سیاست و بازاریابی
AMD: پردازنده M1 به نوآوری بیشتر منجر خواهد شد و به همکاری با اپل ادامه خواهیم داد
پنجشنبه 25 دي 1399 - 00:24:41
سیاست و بازاریابی - مدیرعامل AMD در نشست خبری، ضمن تمجید از پردازه‌ی M1 اعلام کرده است که روبط متقابل آن‌ها با اپل ادامه خواهد یافت.

اپل در آخرین رویدادش در سال 2020، جدیدترین کامپیوترهای مک را با پردازنده‌ی M1 مبتنی‌بر معاری آرم رونمایی کرد. درواقع، غول دنیای فناوری با به‌کارگیری پردازنده‌ی یادشده در بطن کامپیوترهای مک، تراشه‌های اینتل را بعد از پانزده سال همکاری کنار گذاشت و از آن زمان گمان می‌رود AMD نیز مانند اینتل از زنجیره‌ی تأمین تراشه‌های گرافیکی اپل کنار گذاشته شود. به‌گزارش اپل‌اینسایدر ، دکتر لیزا سو ، مدیرعامل AMD ، پس از اتمام سخنرانی اصلی‌اش در کنگره‌ی جهانی CES 2021، در نشست خبری به پرسش‌های مختلف اصحاب رسانه، ازجمله ورود اپل به ساخت پردازندهای کلاس دسکتاپ، نقشه‌ی راه آینده AMD، پلتفرم x86 و بازار بسیار رقابتی نیمه‌هادی پاسخ داده است. سو در پاسخ به پرسشی درباره‌ی تأثیر پردازنده‌ی M1 در روابط با اپل می‌گوید: M1 بیشتر درباره‌ی میزان پردازش و فرصتی برای نوآوری بیشتر، هم در سخت‌افزار و هم در نرم‌افزار و فراتر از ISA (دستورالعمل‌های آرم) است. از دیدگاه ما، هنوز نوآوری در فضای رایانه وجود دارد و گزینه‌های زیادی برای ارائه داریم. افراد می‌توانند از پردازنده‌های مشابه در بسیاری از محیط‌های مختلف استفاده کنند. پیش‌بینی می‌کنیم در دو سال آینده، با سرعت بیشتری پیشرفت و تخصص را شاهد خواهیم بود. درنهایت، این امر به تمایز بیشتر منجر خواهد شد؛ اما اپل با ما به‌عنوان شریک گرافیکی‌اش همکاری می‌کند و ما نیز با آن‌ها همکاری خواهیم کرد. مقاله‌ی مرتبط:
تماشا کنید: انقلاب بعدی کامپیوتر مک می‌تواند با اپل گلس شکل بگیرد
دراین‌میان، دکتر ایان کاترس ، از وب‌سایت AnandTech، ادعاهایی مطرح کرده که بیشتر بر ظهور طراحی پردازنده‌های آرم معطوف بوده است. کاترس می‌گوید دورنمای عملکرد محاسبات را پردازنده‌های مبتنی‌بر آرم ارتقا خواهند داد و احتمالا می‌توانند در میدان قلمروهای سنتی سازندگان تراشه‌های x86، ازجمله AMD و اینتل قدم بگذارند. پیش‌از‌این، تراشه‌های مبتنی‌بر آرم معمولا در گوشی‌های هوشمند و تا حدودی سرورها استفاده می‌شد؛ اما اکنون، این تراشه‌ها در حال هموارکردن راه خود برای ورود به محصولات مصرفی دیگر هستند. به‌عنوان‌مثال، همان‌طورکه گفته شد، اهالی کوپرتینو از تراشه‌ی M1 در مک‌بوک‌ایر و مک‌بوک پرو 13 اینچی بهره گرفته‌اند. افزون‌براین، غول فناوری طبق ضرب‌الاجلی دوساله قصد دارد تمامی کامپیوترهای مک را به تراشه‌های اپل سیلیکون‌ منتقل کند؛ تغییر مسیری که فقدان درآمدی فوری برای شریک سابق تجاری‌اش، یعنی اینتل خواهد بود. همچنین، این امر باعث ترغیب سایر تولیدکنندگان برای استفاده از پردازنده‌های آرم می‌شود و از قرار معلوم، پلتفرم x86 متزلزل‌تر از هر زمان دیگری به‌نظر می‌رسد. به‌گفته‌ی مدیل عامل AMD، اپل همچنان با تیم قرمز همکاری خواهد کرد و گفته می‌شود تراشه‌های این شرکت قدرت گرافیکی محصولات آتی کوپرتینویی‌ها را تأمین خواهد کرد. گفتنی است درحال‌حاضر، اپل برای قدرت‌بخشیدن به دستگاه‌های پیشرفته‌ای همچون آی‌مک و مک‌بوک پرو 16 اینچی و مک پرو، از کارت‌های گرافیک رادئون (Radeon) متکی هستند؛ اما برخلاف گفته‌های مدیرعامل AMD، شواهد نشان می‌دهد این روند ممکن است با تغییر مسیر روبه‌رو شود. کامپیوترهای جدید مک مجهز به پردازنده‌ی M1 هسته‌های گرافیکی TBDR را در SOC (سیستم-روی-چیپ) مشابه پردازنده‌های سری A به‌کاررفته در آیفون و آیپد ادغام می‌کنند. به‌عنوان بخشی از SoC اپل باتوجه‌به محصول، از پردازنده‌ی گرافیکی هفت یا هشت‌هسته‌ای استفاده کرده است. نسخه‌ی ‌هشت‌هسته‌ای آن، ادعا می‌شود سریع‌ترین گرافیک یکپارچه‌ی جهان است و می‌تواند تقریبا 25 هزار رشته را اداره کند و با قدرت 2٫6 ترافلاپس به 128 واحد اجرایی دست یابد. درحالی‌که انتظار می‌رود اپل بر استفاده از گرافیک‌های یکپارچه در سایر محصولاتش پایبند باشد، این احتمال وجود دارد این شرکت مشغول کار روی GPU گسسته‌ برای سرویس‌دهی بهتر به کامپیوترهای پرچم‌داری همچون آی‌مک و مک پرو با کارایی چشمگیر باشد. در گذشته، اخباری مبنی‌بر احتمال معرفی پردازنده‌ی گرافیکی گسسته‌ی اپل در سال 2021 با اسم رمز لیفوکا (Lifuka) منتشر شده بود و گزارش‌های اخیر بلومبرگ نیز مُهر تأییدی بر این موضوع است. به‌گفته‌ی بلومبرگ، قوی‌ترین نسخه از کامپیوترهای مک (مک پرو) 64 و 128 هسته‌ی گرافیکی و کامپیوترهای میان‌رده‌ی مک 16 تا 32 هسته را در بطن خود جای خواهند داد. همچنین، ادعا می‌شود پردازنده‌ی گرافیکی اپل عملکردی بسیار بهتری از پردازنده‌های گرافیکی AMD در مک‌های کنونی ارائه می‌دهد و حتی با قوی‌ترین پردازنده‌های انویدیا نیز رقابت خواهند کرد. به‌نظر می‌رسد انتقال اپل به پردازنده‌های آرم فشار مضاعفی بر متصدیان صنعت باشد و شاید درصورت جدی‌نگرفتن آن زنگ‌خطری جدی برای اینتل و AMD تلقی شود. روز گذشته، اینتل در رویداد CES، جزئیاتی از سری تراشه‌های موسوم آلدر لیک (Alder Lake) منتشر کرد؛ تراشه‌ای که ظاهرا قابلیت‌های گوشی‌های هوشمند را با کلاس دسکتاپ ادغام و با الهام‌گرفتن از معماری آرم، گویا صفحه‌ای از کتاب استراتژی سیلیکون‌های اپل را خارج می‌کند.

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/176513/AMD--پردازنده-M1-به-نوآوری-بیشتر-منجر-خواهد-شد-و-به-همکاری-با-اپل-ادامه-خواهیم-داد
بستن   چاپ