سیاست و بازاریابی
تأثیر تنش‌های خاورمیانه بر قیمت نفت ضعیف‌تر شده است
سه شنبه 1 مرداد 1398 - 17:33:25
سیاست و بازاریابی - با وجود تشدید تنش‌ها در خاورمیانه، قیمت نفت تأثیر چندانی نپذیرفته است.

به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌بی‌سی، با توجه به افزایش تولید نفت در آمریکا و نگرانی درباره ضعف تقاضای جهانی، قیمت نفت دیگر همچون گذشته در برابر تنش در خاورمیانه واکنش نشان نمی‌دهد. محاسبات جدید درباره عرضه بر مبنای عرضه نفت آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده جهان از یک سو و همکاری روسیه و عربستان به عنوان دومین و سومین تولیدکنندگان عمده جهانی از سوی دیگر، سبب شده‌اند عوامل جدیدی برای تعیین قیمت نفت به تدریج تکامل یابند.
در گذشته، یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های صنعت انرژی این بوده است که درگیری در خاورمیانه می‌تواند انتقال نفت از تنگه هرمز را مختل کند.
با این همه، درگیری‌های اخیر در این منطقه تأثیر کمی بر قیمت داشته‌اند و شدتی را که ممکن بود در دوره‌های گذشته تنش داشته باشند، نشان نداده‌اند.
هلیما کرافت، کارشناس بانک آربی‌سی کانادا گفت: چیزی که برای من جالب است، اینکه نفت به‌خوبی تنش در خاورمیانه را منعکس نمی‌کند. چند سال پیش می‌توانستید با نگاه به قیمت نفت، جدی بودن یک بحران امنیتی را تخمین بزنید.
هفته گذشته، پس از آنکه مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، اعلام کرد ایران برای مذاکره درباره برنامه موشکی خود آماده است، قیمت نفت کاهش یافت، اما پس از تکذیب این مسئله از سوی ایران، افت قیمت‌ها جبران نشد.
کرافت گفت: پس از آنکه پمپئو اعلام کرد ایرانی‌ها برای مذاکره درباره برنامه موشکی خود آماده هستند، قیمت نفت حدود 4.5 درصد کاهش یافت، اما چند دقیقه بعد که ایرانی‌ها گفتند «نه، ما آماده نیستیم»، قیمت‌ها ترمیم نشدند؛ پس از سه‌شنبه (25 تیرماه) چیزی جز تشدید تنش‌ها نداشته‌ایم، اما نفت درباره این مسئله بی‌تفاوت بوده است.
وی اعلام کرد یکی از دلایلی که معامله‌گران قیمت را افزایش نمی‌دهند، افزایش چشمگیر تولید نفت آمریکاست.
به گفته وی، معاملات نفتی همچنین تغییر کرده‌اند و بازار بیشتر با کامپیوتر هدایت می‌شود و بازیگران بزرگ معاملات کالا، کمتر شده‌اند.
جان کیلداف، تحلیلگر مؤسسه اگن کپتال گفت: افزایش تولید نفت آمریکا به بیش از 12 میلیون بشکه در روز مانعی در برابر این تهدیدها یا تهدیدهای فرضی ایجاد کرده است. ظرفیت عرضه مازاد بالایی به‌ویژه در عربستان وجود دارد و به نظر من، این مسئله قیمت‌ها را مهار کرده است.
تحلیلگران بانک سیتیگروپ نیز اعلام کردند برتری آمریکا در زمینه تولید نفت سبب شده است توفان در خلیج مکزیک در جنوب این کشور، در مقایسه با تنش در منطقه خاورمیانه، تأثیر بیشتری بر قیمت نفت داشته باشد.
این تحلیلگران پیش‌بینی کردند صادرات خالص نفت آمریکا در چند سال آینده، سالانه یک میلیون تا یک میلیون و 500 هزار بشکه در روز افزایش خواهد داشت.
کیلداف همچنین اعلام کرد آماده شدن بانک‌های مرکزی کشورها برای ارائه مشوق‌هایی برای رشد اقتصادی سبب خواهد شد قیمت نفت بخشی از افت اخیر خود را جبران کند. قرار است بانک مرکزی آمریکا این هفته نشست داشته باشد و انتظار می‌رود در نشست آینده خود در ماه سپتامبر امسال، نرخ بهره را کاهش دهد. بانک مرکزی آمریکا نیز در پایان ماه ژوئیه نشست خواهد داشت و طبق بیشتر پیش‌بینی‌ها، نرخ بهره را در این کشور می‌کاهد.
کیلداف اعلام کرد در جنگ‌های عمده در گذشته، قیمت نفت به سرعت افزایش یافت، اما این افزایش دوام چندانی نداشت و رکوردشکنی قیمت نفت نیز به دلیل جنگ نبوده است.
وی گفت: ما (در سال 2008 میلادی) به دلیل جنگ به قیمت نفت 147 دلار نرسیدیم، بلکه کمبود عرضه و رونق اقتصادی دلیل این افزایش بودند.

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/80008/تأثیر-تنش‌های-خاورمیانه-بر-قیمت-نفت-ضعیف‌تر-شده-است
بستن   چاپ