سیاست و بازاریابی
بر اساس گزارشی که از سوی مرکز آمار ایران منتشر شد
ایران در شاخص کارآفرینی 13 پله بالا رفت
پنجشنبه 30 فروردين 1397 - 12:53:11
بازاریابی سیاسی - هفته‌ای که گذشت با خبرهای متعددی همراه بود. از دید و بازدید نوروزی وزیر کار با تشکل‌های کارگری و کارفرمایی و ابلاغ بخشنامه دستمزد سال 1397 تا رشد 13 پله‌ای ایران در شاخص کارآفرینی جهان و البته اعلام نرخ بیکاری سال 1396 که در مجموع هفته‌ای پر خبر در حوزه کار و تعاون را رقم زد.


هفته‌ای که گذشت با خبرهای متعددی همراه بود. از دید و بازدید نوروزی وزیر کار با تشکل‌های کارگری و کارفرمایی و ابلاغ بخشنامه دستمزد سال 1397 تا رشد 13 پله‌ای ایران در شاخص کارآفرینی جهان و البته اعلام نرخ بیکاری سال 1396 که در مجموع هفته‌ای پر خبر در حوزه کار و تعاون را رقم زد.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از فصل تجارت، مرکز آمار ایران در روزهای اخیر از نرخ بیکاری 12.1 درصدی در سال 1396 خبر داد و سهم اشتغال ناقص از اشتغال کشور را 10.4 درصد اعلام کرد.
بر اساس گزارشی که از سوی مرکز آمار ایران منتشر شده، 12.1 درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار) کشور بیکار بوده‌اند و بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی است که شاخص بیکاری نسبت به سال قبل از آن 0.3 درصد کاهش یافته است. همچنین در سال ١٣٩٦، 40.3 درصد جمعیت ١٠ ساله و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بودند؛ یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتند.
بر اساس این گزارش، تعداد شاغلان در سال ١٣٩٦ به 23 میلیون و 378 هزار و 613 نفر رسیده که نسبت به سال گذشته 790 هزار و 561 نفر افزایش یافته است.
بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نیز نشان می‌دهد که در سال ١٣٩٦، بخش خدمات با 50.4 درصد بیش‌ترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده و بخش‌های صنعت با 32 درصد و کشاورزی با 17.6 درصد در رده‌های بعدی قرار دارند.
این هفته وزیر کار با تشکل‌های کارگری و کارفرمایی و نمایندگان آنها دیدار کرد.
علی ربیعی با اعلام حمایت از ایجاد تشکل‌هایی قوی و منسجم با صدای بلند و هویت واحد، گفت: شنیده شدن صدای تشکل‌ها و کیفی کردن فعالیت‌های آنها راهکاری برای قدرتمندسازی تشکل‌هاست و باید به سمت قدرتمند کردن تشکل‌ها برویم.
او هم افزایی بین تشکل‌ها را از دیگر عوامل قدرتمندی آن‌ها عنوان کرد و با بیان اینکه تشکل‌ها باید هم‌افزایی مشترک داشته باشند، بر لزوم سه جانبه‌گرایی در تأمین اجتماعی تاکید کرد.
نمایندگان تشکل‌های کارگری هم در این دیدار انتظارات و مطالبات خود را مطرح کردند و با ابراز خرسندی از نحوه تعیین دستمزد سال 97 از بیمه‌های تکمیلی درنظر گرفته برای بازنشستگان ابراز رضایت کردند.
ابلاغ بخشنامه حداقل دستمزد سال 97 از سوی وزیر کار رویداد دیگر این هفته بود.
بر اساس این بخشنامه از ابتدای امسال همه کارگران مشمول قانون کار اعم از قرارداد دائم و موقت حداقل مزد روزانه‌ای که دریافت می‌کنند، 370,423 ریال معادل 37 هزار تومان خواهد بود. سایر سطوح مزدی هم روزانه 10.4 درصد مزد ثابت یا مزد مبنا به علاوه روزانه 2,820 تومان به نسبت آخرین مزد در سال 1396 افزایش می‌یابد.
با اعمال این افزایش، مزد شغل کارگران مشمول طرح‌های طبقه‌بندی مشاغل مصوب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نیز مزد ثابت سایر کارگران نباید از مبلغ 37 هزار تومان کمتر شود. به موجب این بخشنامه همچنین آن دسته کارگرانی که یک سال از دریافت آخرین پایه سنواتی آن‌ها گذشته باشد یا اینکه امسال دارای یک سال سابقه کار می‌شوند، روزی 1,700 تومان به عنوان پایه سنوات دریافت می‌کنند.
8 درصد معادن کل کشور در اختیار بخش تعاون است.
به گزارش واحد آمار و برنامه‌ریزی اتاق تعاون ایران از نتایج طرح آمارگیری کلیه معادن در حال بهره برداری (به جز نفت و گاز) در سال 1395، تعداد 4913 معدنِ درحال فعالیت آمارگیری شده که از این تعداد 384 معدن (هشت درصد از کل معادن کشور) مربوط به بخش تعاون است.
طبق اطلاعات اخذ شده معادن بخش تعاون، تقریباً 8.2 درصد تعاونی‌های معدنی در استخراج سنگ، شن و ماسه فعالیت دارند ،20 درصد در استخراج نمک و پنج درصد در استخراج سایر مواد معدنی فعالیت می‌کنند. بنابراین تعاونی‌های معدنی در استخراج نمک مشارکت بیشتری دارند و حدود 20 درصد معادن استخراج نمک، مربوط به تعاون هستند، نتایج به دست آمده از آمارگیری سال 1395 نشان می‌دهد 5036 نفر در معادن در حال بهره برداری در بخش تعاون به کار اشتغال داشته‌اند.
در حوزه صادرات نیز در سال 1395 شرکتهای تعاونی 8 میلیون و 943 هزار دلار معادل 304 میلیارد ریال تولیدات معدنی به نقاط مختلف جهان صادر کردند.
معاون وزیر کار این هفته از اجرای طرح "ایران مهارت" برای دانش‌آموزان خبر داد.
وی گفت: اگر نظام جامع آموزش فنی و مهارتی در سال جاری تدوین شود سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به سمت نظام صلاحیت حرفه‌ای پیش خواهد رفت.
به گفته سلیمان پاک سرشت، طرح ایران مهارت با همکاری وزارت آموزش و پرورش اجرایی می‌شود و در حین تحصیل به تناسب نیازهای سنی و توانمندی‌ها به دانش آموزان فرصتی برای آشنایی با فضاهای کار داده می‌شود.
وی افزود: نظام آموزش عالی در تابستان هم به این موضوع می‌پردازد تا دانشجویان در رشته‌های کارگاهی و کارآموزی، در کارگاه‌های سازمان فنی وحرفه‌ای حضور یابند و سازمان فنی وحرفه‌ای دفتری را در دانشگاه‌ها مستقر می‌کند تا دانشجویان با امکانات و رشته‌های مهارتی این سازمان آشنا شوند.
آنطور که معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته با اجرای این طرح، دانش آموزان می‌توانند مجموع تجارب، مدارک و سوابق حرفه‌ای خود را تبدیل به گواهینامه‌ای کنند که صلاحیت حرفه‌ای آنها را در درجات مختلف تأیید می‌کند.
اما رییس اتاق تعاون ایران از اقدام دولت و بانک مرکزی در تک نرخی کردن ارز ابراز خرسندی کرد.
بهمن عبدالهی نوسانات ارزی در فعالیت‌های اقتصادی کشور به ویژه صادرات تعاونی‌ها را تاثیرگذار دانست و گفت که اقدام دولت و بانک مرکزی در تک‌نرخی شدن نرخ ارز به شرطی که تداوم و استمرار یابد مطلوب است.
او درباره نوسانات نرخ ارز در فعالیت تعاونی‌ها و صادرات آن‌ها ابراز عقیده کرد و گفت: به طور کلی نوسانات ارزی در مجموعه فعالیت‌های اقتصادی و فعالان بخش تعاونی و خصوصی لطمه می‌زند و به صلاح کشور و اقتصاد نیست.
به گفته این عضو شورای پول و اعتبار، نوسانات بازارها به ویژه نرخ ارز، صدمات جبران‌ناپذیری به بخشهای مختلف اقتصاد و فعالان اقتصادی می‌زند.
رییس اتاق تعاون ایران معتقد است اگرچه با اعلام تک نرخی شدن ارز، دلار 450 تومان نسبت به قیمت مبادله‌ای آن افزایش یافت ولی اگر نرخ 4200 تومانی که برای دلار اعلام شده همچنان مستمر باشد، می‌تواند به تثبیت فضای اقتصاد کشور و جلوگیری از نگرانی فعالان اقتصادی کمک کند.
وی نامشخص بودن نرخ ارز را موجب اختلال در فعالیت‌های اقتصادی عنوان کرد و تصمیم اخیر دولت و بانک مرکزی در اعلام تک نرخی شدن ارز را اثرگذار دانست.
رتبه ایران در شاخص کارآفرینی جهان 13 پله بالا رفت.
دفتر توسعه کارآفرینی و بهره‌وری نیروی کار وزارت کار گزارشی از شاخص جهانی کارآفرینی در سال 2018 منتشر کرده است.
بر اساس آمار منتشر شده از شاخص جهانی کارآفرینی، رتبه کارآفرینی ایران در سال 2018 با افزایش 13 پله در میان 137 کشور جهان به 72 رسیده است.
گزارش منتشره نشان می‌دهد که رتبه کارآفرینی ایران در منطقه مِنا (کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا) به 11 رسیده که در مقایسه با سال قبل، سه رتبه بهبود یافته است.
بر اساس اطلاعات گزارش شاخص جهانی کارآفرینی، امسال ایران افزایش چشمگیری در امتیاز شاخص فرعی گرایش کارآفرینانه نسبت به سال قبل را تجربه می‌کند، این افزایش ناشی از تغییر ناگهانی در رکن مهارت راه‌اندازی کسب‌وکارهای نوپا است. گرایش کارآفرینانه تحت تاثیر ارکان درک فرصت، پذیرش ریسک، شبکه‌سازی، مهارت راه‌اندازی کسب‌وکارهای نوپا و پشتیبانی فرهنگی است.

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/23833/ایران-در-شاخص-کارآفرینی-13-پله-بالا-رفت
بستن   چاپ