سیاست و بازاریابی
6 نکته درباره علائم، دلایل و کنترل هجوم آدرنالین در بدن
دوشنبه 29 دي 1399 - 13:37:02
سیاست و بازاریابی - آدرنالین، که اپی‌نفرین نیز نامیده می‌شود، هورمونی است که توسط غدد فوق کلیوی و برخی سلول‌های عصبی آزاد می‌شود. غدد فوق کلیوی در بالای هر کلیه قرار دارند. آنها مسئول تولید بسیاری از هورمون‌ها از جمله آلدوسترون ، کورتیزول ، آدرنالین و نورآدرنالین هستند. این غدد توسط غده دیگری به نام غده هیپوفیز کنترل می‌شوند. وقتی آدرنالین به طور ناگهانی ترشح می‌شود، اغلب از آن به عنوان هجوم آدرنالین یاد می‌شود. در این نوشتار با ما همراه باشید تا 6 نکته درباره علائم، دلایل و کنترل هجوم آدرنالین در بدن را بدانید.

سیاست و بازاریابی


غدد فوق کلیوی به دو قسمت تقسیم می‌شوند: غدد خارجی (قشر آدرنال) و غدد داخلی (مدولای آدرنال). غدد داخلی آدرنالین تولید می‌کنند.
آدرنالین همچنین به عنوان “هورمون جنگ یا گریز” شناخته می‌شود. این هورمون در واکنش به وضعیت استرس‌زا، مهیج، خطرناک یا تهدیدآمیز آزاد می‌شود. آدرنالین به بدن کمک می‌کند تا واکنش سریع‌تری داشته باشد. این هورمون باعث افزایش تپش قلب می‌شود، جریان خون در مغز و عضلات را بالا می‌برد و بدن را تحریک می‌کند تا قند را برای استفاده به عنوان سوخت تولید کند.
1. وقتی دچار هجوم آدرنالین می‌شوید، در بدن چه اتفاقی رخ می‌دهد؟
هجوم آدرنالین در مغز آغاز می‌شود. هنگامی که شما یک موقعیت خطرناک یا استرس‌زا را درک می‌کنید، این اطلاعات به بخشی از مغز به نام آمیگدالا ارسال می‌شود. این ناحیه از مغز در پردازش عاطفی نقش دارد.
اگر خطری توسط آمیگدالا درک شود، سیگنالی به منطقه دیگری از مغز به نام هیپوتالاموس ارسال می‌کند. هیپوتالاموس مرکز فرماندهی مغز است. این منطقه از طریق دستگاه عصبی سمپاتیک با بقیه بدن ارتباط برقرار می‌کند.
هیپوتالاموس سیگنالی را از طریق دستگاه عصبی خودگردان به مدولای آدرنال منتقل می‌کند. وقتی غدد فوق کلیوی سیگنال دریافت می‌کنند، با ترشح آدرنالین در جریان خون واکنش نشان می‌دهند.
آدرنالین بعد از ورود به جریان خون:
– به گیرنده‌های سلول‌های کبدی متصل می‌شود و مولکول‌های قند بزرگ‌تری را که گلیکوژن نامیده می‌شوند، به قند کوچک‌تر و قابل استفاده‌تر به نام گلوکز تجزیه می‌کند. این روند به عضلات شما انرژی می‌بخشد.
– به گیرنده‌های موجود در سلول‌های عضلانی ریه متصل می‌شود و باعث می‌شود سریعتر نفس بکشید
– سلول‌های قلب را تحریک می‌کند تا سریع‌تر بتپد.
– رگ‌های خونی را منقبض کرده و خون را به سمت گروه‌های اصلی عضلانی هدایت می‌کند.
– سلول‌های عضلانی زیر سطح پوست را منقبض می‌کند تا ایجاد عرق را تحریک کند.
– به گیرنده‌های موجود در لوزالمعده متصل می‌شود و از تولید انسولین جلوگیری می‌کند.
تغییرات بدنی که هنگام گردش آدرنالین در خون رخ می‌دهد معمولاً هجوم آدرنالین می‌نامند زیرا این تغییرات به سرعت اتفاق می‌افتد. در واقع، آنها خیلی سریع رخ می‌دهند به طوری که حتی ممکن است شما اتفاقات رخ داده را به طور کامل پردازش نکنید.
هجوم آدرنالین همان چیزی است که به شما این امکان را می‌دهد تا قبل از اینکه فرصتی برای فکر کردن در مورد اتومبیل روبرو داشته باشید، جاخالی بدهید و کنار بکشید.
2. فعالیت‌هایی که باعث هجوم آدرنالین می‌شوند
اگرچه آدرنالین یک هدف تکاملی دارد، اما برخی از افراد فقط برای هجوم آدرنالین در برخی فعالیت‌ها شرکت می‌کنند. فعالیت‌هایی که می‌توانند باعث هجوم آدرنالین شوند عبارتند از:
– تماشای یک فیلم ترسناک
– چتربازی
– پریدن از پرتگاه
– بانجی جامپینگ
– غواصی در قفس با کوسه
– زیپ لاین
– رودگردی
3. علائم هجوم آدرنالین چیست؟
هجوم آدرنالین گاهی اوقات به عنوان افزایش انرژی توصیف می‌شود. علائم دیگر این فرایند عبارتند از:
– ضربان قلب سریع
– تعریق
– ادراک قوی‌تر حواس
– تنفس سریع و پی در پی
– کاهش توانایی احساس درد
– افزایش قدرت و عملکرد
– گشاد شدن مردمک چشم
– احساس دلهره یا عصبی بودن
پس از رفع استرس یا خطر، اثر آدرنالین می‌تواند تا یک ساعت ادامه یابد.
4. هجوم آدرنالین در شب
در حالی که هنگام جلوگیری از تصادف اتومبیل یا فرار از سگ هار، واکنش جنگ یا گریز بسیار مفید است، اما در صورت فعال شدن در مقابل فشارهای روزمره، می‌تواند مشکل ساز شود.
ذهن پر از افکار مختلف، اضطراب و نگرانی همچنین بدن شما را تحریک می‌کند تا آدرنالین و سایر هورمون‌های مرتبط با استرس را مانند کورتیزول (معروف به هورمون استرس) آزاد کند.
این امر خصوصاً شب‌ها هنگام خوابیدن در رختخواب بیشتر صدق می‌کند. در یک اتاق ساکت و تاریک، برخی از افراد نمی‌توانند تمرکز خود را در مورد درگیری که آن روز اتفاق افتاده یا نگرانی در مورد آنچه فردا اتفاق می‌افتد متوقف کنند.
در حالی که مغز شما این حالت را به عنوان استرس درک می‌کند، اما در واقع خطر واقعی وجود ندارد. بنابراین این افزایش انرژی اضافی که از هجوم آدرنالین دریافت می‌کنید هیچ فایده‌ای ندارد. این روند می‌تواند احساس بی‌قراری و تحریک‌پذیری در شما ایجاد کند و خوابیدن را غیر ممکن کند.
آدرنالین همچنین ممکن است به عنوان واکنش به صداهای بلند، نورهای شدید و دمای بالا آزاد شود. تماشای تلویزیون، استفاده از تلفن همراه یا رایانه یا گوش دادن به موسیقی با صدای بلند قبل از خواب نیز می‌تواند به افزایش آدرنالین در شب کمک کند.
5. نحوه کنترل آدرنالین
یادگیری تکنیک‌هایی برای مقابله با واکنش استرس بدن بسیار مهم است. تجربه کمی استرس امری طبیعی است و حتی گاهی برای سلامتی مفید است.
اما با گذشت زمان، افزایش مداوم آدرنالین می‌تواند به عروق خونی آسیب برساند، فشار خون شما را افزایش دهد و خطر حملات قلبی یا سکته مغزی را افزایش دهد. افزایش این هورمون همچنین می‌تواند منجر به اضطراب، افزایش وزن، سردرد و بی خوابی شود.
برای کمک به کنترل آدرنالین، باید سیستم عصبی پاراسمپاتیک خود را که به عنوان “سیستم استراحت و هضم” نیز شناخته می‌شود، فعال کنید. واکنش استراحت و هضم برعکس پاسخ جنگ یا گریز است. این واکنش کمک می‌کند تا تعادل در بدن ایجاد شود، و به بدن شما اجازه می‌دهد تا استراحت کرده و خود را ترمیم کند.
موارد زیر را امتحان کنید:
– تمرینات تنفس عمیق
– مراقبه
– تمرینات یوگا یا تای چی، که حرکات را با تنفس عمیق ترکیب می‌کند
– با دوستان یا خانواده در مورد موقعیت‌های استرس‌زا صحبت کنید، بنابراین احتمال اینکه شب روی آنها تمرکز کنید کمتر است. به همین ترتیب، می‌توانید احساسات یا افکار خود را در یک دفتر یادداشت کنید تا از ذهن‌تان خارج شوند.
– یک رژیم غذایی متعادل و سالم بخورید
– به طور منظم ورزش کنید
– مصرف کافئین را محدود کنید
– قبل از خواب از تلفن همراه، چراغ‌های روشن، رایانه، موسیقی با صدای بلند و تماشای تلویزیون پرهیز کنید.
6. چه موقع به پزشک مراجعه کنیم
اگر استرس یا اضطراب مزمن دارید و مانع استراحت شبانه شما می‌شود، با پزشک یا روانشناس خود در مورد داروهای ضد اضطراب مانند مهارکننده‌های بازجذب سروتونین (SSRI) صحبت کنید.
اختلالات پزشکی که باعث تولید بیش از حد آدرنالین شوند بسیار نادر اما ممکن هستند. به عنوان مثال یک تومور در غدد فوق کلیوی می‌تواند تولید آدرنالین را بیش از حد تحریک کرده و باعث هجوم آدرنالین شود.
علاوه بر این، برای افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، خاطرات ناشی از تروما ممکن است سطح آدرنالین را پس از واقعه آسیب‌زا افزایش دهد.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – سارا فیضی
منبع: healthline
6 نکته درباره علائم، دلایل و کنترل هجوم آدرنالین در بدن
مطالب مرتبط

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/177144/6-نکته-درباره-علائم،-دلایل-و-کنترل-هجوم-آدرنالین-در-بدن
بستن   چاپ