سیاست و بازاریابی
مصوبه‌ ای که راه را برای تاخیر تاریخی ورود زنان به پست‌های کلان مدیریتی باز کرد
شنبه 24 آبان 1399 - 23:02:43
سیاست و بازاریابی - این مصوبه‌ تا حدودی راه را برای تأخر تاریخی ورود زنان به پست‌های کلان باز کرده بود. عجیب است که در ابطال مصوبه مذکور،‌ فقط حساسیت روی زنان است و بحثی درباره جوانان نیست

این مصوبه‌ تا حدودی راه را برای تأخر تاریخی ورود زنان به پست‌های کلان باز کرده بود. عجیب است که در ابطال مصوبه مذکور،‌ فقط حساسیت روی زنان است و بحثی درباره جوانان نیست
طیبه سیاوشی، نماینده مجلس قبل و مشاور عالی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در پی ابطال مصوبه اختصاص 30 درصدی پست های مدیریتی به زنان و جوانان توسط دیوان عدالت اداری به دنبال شکایت یک فرد، در پاسخ به این پرسش که این مصوبه چقدر در به‌کارگیری زنان در پست‌های مدیریتی طی دولت دوازدهم کارساز بوده، تصریح کرد: عجیب این است که در ابطال مصوبه مذکور،‌ آنها فقط حساسیت را روی زنان گذاشته‌اند و بحثی درباره جوانان ندارند .
درحالی‌که این 30 درصدی که در این مصوبه شورای عالی اداری بر آن تأکید شده، شامل زنان و جوانان می‌شد. جوانان اعم از زنان و مردان شایسته هستند. زمانی هم که این 30 درصد مطرح شد، قرار بود در صورت داشتن شایستگی، زنان در پست‌های مدیریتی به کار گرفته شوند .
الان ما زنان توانمندی را در بدنه دولت داریم و من زمانی که مجلس بودم، شاهد بودم این زنان سال‌ها به‌عنوان کارشناس کار می‌کردند، وقتی در مجلس حاضر می‌شدند، بسیار مسلط به موضوع بودند؛ اما در میان مردان امکان ندارد که یک مرد مثلا 17 سال کارشناس باقی بماند. به‌هرحال مردان می‌توانند سمتی را حداقل در پست‌های میانی پیدا ‌کنند .
وی تصریح کرد: این ابطال تأثیر منفی زیادی روی زنان دارد. همین دیروز در گروهی متشکل از زنان بازرگان که این مصوبه چندان ربطی به آنها ندارد، این سرخوردگی را دیدم. برای اولین‌بار بود که ما را مورد خطاب قرار داده و درخواست پیگیری موضوع را کرده بودند .
آنها دنبال پیگیری این مصوبه از سوی جامعه مدنی بودند. کاری که بسیار به نظر من قابل تحسین است، چراکه اگر این موضوعات از سوی جامعه مدنی مورد پیگیری قرار نگیرد، قطعا حاکمیت به‌سختی می‌تواند این مطالبات را به سرانجام برساند. این مصوبه‌ تا حدودی راه را برای این تأخر تاریخی ورود زنان به پست‌های کلان و مدیریتی باز کرده بود. ما سال‌ها در مجلس به‌ دنبال ماجرای تبعیض مثبت بودیم تا زنان نماینده به مجلس راه پیدا کنند و خوشحال بودیم که حداقل در این یک مورد تبعیض مثبتی را تا حدودی برای زنان قائل شده بودند .
هنوز بدنه دولت بدنه جوان نیست و نمی‌شود گفت اکثریت آن در دست زنان و جوانان است. در هیچ ‌جای دنیا به غیر از کشورهای اسکاندیناوی شما نمی‌توانید ببینید که بخشی از پست‌های کلان دست زنان است. در کشور ما با توجه به توانایی‌های زنان و تحصیلاتی که زنان دارند، لیاقت دارند که این پست‌ها را کسب کنند .
سیاوشی تصریح کرد: آماری در معاونت زنان احصا شده که در زمانی که دولت یازدهم تشکیل شد، فقط پنج درصد زنان بودند که پست کلان و مدیریتی داشتند، اما در اوایل دولت دوازدهم به 12 درصد و سپس به حدود 20 درصد هم نزدیک شد که دلیلش همین مصوبه بود؛ ولی تلاش‌ها در این جهت است که به 30 درصد هدف اصلی برسند .
این کار بسیار دشوار است، به‌ویژه در سال آخر دولت با توجه به اینکه برای زنان ما خیلی مهم است که وزیر زن و معاون ریاست‌جمهوری زن روی کار بیاید، کار دشوار است؛ اما درحال‌حاضر می‌بینیم در سازمان‌های تخصصی مثل سازمان هواشناسی و سازمان استاندارد مدیریت‌شان به دست زنان لایقی است و این نهادها به‌خوبی فعالیت می‌کنند؛ با‌وجود‌این وضعیت فعلی برای زنان جامعه رضایت‌بخش نیست .
منبع: روزنامه شرق

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/165983/مصوبه‌-ای-که-راه-را-برای-تاخیر-تاریخی-ورود-زنان-به-پست‌های-کلان-مدیریتی-باز-کرد
بستن   چاپ