سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

آیا پیوند سلول‌های مغز انسان به مغز حیوانات منع اخلاقی دارد؟ اخبار

آیا پیوند سلول‌های مغز انسان به مغز حیوانات منع اخلاقی دارد؟
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - گروهی از کارشناسان می‌گویند مطالعاتی که ساختارهایی شبیه مغز ایجاد یا سلول‌های انسانی را به مغز حیوانات اضافه می‌کنند، اخلاقی هستند.

در سال‌های اخیر، آزمایش‌هایی که ساختارهای کوچک مغزمانندی از سلول‌های بنیادی انسان ایجاد می‌کنند یا سلول‌های انسانی را به مغز حیوانات پیوند می‌زنند، موجب نگرانی برخی دانشمندان، اخلاق‌شناسان و رهبران مذهبی شده است. در این راستا، مؤسسه ملی سلامت (NIH) برخی پژوهش‌ها را محدود کرده است. به‌تازگی هیئتی علمی از آکادمی ملی علوم آمریکا با توصیه‌هایی در مورد نحوه‌ی نظارت بر این حوزه بحث‌برانگیز و پرشتاب علوم اعصاب وارد عمل شده است. این هیئت شواهد اندکی پیدا کرده که حاکی از آن باشد که ارگانوئیدهای مغز یا حیواناتی که سلول‌های انسانی را دریافت کرده‌اند، حالتی مانند درد یا آگاهی شبیه انسان را تجربه می‌کنند و نتیجه می‌گیرد قوانین کنونی برای نظارت بر این کار کافی است؛ اما آن‌ها هشدار می‌دهند که قوانین خصوصاً هنگامی که آزمایش‌ها به سمت نخستی‌های غیر انسان پیش می‌رود، ممکن است تغییر کند. گزارش در حالی منتشر می‌شود که مؤسسه ملی سلامت در این اندیشه است که آیا تعلیق تأمین بودجه آزمایش‌های کایمرا (اصطلاحی برای اشاره پیوند اعضای حیوانات به یکدیگر) را لغو کند. در این نوع مطالعات حیواناتی ایجاد می‌شود که دارای بافت‌ یا سلول انسانی هستند. تعلیق پژوهش‌های کایمرا نه‌تنها مطالعات مغز بلکه پروژه‌هایی که هدف آن‌ها رشد ارگان‌هایی برای پیوند به خوک‌ها و گوسفند بود، متوقف کرد. به گزارش مجله‌ی ساینس ، کمیته سه نوع آزمایش را بررسی کرد: آن‌هایی که ارگانوئیدهای عصبی یعنی خوشه‌های ریزی از سلول‌های مغز انسان را در ظرف آزمایشگاه تولید می‌کنند که گاهی مینی‌مغز نامیده می‌شود. مورد دوم، آزمایش‌هایی که شامل پیوند سلول‌های عصبی می‌شوند که در آن‌ها سلول‌های انسانی به مغز حیوانات اضافه می‌شود و سوم، مواردی که کایمرا تولید می‌کنند که نوعی پیوند است که در آن سلول‌های بنیادی از یک گونه به رویان گونه‌ای دیگر که در مراحل اولیه‌ی رشد قرار دارد، تزریق می‌شود. چنین آزمایش‌هایی این نگرانی‌ را ایجاد کرده‌ که حیوانات یا ارگانوئیدها ممکن است اشکال ابتدایی از آگاهی یا احساسات را تجربه کنند. بر اساس گزارش، این سیستم‌های آزمایشی مدل‌های قدرتمندی برای مطالعه‌ی مغز انسان و شناسایی درمان بیماری‌ها فراهم می‌کند و استدلال‌های اخلاقی قوی در حمایت از این پژوهش‌ها وجود دارد. کمیته به این نتیجه رسید که ارگانوئیدها نمی‌توانند آگاهی به دست آورند؛ زیرا فاقد سلول‌های مختلف و ساختارهای پیوسته و متصل مغز هستند. سانس می‌گوید حتی آزمایش‌های ارگانوئید اخیر که ادعای تشخیص امواج مغزی مشابه جنین دارند، سیگنال‌های نسبتا غیر اختصاصی را پیدا کرده‌اند. هیئت این کار را از نظر اخلاقی دارای مشکل ندانست. بر اساس نتیجه‌گیری گزارش: «بسیار بعید است که در آینده‌ی نزدیک ارگانوئیدها آگاهی به دست بیاورند یا درد را احساس کنند. آن‌ها در مقایسه ‌با دیگر بافت‌های کشت‌شده، داری بار منفی اخلاقی اضافه‌ای نیستند و به نظارت جدیدی نیاز ندارند.» این هیئت 11 نفره که شامل کارشناسان اخلاق و حقوق بود، در مورد پیوند عصبی به نتیجه‌گیری مشابهی رسید؛ زیرا در مطالعات کنونی سلول‌های مغز انسان نسبت به تعداد سلول‌های مغزی موجود در حیوانی که سلول‌های انسانی به آن‌ها پیوند می‌شود، بسیار بیشتر است. سانس می‌گوید در نتیجه، آن‌ها تأثیر محدودی روی مدارهای مغزی دارند. مقاله‌های مرتبط:
پروش مینی‌مغزهای حاوی DNA نئاندرتال در آزمایشگاه ارگانوئیدهای مغزی؛ از پیوند به ربات عنکبوتی تا کشت خودکار در فضا تشابه فعالیت عصبی ارگانوئیدهای مغزی با فعالیت عصبی مغز انسان
طبق گزارش، نظارت کنونی بر مطالعات پیوند سلول‌های عصبی که شامل سیاست‌های NIH و کمیته‌های محلی مراقبت از حیوانات می‌شود، برای اکنون کافی است؛ اما بعداً اگر حیوانات تغییر داده‌شده قابلیت‌های بیشتری به دست آورند، کمیته‌های مراقبت از حیوانات ممکن است به تخصص بیشتری نیاز داشته باشند. نهادهای نظارتی مانند NIH می‌توانند استفاده از سیستم سه لایه‌ای را در نظر بگیرند که مشابه سیستمی است که برای ویرایش سلول‌های زایا یا تغییر DNA رویان‌های انسانی به کار می‌رود. گزارش مذکور همچنین سیاست‌های فعلی را مورد بحث قرار می‌دهد که در آن‌ها نیازی نیست موافقت افرادی را که سلول‌ها یا بافت خود را برای پژوهش اهدا می‌کنند، درباره‌ی انجام این نوع مطالعات دریافت کرد. اما برخی اهداکنندگان ممکن است تمایلی نداشته باشند که سلول‌های آن‌ها در آزمایش‌های عصبی استفاده شود و کارشناسان اخلاق در حال بحث در‌این‌باره هستند که آیا باید در این رابطه با اهداکنندگان دوباره تماس بگیرند یا بافت‌های جدیدی به دست آورند. بنا بر آنچه در گزارش آمده است، یکی از عواملی که موجب نگرانی مردم می‌شود این است که دانشمندان و کارمندان بخش ارتباطات مؤسسه‌ها اغلب از اصطلاحاتی مانند مینی‌مغز استفاده می‌کنند که در مورد قابلیت‌های مدل‌های آن‌ اغراق می‌کند. به گفته‌ی سانس، اگر این افراد و دفاتر مطبوعاتی در مصاحبه‌ها و بیانیه‌های مطبوعاتی خود کمی محتاط‌تر بودند، وضعیت بهتر می‌شد. آرنولد کریگشتاین ، دانشمند عصب‌شناس دانشگاه کالیفرنیا که روی ارگانوئیدهای عصبی کار کرده، از این گزارش خرسند است. او می‌گوید: گزارش بیانیه‌ی روشنی ارائه می‌دهد که مدل‌های کنونی معضل اخلاقی ایجاد نمی‌کنند؛ اما در آینده ممکن است تغییر کنند. برای این حوزه از علم بسیار مهم است که مردم و آژانس‌های تأمین مالی اطمینان حاصل کنند که در حال‌ حاضر کسی از مرزهای اخلاق عبور نمی ‌کند. انجمن بین‌المللی تحقیقات سلول‌های بنیادی (ISSCR) نیز از تجزیه‌و‌تحلیل و راهنمایی اندیشمندانه کمیته استقبال کرده است. این انجمن به‌زودی دستورالعمل‌های به‌روزشده تحقیقات سلول‌های بنیادی را که شامل پژوهش‌های مرتبط با کایمرا و ارگانوئید می‌شود، منتشر خواهد کرد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/192051/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

با گوشی جدید هواوی می‌توان بدون اینترنت تصویر ارسال کرد!

هوش مصنوعی جدید گوگل می‌تواند جان شما را نجات دهد

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

فوری: رئیس‌جمهور آمریکا قانون فیلترشدن تیک‌تاک را امضا کرد

نقدها و نمرات بازی Stellar Blade منتشر شدند

ستاره هایی که درآسمان میبینیم چه اندازه ای هستند؟

افشای مشخصات پردازنده‌های اسنپدراگون X پلاس کوالکام

ناسا یک گام به کشف حیات بیگانه در مریخ نزدیک‌تر شد

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

مادسازان بازی GTA 5 را روی کنسول نینتندو سوییچ اجرا کردند

ریلمی 2 گوشی جدید و هیجان‌انگیز با نمایشگر 120 هرتز رونمایی کرد

گوشی پولستار رونمایی شد؛ وقتی خودروسازان وارد بازار موبایل می‌شوند

درآمد 5 میلیارد تومانی یکی از کاربران تلگرام با فروش نام کاربری!

هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟

تلسکوپ فضایی جیمز وب شواهدی از وجود حیات را کشف کرده است

آپدیت بزرگ فتوشاپ؛ حالا می‌توانید با هوش مصنوعی تصاویر خلاقانه بسازید

مدل ویژه وان پلاس واچ 2 با رنگ جذاب رونمایی شد

گوشی های اختصاصی HMD رونمایی شدند؛ جایگزین‌های معنوی نوکیا

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: فروش نوکیای تقلبی حرام است

تریلر داستانی Destiny 2: The Final Shape منتشر شد

همه‌جا پای یک ژن در میان است؛ حتی در لذت از موسیقی!

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

هواوی با تکیه بر «هارمونی او اس» رویای جهانی شدن را در سر دارد

اینترنت در روزهای کنکور قطع نمی‌شود

احیای نظریه مکانیک کوانتومی؛ واضح‌ترین تصویری که تاکنون از اتم‌‌های منفرد ثبت شده است

لایحه فیلترشدن تیک‌تاک در سنای آمریکا تصویب شد

HMD از اولین گوشی‌های برند خود رونمایی کرد؛ ارزان‌قیمت با اندروید 14

بازی/ Soccer Stars؛ حریف را گل باران کنید

گام بلند دانشمندان در درمان سرطان/ لیپیدها زیر ذره‌بین می‌روند!

موشک «فالکون 9» یک رکورد جدید را ثبت کرد

عکس تلسکوپ فضایی هابل از یک دمبل فضایی!

نشست مقدماتی اجرای برنامه عملیاتی در بنیاد شهرستان‌های استان تهران برگزار شد

مادر شهیدان «محمد حسن و محمدحسین نیرنگ» آسمانی شد

گوگل پلی هفته آینده رفع فیلتر می‌شود؟

اسپیس‌ایکس سیصدمین فرود موفق با بوستر فالکون 9 را تکمیل کرد

برای اولین‌بار، ساخت سلول زنده در آزمایشگاه/ انسان قادر به انجام کار طبیعت می‌شود؟

بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت

برگزاری دوره آموزش مبانی انقلاب اسلامی مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران

عینک هوشمند جنجالی متا با ویژگی‌های هیجان‌انگیز آپدیت شد

هشدار درباره همه‌گیری «تنهایی» در آمریکا

بازی/ Big Rig Racing؛ به میدان نبرد کامیون‌ها خوش آمدید

اپل پردازنده هوش مصنوعی می‌سازد؟

حالت گرافیکی عجیبی به بازی Avatar: Frontiers of Pandora اضافه شد

تولید ماده موثر چند داروی اعصاب و روان توسط نخبگان ایرانی

تصویر روز ناسا؛ سایه X شکل پس‌دمه

مطالعه‌ جدید؛ تقریباً نیمی از شهرهای بزرگ چین درحال غرق‌شدن هستند

بازدید نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران از معاونت توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی