سیاست و بازاریابی
انویدیا شرکت ARM را بالاخره خرید
دوشنبه 24 شهریور 1399 - 12:25:45 PM
آخرین خبر فناوری
سیاست و بازاریابی - فارنت / همان‌طور که پیش از این در شایعات شنیده بودیم انویدیا حالا خرید ARM را با قیمت 40 میلیارد دلار از شرکت سافت بانک قطعی کرده است. به این ترتیب انویدیا به شکل جدی‌تر وارد عرصه تراشه‌های موبایلی خواهد شد.
حتی اگر شرکت ARM را به اسم نمی‌شناسید احتمالاً گوشی هوشمند یا تبلت شما از یکی از تراشه‌های طراحی شده توسط این شرکت استفاده می‌کند. تمامی تراشه‌های اسنپ‌دراگون کوالکام و اکثر تراشه‌های اکسینوس و مدیاتک با معماری Cortex این شرکت ساخته شده‌اند. خرید ARM توسط انویدیا می‌تواند به معنای ورود تمام و کمال این غول دنیای گرافیک به عرصه گوشی‌های هوشمند باشد.
به گفته انویدیا آرم به عنوان یک بخش انویدیا به کار خود ادامه خواهد داد و مقر این شرکت نیز در انگلستان باقی خواهد ماند. به گفته انویدیا ARM کماکان با مدل کسب‌وکار سابق یعنی با گواهی آزاد کار می‌کند و بی‌طرفی مشتریان جهانی خود را حفظ خواهد کرد. این بدین معناست که کماکان شرکت‌هایی مثل کوالکام و سامسونگ می‌توانند از معماری‌های پردازنده‌های این شرکت با تغییرات دلخواه در تراشه‌های خود استفاده کنند. با این‌که قرارداد 40 میلیارد دلاری بین انویدیا و سافت بانک نهایی شده اما بعید نیست رگولاتوری‌های آمریکا و اروپا این قرارداد را مورد موشکافی قرار دهند.
اگر به خاطر داشته باشید سافت بانک سال 2016 شرکت ARM را با قیمت 31 میلیارد دلار خریداری کرد. به لطف همکاری غول‌های فناوری از جمله اپل، سامسونگ و کوالکام با ARM، ارزش این شرکت روزبه‌روز افزایش پیدا کرد. تراشه‌های مبتنی بر آرم حالا نه‌تنها در گوشی‌های هوشمند حضور دارند بلکه به رایانه‌های شخصی و لپ‌تاپ‌ها نیز می‌آیند. مایکروسافت مدتی پیش سرفیس پرو ایکس را با تراشه آرم عرضه کرد و اپل هم اعلام کرد قصد دارد پردازنده‌های فعلی اینتل در مک را با اپل سیلیکون مبتنی بر آرم جایگزین کند.
همان‌طور که می‌دانید انویدیا در حال حاضر پیشروی تولید پردازنده‌های گرافیکی است اما به جز سری Tegra که در چند گوشی قدیمی و همچنین در نینتندو سوییچ استفاده شد ورود گسترده‌ای به بازار موبایل یا طراحی CPU نداشته است.
در گفتگو با فوربز، جنسن هوانگ مدیرعامل انویدیا می‌گوید اولویت این شرکت پس از خرید ARM آوردن فناوری انویدیا به شبکه وسیع آرم خواهد بود. با این‌حال انویدیا قصد ندارد فناوری آرم را انحصاری و اختصاصی کند و مشتریان این شرکت را فراری دهد. در واقع انویدیا قصد دارد به کمک فناوری آرم، تحقیقات حوزه هوش مصنوعی را نیز گسترش دهد. از آن‌جا که انویدیا سلطان بلامنازع دنیای پردازنده‌های گرافیکی محسوب می‌شود می‌تواند با خرید ARM در دنیای گوشی‌های هوشمند و گجت‌های موبایلی نیز سودآوری چشمگیری کسب کند.
وقتی سافت بانک ARM را در سال 2016 خریداری کرد، انویدیا تنها 30 میلیارد دلار ارزش داشت. ارزش این شرکت اما حالا 300 میلیارد دلار برآورد می‌شود. به هر حال باید منتظر ماند و دید این معامله بزرگ چه تأثیری بر محصولات آینده مبتنی بر آرم و رابطه این شرکت با اپل، سامسونگ و دیگر شرکا خواهد داشت.

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/152358/انویدیا-شرکت-ARM-را-بالاخره-خرید
بستن   چاپ