این بحران ناکام مانده‌ایم. به‌گفته‌ی مؤلفان، به‌منظور توقف بدترین عواقب بحران اقلیمی، باید رویه‌های جاری را به‌کلی تغییر دهیم و تمام سوخت‌های فسیلی باقی‌مانده را درون زمین رها و به‌جای آن، فناوری جذب کربن و تجدیدپذیر را پیگیری کنیم و به مصرف غذاهای گیاهی‌تر و ارائه‌ی خدمات تنظیم خانواده برای تمام افراد، به‌ویژه دختران و زنان جوان، روی آوریم. مولفان اذعان می‌کنند کشورهای ثروتمندتر به‌نحو اجتناب‌ناپذیری پیش‌گام تغییرات یادشده خواهند بود؛ اما اگر کل دنیا واقعا درباره‌ی آینده‌ای خالی از کربن جدی است، به‌ضرورت باید از کشورهای فقیرتر نیز پشتیبانی کند. هم‌زمان با حکم‌فرمایی جوامع در نشر آلایندگی‌ها، باید به‌سرعت نابودی زیستگاه و تنوع زیستی را متوقف و معکوس کنیم و به جنگل‌ها و دیگر زیستگاه‌های طبیعی امکان رشد و ذخیره‌سازی کربن را بدهیم. مؤلفان برآورد می‌کنند صرفا با همین راهکارهای طبیعی می‌توانیم به تحقق یک‌سوم از بلندپروازی‌های توافق پاریس دست پیدا کنیم. دانشمندان می‌گویند: اهداف ما باید از رشد تولید ناخالص داخلی و پیگیری ثروت به‌سوی اکوسیستم‌های پایدار و بهبود تندرستی انسان به‌واسطه‌ی اولویت‌بندی نیازهای اساسی و کاهش نابرابری تغییر کند.
واضح است با وجود اغلب رهبران کنونی جهان، چرخش یادشده تغییر سیاست عظیمی محسوب می‌شود؛ اما خبر خوشحال‌کننده این است که اگر دنیا موفق شود، تندرستی و سلامت بشر و زمین، تنها خانه‌مان، در عالم بسیار بهتر حاصل خواهد شد. در چند سال اخیر، اوضاع در مسیر امیدوارکننده‌ای در حال حرکت بوده است. انرژی‌های خورشیدی و بادی در دهه‌ی گذشته بیش از 300 درصد رشد کرده‌اند و حجم واگذاری سوخت‌های فسیلی به بیش از هفت‌تریلیون دلار رسیده و قیمت‌گذاری کربن به آهستگی در حال رواج بیشتر است. ناگفته نماند اقدامات اقلیمی گسترده‌ی اشخاص و شرکت‌ها و کشورها نیز اهمیت بسزایی داشته است. با این اوصاف، مؤلفان معتقدند اگر می‌خواهیم از رسیدن به نقطه‌ی اوج برگشت‌ناپذیر یا گلخانه‌سازی فاجعه‌بار زمین اجتناب کنیم که به‌طرز فزاینده‌ای خارج از کنترلمان خواهد بود، باید همچنان اقدامات بسیار زیاد دیگری انجام دهیم. نیوسام دراین‌باره می‌گوید: هرچند اوضاع بد است، کاملا ناامید نیستیم و می‌توانیم برای حل وضع اضطراری اقلیمی گام‌هایی برداریم. پژوهش جدید اقلیمی در نشریه‌ی BioScience منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/95643/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

جو بایدن لایحه «فیلترینگ یا فروش تیک تاک» را امضا کرد؛ مدیرعامل پلتفرم چینی: جایی نمی‌رویم

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

سامسونگ شارژر جدید 50 واتی USB PD خود با دو پورت Type-C را معرفی کرد

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند

استفاده هکرها از دستگاه‌های سیسکو برای جاسوسی

ویدیویی از کاوشگر کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می دهد

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

واتس‌اپ به ارسال پیام به شماره‌های ذخیره نشده و ورود با فیس‌آی‌دی مجهز می‌شود

توسعه روشی برای بهبود مصرف انرژی در دستگاه‌های مخابراتی

گلکسی زد فلیپ 5 از یک قابلیت هوش مصنوعی One UI 6.1 محروم است

اینترنت برای کنکور امسال قطع نمی‌شود؟

منتظر پیکسل تبلت 2 گوگل نباشید

اگر از تبلیغات داخل سیستم عامل متنفرید ویندوز 11 را آپدیت نکنید!

تعداد کاربران فعال اسپاتیفای 19 درصد رشد کرد

هوش مصنوعی شیطانی هم ساخته شد!