سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

OpenAI نسخه کامل هوش مصنوعی تولیدکننده‌ی متن GPT-2 را منتشر کرد استارت آپ

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - لابراتور تحقیقاتی OpenAI با وجود هشدارهایی مبنی‌بر خطرناک‌بودن GPT-2، نسخه‌ی کامل سیستم هوش مصنوعی تولیدکننده‌ی متن خود را منتشر کرد. 

لابراتور تحقیقاتی OpenAI نسخه‌ی کامل سیستم هوش مصنوعی تولیدکننده‌ی متن به‌نام GPT-2 را منتشر کرده است. این موفقیت در حالی‌ حاصل شده است که کارشناسان هشدار دادند این سیستم هوش مصنوعی می‌تواند برای اهداف مخرب استفاده شود. GPT-2 مخفف واژه‌های Generative Pretrained Transformer است. حرف G مخفف واژه‌ی Generative به‌معنای «تولیدکننده یا زایا» و حرف P مخفف واژه‌ی Pretrained به‌معنای «پیش‌آموزش داده‌شده» و حرف T مخفف واژه‌ی Transformer به‌معنای «مبدل یا ترنسفورمر» است. در فوریه‌ی سال جاری، مؤسسه‌ی تحقیقاتی OpenAI فناوری خارق‌‌العاده‌ی GPT-2 را رونمایی کرد که می‌توانست با کمترین دخالت انسانی، متونی منسجم شامل چندین پاراگراف را از خود بنویسد. حتی در توضیحات گاردین این‌گونه آمده بود که این سیستم هوش مصنوعی متون چندکلمه‌‌ای تا یک‌صفحه‌‌ای را به‌‌عنوان ورودی دریافت می‌‌کند و می‌‌تواند چندین جمله را باتوجه‌به پیش‌‌بینی‌‌های خود درادامه‌ی آن بنویسد. بااین‌همه، OpenAI به‌‌‌دلیل نگرانی‌‌های ناشی‌‌ از سوءاستفاده‌‌های احتمالی ازقبیل انتشار اخبار جعلی و هرزنامه‌ها و اطلاعات نادرست، نسخه‌‌ی کامل این فناوری را منتشر نکرد. از آن زمان نسخه‌های کوچک‌تر و کمتری از GPT-2 منتشر شده است و پذیرش آن‌ها مطالعه شده است. برخی دیگر نیز GPT-2 را نیز بارها آزمایش کرده‌اند. درنهایت، لابراتور تحقیقاتی OpenAI این هفته در پستی در وبلاگ خود نوشت: هیچ مدرک محکمی درباره‌ی سوءاستفاده و مخرب‌بودن GPT-2 وجود ندارد؛ ازاین‌رو، نسخه‌ی کامل این فناوری منتشر شده است.
نمونه‌ی تولید متنی از الگوریتم مدل‌سازی زبان OpenAI GPT-2 هوش مصنوعی زبانی GPT-2 بخشی از نسل جدیدی از سیستم‌های تولید متن است که متخصصان را تحت‌تأثیر توانایی خود برای تولید متن منسجم با دراختیارداشتن حداقل داده‌ها قرار داده است. به‌طور خاص، OpenAI هوش مصنوعی GPT-2 را برپایه‌ی داده‌های متنی دریافت‌شده آموزش داده است که کاربران و نویسندگان ارسال کرده‌اند. تمام داده‌های گرفته‌شده از لینک‌های وب و متن بودند؛ به‌همین‌دلیل، به دیتاست به‌دست‌آمده WebText گفته شد. بیش از 40 گیگابایت داده‌ی اینترنتی به‌همراه تقریبا 1/5 میلیارد پارامتر از ساختارهای متنی برای آموزش GPT-2 به‌کار گرفته شده است. به‌عنوان مثال، می‌توانید تنها با دادن عنوانی جعلی، از GPT-2 بخواهید مطلبی درباره‌ی آن بنویسد یا فقط با ارائه‌ی مصرعی از یک شعر، کل شعر را از GPT-2 تحویل بگیرید. مقاله‌های مرتبط:
چگونه OpenAI هوش مصنوعی GPT-2 را توسعه داد؟ هوش مصنوعی هم‌اکنون می‌خواند، می‌نویسد و ترجمه می‌کند
پی‌بردن به عملکرد هوش مصنوعی زبانی GPT-2 از روی خروجی داده‌های آن بسیار دشوار است؛ اما این مدل زبانی اغلب نوشته‌های پررمزورازی تولید می‌کند که حتی می‌توان نشانه‌هایی از شعور یا هوش را در آن ردیابی کرد. این بدان معنا نیست که GPT-2 نیز مجهز به همان قدرت و ویژگی است که ما آن را به‌عنوان شناخت می‌شناسیم. اگر با این سیستم به اندازه‌ی کافی کار کنید، محدودیت‌های آن نیز برایتان به‌خوبی مشخص خواهد شد. یکی از ضعف‌های آن در حفظ انسجام متون بلند است. برای نمونه، استفاده از نام‌ها و صفت‌های شخصیت‌ها به‌طور مداوم در داستان یا اصرار بر نوشتن درباره‌ی موضوع واحد در مقاله‌ای خبری. بهترین روش برای تخمین قابلیت‌های GPT-2 این است که خودتان آن را امتحان کنید. برای دسترسی به این سیستم، می‌توانید به نسخه‌ی وب در TalkToTransformer.com مراجعه کنید و پیام و سوال خودتان را مطرح کنید. واژه‌ی «ترنسفورمر» مؤلفه‌ای از معماری یادگیری ماشین است که برای ایجاد GPT-2 و دیگر بخش‌های آن استفاده می‌شود. گفتنی است ترنسفورمرها معماری بی‌نظیری از شبکه‌های عصبی هستند.
جدا از قابلیت‌های خام GPT-2، انتشار این مدل به‌عنوان بخشی از بحث درباره‌ی مسئولیت‌پذیری پژوهشگران هوش مصنوعی برای کاهش آسیب‌های ناشی از کار درخورتوجه است. کارشناسان پیش‌تر نیز خاطرنشان کرده بودند دسترسی آسان به تمام ابزارهای این هوش مصنوعی می‌تواند به فعال کردن بخش‌های مخربی منجر شود. برای نمونه، پویایی‌ای که در این فناوری وجود دارد، می‌تواند با مونتاژ تصویر چهره‌‌ی فردی روی چهره‌‌ی فردی دیگر، به تولید ویدئوهای جعلی یا دیپ‌‌فیک (Deepfake) منجر شود. بنابراین، به‌دلیل وجود چنین نگرانی‌هایی، OpenAI انتشار مدل خود را محدود کرده است. بیش از 40 گیگابایت داده‌ی اینترنتی به‌همراه تقریبا 1/5 میلیارد پارامتر از ساختارهای متنی برای آموزش GPT-2 به‌کار گرفته شده است
شایان ذکر است همه از این رویکرد لابراتوار OpenAI استقبال نکرده‌اند و بسیاری از کارشناسان با انتقاد از چنین تصمیمی، بیان کردند با انجام این کار دامنه‌ی تحقیقاتی کسانی محدود می‌شود که این مدل را کاهش می‌دهند و توقع‌های غیرضروری درباره‌ی خطرهای هوش مصنوعی ایجاد خواهد کرد. دلیپ رائو ، پژوهشگر این پروژه به خبرگزاری The Verge گفت: کلمات بسیار خطرناک هستند؛ به‌خصوص زمانی‌که بدون هیچ تفکری و تنها با آزمایش تولید خواهند شد. فکر نمی‌کنم [OpenAI] وقت کافی را برای اثبات خطرناک بودن این سیستم صرف کند. OpenAI در بیانیه‌ای که این هفته درباره‌ی مدل کامل GPT-2 منتشر کرده بود، خاطرنشان کرد GPT-2 این سیستم می‌تواند به تولید «تبلیغات مصنوعی» برای موقعیت‌های ایدئولوژیک افراطی کمک کند؛ ازاین‌رو، ممکن است با استناد به تحقیقات شخص ثالث از آن سوءاستفاده شود. اگرچه‌ OpenAI بر ترس و نگرانی خود اعتراف کرد و گفت ممکن است از این سیستم برای بیرون‌کشیدن حجم زیاد اسپم منسجم یا بسیاری از سیستم‌های اطلاعاتی آنلاین عملی‌نشده مانند رسانه‌های اجتماعی استفاده شود. مقاله‌های مرتبط:
بازتولید دروغ؛ چگونه فناوری تاریخ ما را تحریف خواهد کرد؟ موفقیت هوش مصنوعی مایکروسافت در درک زبان طبیعی
همچنین، این لابراتوار خاطرنشان کرد پژوهشگران خود OpenAI سیستم‌های خودکاری ایجاد کردند که می‌تواند خروجی GPT-2 را با دقت 95 درصدی تشخیص دهند؛ اما این رقم برای «تشخیص سیستم خودکفا» کافی نیست؛ یعنی هر سیستمی که برای شناسایی خودکار متن جعلی موردنیاز باشد، به‌تنهایی کافی نیست و درنهایت، برای تشخیص نهایی به داوری انسانی نیازمند است. گرچه انجام چنین کارهایی اغلب عجیب نیست که متکی به تشخیص و شناسایی نهایی انسان در این سیستم باشد؛ به‌‌ویژه برای تشخیص جعلی بودن یا نبودن تصاویر و ویدئوها. OpenAI قصد دارد فعلا نظاره‌گر نحوه‌ی استفاده‌ی جامعه و عموم مردم از GPT-2 باشد تا در آینده، بهتر بتواند سیاست‌های خود را درباره‌ی انتشار مسئول‌بودن تحقیقات هوش مصنوعی تدوین کند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/95928/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اگر از تبلیغات داخل سیستم عامل متنفرید ویندوز 11 را آپدیت نکنید!

تعداد کاربران فعال اسپاتیفای 19 درصد رشد کرد

هوش مصنوعی شیطانی هم ساخته شد!

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

قابلیت انقلابی واتساپ معرفی شد؛ انتقال فایل بدون نیاز به اینترنت

از هوش مصنوعی تا تماس ویدیویی؛ قابلیت‌های جدید عینک متا ری-بن را ببینید

قابلیت عجیب P70 پرو را ببینید؛ عضو پرآوازه خانواده هواوی

طرح تعویض رایگان سامسونگ برای گوشی هایی که این مشکل را دارند

برنامه/ فکرتان را به یک اثر هنری تبدیل کنید

نمایش داستان مرموز بازی INDIKA در تریلر جدید

این ویژگی امنیتی اندروید 15 شما را از اپلیکیشن‌های مشکل‌دار نجات می‌دهد

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

با گوشی جدید هواوی می‌توان بدون اینترنت تصویر ارسال کرد!

هوش مصنوعی جدید گوگل می‌تواند جان شما را نجات دهد

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

فوری: رئیس‌جمهور آمریکا قانون فیلترشدن تیک‌تاک را امضا کرد

نقدها و نمرات بازی Stellar Blade منتشر شدند

ستاره هایی که درآسمان میبینیم چه اندازه ای هستند؟

افشای مشخصات پردازنده‌های اسنپدراگون X پلاس کوالکام

ناسا یک گام به کشف حیات بیگانه در مریخ نزدیک‌تر شد

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

مادسازان بازی GTA 5 را روی کنسول نینتندو سوییچ اجرا کردند

ریلمی 2 گوشی جدید و هیجان‌انگیز با نمایشگر 120 هرتز رونمایی کرد

گوشی پولستار رونمایی شد؛ وقتی خودروسازان وارد بازار موبایل می‌شوند

درآمد 5 میلیارد تومانی یکی از کاربران تلگرام با فروش نام کاربری!

هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟

تلسکوپ فضایی جیمز وب شواهدی از وجود حیات را کشف کرده است

آپدیت بزرگ فتوشاپ؛ حالا می‌توانید با هوش مصنوعی تصاویر خلاقانه بسازید

مدل ویژه وان پلاس واچ 2 با رنگ جذاب رونمایی شد

گوشی های اختصاصی HMD رونمایی شدند؛ جایگزین‌های معنوی نوکیا

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: فروش نوکیای تقلبی حرام است

تریلر داستانی Destiny 2: The Final Shape منتشر شد

همه‌جا پای یک ژن در میان است؛ حتی در لذت از موسیقی!

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

هواوی با تکیه بر «هارمونی او اس» رویای جهانی شدن را در سر دارد

اینترنت در روزهای کنکور قطع نمی‌شود

احیای نظریه مکانیک کوانتومی؛ واضح‌ترین تصویری که تاکنون از اتم‌‌های منفرد ثبت شده است

لایحه فیلترشدن تیک‌تاک در سنای آمریکا تصویب شد

HMD از اولین گوشی‌های برند خود رونمایی کرد؛ ارزان‌قیمت با اندروید 14

بازی/ Soccer Stars؛ حریف را گل باران کنید

گام بلند دانشمندان در درمان سرطان/ لیپیدها زیر ذره‌بین می‌روند!

موشک «فالکون 9» یک رکورد جدید را ثبت کرد

عکس تلسکوپ فضایی هابل از یک دمبل فضایی!

نشست مقدماتی اجرای برنامه عملیاتی در بنیاد شهرستان‌های استان تهران برگزار شد

مادر شهیدان «محمد حسن و محمدحسین نیرنگ» آسمانی شد

گوگل پلی هفته آینده رفع فیلتر می‌شود؟