سیاست و بازاریابی
گزیده‌های نفتی هفته
جمعه 9 خرداد 1399 - 16:31:40
سیاست و بازاریابی - هشدار رئیس جمهوری به آمریکایی‌ها درباره نفتکش‌های ایرانی در کارائیب، گفت‌وگو رادیویی وزیر نفت با محوریت اولویت‌های صنعت نفت در سال 99، هزینه‌کرد 120 میلیارد ریالی نفت‌خیز جنوب در آبرسانی غیزانیه و آغاز به‌کار مجلس یازدهم را می‌توانید در گزیده‌های نفتی این هفته بخوانید.

زمان درگیری نیست: وزیر نفت این هفته در گفت‌وگویی با رادیو اقتصاد، از تداوم توسعه میدان‌های غرب کارون، تکمیل بخش دریایی پارس جنوبی و اجرای عملیات فاز 11، اجرای طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک و بهره‌برداری از طرح‌های جهش دوم صنعت پتروشیمی به‌عنوان مهمترین اولویت‌های صنعت نفت در سال 99 نام برد و این خبر را داد که متقاضیان ساخت پالایشگاه با استفاده از سرمایه مردمی تا 15 خردادماه فرصت دارند مطالعات فنی و اقتصادی خود را در اختیار وزارت نفت قرار دهند. زنگنه در این گفت‌وگو پیش‌بینی قیمت نفت را سخت و وضع تقاضا را مبهم دانست و رفتار آمریکا با ایران را مصداق جنایت علیه بشریت خواند و خواستار آن شد در این شرایط همه با همکاری و روحیه جهادی در مسیر رفع مشکلات مردم و توسعه کشور قدم بردارند؛ اکنون زمان درگیری و پرداختن به مسائل حاشیه‌ای نیست.
کریم زبیدی، مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت هم این هفته از دغدغه جدی وزارت نفت برای ایجاد اشتغال گفت و تعریف طرح‌های کلانی مانند طرح نگهداشت و تولید را همسو با این موضوع دانست و تاکید کرد: واقعیت‌های امروز بازار نفت و شرایط تحریمی اقتصاد ایران را نمی‌توان نادیده گرفت. وی همچنین به ابهام ایجادشده درباره نحوه بکه‌ارگیری دکل‌های ملی حفاری هم واکنش نشان داد و با این یادآوری که کمی بیش از نصف مجموع دکل‌های موجود در کشور در اختیار شرکت ملی حفاری است، گفت: اگر این شرکت شرایط کسب‌وکار جدید را لحاظ نکند، دیر یا زود از رقبای دیگرش عقب خواهد افتاد. در دیگر شرکت‌ها هم نیروی انسانی همین مملکت مشغول فعالیت‌ هستند و بیکاری آنان نیز جای نگرانی دارد. 
شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب هم این هفته اعلام کرد: پروژه آبرسانی به غیزانیه از سوی شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان در حال اجرا بوده‌ است که در این میان شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، بخشی از اعتبار این پروژه به میزان 120 میلیارد ریال را متعهد شده و در زمان مقرر تخصیص داده است.
حمید قاسمی ده‌چشمه، قائم مقام شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران هم این هفته خبر داد: طرح رایگان گازسوز کردن خودروهای عمومی با گازسوز کردن 600 دستگاه وانت‌بار کلید خورده است.
آغاز به‌کار مجلس یازدهم: رئیس‌جمهوری در گفت‌وگو با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر که سوم خردادماه بصورت تلفنی انجام شد، تاکید کرد: اگر نفتکش‌های ما در دریای کارائیب یا در هر کجا از جهان از سوی آمریکایی‌ها دچار مشکل شوند، متقابل برای آنها مشکل به‌وجود خواهد آمد. امیر قطر هم در این گفت‌وگو عنوان کرد که ما مخالف هرگونه تنش هستیم و برای کاهش تنش‌ها همه تلاش خود را انجام خواهیم داد.
حسن روحانی همچنین این هفته در گفت‌وگویی با وزیر نفت بر ضرورت تسریع فرآیند تکمیل و توسعه طرح‌ها و پروژه‌های صنعت نفت در بخش‌های مختلف نفت، گاز و پتروشیمی تأکید کرد.
مجلس یازدهم هم این هفته آغاز به‌کار کرد و منتخبان مجلس محمدباقر قالیباف، نماینده تهران را برای مدت یکسال به عنوان رئیس مجلس انتخاب کردند. رئیس جمهوری در بخشی از سخنان خود در آیین گشایش مجلس یازدهم اعلام کرد که در سایه راهبرد گشایش و پیشرفت در کشور توانستیم از 52 میلیون لیتر بنزین به تولید روزانه 110 میلیون لیتر بنزین برسیم و در زمینه تولید گاز آنچنان خودکفا شدیم که امروز حدود هزار میلیون مترمکعب در روز تولید داریم.
انتخاب سخت یک جایگزین: امیرحسین زمانی‌نیا، معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت که با درگذشت حسین کاظم‌پور اردبیلی، سرپرستی نماینده ایران در هیئت عامل اوپک را به عهده گرفته است در گفت‌وگویی با خبرگزاری پلتس از نقش زنده یاد کاظم‌پور اردبیلی در حفظ جایگاه ایران در مجامع بین الملل انرژی و سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) گفت و یافتن جایگزین برای ایشان را سخت عنوان کرد و به این پرسش که ایران هم زنده‌یاد کاظم‌پور اردبیلی را و هم سهم خود از بازار نفت را به دلیل تحریم‌ها از دست داده است. آیا این مسئله برای شما نگران‌کننده است؟ پاسخ داد: دوست ندارم از کلمه «نگران‌کننده» استفاده کنم. چالش ما بیشتر شده است. تولید کم است، بازار بسیار محدود است، تحریم‌های ناعادلانه ایالات متحده همچنان علیه ایران پابرجاست، مصرف کاهش یافته است و مسئله ویروس کرونا نیز مشکلات را دو چندان کرده است. به همین دلیل پیش از این گفتم مسائل از لحاظ امنیتی، اقتصادی و نفتی بسیار پیچیده و چالش‌برانگیز شده‌اند.
محمد سانوسی بارکیندو، دبیرکل اوپک هم این هفته واکنش بازار نفت به کاهش بی سابقه تولید اوپک پلاس را مطلوب دانست و اعلام کرد که بالا رفتن قیمت نفت و پایبندی اعضای اوپک به توافق کاهش تولید اخیر این سازمان، سبب افزایش انگیزه اعضای آن شده است. وزارت انرژی روسیه هم در توئیتی به نقل از الکساندر نواک، وزیر انرژی این کشور، اعلام کرد که انتظار می‌رود عرضه و تقاضای جهانی نفت در دو ماه آینده میلادی به توازن برسد. فاتح بیرول، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی هم اعلام کرد مصرف جهانی نفت هنوز به دوران اوج و افول خود نرسیده است و این مسئله امید به اینکه شیوع ویروس کرونا سبب پایین ماندن تقاضا و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌شود را تضعیف کرده است.
صادرات نفت روسیه به چین هم از دیگر اخبار این هفته در بخش بین الملل بوده است که خبرگزاری رویترز آن را اعلام کرد: « داده‌های منتشر شده اداره گمرک چین در روز پنجشنبه (یکم خردادماه) نشان داد روسیه در فروش نفت خام به چین، طی ماه آوریل از عربستان سعودی پیشی گرفت. در حالی که پالایشگاه‌ها در خلال جنگ قیمتی مسکو و ریاض، مواد خام ارزان قیمت را خریدند، واردات چین از روسیه در این ماه، نسبت به مدت مشابه پارسال 18 درصد افزایش یافت.»

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/130256/گزیده‌های-نفتی-هفته
بستن   چاپ