سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

تلاش ناموفق مایکروسافت برای عبور از اینتل در سرفیس‌های جدید اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - مایکروسافت در جدیدترین محصولات خود تلاش کرد از وابستگی به پردازنده‌های اینتل رهایی یابد که البته موفقیت چندانی کسب نکرد.

جدیدترین محصولات مایکروسافت در خانواده‌ی سرفیس به بازار عرضه شدند. با نگاهی اولیه به آن‌ها، می‌توان ادعا کرد تلاش بزرگ ردموندی‌ها در سال 2019، یعنی رهایی از پردازنده‌های اینتل ، آن‌چنان موفق نبوده است. تمرکز بر پردازنده‌هایی غیر از محصولات اینتل، بزرگ‌ترین و مهم‌ترین رویکرد مایکروسافت در سال 2019 محسوب می‌شود. آن‌ها از مسیر همیشگی خود خارج شدند و برای نسخه‌ی 15 اینچی، سرفیس لپ‌تاپ 3 از پردازنده‌ی رایزن سرفیس ادیشن استفاده کردند که به‌صورت مشترک با AMD طراحی و به‌صورت اختصاصی برای هماهنگی با طراحی‌های مایکروسافت بهینه‌سازی شده بود. به‌علاوه در سرفیس پرو X با فرم‌فاکتور انقلابی، از تراشه‌‌ی کوالکام اسنپدراگون 8x استفاده شد که به‌نوعی نماینده‌ی آینده‌ی اکوسیستم سرفیس محسوب می‌شد. مقاله‌های مرتبط:
مایکروسافت چرا و چگونه باید دستگاهی موبایلی مبتنی‌بر ویندوز 10 ایکس تولید کند؟ ویندوز 10 آرم چه آینده‌ای برای رایانه‌های شخصی رقم می‌زند؟
اولین بررسی‌ها و بازخوردها درباره‌ی محصولات جدید خانواده‌ی سرفیس منتشر شده‌اند که نشان می‌دهند مایکروسافت در دستیابی به اهداف خود آن‌چنان موفق نبوده است. برای بررسی دستاورد حرکت جدید مایکروسافت، ابتدا تراشه‌ی Ryzen Surface Edition ساخت AMD را بررسی می‌کنیم. طبق ادعای مایکروسافت، تراشه‌ی جدید به‌لطف داشتن یک هسته‌ی بیشتر، سرعت سریع‌تر و گرافیک بهینه‌تری به کاربر ارائه می‌کند. درمقابل، بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد تراشه‌ی AMD در اجرای بسیاری از بازی‌ها مشکل دارد و حتی ویدئو‌های 4K نیز به‌راحتی با آن پخش نمی‌شود. به‌علاوه، مقایسه‌ی مستقیم نسخه‌ی 15 اینچی و 13 اینچی مجهز به پردازنده‌ی اینتل سرفیس لپ‌تاپ 3 در ارائه‌ی خروجی ویدئو، به توقف عملکرد نسخه‌ی مبتنی‌بر تراشه‌ی AMD منجر شد. شایان ذکر است نسخه‌ی 13 اینچی به‌‌دلیل ابعاد کوچک‌‌تر، محدودیت‌های گرمایی بیشتر دارد. رقابت اینتل و AMD از قدیمی‌ترین نبردهای دنیای فناوری محسوب می‌شود. در سال‌های اخیر، مشکلات اینتل همچون تأخیر در عرضه‌ی محصولات جدید مبتنی‌بر فناوری 10 نانومتری و درمقابل، فعالیت حرفه‌ای AMD و خانواده‌ی محصولات رایزن تنور این رقابت را گرم‌تر کرده است. شدت رقابت به‌حدی رسیده که غول‌های صنعت پردازنده برای ارائه‌ی محصولات خود در کالاهایی حرفه‌ای همچون Asus Zenbook 14 و سرفیس لپ‌تاپ 3، به‌طور مستقیم باهم پنجه‌درپنجه شده‌اند.
عملکرد سرفیس لپ‌تاپ 3 نشان می‌دهد AMD هنوز برای رقابت جدی با اینتل در این بخش از بازار راه زیادی در پیش دارد. اینتل درنهایت تراشه‌های نسل دهم آیس‌لیک را به بازار عرضه کرد که نمونه‌های اولیه‌ی آن‌ها را در سرفیس لپ‌تاپ 3 می‌بینیم. محصولات جدید پیشرفت‌های چشمگیری در بخش‌های کارایی و مصرف باتری نشان می‌دهند و کمک شایانی به حفظ پیش‌گامی اینتل در بازار خواهند کرد. همکاری مایکروسافت و AMD زنگ‌خطر بزرگی برای اینتل محسوب می‌شود
ازلحاظ تئوری، همکاری بزرگ AMD با مایکروسافت یکی از بزرگ‌ترین کابوس‌های اینتل محسوب می‌شود. همکاری جدید یعنی مایکروسافت، یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان لپ‌تاپ، به مشتریان بگوید گزینه‌ی تأییدشده‌ی این شرکت برای لپ‌تاپ‌های پرچم‌دار AMD است، نه اینتل. همچنین، فاصله‌ی قدرت عملکرد بین پردازنده‌ها نشان می‌دهد در بازار لپ‌تاپ، هنوز اینتل در قدرت پردازش یک سر و گردن بالاتر از AMD قرار دارد. گزینه‌ی دیگر مایکروسافت برای عبور از اینتل سرفیس پرو ایکس است؛ دستگاهی باریک‌تر و سبک‌تر از محصول باریک سرفیس پرو 7 که به‌تنهایی نشان‌دهنده‌ی شکست اینتل در حوزه‌ی موبایل در دو دهه‌ی گذشته محسوب می‌شود. سرفیس پرو ایکس به پردازند‌ی اختصاصی 7 نانومتری SQ1 مبتنی‌بر آرم مجهز شد که مایکروسافت آن را با همکاری کوالکام توسعه داد؛ محصولی که به‌صورت هم‌زمان کارایی پردازنده‌های اصلی و گرافیکی را بهبود می‌بخشد و عملکردی بهتر از تراشه‌ی 8cx دارد. تراشه‌ی جدید تلاش می‌کند نمایانگر نسل جدیدی از کامپیوترها باشد؛ کامپیوترهایی باریک و سبک و قدرتمند که شارژدهی بیشتر باتری و اتصال دائمی به شبکه‌ی اینترنت را نیز به کابر ارائه می‌کنند.
در سال‌های اخیر، اخبار گوناگونی از لپ‌تاپ‌های مبتنی‌بر پردازنده‌های آرم شنیده‌ایم؛ اما سخت‌افزارهای نهایی هیچ‌گاه انتظارها و ادعاها را برآورده نکردند. اولین نسل از لپ‌تاپ‌های مبتنی‌بر پردازنده‌ی اسنپدراگون عملکرد موفقی در بازار نداشتند. کوالکام متعهد شد در محصولات بعدی رویکرد بهتری پیش گیرد و تراشه‌ی 8cx را با همین وعده عرضه کرد. پردازنده‌ی جدید به‌صورت اختصاصی برای ویندوز طراحی شده بود و برخلاف نسخه‌های قبلی، نمونه‌ی بازطراحی‌شده نبود. امروز سرفیس پرو ایکس حکم اولین دستگاهی را دارد که با تراشه‌ی جدید کوالکام (نسخه‌ای بهینه‌سازی‌شده از آن) به بازار عرضه می‌شود. ایده‌ی سرفیس پرو ایکس شبیه به ادعایی است که برای همه‌ی لپ‌تاپ‌های مبتنی بر آرم مطرح شد؛ لپ‌تاپی که توانایی اجرای همه‌ی نرم‌افزارهای روزمره‌ی شما را با چند روز شارژدهی باتری دارد و سرعت بارگذاری سریع‌تر و اتصال دائمی به شبکه‌ی LTE مانند گوشی هوشمند را به‌ارمغان می‌آورد. همه‌ی این قابلیت‌ها را در محصولی تصور کنید که باریک‌تر و سبک‌تر از لپ‌تاپ معمولی است. قطعا همه‌ی کاربران برای خرید چنین دستگاهی علاقه نشان می‌دهند. سرفیس پرو ایکس هنوز نمی‌تواند تجربه‌ی کاربری عالی ویندوز مبتنی‌بر آرم ارائه دهد
با وجود تمامی ادعاهای مایکروسافت درباره‌ی سرفیس ایکس، ظاهرا بازهم با دستگاهی روبه‌رو هستیم که فقط ادعای تجربه‌ی کاربری رضایت‌بخش ویندوز روی پردازنده‌ی آرم را دارد. درواقع، سرفیس پرو ایکس باردیگر ثابت کرد چنین دستگاهی هنوز رؤیایی دور از دسترس است؛ زیرا هماهنگی اپلیکیشن‌ها هنوز مشکل بزرگی برای کاربران محسوب می‌شود و کارایی لپ‌تاپ مناسب نیست و باتری نیز توانایی شارژدهی در بازه‌ی زمانی ادعاشده را ندارد. یکی از مشکلات اصلی سرفیس پرو ایکس در محدودیت شبیه‌سازی 32 بیتی دیده می‌شود. کارایی سرفیس پرو ایکس در اپلکیشن‌های مخصوص راضی‌کننده است؛ اما هنوز گزینه‌های زیادی دراختیار کاربران قرار ندارد. درواقع، می‌توان برای اکوسیستم سرفیس پرو ایکس ادعا کرد سخت‌افزار جلوتر از نرم‌افزار حرکت می‌کند. به‌علاوه باتوجه‌به سابقه‌ی مایکروسافت نمی‌توان انتظار همراهی آن‌چنان زیاد و سریعی از سمت توسعه‌دهندگان داشت.
تمام مشکلات گفته‌شده در محصولی دیده می‌شوند که داعیه‌ی پیش‌گامی کامپیوترهای ویندوزی مبتنی‌بر آرم را دارد؛ محصولی ساخته‌ی مایکروسافت که از پردازنده‌ی اختصاصی متمرکز بر کاربردهای منحصربه‌فرد استفاده می‌کند. اگر مایکروسافت به‌عنوان مالک ویندوز و شرکتی که تأثیر بیشتری برای توسعه‌ی نرم‌افزارهای جدید روی توسعه‌دهندگان می‌گذارد، توانایی ساخت لپ‌تاپ مناسب ویندوزی مبتنی‌بر آرم نداشته باشد، از شرکت‌هایی همچون سامسونگ و دل چه انتظاری می‌توان داشت؟ ظاهرا مایکروسافت می‌داند پردازنده‌های جدید نقش برگ‌برنده‌ی طلایی را برایش ایفا نمی‌کنند. آن‌ها هنوز دستگاه‌های سرفیس مبتنی‌بر اینتل را در فرم‌فاکتورهای متنوع به بازار عرضه می‌کنند. نسخه‌ی 15 اینچی سرفیس لپ‌تاپ 3 علاوه‌بر پردازنده‌ی AMD، برای مشتریان تجاری در نسخه‌ی مجهز به پردازنده‌ی اینتل هم عرضه می‌شود. به‌علاوه، سرفیس پرو 7 نیز هنوز به‌عنوان دستگاهی در فرم‌فاکتور نزدیک به تبلت برای کاربرانی دردسترس خواهد بود که پردازنده‌ی اینتل را به استفاده از سرفیس پرو ایکس ترجیح می‌دهند. شاید در آینده رقابت جدی‌تر AMD و کوالکام با اینتل را در بازار لپ‌تاپ شاهد باشیم
قطعا دستگاه‌های کنونی و بررسی‌های اولیه‌ی آن‌ها برای مایکروسافت پایان نبرد نیستند؛ زیرا با اضافه‌شدن توسعه‌دهندگان بیشتر به اکوسیستم کنونی، قطعا اپلیکیشن‌های آرم بهبود خواهند یافت و مشکلات باتری و کارایی هم برطرف می‌شود. ناگفته نماند تراشه‌ی بعدی کوالکام نیز سریع‌تر می‌شود و بازدهی باتری بهتری خواهد داشت. به‌علاوه با نزدیک‌شدن به زمان عرضه‌ی گسترده‌ی تراشه‌های مودم 5G ، می‌توان انتظار افزایش سرعت اتصال را نیز پیش‌بینی کرد. چنین پیشرفت‌هایی دستگاه‌های مبتنی‌بر آرم را درمقایسه‌با رقبای سنتی جذاب‌تر می‌کنند. AMD نیز در نبرد کنونی تلاش می‌کند فاصله‌ی خود را با پردازنده‌های لپ‌تاپ اینتل کاهش دهد. افزایش بهینه‌سازی نرم‌افزارها برای پردازنده‌های AMD در تشویق شرکت به بهبود محصولات، بی‌تأثیر نیست.
در پایان باید اشاره کنیم هیچ‌یک از تصورات ذکرشده در این مطلب هنوز به واقعیت نپیوسته‌اند. اگر تصمیم دارید در سال جاری محصولی از خانواده‌ی سرفیس بخرید، انتخاب عاقلانه هنوز همان گزینه‌ی قدیمی و خرید محصولی مبتنی‌بر پردازنده‌ی اینتل است. شاید چنین اظهارنظری درظاهر به‌نفع اینتل به‌نظر برسد؛ اما نشان‌دهنده‌ی رقابتی ضعیف در دنیای پردازنده‌ها خواهد بود که می‌توانست قدرتمندتر و با نتایجی بهتر برای کاربران و مصرف‌کنندگان پیش برود.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/96190/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

پوکو M7 5G در راه است؛ نسخه ری‌برند شده Redmi 13 5G

بزرگترین مار جهان در هند پیدا شد/ 15 متر طول و 1000 کیلو وزن !

مایکروسافت از هوش مصنوعی VASA رونمایی کرد؛ ساخت چهره‌های سخنگو از روی عکس

مطالعه رفتار آب و یخ در نانوحفره و غول‌های یخی منظومه شمسی!

تلویزیون‌های گیمینگ سری 2025 ردمی شیائومی با قیمت رقابتی معرفی شدند

برنامه‌ریزی ناسا برای تجدید قوای کاوشگر ستاره‌های نوترونی

ارتباطات استان سیستان و بلوچستان پایدار است

رقیب اپ استور آغازبه‌کار کرد؛ فروشگاهی جدید برای برنامه‌ها و بازی‌های آیفون

متا مدعی شد: مدل زبانی لاما 3 عملکرد بهتری نسبت به اغلب رقبا دارد

آیپد ایر 12.9 اینچی به پنل Mini-LED نمایشگر مجهز خواهد شد

یک بمب‌افکن میکرومقیاس برای مقابله با تومور سرطانی ساخته شد

مشخصات Redmi 13 5G و پوکو M7 پرو 5G لو رفت

بادبان ناسا بر فراز زمین برافراشته می‌شود!

گوشی ارزان جدید موتورولا با باتری پرظرفیت در راه است

گوگل کارمندان معترض به همکاری با رژیم صهیونیستی را اخراج کرد

ارتش سوسک‌های رباتیک مجهز به کوله‌پشتی رایانه‌ای در بیابان

اخترشناسان پرجرم‌ترین سیاه‌چاله ستاره‌ای کهکشان راه شیری را کشف کردند

مانیتور 27 اینچ جدید ازراک آنتن وای‌فای دارد

از روبوتاکسی تا مریخ؛ نگاهی به بدترین پیش‌بینی‌ها و وعده‌های ایلان ماسک در 15 سال اخیر

هکرهای چینی برای حمله به زیرساخت‌های آمریکا آماده می‌شوند

هوش مصنوعی متا رسماً به اینستاگرام، واتس‌اپ و فیسبوک اضافه شد

تصویر روز ناسا؛ روبه‌روی NGC 1232

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

کمک آمریکا به تراشه‌سازان؛ مایکرون 6 میلیارد دلار بودجه دریافت می‌کند

مدل تلسکوپ فضایی جیمز وب با اندازه واقعی به نمایش در می‌آید

نکاتی درباره آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو

نسخه‌ آیفون واتساپ با دستور دولت چین از اپ استور حذف شد

مواد شیمیایی در پارکینگ ها احتمال ابتلا به ALS را افزایش می دهد

آیفون 17 پلاس ظاهراً با نمایشگر کوچک‌تر از گوشی‌های فعلی پلاس معرفی می‌شود

پیشرفت صنعت تراشه چین در سایه تحریم‌ها؛ تولید 40 درصد رشد کرد

ساخت تصویر متحرک 3 ثانیه‌ای در پیام‌رسان پیش‌فرض اندروید امکان‌پذیر می‌شود

طراحی جلویی شیائومی Civi 4 در کنسول گوگل پلی مشاهده شد

زومی حیرت آور درون صورت فلکی اوریون

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

وزیر ارتباطات: یک‌سوم کشور به زیرساخت‌های فیبرنوری مجهز شدند

با بزرگترین ستاره شناخته شده آشنا شوید

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

آیفون 16 پرو به پوشش ویژه لنز دوربین برای بهبود کیفیت تصویر مجهز خواهد شد

عملیاتی شدن 5 فروند زیردریایی هوشمند با قابلیت تعقیب هدف و نشت‌یابی

تاریخ رونمایی گوشی پرچمدار 2024 سونی لو رفت

اپل بیش‌از 250 میلیون دلار در پردیس سنگاپور سرمایه‌گذاری می‌کند

با این ابرسازه فضایی، یک میلیارد انسان میتونن در فضا زندگی کنن!

اندروید 15 احتمالاً برای افزایش امنیت اقدام به قرنطینه اپلیکیشن‌های مشکوک می‌کند

امروز در فضا ؛ کشف اولین سیارات فراخورشیدی در اندازه زمین توسط تلسکوپ کپلر

آنر 200 لایت به زودی برای عرضه در بازار جهانی رونمایی می‌شود

گوشی پرچمدار 2024 هواوی از اندروید 12 استفاده می‌کند

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

برخی گوشی‌های سری گلکسی S21 سامسونگ با مشکل نمایشگر مواجه شده‌اند

صداهای وحشتناک ثبت شده از اجرام واقعی کیهان