سیاست و بازاریابی
آشنایی با پردازنده‌های مشکوک Intel Xeon SoMa
سه شنبه 12 آذر 1398 - 13:59:23
آخرین خبر فناوری
سیاست و بازاریابی - شهر سخت افزار / پردازنده‌هایی مشکوک به تازگی در فضای مجازی و حتی وب سایت‌های فروش آنلاین دیده شده‌اند که برخی آنها را منتسب به اینتل دانسته اما هیچ نشان رسمی از آنها در وب سایت و برنامه‌های فروش این کمپانی دیده نمی‌شود. ده‌ها پردازنده مشکوک، که حتی زادگاه آنها نیز مشخص نشده است!
زمانی که AMD برای نخستین بار از آرایه MCM در تولید پردازنده استفاده کرد، اتفاقات بسیاری روی داد؛ از سوی دیگر AMD در تلاش برای بهبود رابط‌های مابین هسته و تراشه‌ها، به بلوغ تکنیک MCM کمک‌های بسیاری کرده و در نهایت این فناوری به اوج توسعه خود در پلتفرم Ryzen 3000 رسیده است. در بدو ورود پردازنده‌های Ryzen، اینتل اعلام کرد که به دلیل تأخیر بالای سیستم ارتباط تراشه‌ها، از تولید پردازنده‌های MCM عقب کشیده است. اگر این حرف را باور نکرده‌اید، بد نیست بدانید که اینتل نه تنها پردازنده‌های MCM را تولید و آزمایش کرده است، بلکه حتی پیش از AMD، یعنی در 4 الی 5 سال پیش اقدام به تولید اولیه آنها کرده است.
در ابتدا یک اکانت توییتری که در زمینه‌های سخت افزاری فعالیت دارد، تصاویری از یک پردازنده Intel Xeon با نام SoMa را منتشر کرد. در این تصاویر، دیده می‌شود که این کاربر اقدام به بازگشایی سطح IHS پردازنده (Delid) کرده و پس از بازگشایی آن، با 4 تراشه سیلیکونی بر روی یک برد روبرو می‌شویم. در کنار تراشه‌ها خبری از قطعات SMD نبوده و این بدان معنی است که این پردازنده یا به عبارت بهتر پردازنده‌ها، برای بخش آزمایش تولید شده و به مرز تولید انبوه برای استفاده مستقل بر روی بردهای موجود نرسیده‌اند.
به نظر می‌رسد که SoMa نام یک پروژه مختومه اینتل است که به تولید انبوه نرسیده است. اینتل دست کم در آزمایشگاه خود، اقدام به تولید تعدادی پردازنده MCM از خانواده زئون ها کرده اما به دلایلی تولید آنها متوقف شده و این پروژه به ثمر نرسیده است. بر روی پردازنده‌ها نامی از اینتل وجود ندارد؛ با این وجود به نظر می‌رسد که آنها در کارخانه مالزی به تولید رسیده و تولید آنها به 4 سال پیش باز می‌گردد. با جستجو در وب سایت‌های فروش آنلاین و کالاهای دست دوم نظیر eBay، مشاهده می‌کنید که نشان دهنده تولید تعداد نامعلومی از پردازنده‌های فوق است.
ظاهراً تعداد این پردازنده‌ها کم نبوده و بسیاری معتقد هستند که تعداد بالایی از آنها تولید شده است که حال از مکانی نامعلوم به بیرون راه یافته و در فروشگاه‌ها و یا خرده فروشی‌ها، دیده می‌شود. از سوی دیگر برخی نیز معتقد هستند که از آنجایی که فروشندگان آنها اعلام کرده‌اند که بسیاری از این پردازنده‌ها بر روی هیچ مادربردی کار نخواهند کرد، پس امکان دارد که با پردازنده‌هایی فیک روبرو باشیم. این احتمال مقداری ضعیف به نظر می‌رسد چرا که تولید چنین تراشه‌هایی حتی به صورت تقلبی و فیک هم عملی ناممکن برای سودجویان است.
در حال حاضر اینتل واکنشی به این پردازنده‌های مشکوک نشان نداده و خود ما نیز از ماهیت اصلی آنها بی اطلاع هستیم. برجسته‌ترین احتمال، پروژه‌ای است که توسط اینتل رها شده است.

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/98265/آشنایی-با-پردازنده‌های-مشکوک-Intel-Xeon-SoMa
بستن   چاپ