سیاست و بازاریابی
6 نکته درباره تاثیر کرونا بر سلامت روان کادر درمان
چهارشنبه 12 آذر 1399 - 00:35:50
سیاست و بازاریابی - همه‌گیری کووید 19 استرس مضاعفی برای کارکنان مشاغل ضروری که بخش مهم آن کادر درمان هستند ایجاد کرده است. نشانه‌های این استرس ممکن است شامل افسردگی ، اضطراب، احساس گناه، شرم، زودرنجی، و انزوای اجتماعی باشند. انجام مرتب فعالیت‌های بدنی، خواب مناسب، مراقبت از خود، و حمایت اجتماعی، همگی جزء استراتژی‌هایی هستند که می‌توانند به مبارزه علیه استرس و فرسودگی ذهنی کمک کنند. در ادامه 6 نکته درباره تاثیر کرونا بر سلامت روان کادر درمان را با هم میخوانیم.

سیاست و بازاریابی

سیاست و بازاریابی


در حال حاضر، توجه بیش‌تر آدم‌ها در سراسر جهان بر اثرات مخرب همه‌گیری کووید 19 معطوف شده است. آمار مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا، درصد آزمایش‌های مثبت یا منفی، اقتصاد، بیکاری، و زمان برگشت به کار و زندگی عادی، همگی مسائلی هستند که ذهن‌ همه‌ی آدم‌ها را به خود درگیر کرده‌اند.
تاکنون شاید بارها درباره‌ی سلامت روان آدم‌ها در دوران قرنطینه ، خانواده‌هایی که عزیزان‌شان را از دست داده‌اند، و تقریبا تمام آدم‌هایی که در حال دست و پنجه نرم کردن با بحران سلامت و اقتصادی هستند، چیزهای زیادی گفته شده است. ولی چه خبر از آن‌هایی که در خط مقدم مبارزه با این بیماری قرار دارند یا تحت هر شرایطی مجبور به ادامه‌ی فعالیت‌های‌شان هستند؟ آن‌ها با تمام مشکلات بالا مواجه هستند، و در عین حال، مبارزه با همه‌گیری و ادامه‌ی فعالیت و خدمت‌رسانی به مردم ممکن است اثرات مخربی بر سلامت روان آن‌ها داشته باشد.
برای مراقبت از سلامت روان آدم‌ها در دوران همه‌گیری کرونا توصیه‌های مختلفی وجود دارند، از جمله 6 روش مقابله با ترس از کرونا و مراقبت از سلامت روح و روان که به خصوص، کارکنان مشاغل ضروری می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.
1. چالش‌هایی که کارکنان مشاغل ضروری با آن‌ها مواجه هستند
اجتناب از تماس با سایر آدم‌ها به عنوان یکی از اقدامات لازم جهت پیشگیری از ابتلا به کرونا، گزینه‌ای است که بیش‌تر آدم‌های شاغل در خط مقدم مبارزه با این بیماری، نظیر پرسنل اورژانس و کادر درمان از آن بی‌بهره هستند. این افراد همیشه نمی‌توانند فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند، و ادامه‌ی فعالیت روزانه حتی در اوج خطر ابتلا به کرونا، آن‌ها را از لحاظ جسمی و هیجانی در معرض مشکلات و چالش‌های قابل ملاحظه‌ای قرار می‌دهد.
با این‌که بسیاری از آدم‌ها بین ماندن در خانه یا پذیرش خطر ابتلا به بیماری و خروج از خانه یا محیط امن خود، یک گزینه را انتخاب کنند، این حق انتخاب برای میلیون‌ها نفر از کارکنان مشاغل ضروری وجود ندارد. و با توجه به کمبود تجهیزات حفاظت شخصی، بسیاری از این کارکنان هر روز سر کارشان حاضر می‌شوند و نمی‌دانند آیا به این بیماری مبتلا خواهند شد یا خیر.
بدون شک، این سطح از نگرانی و تردید درباره‌ی احتمال ابتلای‌شان به بیماری، پیامدهای خطرناکی برای سلامت جسمی و روانی آن‌ها به همراه خواهد داشت.
موسسه‌ی نرس‌فلای در خصوص اثرات کووید 19 بر وضعیت سلامت کادر درمانی به انجام یک نظرسنجی پرداخت؛ پژوهشگران این موسسه داده‌هایی را در موضوع سلامت روان از منابع مختلف جمع‌آوری کردند. این نظرسنجی که از بین بیش از 1380 نفر از متخصصان بهداشت و سلامت به عمل آمد، به مسائل و مشکلات کادر درمانی و کارکنان شاغل در خط مقدم مبارزه با کرونا در سراسر ایالات متحده پرداخت.
این نظرسنجی،‌ به طور خاص، به تحلیل میزان آمادگی بیمارستان‌ها، اقدامات درمانی، و چشم‌انداز بهبودی بیماران پرداخت. از آن‌جا که بحران کووید 19 تشدید یافته است، نزدیک به 80 درصد از پاسخ‌دهندگان به این نظرسنجی استرس بیش‌تری را در شغل خود احساس می‌کنند. از لحاظ منابع حمایتی برای حفظ سلامت روان کارکنان، فقط 40 درصد از پاسخ‌دهندگان اعلام کرده بودند که بیمارستان آن‌ها امکانات خاصی را برای مقابله با مشکلات روانی ناشی از همه‌گیری کرونا فراهم کرده است.
با توجه به استرس بالای ناشی از همه‌گیری بیماری، بهتر است اطلاعات بیش‌تری درباره‌ی این مسئله که چگونه اخبار بد کرونا بر سلامت روانی و جسمی ما تاثیر می‌گذارد ، به دست بیاورید.
2. چگونه این استرس روزانه بر سلامت روان کارکنان تاثیر می‌گذارد
در شرایط عادی، استرس‌های روزانه می‌توانند تاثیرات قابل ملاحظه‌ای بر سلامت روان آدم‌ها داشته باشند. ولی وقتی بدن‌تان در اثر ساعت‌ها کار پر استرس و دشوار، و بدون استراحت، ضعیف و خسته می‌شود، دیر یا زود سلامت جسمی و روانی‌تان تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
طبق گزارش انجمن روان‌پزشکی آمریکا (APA)، واکنش‌های مخرب روانشناختی در بدن در اثر شیوع بیماری‌های عفونی نظیر کووید 19 می‌توانند باعث تحریک بی‌خوابی ، افزایش احتمال گرایش به الکل و تنباکو، کاهش احساس امنیت، و ابتلا به علائم جسمی از قبیل کاهش سطح انرژی، و احساس درد و ناراحتی شوند. مطالعات مختلف نیز به افزایش آمار ابتلا به اضطراب و افسردگی در میان آن دسته از پرسنل بیمارستانی و کادر درمانی پی برده‌اند که به شکل مستقیم در حال مقابله با بیماری کرونا هستند. و با این‌که شدت این علائم می‌تواند در میان آدم‌ها متفاوت باشد، ‌متخصصان معتقدند باید همواره مراقب برخی نشانه‌ها و هشدارهای خطر باشیم – به خصوص وقتی مستقیما در حال مقابله با یک همه‌گیری هستیم.
به همین دلیل، توصیه می‌کنیم از 12 راه غلبه بر استرس در محیط‌ کار آگاه شوید.
نشانه‌های پریشانی روانی
به گفته‌ی دکتر لوگان جونز ، روانشناس و متخصص روانشناسی بالینی در موسسه‌ی درمانی آنلاین کلاریتی ، “‌اثرات روانشناختی بر آدم‌ها ممکن است شامل واکنش‌های حزن‌انگیز، احساس غم و اندوه، اضطراب، روحیه‌ی افسرده، احساس گناه، شرم، گرایش به انزوا یا گوشه‌گیری، و احساس خشم و زودرنجی باشند.‌”‌ هم‌چنین، به گفته‌ی وی، آدم‌ها در این شرایط ممکن است احساس درماندگی کنند یا به طور ناخواسته افکاری منفی درباره‌ی قرار گرفتن در معرض اتفاقات تلخ به ذهن‌شان وارد شود.
به گفته‌ی دکتر جونز، اثرات شناختی ناشی از این وضعیت ممکن است به صورت مشکلاتی در حافظه و قدرت تمرکز ظاهر شوند؛ در حالی که علائم جسمی آن ممکن است شامل خستگی مفرط ، سردرد ، واکنش شدید به ترس، درد و ناراحتی، گرفتگی ماهیچه‌ها، و مشکلات گوارشی باشند. هم‌چنین، تغییر در الگوهای خواب و عادات غذایی نیز از جمله دیگر علائم شایع پریشانی روانی به شمار می‌روند.
ولی انتظار جامعه از کارکنان مشاغل ضروری برای حضور دائمی در محل کار که معمولا باعث می‌شود آن‌ها زمان بسیار اندکی برای استراحت در اختیار داشته باشند، مسئله‌ای است که دکتر جونز و سایر متخصصان را واقعا نگران کرده است. دکتر جونز در این مورد می‌گوید، “این ‌انتظار جامعه از آن‌ها برای آن‌که علی‌رغم تمام مشکلات، همواره مثل اَبَر قهرمان‌ها به مردم خدمت‌رسانی کنند، همان عامل ناخوشایندی است که باعث فرسودگی کارکنان مشاغل ضروری می‌شود.‌”‌
چنین سطح بالایی از استرس، به طور مداوم و در یک دوره‌ی طولانی، باعث افزایش کورتیزول ، هورمون استرس، می‌شود، و متاسفانه می‌تواند اثرات مخربی بر واکنش ایمنی بدن داشته باشد.
چرا کارکنان مشاغل ضروری در معرض خطر بزرگ‌تری قرار دارند
دکتر دورین مارشال ، نایب رئیس بخش اشتغال و ماموریت بنیاد آمریکایی پیشگیری از خودکشی ، نیز در مورد وضعیت روانی کارکنان مشاغل ضروری و کادر درمانی نگران است. وی در این مورد می‌گوید، “‌کارکنان مشاغل ضروری از نظر بیماران، اعضای خانواده، دوستان، و افراد جامعه همواره آدم‌هایی قدرتمند و مقاوم هستند؛ با وجود این، ریسک شخصی بالایی که آن‌ها برای حفظ امنیت و سلامت سایر آدم‌ها به جان می‌خرند، می‌تواند اثرات مخربی بر سلامت روانی‌شان داشته باشد.‌”‌
و به گفته‌ی دکتر مارشال، آن‌چه باید همیشه به خاطر داشته باشیم، این است که حتی آن‌هایی هم که معمولا به مدیریت شرایط کاری پر تنش و استرس‌زا عادت دارند، در حال حاضر، با چالش‌ها و عوامل استرس‌زای جدیدی از جمله دسترسی متغیر به منابع ضروری پزشکی و افزایش حجم بیماران بد حال، و هم‌چنین، اضطراب ناشی از نگرانی درباره‌ی وضعیت سلامت خود و ترس از گسترش روزافزون بیماری رو به رو هستند.
به اعتقاد دکتر مارشال، “‌هر تغییری ممکن است استرس‌هایی به همراه داشته باشد؛ ولی همه‌ می‌دانیم تحمل استرس در یک دوره‌ی طولانی مدت و تشدید فشار بدون در اختیار داشتن فرصتی برای بازیابی توان، می‌تواند تاثیرات مخربی بر سلامت روان آدم‌ها داشته باشد.‌”
علاوه بر تمام این مصائب، باید به این مسئله نیز توجه کنیم که بسیاری از آن‌ها به دلیل قرار گرفتن مستقیم در معرض ویروس، مجبور هستند خود را از خانواده و دوستان دور نگه دارند؛ و همین مسئله نیز وضعیت آن‌ها را بدتر می‌کند. به گفته‌ی دکتر مارشال، کارکنان مشاغل ضروری با محدودیت‌هایی نیز در روابط خود با دنیای خارج از محل کار دست به گریبان هستند – این گونه روابط معمولا در کنترل استرس‌های ناشی از کار به آن‌ها کمک می‌کنند. وی در این مورد نیز می‌گوید، “‌بروز چنین اختلالی در روابط اجتماعی معمول آدم‌ها می‌تواند باعث بروز حس تنهایی و افسردگی شود.‌”‌
هم‌چنین، نگرانی‌هایی نیز در خصوص آن دسته از پزشکان و پرستارانی وجود دارد که در حین معالجه‌ی بیماران مبتلا به کووید 19 دچار ضربه‌های روحی و اتفاقات تلخ شده‌اند؛ چنین ضربه‌هایی باعث به جا ماندن حس درماندگی یا در هم شکستگی در وجود آن‌ها می‌شوند. به گفته‌ی دکتر مارشال، “‌از آن‌جا که همه‌گیری کروناویروس دائما در حال تغییر و تکامل است، نحوه‌ی اثرگذاری آن بر سلامت روان آدم‌ها در طولانی مدت ناشناخته است.‌”
به همین خاطر نیز، دکتر مارشال معتقد است، در حال حاضر، بیش از هر دوره‌ی دیگر، لازم است کادر درمانی و سایر کارکنان بیمارستان‌ها گام‌های مهمی برای محافظت از سلامت روان خود بردارند؛ این افراد با انجام برخی اقدامات نظیر تلاش برای حفظ رابطه با دوستان و اعضای خانواده (حتی از طریق ابزارهای مجازی)، گفتگوی شفاف و صادقانه درباره‌ی سلامت روان خود با دیگران، مراقبت از خود، و حفظ عادات سالم نظیر خواب کافی و فعالیت بدنی، و هم‌چنین، دریافت کمک و پشتیبانی مضاعف از متخصصان سلامت روان می‌توانند از خود در برابر اثرات مخرب گسترش این همه‌گیری بر سلامت روان‌شان محافظت کنند.
هم‌چنین، این افراد با یافتن پاسخ این سوال که چطور موقعیت اجتماعی و اقتصادی بر سطح استرس تاثیر می گذارد ، می‌توانند از ایجاد استرس مضاعف در خود پیشگیری کنند.
توصیه‌هایی برای جلوگیری از تاثیر کرونا بر سلامت روان کادر درمان
احساس ترس، اضطراب، و نگرانی تقریبا همیشه با کارکنان مشاغل ضروری همراه هستند. ولی به گفته‌ی دکتر مارشال، در این شرایط بی‌سابقه، کارکنان مشاغل ضروری و آن‌هایی که در خط مقدم مبارزه با همه‌گیری قرار دارند باید بدانند هرگز تنها نیستند؛ به علاوه، روش‌های موثری وجود دارند که با استفاده از آن‌ها، می‌توانند در طول دوره‌ی همه‌گیری کرونا و حتی بعد از آن، از سلامت روانی خود محافظت کنند.
انجام فعالیت‌های بدنی، پیروی از رژیم غذایی سالم، و خواب و استراحت کافی برای حفظ و بهبود وضعیت سلامت جسمی و روانی بسیار لازم هستند. به علاوه، به گفته‌ی متخصصان، رعایت توصیه‌های زیر می‌تواند به کارکنان مشاغل ضروری در کنترل استرس مزمن، کاهش خستگی و فرسودگی، و محافظت از سلامت روان کمک کند.
3. در صورت نیاز به حمایت، حتما از دیگران کمک بخواهید
به گفته‌ی دکتر مارشال، باید این‌که شاید در این دوران خاص مجبور باشید از دیگران فاصله بگیرید، حفظ رابطه با دوستان، اعضای خانواده، و جامعه از بسیار حائز اهمیت است. وی در این باره می‌گوید، “‌روی آوردن به آدم‌هایی که بتوانند از شما حمایت کنند و صدای‌تان را بشنوند، فضای امنی را برای‌تان فراهم می‌کند که بتوانید در مورد احساسات‌تان، هر آن‌چه به حفظ سلامت روان‌تان کمک می‌کند، و سایر چیزهایی که حس آرامش را برای‌تان ایجاد می‌کنند، صحبت کنید.‌”
طبق توصیه‌ی دکتر مارشال‌، اگر فکر می‌کنید چنین آدم‌هایی را در اطراف خود ندارید، از افرادی کمک بخواهید که برای شنیدن حرف‌ها و کمک به شما آموزش دیده‌اند- آدم‌هایی نظیر متخصصان سلامت روان. موسسات و مراکز روانشناسی متعددی در سطح شهرها و محیط‌های کاری وجود دارند که در این دوران پر استرس، آماده‌ی کمک‌رسانی به کارکنان مشاغل ضروری هستند.
چنان‌چه در مورد سلامت روان خود یا یکی از عزیزان‌تان احساس نگرانی می‌کنید، می‌توانید با مرکز فوریت‌های روانی یا اورژانس اجتماعی تماس بگیرید.
4. زمانی را نیز به تمرکز بر خودتان اختصاص بدهید
به گفته‌ی دکتر جونز، اگر شما نیز جزء کارکنان مشاغل ضروری هستید، نخست باید بپذیرید که خودتان هم به زمانی برای بازیابی توان و انرژی نیاز دارید – به این ترتیب، می‌توانید از خودتان مراقبت کنید. وی در این مورد می‌گوید، “‌کارکنان مشاغل ضروری می‌توانند از شرکت در جلسات روان درمانی بهره‌مند شوند؛ آن‌ها در این جلسات می‌توانند فضایی روحانی، خصوصی، و هیجانی پیدا کنند که در آن قادر باشند قدر داشته‌های خود را بدانند و اتفاقاتی را که شاهدشان بوده‌اند، برای خود تحلیل کنند.‌”‌
5. از تکنیک‌های خود تسکینی استفاده کنید
به گفته‌ی دکتر جونز، راه‌حل‌های عملی و تمرین‌های اتصال به زمین ( گراندینگ ) می‌توانند تاثیرات مثبت و موثری بر سلامت هیجانی آدم‌ها داشته باشند. به گفته‌ی وی، “‌ریلکسیشن یا آرام‌سازی عضلات به صورت تدریجی ، تمرین‌های تنفس عمیق ، مراقبه ذهن ‌آگاهی با کمک مربی، یادداشت روزانه افکار درونی خود روش‌های ساده، سریع، آسان، و قابل اجرایی هستند که همین الان نیز می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.‌”‌
6. چگونه می‌توان از کارکنان مشاغل ضروری حمایت کرد
نگرانی و اضطراب واگیردار هستند، و آدم‌ها آن‌ها را احساس می‌کنند. به گفته‌ی دکتر کوین گیلیلند ، روانشناس و مدیر عامل موسسه‌ی اینوویشن 360 ، کارفرمایان باید انتظارات خود را از عملکرد کارکنان‌شان با شرایط حاضر سازگار کنند، زمان بیش‌تری را برای انجام وظایف و تحقق اهداف در اختیارشان بگذارند، و این مسئله را درک کنند که یک گفتگو ساده با کارمندان‌شان می‌تواند بسیار بیش‌تر از آن‌چه فکر می‌کنند‌، برای سلامت روان آن‌ها مفید باشد. وی در این مورد می‌گوید، “‌همه‌ی ما، در این روزها، استرس مضاعفی را تحمل می‌کنیم، و این وضعیت باعث شده است انجام کارهای‌مان در طول روز بسیار سخت‌تر از گذشته شود.‌”‌
به گفته‌ی دکتر گیلیلند، اگر کارمندی دارید که مدتی است در شرکت‌تان مشغول به کار است و شما از سطح عملکرد وی آگاه هستید، به وی یادآور شوید که مشکلات و نقص‌های فعلی در عملکردش فقط ناشی از شرایط پر استرس حاضر است، و برای همیشه ادامه‌دار نخواهد بود.
هم‌چنین، به گفته‌ی دکتر جونز، کارفرمایان می‌توانند شیوه‌ی رهبری‌شان را در سازمان بررسی کنند تا ببینند آیا این شیوه واقعا با نیازهای کارکنان‌شان هماهنگ است یا خیر. وی در این مورد می‌گوید، “ما به افرادی که خدمات ضروری ارزشمندی ارائه می‌دهند، نیاز داریم، و حقیقت ماجرا این است که هیچ سازمانی بدون وجود این کارکنان نمی‌تواند وجود داشته باشد یا موجودیت خود را حفظ کند.‌”‌
ترغیب کارکنان کادر درمان به ایجاد ارتباط راحت و صریح
به گفته‌ی دکتر مارشال، یکی از بهترین کارهایی که می‌توانیم برای محافظت و حمایت از سلامت روان افرادی انجام دهیم که در این روزها در خط مقدم مبارزه با همه‌گیری قرار دارند، ‌رسیدگی به آن‌ها و گفتگوی مثبت و سازنده به منظور حمایت از آن‌ها، به خصوص در زمینه‌ی سلامت روان این قبیل کارکنان است.‌
دکتر دورین مارشال در این مورد می‌گوید، “‌بحث و گفتگوی صادقانه و شفاف درباره‌ی سلامت روان می‌تواند نخستین گام مثبت برای درک وضعیت سلامت روان افراد شاغل در خط مقدم مبارزه با همه‌گیری کرونا و کمک به بهبود شرایط روانی آن‌ها، حفظ ارتباط سازنده و سالم با آن‌ها، رسیدن به یک درک منطقی و واقعی از وضعیت تحت کنترل، و حمایت از آن‌ها در این دوران و پس از پایان همه‌گیری به شمار می‌رود.‌”‌
به گفته‌ی دکتر مارشال، با این‌که تجربه‌های فردی ممکن است متفاوت باشند، برای تمام کارکنان مشاغل ضروری مهم است بدانند همه‌ی افراد جامعه با آن‌ها همراه هستند و آن‌ها نسبت به هر دوره‌ی دیگری، قوی‌تر و مفیدتر خواهند ماند.
در نهایت، اگر شما نیز از 11 نکته برای حمایت از عزیزان مبتلا به کرونا ویروس آگاه شوید، شاید بیش از پیش قدر زحمات کادر درمانی را بدانید.
سخن آخر
اطمینان از دسترسی کامل و مداوم افراد شاغل در خط مقدم مبارزه با همه‌گیری و کل کارکنان مشاغل ضروری به خدمات سلامت روان یکی از اقدامات بسیاری مهم برای کنترل پیامدهای بلند مدت همه‌گیری کووید 19 به شمار می‌رود. باید به خاطر بسپاریم، با این‌که شاید موارد ابتلا به کووید 19 و آمار مراجعه به بیمارستان کم‌تر شود، عوارض مخرب هیجانی مبارزه با این همه‌گیری تا مدت‌ها باقی خواهند ماند.
در نهایت، اگر افکار خودکشی به ذهن‌تان نفوذ کرده‌اند یا فکر می‌کنید یکی از عزیزان‌تان در خطر خودزنی و آسیب رساندن به خود است، فورا کمک بخواهید. در این شرایط اورژانسی می‌توانید با مرکز فوریت‌های اجتماعی یا پزشکی تماس بگیرید، و در صورت امکان، تا لحظه‌ی رسیدن نیروهای متخصص همراه یکی از دوستان یا افراد خانواده‌تان (یا با فردی که در معرض خودزنی قرار دارد) بمانید.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – امیر رضا مصطفایی
منبع: verywellmind
6 نکته درباره تاثیر کرونا بر سلامت روان کادر درمان

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/169463/6-نکته-درباره-تاثیر-کرونا-بر-سلامت-روان-کادر-درمان
بستن   چاپ