سیاست و بازاریابی
هشدار مدیرعامل سابق گوگل درباره برتری چین در هوش مصنوعی
چهارشنبه 15 آبان 1398 - 9:28:58 AM
آخرین خبر فناوری
سیاست و بازاریابی - زومیت / اریک اشمیت، مدیرعامل سابق گوگل، عقیده دارد پیشرفت روزافزون چین در زمینه هوش مصنوعی مایه نگرانی است.
در کانال آی‌تی و ™CanaleIT هم کلی عکس و ویدئوی دسته اول و جذاب داریم
سال‌ها است که زمزمه‌های نبرد میان آمریکا و چین در زمینه‌ی هوش مصنوعی به‌شدت در جریان است و حتی سوالاتی از این دست مطرح می‌شود که چگونه ایالات متحده بازنده‌‌ی احتمالی در این جنگ فناوری خواهد بود. چین با پیشرفت شگرف در زمینه‌ی هوش مصنوعی، درحال تبدیل‌شدن به ابر‌قدرت جهانی است. آیا آمریکا می‌تواند از وقوع این مسئله جلوگیری کند؟ به‌ گزارش واشنگتن (رویترز)، هیئت دولتی به ریاست مدیرعامل سابق گوگل در گزارشی موقت روز دوشنبه گفت، بودجه‌ی دولت آمریکا در زمینه‌ی تحقیقات هوش مصنوعی کاهش پیدا کرده است و کشور باید برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌ی تحقیق، آموزش نیروی کار آماده‌ی هوش مصنوعی و به‌کارگیری این فناوری در مأموریت‌های امنیت ملی اقدام کند.
کمیسیون امنیت ملی هوش مصنوعی (NSCAI) که سال گذشته توسط کنگره ایجاد شد، نگرانی‌هایی را درباره‌ی پیشرفت چین در زمینه‌ی هوش مصنوعی مطرح کرده است. همچنین، در این گزارش آمده است که دولت آمریکا هنوز از مفهوم هوش مصنوعی به‌عنوان «فناوری بالغی که در مأموریت‌های اصلی و مهم امنیت ملی یکپارچه شده باشد» فاصله‌ی زیادی دارد و با تلاش‌های عظیمی روبه‌رو است.
رابرت ورک، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی هوش مصنوعی و معاون پیشین وزیر دفاع به خبرنگاران گفت که این کمیسیون باور دارد، تلاشی مشترک در زمینه‌ی هوش مصنوعی در عرصه‌ی امنیت ملی از اهمیت بالا برخوردار است. او افزود، کمیسیون امنیت ملی هوش مصنوعی با کشورهای ژاپن، کانادا، انگلستان، استرالیا و اتحادیه‌ی اروپا گفت‌وگو کرده است. طبق این گزارش، چین بیش از 50 برابر ایالات متحده در زمینه‌ی هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کرده است. در این گزارش آمده که در زمان افزایش تنش بین این دو کشور، «چین از آزادی جامعه‌ی امریکا (چه به روش‌های قانونی و چه غیرقانونی) برای انتقال دانش و آگاهی و چگونگی کاربرد در زمینه‌ی هوش مصنوعی سوءاستفاده می‌کند.» سخنگوی سفارت چین در واشنگتن هنوز به درخواست برای اظهارنظر در این‌باره پاسخی نداده است.
اریک اشمیت، رئیس هیئت و یکی از مدیران صنعت فناوری ایالات متحده در این کمیسیون به خبرنگاران گفت:
چین در دو زمینه پیش‌گام است؛ یکی در حوزه‌ی نظارت با فناوری تشخیص چهره و دیگری در فناوری مالی. بنابراین، این بدان معنا نخواهد بود که آن‌ها به‌طور کلی در حوزه‌ی هوش مصنوعی جلوتر و پیش‌گام هستند.
اشمیت گفت، در نظرسنجی که کمیسیون درباره‌ی پژوهشگران فعال در این حوزه انجام داده، مشخص شده است که چین تنها یک «دنبال‌کننده‌ی سریع‌» به‌شمار می‌آید، درحالی‌که «بهترین و اصلی‌ترین مقالات علمی هنوز در غرب انجام می‌شوند.» وی گفت، هنوز راهی برای پیروزی ایالات متحده در این نبرد فناوری پرمخاطره وجود دارد. اشمیت، مشاور فنی شرکت آلفابت، شرکت مادر گوگل است. پیش از آن، او رئیس اجرائی آلفابت و قبل از آن مدیر اجرایی گوگل بود. از دیگر اعضای این کمیسیون می‌توان به اندرو جسی، مدیرعامل شرکت سرویس‌های وب آمازون و سفرا کاتز، مدیرعامل اوراکل اشاره کرد.
پیوندهای تحقیقاتی آمریکا با چین
بخشی از گزارش این کمیسیون بدین موضوع اشاره دارد که آیا ایالات متحده باید مشارکت خود را با پژوهشگران هوش مصنوعی چینی از طریق ویزا و کنترل صادرات محدود کند یا خیر. این گزارش می‌گوید، چالش اصلی که مقامات آمریکایی با آن روبه‌رو هستند، گوشزد رهبران صنعت و دانشگاهی آمریکا به دولت است که گفته‌اند چنین محدودیت‌هایی دراصل به اقتصاد ایالات متحده آسیب می‌رساند.
اعضای این کمیسیون هنوز هیچ راه‌حلی را به‌طورمشخص ارائه نکردند اما همه در این‌باره اتفاق نظر دارند که «راه‌حل انتخابی نباید به‌صورت صفر و یک بین همکاری یا عدم‌همکاری قطعی» درنظر گرفته شود. همچنین، این کمیسیون اظهار داشت که ایالات متحده باید از همکاری با چین در زمینه‌ی ترویج کاربرد و استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی (مانند اعمال ممنوعیت مشترک در استفاده از این فناوری برای ساخت سلاح‌های هسته‌ای) استقبال کند.
این کمیسیون همچنین ابراز نگرانی کرد که چین با استفاده از فناوری هوش مصنوعی برای نقض حقوق بشر، نمونه‌ی بدی برای رژیم‌های اقتدارگرا خواهد بود؛ چراکه در این گزارش آمده است که در کنار چین، «حداقل 74 کشور دیگر از جمله نیمی از دموکراسی‌های پیشرفته‌ی لیبرال به فناوری‌های نظارت باکمک هوش مصنوعی روی آورده‌اند.»
باتوجه به واکنش‌های اعتراضی کارگران حوزه‌ی فناوری درارتباط با مقوله‌ی مشارکت صنعت با ارتش ایالات متحده، در این گزارش آمده است که «اخلاق و ضرورت استراتژیک با یکدیگر سازگار هستند.» گزارش می‌گوید، حمایت گسترده‌ای از ایجاد تکنولوژی‌ای بی‌طرفانه و ایمن وجود دارد؛ اما «کمیسیون نگران است که چنین بحث‌هایی توسعه‌ی هوش مصنوعی را فلج کند.»
پنتاگون، ماه گذشته قراردادی جنجالی با مایکروسافت به امضا رساند که با اعتراض برخی از کارگران این شرکت روبه‌رو شد. این قرارداد به ارتش کمک می‌کند تا به داده‌های بهتر و خدمات محاسبات ابری از میدان‌های نبرد و سایر مناطق دورافتاده دسترسی بهتری داشته باشد. به‌گفته‌ی این کمیسیون، گزارش نهایی هیئت مذکور حدود یک سال دیگر آماده خواهد شد.

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/95573/هشدار-مدیرعامل-سابق-گوگل-درباره-برتری-چین-در-هوش-مصنوعی
بستن   چاپ