سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

کد نویسی؛ مهارت زبان یا دانش ریاضی؟ اخبار

کد نویسی؛ مهارت زبان یا دانش ریاضی؟
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - آیا برای برنامه‌نویسی لازم است دانش ریاضی بالایی داشته باشید یا مهارت زیادی در یادگیری زبان؟ محققان در تلاش‌اند با یافتن پاسخ این سؤال به آسان‌تر شدن آموزش و یادگیری کد ‌نویسی کمک کنند.

بسیاری از ما با این ایده بزرگ شدیم که کد نویسی مهارت بسیار پیچیده و دشواری است که یادگیری آن برای هر کسی ممکن نیست. از نظر برخی افراد که در یادگیری زبان‌ خارجی مشکل دارند، کد نویسی هم نوعی زبان و از توان آن‌ها خارج است. در کنار این‌ها، دسته‌ای دیگری از افراد هستند که معتقدند کد نویسی نیاز به دانش ریاضی دارد و چون در حل مسائل ریاضی ضعیف هستند، فکر می‌کنند نمی‌توانند از پس یادگیری کد نویسی برآیند. اما حق با کدام گروه است؟ آیا برنامه‌نویسی با مهارت‌ زبانی در ارتباط است یا دانش ریاضی؟ اگر فردی مهارت کافی در یادگیری زبان‌های خارجی نداشته باشد یا حل مسائل ریاضی برایش دشوار باشد، آیا نمی‌تواند برنامه‌نویس خوبی شود؟ مسئله اینجا است که به‌سختی می‌توان دست از مقایسه‌ی کامپیوتر با مغز انسان کشید؛ مقایسه‌ای که اغلب فهم بسیاری از مسائل را برایمان آسان‌تر می‌کند؛ اما گاهی با طرز کار واقعی مغز در تضاد است. آیا مغز کد کامپیوتر را مانند زبان پردازش می‌کند یا مسئله‌ی ریاضی
یکی از سؤالاتی هم که مدام درباره‌ی شباهت و تفاوت کامپیوتر با مغز انسان مطرح می‌شود، نحوه‌ی پردازش و خواندن کد است. آیا مغز ما کد کامپیوتر را مانند یک زبان پردازش می‌کند یا با آن مثل مسئله‌ی ریاضی رفتار می‌کند؟ رسیدن به جواب این سؤال و پی بردن به طرز کار ذهن هنگام پردازش کد از منظر آموزشی اهمیت بسیاری دارد و نکات باارزشی در مورد بهترین روش آموزش کد نویسی در اختیار ما قرار می‌‌دهد. مقاله‌ی مرتبط:
همه‌چیز درباره برنامه‌نویس شدن: ماجراجویی در دنیای کدها
در نظرسنجی گالوپ در سال 2016، مشخص شد اکثر مدارس آمریکا مایل‌اند آموزش کد نویسی را شروع کنند. در این بین، مدیران 66 درصد مدارس پیش‌دبستانی تا دبیرستان معتقد بودند یادگیری علوم کامپیوتر باید در کنار درس‌های دیگر به دانش‌آموزان ارائه شود. اکثر کشورهای اروپایی، کلاس‌های کد نویسی و علوم کامپیوتر را به برنامه‌های درسی مدارس اضافه کرده‌اند (فرانسه و اسپانیا در سال 2015). انتظار می‌رود این نسل جدید کدنویسان، جمعیت توسعه‌دهندگان جهان را از 23٫9 میلیون نفر در سال 2019 به 28٫7 میلیون نفر در سال 2024 افزایش بدهد. با همه‌ی این تلاش‌ها، هنوز در نحوه‌ی درست آموزش کد نویسی سردرگمی وجود دارد. آیا کد نویسی بیشتر شبیه زبان است یا ریاضی؟

سیاست و بازاریابی

در حال حاضر دو مکتب فکری درباره‌ی ماهیت کد نویسی وجود دارد. نظریه‌ی غالب، به کد نویسی به‌عنوان نوعی زبان نگاه می‌کند که قواعد دستوری و نگارشی خاص خود دارد. مگر نه اینکه به پایتون، جاوا و C زبان برنامه‌نویسی می‌گویند؟ پس حتما برای این کار دلیلی وجود دارد. در حمایت از این ایده حتی کلمه‌ی اختصاری مناسب هم وجود دارد: CAL، مخفف Coding as Another Language به‌معنی «کد نویسی به‌عنوان زبان دیگر». دسته‌ی دیگری از افراد نگاه متفاوتی به کد نویسی دارند. از نظر آن‌ها کد نویسی بیشتر شبیه یادگیری منطق ریاضی است؛ چون به فرمول و الگوریتم‌ نیاز دارد تا از داده‌ی ورودی، خروجی بگیرد. حتی وب ‌ سایتی در اینترنت وجود دارد که کد نویسی و ریاضی را هم‌زمان آموزش می‌‌دهد.

سیاست و بازاریابی

اگر جزو آن دسته افراد علاقه‌مند به یادگیری برنامه‌نویسی هستید که به خاطر نداشتن دانش ریاضی کافی، سراغ این مهارت نرفته‌اید، احتمالا از نتایج مطالعه‌ای که در سال 2020 در دانشگاه واشنگتن انجام شد، استقبال خواهید کرد. نتایج این مطالعه نشان داد کد نویسی آن‌طور که تصور می‌شود، رابطه‌ی نزدیکی با ریاضی ندارد و در اهمیت داشتن سواد ریاضی برای یادگیری کد نویسی اغراق شده است. افرادی که مهارت‌ زبانی قوی‌تری دارند، احتمالا برنامه‌نویسان خوبی می‌شوند
شانتل پرات ، دانشمند علوم اعصاب در دانشگاه واشنگتن و سرپرست تیم محققان این مطالعه، سال‌ها روی نحوه‌ی یادگیری مغز مطالعه کرده است.به تصور او، افرادی که مهارت‌های زبانی قوی‌تری دارند، احتمالا برنامه‌نویسان خوبی می‌شوند. این ایده در مطالعات دیگر نیز دنبال شده بود؛ اما برای اثبات آن داده و مدارک کافی وجود نداشت.

سیاست و بازاریابی

پایتون؛ زبان برنامه نویسی برای همه
این تیم سپس برای ارزیابی مهارت‌ شرکت‌کنندگان در رشته‌های مختلف از آن‌ها آزمون کتبی گرفت و نتایج این ارزیابی را با توانایی آن‌ها در یادگیری کد نویسی مقایسه کرد. محققان دریافتند به‌جای دانش ریاضی، این مهارت به‌کارگیری زبان، حافظه و استدلال است که در پیش‌بینی اینکه فرد چقدر در یادگیری برنامه‌نویسی مهارت دارد، نقش مهمی بازی می‌کند. این مطالعه نشان داد سواد ریاضی (شامل چهار عمل اصلی در پایه‌ای‌ترین حالت و اندازه‌گیری، هندسه، احتمال و آمار در مراحل بالاتر)‌ با سرعت یادگیری دارای همبستگی است؛ اما به‌طور کلی ارتباط محکمی با نحوه‌ی یادگیری پایتون ندارد؛ بلکه استعداد یادگیری زبان، حافظه و استدلال با سرعت یادگیری، دقت و یادآوری مطالب همبستگی بیشتری دارند.

سیاست و بازاریابی

البته پرات تأکید می‌کند نتایج این مطالعه به این معنی نیست کدنویسان هیچ نیازی به ریاضی ندارند. بلکه آن مدل دانش ریاضی که برای برنامه‌نویسی مورد نیاز است، به‌جای آنکه به محاسبات مربوط باشد، به مهارتی نیازمند است که در رشته‌های زیادی کاربرد دارد. به اعتقاد پرات، «منظور بسیاری از مردم از ریاضی در واقع حل مسئله است؛ اما کد نویسی خیلی با سواد ریاضی سروکار ندارد.» البته این مطالعه محدودیت‌هایی نیز دارد و ما هنوز درباره‌ی نحوه‌ی پردازش کد نویسی در مغز و اینکه چرا برخی افراد برنامه‌نویسان بهتری هستند، چیزهای زیادی نمی‌دانیم. از طرفی، زبان ‌ های برنامه‌نویسی دیگر چون جاوا،‌ ++C و ARM که به خوانایی پایتون نیستند، ممکن است چالش‌های بزرگ‌تری برای افرادی که تازه به یادگیری کد نویسی روی آورده‌اند، ایجاد کند؛ اما شواهدی که در این خصوص وجود دارد علمی نیست و فقط از نوع شواهد حکایتی است. کد نویسی فقط مختص افراد مسلط به ریاضی نیست
مشکل دیگر این است که این مطالعه فقط در سطح مقدماتی پایتون انجام شد و مشخص نیست اگر کدآموزان وارد مبحث الگوریتم‌های پیچیده‌تر شوند و بخواهند مسائل چالش‌برانگیزتری حل کنند، آیا همین نتایج به دست خواهد آمد یا خیر. اما برای پرات و تیمش رسیدن به همین نتیجه کافی بود که کد نویسی فقط مختص افراد مسلط به مهارت‌های ریاضی نیست. درحالی‌که زبان‌های برنامه‌نویسی کاربرپسندی چون پایتون محبوب‌تر می‌شوند و افراد بیشتری به آموختن آن‌ها روی می‌آورند، مدرسان فرصت دارند دریابند کد نویسی مناسب چه افرادی است و در حرفه‌های مختلف چه کاربردهایی می‌تواند داشته باشد. کد نویسی نه کاملا زبان است نه ریاضی
در مطالعه‌ای جدیدتر که نتایج آن چند ماه پیش منتشر شد، گروهی از محققان دانشگاه MIT و تافتس از حدود 20 شرکت‌کننده‌ی بزرگ‌سال و ماهر به کد نویسی خواستند در دستگاه fMRI قرار بگیرند تا فعالیت مغز آن‌ها هنگام حل مسائل برنامه‌نویسی تجزیه و تحلیل شود. مشاهده‌ی اینکه کدام بخش از مغز هنگام حل این مسائل فعال می‌شوند، به محققان کمک می‌کند نحوه‌ی پردازش زبان‌های کد نویسی را در مغز مشخص کنند. به‌عنوان مثال،‌ اگر نواحی مربوط به پردازش زبان در مغز فعال شود، می‌توان گفت مغز با کد کامپیوتر مانند زبان رفتار می‌کند؛ اما اگر نواحی مربوط به پردازش ریاضی فعال شود، می‌توان نتیجه گرفت برای مغز، حل مسائل برنامه‌نویسی مثل حل مسائل ریاضی است.

سیاست و بازاریابی

شبکه‌ی تقاضای چندگانه در لوب‌های پیشانی و آهیانه‌ای (بالایی) مغز گسترده شده و مسئول انجام وظایف دشوار ذهنی از جمله حل مسائل ریاضی و جدول کلمات متقاطع است. خود این شبکه به دو قسمت چپ (مسئول وظایف منطقی) و قسمت راست (مربوط به تفکر انتزاعی) تقسیم می‌شود. محققان MIT دریافتند خواندن کد پایتون به نظر می‌رسد هر دو قسمت چپ و راست این شبکه را فعال می‌کند، درحالی‌که ScratchJr قسمت راست را کمی بیشتر از قسمت چپ به کار می‌گیرد.

سیاست و بازاریابی

آموزش مقدماتی زبان برنامه نویسی پایتون آموزش زبان برنامه نویسی PHP
این یافته برای مدرسان برنامه‌نویسی پیامدهایی به همراه دارد. به قول کلایو تامپسون، نویسنده‌ی حوزه‌ی تکنولوژی، «یکی از دلایلی که دانشمندان دنبال پاسخی برای این سؤال ریاضی/زبان هستند این است که ما واقعا در آموزش برنامه‌نویسی و علوم کامپیوتر ضعیف هستیم. هیچ کس به‌طور کامل نمی‌داند آیا باید با کد نویسی به‌عنوان منطق ریاضی برخورد کرد یا زبان.» مطالعه‌ی MIT نتیجه گرفت برای مغز انسان، فرایند درک کد شبیه پردازش زبان نیست. به همین خاطر، تدریس کد نویسی مانند یک زبان خارجی احتمالا نمی‌تواند رویکرد مناسبی باشد. نتیجه‌گیری
با این تفاصیل، آیا آموختن برنامه‌نویسی به دانش ریاضی نیاز دارد یا مهارت یادگیری زبان؟ هر دو یا هیچ کدام؟ برخی از مطالعات قدیمی به این نتیجه رسیده‌اند که برنامه‌نویسی نوعی زبان است و بسیاری از افراد و مؤسسات هم با برنامه‌نویسی به‌عنوان نوعی زبان برخورد می‌کنند؛ اما مطالعه‌ی جدید MIT نشان داد کد نویسی برای مغز فرایندی منحصر‌به‌فرد و پیچیده است و نمی‌توان آن را در یکی از این دو شاخه گنجاند.

سیاست و بازاریابی

بدین ترتیب به نظر می‌رسد مدرسان علوم کامپیوتر لازم است رویکرد خاص خود را برای آموزش هرچه کارآمدتر کد نویسی ایجاد کنند که احتمالا شامل المان‌هایی از هر دو شاخه‌ی آموزش زبان و ریاضی می‌شود. از طرفی، آزمایشی که دانشمندان علوم اعصاب ژاپنی سال گذشته روی برنامه‌نویسان مبتدی، باتجربه و متخصص انجام دادند، نشان داد فعالیت در بخش‌هایی از مغز که با پردازش زبان طبیعی، بازیابی حافظه‌ی اپیزودیک و کنترل توجه در ارتباط است، با بالا رفتن سطح مهارت برنامه‌نویس تقویت شد. این یافته نشان می‌‌دهد کد نویسی ممکن است آن‌طور که فکر می‌کردیم به زبان شباهت نداشته باشد؛ اما مانند زبان، شروع یادگیری آن از سنین پایین مؤثرتر خواهد بود. *** نظر شما کاربر عزیز زومیت در این رابطه چیست؟ آیا کد نویسی برای افرادی که سواد ریاضی خوبی دارند، آسان‌تر است یا افرادی با مهارت بالای یادگیری زبان؟ یا شاید پای عامل دیگری در میان است؟

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/192054/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند

استفاده هکرها از دستگاه‌های سیسکو برای جاسوسی

ویدیویی از کاوشگر کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می دهد

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

واتس‌اپ به ارسال پیام به شماره‌های ذخیره نشده و ورود با فیس‌آی‌دی مجهز می‌شود

توسعه روشی برای بهبود مصرف انرژی در دستگاه‌های مخابراتی

گلکسی زد فلیپ 5 از یک قابلیت هوش مصنوعی One UI 6.1 محروم است

اینترنت برای کنکور امسال قطع نمی‌شود؟

منتظر پیکسل تبلت 2 گوگل نباشید

اگر از تبلیغات داخل سیستم عامل متنفرید ویندوز 11 را آپدیت نکنید!

تعداد کاربران فعال اسپاتیفای 19 درصد رشد کرد

هوش مصنوعی شیطانی هم ساخته شد!

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

قابلیت انقلابی واتساپ معرفی شد؛ انتقال فایل بدون نیاز به اینترنت

از هوش مصنوعی تا تماس ویدیویی؛ قابلیت‌های جدید عینک متا ری-بن را ببینید

قابلیت عجیب P70 پرو را ببینید؛ عضو پرآوازه خانواده هواوی

طرح تعویض رایگان سامسونگ برای گوشی هایی که این مشکل را دارند

برنامه/ فکرتان را به یک اثر هنری تبدیل کنید

نمایش داستان مرموز بازی INDIKA در تریلر جدید

این ویژگی امنیتی اندروید 15 شما را از اپلیکیشن‌های مشکل‌دار نجات می‌دهد

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

با گوشی جدید هواوی می‌توان بدون اینترنت تصویر ارسال کرد!

هوش مصنوعی جدید گوگل می‌تواند جان شما را نجات دهد

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

فوری: رئیس‌جمهور آمریکا قانون فیلترشدن تیک‌تاک را امضا کرد

نقدها و نمرات بازی Stellar Blade منتشر شدند

ستاره هایی که درآسمان میبینیم چه اندازه ای هستند؟

افشای مشخصات پردازنده‌های اسنپدراگون X پلاس کوالکام

ناسا یک گام به کشف حیات بیگانه در مریخ نزدیک‌تر شد

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

مادسازان بازی GTA 5 را روی کنسول نینتندو سوییچ اجرا کردند

ریلمی 2 گوشی جدید و هیجان‌انگیز با نمایشگر 120 هرتز رونمایی کرد

گوشی پولستار رونمایی شد؛ وقتی خودروسازان وارد بازار موبایل می‌شوند