سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی زنان معاونت امور زنان و خانواده

کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی زنان
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - معصومه ابتکار با تاکید بر اینکه مبنای کار این معاونت بر اساس پژوهش شکل گرفته است، گفت: بر مبنای تصورات خود برنامه‌ها را به پیش می‌بریم درحالی که واقعیت جامعه چیز دیگری است از این رو مبنای کار این معاونت در تمامی زمینه‌ها پژوهش محور بوده است‌.

معصومه ابتکار با تاکید بر اینکه مبنای کار این معاونت بر اساس پژوهش شکل گرفته است، گفت: بر مبنای تصورات خود برنامه‌ها را به پیش می‌بریم درحالی که واقعیت جامعه چیز دیگری است از این رو مبنای کار این معاونت در تمامی زمینه‌ها پژوهش محور بوده است‌. معاون رییس جمهور در نشست "ارائه طرح پژوهشی برنامه ملی کاهش آسیب‌های اجتماعی زنان" به مناسبت هفته پژوهش با تاکید بر اینکه نگاه ما نگاه عدالت محور و قرآنی به موضوع آسیب‌های زنان است، اظهار کرد: این طرح بر اساس اسناد بالادستی انجام شده است و سعی کرده‌ایم در آن به طور خاص از زاویه دید جنسیت به مساله آسیب‌های اجتماعی نگاه کنیم چراکه طبعا تفاوت هایی میان زنان و مردان وجود دارد که باید این تفاوت‌ها در سیاست‌گذاری‌ها لحاظ شود. 
وی ادامه داد: این برنامه و طرح ملی در این معاونت تهیه شده است و نظرات دستگاه‌ها نیز در این باره گرفته‌ایم. طرح ارزشمندی است که یقینا در کنار طرح‌های اجرا شده و یا در حال اجرا معاونت قرار می‌گیرد و برنامه مجزایی نیست. همچنین در حال حاضر در هر استانی برنامه ارتقای وضعیت زنان و خانواده ر دارا هستیم که یکی از فصل‌های آن به آسیب های زنان و خانواده می‌پردازد. 
به گفته ابتکار این معاونت در تمام فعالیت‌ها تکالیف قانونی خود نظیر اطلس وضعیت زنان در کشور، شاخص‌های عدالت جنسیتی و سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده مطالعات و پژوهش‌های گستره‌ای انجام داده است و همواره تاکید آن در فعالیت‌ها بر مبنای پژوهش بوده است. 
وی همچنین این را هم گفت که تا آخر سال جاری گزارش عملکرد یک ساله سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده با تاکید بر موضوع آسیب‌های اجتماعی زنان و خانواده ارائه خواهد شد. 


معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری با اشاره به طرح برنامه کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی ادامه داد: این برنامه باید با سندهای ارتقای وضعیت زنان و خانواده در استان ها تلفیق و در سطح استان‌ها ارایه شود، سپس در صورت نیاز با انجام بازنگری و روزآمد سازی آن بازنگری به طور خاص به موضوع اسیب‌های اجتماعی بپردازد. 
وی معتقد است که تا فرورین 1400 باید بازنگری متناسب با این طرح بر روی اسناد استانی انجام شود تا پشتوانه خوبی در جهت سازوکار استانی ایجاد کند و آسیب‌های اجتماعی زنان و خانواده به حداقل برسد. 
ابتکار با بیان اینکه وقتی برای کاهش آسیب های زنان و خانواده تلاش می کنیم در واقع جامعه هدف تنها زنان نیستند بلکه کل آحاد جامعه هدف قرار می‌گیرند، افزود: نگاه این معاونت رفتن به سراغ اسیب‌های اجتماعی نیست چراکه این نگاه درمان موقتی را ایجاد می‌کند در حالی که تمام تلاش ما در برنامه ‌های استانی این است که جامعه را در برابر آسیب‌های اجتماعی توانمند کنیم که این را از مسیر توانمندسازی خانواده و با تاکید بر اجرایی سازی آیات شریف قرآن آغاز می‌کنیم. 
به گفته معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری ابتدا باید مهارت‌های ارتباطی درون خانواده تقویت شود تا این خانواده بتواند در برابر آسیب‌های اجتماعی مقاوم شود، از این رو این معاونت مطالعات انجام شده در طرح کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی زنان را به مرحله اجرایی با تلفیق برنامه‌های موجود خواهد رساند.


وی با اشاره به لزوم تلفیق برنامه‌های موجود در طرح مزبور با سایر برنامه‌های معاونت، افزود: بسیاری از برنامه های ارائه شده در این طرح نظیر سامانه رصد و پایش شاخص‌های عدالت جنسیتی به گونه‌ای در حال اجرا در معاونت است. همچنین تمام هدف ما این است که بتوانیم چشم اندازی از آینده این طرح و سایر برنامه‌های معاونت ارایه دهیم. 
معاون امور زنان رییس جمهور ادامه داد: تمام تلاش ما در دولت یازدهم و دوازدهم این بود که کارها را مبتنی بر دانش و پژوهش پیش ببریم و از تحلیل واقع بینانه در کارها استفاده کنیم. تمامی کارها با محوریت پژوهش آغاز و سپس به بسته‌های سیاستی و در نهایت الگو سازی تبدیل شده است. 
به گفته ابتکار از جمله موفقیت‌های این معاونت می‌توان به ایجاد الگوهایی نظیر توان افزایی زنان سرپرست خانوار در مناطق حاشیه‌ای با همکاری وزارت کشور و ایجاد الگوی موفق در حوزه مشاغل خانگی با همکاری وزارت کار اشاره کرد. همچنین طرح‌هایی نظیر گفت‌وگوی ملی خانواده و گفتگوی بین نسلی و اجرای طرح تاب آوری اجتماعی در بیش از حدود هزار نقطه در کشور نیز با بررسی مطالعه‌ای قوی آغاز شد؛ بنابراین مبنای تمامی فعالیت های این معاونت پژوهش و بدون جهت گیری و اعمال سلیقه در فعالیت‌ها بوده است. 
ابتکار با تاکید بر اینکه تمامی فعالیت‌های این معاونت بدون جانب‌داری خاص و در راستای انعکاس واقعیات جامعه بوده است، تصریح کرد: در راستای برنامه‌های ستادی دستگاه‌های اجرایی، این معاونت همکاری‌هایی را انجام داده است و حدود 20 برنامه ستادی وضعیت زنان و خانواده بر اساس شاخص های عدالت جنسیتی و خانواده تنظیم شده که در آن‌ها وظایف تخصصی هر دستگاه به طور خاص آمده است. 
وی در انتها با تبریک هفته پژوهش اظهار کرد: تنها تشکیلاتی می‌تواند در زمینه اجرا موفق عمل کند که مبتنی بر دانایی، دقت و پژوهش محور حرکت کند.
سوسن باستانی نیز در نشست "ارائه نتایج طرح برنامه پژوهشی برنامه کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی زنان" اظهار کرد: این معاونت در سال 98 از طرح کاهش آسیب‌های اجتماعی زنان و در سال 99 از طرح‌های هنجارسازی عفاف و حجاب با شیوه‌های نوین و اینده پژوهی خانواده‌ها حمایت کرده است. 
وی ادامه داد: این معاونت در تدوین شاخص‌های عدالت جنسیتی، شاخص‌های خانواده و لوایح پیشنهادی خود از پژوهش‌های بسیاری استفاده کرده است که از جمله بروندادهای عملیاتی آن می‌توان به طرح ملی گفت‌وگوی خانواده، توانمند سازی زنان سرپرست خانوار از طریق تربیت تسهیل‌گران و همکاری با وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد اشاره کرد که نتیجه آن به صورت الگوهای کاربردی قابل اجرا است. 
باستانی به پایان‌نامه‌های دکترای مورد حمایت این معاونت نیز اشاره کرد و افزود: از جمله این پایان‌نامه‌ها که خاتمه یافته‌اند می‌توان طرح زمینه‌ها و پیامدهای ازدواج کودکان، مطالعه تطبیقی دوره‌های زندگی از دو روش مصاحبه با دختران زیر 18 سال و دخترانی که حدود 10 سال از زندگی آن‌ها می‌گذرد و همچنین ارایه مدل توانمندی زنان نخبه پس از انقلاب اسلامی نام برد. 
به گفته وی از جمله اولویت‌های تخصصی این معاونت در حوزه زنان و خانواده تبدیل برنامه کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی زنان، واکاوی و ریشه یابی مسائل زنان بر اساس آمارهای اطلس، تولید دانش و سیاست در جهت ارتقا نقش آفرینی زنان در حوزه‌های گوناگون، تدوین شاخص‌های مسئولیت اجتماعی و... از جمله این اولویت‌ها هستند. 
باستانی معتقد است که این معاونت در دو محور با دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی و با محققین همکاری داشته‌ است، همچنین از پایان‌نامه‌های دوره دکترا نیز حمایت ویژه‌ای شده است. 


معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، افزود: از جمله‌ طرح‌هایی که در سال‌های 96 تا 98 مورد حمایت این معاونت واقع شده است راهکارهای کاهش طلاق در ایران، فراتحلیل آسیب‌ها اجتماعی زنان سرپرست خانوار در 10 سال گذشته و... است که برخی از آن‌ها در سال‌های 97 تا 98 خاتمه یافته واز نتایج آن‌ها در سیاست‌گذاری‌ها استفاده شده است. 
به گفته وی از جمله برنامه‌هایی که این معاونت با همکاری محققین و اشخاص حقیقی انجام داده است، گونه شناسی خانواده‌های شهر تهران از نظر اقتصادی، اثربخشی باورهای دینی بر تاب آوری فردی و اجتماعی زنان و دختران، نظام مسائل اجتماعی همسران و فرزندان شهدا و ایثارگران و... هستند. 
وی همچنین این را هم گفت که طرح‌هایی نظیر گفتگوی بین نسلی در جامعه ایران با تاکید بر مسائل زنان و دختران و خانواده و طرح بررسی وضعیت زنان ایرانی مزدوج با مردان افغان در افغانستان و ایران از جمله طرح‌هایی هستند که به دلیل شرایط ایجاد شده پاندمی کووید 19 با محدودیت‌هایی مواجه بودند. 
باستانی افزود: از جمله پژوهش‌های در دست انجام معاونت تحلیل روانشناختی، جامعه شناختی عفاف و حجاب در پژهش‌های داخلی، گفت‌وگوی بین نسلی، خاطرات جنگ در روزگار صلح، هستی شناسی حوزه مطالعات زنان در ایران و... هستند. 
منبع: ایسنا

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/182780/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیشرفت صنعت تراشه چین در سایه تحریم‌ها؛ تولید 40 درصد رشد کرد

ساخت تصویر متحرک 3 ثانیه‌ای در پیام‌رسان پیش‌فرض اندروید امکان‌پذیر می‌شود

طراحی جلویی شیائومی Civi 4 در کنسول گوگل پلی مشاهده شد

زومی حیرت آور درون صورت فلکی اوریون

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

وزیر ارتباطات: یک‌سوم کشور به زیرساخت‌های فیبرنوری مجهز شدند

با بزرگترین ستاره شناخته شده آشنا شوید

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

آیفون 16 پرو به پوشش ویژه لنز دوربین برای بهبود کیفیت تصویر مجهز خواهد شد

عملیاتی شدن 5 فروند زیردریایی هوشمند با قابلیت تعقیب هدف و نشت‌یابی

تاریخ رونمایی گوشی پرچمدار 2024 سونی لو رفت

اپل بیش‌از 250 میلیون دلار در پردیس سنگاپور سرمایه‌گذاری می‌کند

با این ابرسازه فضایی، یک میلیارد انسان میتونن در فضا زندگی کنن!

اندروید 15 احتمالاً برای افزایش امنیت اقدام به قرنطینه اپلیکیشن‌های مشکوک می‌کند

امروز در فضا ؛ کشف اولین سیارات فراخورشیدی در اندازه زمین توسط تلسکوپ کپلر

آنر 200 لایت به زودی برای عرضه در بازار جهانی رونمایی می‌شود

گوشی پرچمدار 2024 هواوی از اندروید 12 استفاده می‌کند

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

برخی گوشی‌های سری گلکسی S21 سامسونگ با مشکل نمایشگر مواجه شده‌اند

صداهای وحشتناک ثبت شده از اجرام واقعی کیهان

دیدار معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

هیچ مانعی برای برنامه های فرهنگی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود ندارد

سامسونگ احتمالاً کشوی عمودی برنامه ها را با One UI 7 ارائه خواهد کرد

موضوع ایثار و شهادت موضوع بسیار مهم دولت سیزدهم است/بکارگیری ظرفیت های مردمی از برنامه های جدی بنیاد است

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

شبیه‌ساز بازی Delta برای آیفون منتشر شد

ربات «اطلس» بازگشت!

شهدا، فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه زنده نگه داشته اند

توالت هوشمند 1٫5 میلیارد تومانی در هفته طراحی میلان به‌نمایش درآمد

تراشه Kirin 9010 هواوی با CPU دوازده هسته‌ای معرفی شد

ادعای کارمندان سابق تیک‌تاک: پروژه ذخیره‌سازی داده‌ها در آمریکا تا حد زیادی نمایشی است

علم منتظر معجزه نمی ماند

قابلیت جدید واتساپ: اطلاع از مخاطبانی که اخیراً آنلاین بوده‌اند

خداحافظ نبوغ!

گوگل کارمندان بیشتری را اخراج می کند

هواوی 4 گوشی پرچمدار رونمایی کرد؛ خانواده Pura 70 برای رقابت با آیفون و سامسونگ

کاروان جدید ماهواره‌های «استارلینک» به مدار زمین رفتند

مهلت 24 ساعته اروپا به تیک‌تاک برای توضیح درباره تیک‌تاک لایت

اولین نشست رفع موانع سرمایه گذاری جزیره کیش درسال جهش تولید با مشارکت مردم

تکریم مدیرکل بنیاد مازندران از جانباز سرافراز سرتیپ دوم صلواتی

خدمت توام با تکریم مهمترین اصل در بنیاد شهید و امور ایثارگران است

گوشی تاشو وان پلاس فلیپ ظاهراً با یک ویژگی خاص از راه می‌رسد

پیشرفته‌ترین ربات انسان‌نمای دنیا را ببینید

تولید گوشی ایرانی به کجا رسید؟

آیفون 17 پلاس با تغییری غیرمنتظره از راه می‌رسد

پاکستان فیلترینگ «ایکس» را تایید کرد

صدای زمین را بشنوید

آیا ممکن است چهره صورت‌های فلکی تغییر کند؟

گردهمائی بزرگ و صمیمی جانبازان 70 درصد همدان با مسئولان استان

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش: امنیت کشور مرهون حضور همه جانبه ارتش در کنار سایر نیروهای مسلح است