سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

5 راه هک شدن واتس اپ نکات خواندني

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - گجت نیوز / اگرچه واتساپ یکی از پیام‌رسان‌های پرکاربرد امن به حساب می‌آید، اما آیا احتمال دارد که هک شود؟ در ادامه با 5 راه هک شدن واتساپ آشنا می‌شویم.
در کانال آی‌تی و ™CanaleIT هم کلی عکس و ویدئوی دسته اول و جذاب داریم
واتساپ یک برنامه پیام‌رسان محبوب، پرکاربرد و البته امن به شمار می‌رود. واتساپ دارای برخی ویژگی‌های امنیتی مانند استفاده از رمزگذاری سرتاسر است تا امنیت پیام‌های خصوصی کاربران را حفظ کند. با این حال، حملات هک که واتساپ را هدف قرار می‌دهند، ممکن است امنیت و حریم خصوصی پیام‌ها و مخاطبین شما را به خطر بیاندازند.
1. هک شدن واتساپ با اجرای کد مخرب از طریق GIF
در اکتبر 2019، یک محقق با نام مستعار Awakened آسیب‌پذیری را در واتساپ کشف کرد که به هکرها اجازه می‌داد تا کنترل برنامه را با استفاده از یک تصویر گیف به دست بگیرند. هنگامی که کاربر گالری را برای ارسال یک فایل رسانه‌ای باز می‌کند، این هک با بهره‌گیری از مکانیزم پردازش تصاویر واتساپ می‌تواند به برنامه نفوذ کند.
هنگامی که این اتفاق می‌افتد، برنامه برای نشان دادن پیش نمایش فایل، گیف را تجزیه می‌کند. فایل‌های گیف از این لحاظ خاص هستند که دارای چندین فریم رمزگذاری‌شده می‌باشند. این بدان معنی است که کد می‌تواند درون تصویر پنهان شده باشد.
اگر هکری بخواهد یک فایل گیف مخرب را به کاربری ارسال کند، آن‌ها می‌توانند تمام تاریخچه چت کاربر را به خطر بیاندازند. هکرها می‌توانند ببینند که کاربر به چه کسی پیام ارسال کرده و بین آن‌ها چه پیام‌هایی رد و بدل شده است. آن‌ها همچنین می‌توانند فایل‌ها، عکس‌ها و ویدئوهای ارسالی کاربر از طریق واتساپ را مشاهده کنند.
این آسیب‌پذیری در نسخه‌های واتساپ تا 2.19.230 در اندروید 8.1 و 9 وجود دارد. خوشبختانه، Awakened این آسیب‌پذیری را در فیسبوک فاش کرده است و آن‌ها توانسته‌اند این مشکل را برطرف کنند. برای آنکه از این مشکل در امان باشید، برنامه واتساپ خود را به نسخه 2.19.244 یا بالاتر به‌روزرسانی کنید.
2. هک شدن واتساپ با تماس صوتی
یک آسیب‌پذیری دیگر واتساپ که اوایل امسال کشف شد، هک از طریق تماس صوتی پگاسوس بود. این حمله خطرناک به هکرها اجازه می‌داد که به سادگی با برقراری تماس صوتی با هدف خود به دستگاه کاربر دسترسی پیدا کنند. حتی اگر کاربر به تماس پاسخ نمی‌داد، حمله باز هم می‌توانست مؤثر باشد و هدف ممکن است حتی در جریان نباشد که بدافزار روی دستگاه آن‌ها نصب شده است.
این کار از طریق روشی معروف به سرریز بافر انجام می‌شود. اینجاست که حمله به طور عمدی کد بسیار زیادی را در یک بافر کوچک قرار می‌دهد، به طوری که بافر به اصطلاح سرریز شود و کد را در محلی که نباید بتواند به آن دسترسی داشته باشد، می‌نویسد. وقتی هکر بتواند کد را در محلی اجرا کند که باید امن باشد، می‌تواند دست به اقدامات مخرب بزند.
در مورد این حمله، کد روی یک جاسوس‌افزار قدیمی و معروف به نام پگاسوس نصب می‌شود. این به هکرها اجازه می‌دهد تا داده‌های مربوط به تماس‌های تلفنی، پیام‌ها، عکس‌ها و ویدئوها را جمع‌آوری کنند. هکرها حتی می‌توانند دوربین و میکروفون دستگاه را برای ضبط صدا و تصویر فعال کنند.
این آسیب‌پذیری در دستگاه‌های اندروید، آی او اس، ویندوز 10 موبایل و دستگاه‌های تایزن وجود داشت. گروه اسرائیلی NSO از این شیوه استفاده کرده بود که متهم به جاسوسی از کارمندان سازمان عفو بین‌الملل و دیگر فعالان حقوق بشر شده است. پس از انتشار اخبار مربوط به این هک، واتساپ به منظور محافظت در مقابل این حمله به‌روزرسانی شد.
چنانچه از واتساپ نسخه 2.19.134 یا قدیمی‌تر اندروید یا نسخه 2.19.51 یا قدیمی‌تر آی او اس استفاده می‌کنید، لازم است که هر چه سریع‌تر برنامه خود را به‌روزرسانی کنید.
3. هک شدن واتساپ با حملات مهندسی اجتماعی
روش دیگری که واتساپ در مقابل آن آسیب‌پذیر است، استفاده از حملات مهندسی اجتماعی می‌باشد. این حملات با بهره‌گیری از روانشناسی انسان برای سرقت اطلاعات یا انتشار اطلاعات نادرست اقدام می‌کنند. یک شرکت امنیتی به نام Check Point Research نمونه‌ای از چنین حملاتی را فاش کرد که آن را FakesApp نام گذاشته بودند. آن‌ها می‌توانستند از ویژگی نقل قول (quote) در چت گروهی سوء استفاده کنند و متن پاسخ (reply) شخص دیگر را تغییر دهند. در اصل، هکرها به این طریق می‌توانند اظهارت جعلی را تهیه کنند که از نظر سایر کاربران درست و بدون اشکال است.
محققان با رمزگشایی ارتباطات واتساپ توانستند این کار را انجام دهند. آن‌ها از این طریق توانستند به داده‌های ارسالی بین نسخه موبایل و نسخه وب دست پیدا کنند. و از اینجا، آن‌ها می‌توانند پیام‌ها را دستکاری کنند. آن‌ها می‌توانند هویت افراد دیگر را جعل کنند و پیام‌هایی را ارسال کنند که ظاهرا از طرف شخص مورد نظر ارسال شده است. آن‌ها همچنین می‌توانند متن پاسخ‌ها را تغییر دهند.
محققان خاطر نشان کردند که این امر می‌تواند برای اهداف سو مانند انتشار اطلاعات نادرست یا اخبار جعلی مورد استفاده قرار گیرد. اگرچه این آسیب‌پذیری در سال 2018 فاش شد، ولی همچنان اقدامی برای برطرف کردن آن صورت نگرفته است.
4. Media File Jacking
یکی از آسیب‌پذیری‌هایی که هم واتساپ و هم تلگرام را تحت تأثیر قرار می‌دهد، دزدی از طریق فایل‌های رسانه‌ای یا به اصطلاح Media File Jacking است. این حمله در فاصله زمانی نوشته شدن فایل‌ها در حافظه ذخیره‌سازی خارجی دستگاه و بارگذاری آن‌ها در صفحه چت صورت می‌گیرد.
این حمله با نصب یک بدافزار مخرب شروع می‌شود که درون یک برنامه ظاهرا بی‌خطر مخفی شده است. این بدافزار می‌تواند به فایل‌های دریافتی تلگرام یا واتساپ دسترسی داشته باشد. زمانی که فایل جدیدی دریافت می‌شود، این بدافزار می‌تواند فایل واقعی را با یک فایل جعلی جابجا کند. شرکت سیمانتک که این آسیب‌پذیری را کشف کرده است، اظهار دارد که این روش می‌تواند برای کلاهبرداری از کاربران یا انتشار اخبار جعلی مورد استفاده قرار گیرد.
راه حل سریعی برای این برطرف کردن این مشکل وجود دارد. به بخش تنظیمات (Settings) واتساپ بروید و از قسمت تنظیمات گفتگو (Chat Settings) گزینه ذخیره در گاری (Save to Gallery) را خاموش کنید. با این حال، برای رفع درست این مشکل، توسعه‌دهندگان باید نحوه مدیریت فایل‌های رسانه‌ای برنامه را در آینده کاملا تغییر دهند.
5. جاسوسی فیسبوک از چت‌های واتساپ
آخرین موضوعی که باید به آن توجه داشته باشید، بیشتر مسئله‌ای امنیتی است تا یک آسیب‌پذیری واقعی. این موضوع مربوط به آن است که آیا فیسبوک احتمال دارد از پیام‌‌های کاربران واتساپ برای مقاصد دیگری استفاده کند یا خیر.
واتساپ قبلا در وبلاگ خود اعلام کرده است که چون از رمزگذاری سرتاسر استفاده می‌کند، غیر ممکن است که فیسبوک محتوای واتساپ را بخواند. با این حال، به گفته یک توسعه‌دهنده به نام گرگوریو زانون، این موضوع کاملا حقیقت ندارد. این واقعیت که واتساپ از رمزگذاری سرتاسر استفاده می‌کند به معنای خصوصی بودن تمام پیام‌ها نیست. در یک سیستم عامل مانند آی او اس 8 و بالاتر، برنامه‌ها می‌توانند به فایل‌های موجود در یک کانتینر مشترک دسترسی پیدا کنند.
فیسبوک و واتساپ هر دو از کانتینر مشترک یکسان در دستگاه‌ها استفاده می‌کنند. در حالی که پیام‌ها هنگام ارسال رمزگذاری می‌شوند، ولی آن‌ها لزوما در دستگاه مبدأ رمزگذاری نمی‌شوند. این بدان معناست که برنامه فیسبوک می‌تواند به طور بالقوه اطلاعات را از برنامه واتساپ کپی کند.
برای روشن شدن موضوع، هیچ مدرکی دال بر استفاده فیسبوک از کانتینرهای مشترک برای خواندن پیام‌های خصوصی کاربران واتساپ وجود ندارد. اما آن‌ها توانایی بالقوه برای انجام این کار را دارند. حتی با رمزگذاری سرتاسر پیام‌های شما ممکن است از دید فیسبوک پنهان نباشد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/98805/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اگر از تبلیغات داخل سیستم عامل متنفرید ویندوز 11 را آپدیت نکنید!

تعداد کاربران فعال اسپاتیفای 19 درصد رشد کرد

هوش مصنوعی شیطانی هم ساخته شد!

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

قابلیت انقلابی واتساپ معرفی شد؛ انتقال فایل بدون نیاز به اینترنت

از هوش مصنوعی تا تماس ویدیویی؛ قابلیت‌های جدید عینک متا ری-بن را ببینید

قابلیت عجیب P70 پرو را ببینید؛ عضو پرآوازه خانواده هواوی

طرح تعویض رایگان سامسونگ برای گوشی هایی که این مشکل را دارند

برنامه/ فکرتان را به یک اثر هنری تبدیل کنید

نمایش داستان مرموز بازی INDIKA در تریلر جدید

این ویژگی امنیتی اندروید 15 شما را از اپلیکیشن‌های مشکل‌دار نجات می‌دهد

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

با گوشی جدید هواوی می‌توان بدون اینترنت تصویر ارسال کرد!

هوش مصنوعی جدید گوگل می‌تواند جان شما را نجات دهد

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

فوری: رئیس‌جمهور آمریکا قانون فیلترشدن تیک‌تاک را امضا کرد

نقدها و نمرات بازی Stellar Blade منتشر شدند

ستاره هایی که درآسمان میبینیم چه اندازه ای هستند؟

افشای مشخصات پردازنده‌های اسنپدراگون X پلاس کوالکام

ناسا یک گام به کشف حیات بیگانه در مریخ نزدیک‌تر شد

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

مادسازان بازی GTA 5 را روی کنسول نینتندو سوییچ اجرا کردند

ریلمی 2 گوشی جدید و هیجان‌انگیز با نمایشگر 120 هرتز رونمایی کرد

گوشی پولستار رونمایی شد؛ وقتی خودروسازان وارد بازار موبایل می‌شوند

درآمد 5 میلیارد تومانی یکی از کاربران تلگرام با فروش نام کاربری!

هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟

تلسکوپ فضایی جیمز وب شواهدی از وجود حیات را کشف کرده است

آپدیت بزرگ فتوشاپ؛ حالا می‌توانید با هوش مصنوعی تصاویر خلاقانه بسازید

مدل ویژه وان پلاس واچ 2 با رنگ جذاب رونمایی شد

گوشی های اختصاصی HMD رونمایی شدند؛ جایگزین‌های معنوی نوکیا

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: فروش نوکیای تقلبی حرام است

تریلر داستانی Destiny 2: The Final Shape منتشر شد

همه‌جا پای یک ژن در میان است؛ حتی در لذت از موسیقی!

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

هواوی با تکیه بر «هارمونی او اس» رویای جهانی شدن را در سر دارد

اینترنت در روزهای کنکور قطع نمی‌شود

احیای نظریه مکانیک کوانتومی؛ واضح‌ترین تصویری که تاکنون از اتم‌‌های منفرد ثبت شده است

لایحه فیلترشدن تیک‌تاک در سنای آمریکا تصویب شد

HMD از اولین گوشی‌های برند خود رونمایی کرد؛ ارزان‌قیمت با اندروید 14

بازی/ Soccer Stars؛ حریف را گل باران کنید

گام بلند دانشمندان در درمان سرطان/ لیپیدها زیر ذره‌بین می‌روند!

موشک «فالکون 9» یک رکورد جدید را ثبت کرد

عکس تلسکوپ فضایی هابل از یک دمبل فضایی!

نشست مقدماتی اجرای برنامه عملیاتی در بنیاد شهرستان‌های استان تهران برگزار شد

مادر شهیدان «محمد حسن و محمدحسین نیرنگ» آسمانی شد

گوگل پلی هفته آینده رفع فیلتر می‌شود؟