سیاست و بازاریابی
دود آتش اختلاف آمریکا و چین در چشم انویدیا رفت
پنجشنبه 10 مهر 1399 - 15:46:05
آخرین خبر فناوری
سیاست و بازاریابی - شهر سخت افزار /همانطور که می‌دانید چند هفته پیش غول سبز دنیای سخت‌افزار، شرکت انگلیسی آرم را به ارزش 40 میلیارد دلار خریداری کرد. در همین راستا یکی از مهندسان ارشد سابق کمانی لنوو مدعی شد چین تصاحب آرم توسط انویدیا را تحریم کرده و در آینده از معماری ARM دست خواهد کشید. این حرکت را می‌توان آغاز تلافی چینی‌ها علیه آمریکا دانست.
مدتی پیش مطلع شدیم که شرکت Nvidia توانست کمپانی آرم را از شرکت مالک آن یعنی SoftBank به قیمت 40 میلیارد دلار خریداری کند و پس از آن خبرهایی از حضور قریب‌الوقوع انویدیا در بازارهای CPU در فضای مجازی منتشر شد. اما طبق گفته‌های Ni Guangnan چالش بزرگی در راه انویدیا و آرم قرار دارد.
وی به‌تازگی بیان کرد چین از معماری آرم که هم‌اکنون زیرمجموعه‌ی یک شرکت آمریکایی است، استفاده نخواهد کرد. مهندس ارشد سابق لنوو در ادامه افزود رگولاتورهای چینی، انحصارگرایی شرکت آمریکایی انویدیا در زنجیره‌ی تامین تراشه‌ها را بهانه قرار داده و تصاحب آرم توسط انویدیا را به رسمیت نمی‌شناسند. اما برخی منابع آگاه بر این باورند که ترس از قوانین صادرات آمریکایی و کنترل آمریکا بر روی این تکنولوژی، دلیل این کار چینی‌هاست.
با خرید شرکت آرم توسط انویدیا، اکنون دو معماری تراشه‌ی بزرگ که در صنعت نیمه‌هادی بسیار مورد استفاده هستند، به‌هم پیوند خورده‌اند؛ یکی از آنها معماری آمریکایی اینتل و دیگری اختراع محققین کمبریج یا همان معماری ARM است. کمپانی‌های بسیاری از این دو معماری در طراحی تراشه‌های مختلفی چون پردازنده‌های کامپیوتر، چیپست‌های موبایل و دستگاه‌های اینترنت اشیاء استفاده می‌کنند.
طبق گزارشی که اخیراً خبرگزاری چینی SCMP منتشر کرد، اکنون 18 سال از ورود تکنولوژی این شرکت انگلیسی به چین می‌گذرد و ARM حدود 20 درصد از درآمد خود را مدیون کمپانی‌های چینی است. همچنین طبق شعبه‌ی چین وب‌سایت ARM، تا سپتامبر امسال (اواسط شهریور ماه) از این معماری در تولید حدود 19 میلیارد دستگاه الکترونیکی استفاده شده است.
گزارش SCMP همچنین بیان کرد چین در سال 2019 به ارزش 44 میلیارد دلار تراشه وارد کرده که این رقم از 29.3 میلیارد دلار واردات تراشه‌ی سال 2013 بسیار بیشتر است. با این وجود اگر قرارداد انویدیا و ARM نهایی شود، به ضرر چین منجر می‌شود زیراکه اکنون چین باید به قوانین صادرات و واردات دولت آمریکا پایبند باشد تا بتواند از معماری آرم استفاده کند.
همانطور که در جریان هستید اینک حدود یک سال است دولت آمریکا استفاده از تجهیزات 5G هواوی در کشور خود را ممنوع کرده و بسیاری از شرکت‌های خارجی را نیز برآن داشته تا از فروش تراشه‌های خود به این شرکت خودداری کنند. اخیراً دولت آمریکا حتی شرکت تراشه‌سازی SMIC را نیز تحریم کرده است. اما آقای Ni بر این باور است که چین به‌زودی صنعت نیمه‌هادی خود را پیشرفت داده و در این حوزه نیز از دیگر کشورها پیشی خواهد گرفت.
نظر شما در مورد گفته‌های مهندس سابق لنوو چیست، آیا چین بالاخره جواب تحریم‌های آمریکا را خواهد داد؟

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/156640/دود-آتش-اختلاف-آمریکا-و-چین-در-چشم-انویدیا-رفت
بستن   چاپ