سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

سنگی که دایناسورها را منقرض کرد، چیزی فراتر از قاتل دایناسورها بود اخبار

سنگی که دایناسورها را منقرض کرد، چیزی فراتر از قاتل دایناسورها بود
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - دانشمندان امیدوار هستند که در جستجوی داستان منشأ جرم آسمانی که موجب انقراض دایناسورها شد، اسرار مربوط به منشأ حیات را نیز کشف کنند.

رویدادهایی مانند اولین هنر غار یا ظهور کشاورزی، از مهم‌ترین لحظات آغاز بشریت هستند؛ اما هیجان‌انگیزترین داستانِ پیدایش، 66 میلیون سال پیش آغاز می‌شود. در آن زمان، سنگی از فضا به زمین برخورد کرد و عصر دایناسورها را به پایان رساند و جهان سخاوتمند جدیدی برای اجداد پستانداران فراهم کرد. دانشمندان به مدت 40 سال، داستان این جسم فاجعه‌بار را که به‌عنوان «جرم برخوردی چیکسالوب» معروف است، مورد مطالعه قرار داده‌اند. امروزه جرم برخوردی چیکسالوب نشانگر چیزی بیش از فقط یک روز بد روی زمین است. این سنگ می‌تواند اسرار عمیقی در مورد منشأ حیات و آینده تمدن بشری روی سیاره‌ی زمین و هم در دنیاهای دیگر در سراسر کهکشان آشکار کند. دیوید کرینگ ، دانشمند زمین‌شناسی سیاره‌ای که عضوی از گروهی بود که سال 1991 خبر کشف دهانه برخوردی چیکسالوب را در شبه‌جزیره یوکاتان مکزیک اعلام کردند، می‌گوید: رویداد برخورد چیکسالوب تکامل زیستی و زمین‌شناسی سیاره زمین را به‌طور کامل تغییر داد. این داستان علمی بسیار بزرگ با جذابیتی عمومی است؛ زیرا دایناسورها را منقرض و زمینه را برای تکامل پستانداران فراهم کرد که منجر به پیدایش انسان نیز شد. این داستان سال‌های آینده همچنان جامعه علمی و عموم مردم را مجذوب خود خواهد کرد. برای چندین دهه، دانشمندان در مورد علت مرگ دایناسورها بحث و فرضیه‌های متنوعی مطرح می‌کردند. فوران‌های آتشفشانی و فرضیه‌های عجیب دیگری پیشنهاد می‌شد؛ اما بیشتر دانشمندان فرضیه‌ی سنگ فضایی قاتل را پذیرفتند. مقاله‌های مرتبط:
گردوغبار کشف‌شده در دهانه‌ای برخوردی، پرونده انقراض دایناسورها را می‌بندد راهنمای بقا؛ چگونه می‌توان از برخورد سیارکی قاتل جان سالم به در برد؟ زمین حداکثر تا 100 آینده از برخورد با سیارک آپوفیس در امان خواهد بود
اکنون تئوری چیکسالوب چنان بر تئوری‌های دیگر غلبه کرده است که دانشمندان جدول زمانی دقیقی از آنچه در آن روز سرنوشت‌ساز اتفاق افتاد، تهیه کرده‌اند و پژوهشگران دیگر در جستجوی منشأ فرازمینی این رویداد که تا حدی هستی خود را مدیون آن هستیم، در حال نوشتن چیزی هستند که می‌توان آن را پیش‌درآمد نامید. دانشمندان با دسترسی به ابزارها و تکنیک‌های پیشرفته‌تر، توانسته‌اند بینش‌های دقیق و جدیدی در مورد این نابودی حماسی روی زمین و پیامدهای آن برای پیدایش حیات به دست بیاورند. آخرین یافته از مطالعه‌ای حاصل می‌شود که ماه جولای در مجله‌ی Icarus منتشر شد و به دنبال منزلگاه اولیه‌ی جرم برخوردی چیکسالوب می‌گردد. این پژوهش با بهره‌گیری از قدرت پردازش بسیار بالای ابررایانه‌ی ناسا برای مدل‌سازی حرکت‌ تقریبا 130 هزار سیارک در کمربند اصلی میان مدارهای مریخ و مشتری انجام شد. در مورد جرم برخوردی چیکسالوب و پیامدها و منشأ آن مطالعات زیادی انجام‌شده و مطالعاتی نیز در حال انجام است و دانشمندان در مورد آن بحث می‌کنند. برای مثال، اوایل سال جاری، گروهی از پژوهشگران دانشگاه هاروارد این احتمال را دوباره مطرح کردند که جرم برخوردی یک دنباله‌دار بوده است. طرح این فرضیه موجب واکنش منفی بسیاری از دانشمندان این زمینه شد. لیزا راندال از دانشگاه هاروارد، با نگاهی دورتر، نمایی کهکشانی از رویداد چیکسالوب را ارائه می‌دهد. دکتر راندال در کتابی با عنوان «ماده تاریک و دایناسورها» در سال 2015، پیشنهاد می‌کند که کهکشان راه ‌شیری حاوی لایه‌ای از ماده‌ی تاریک است که می‌تواند دنباله‌های خارج از منظومه شمسی را به سمت زمین هدایت کند. این توضیحات چندان مورد توجه قرار نگرفته است؛ اما نشان می‌دهد چیکسالوب چگونه دیدگاه‌های گوناگون از دنیاهای کیهان‌شناسی، علوم محاسباتی، ستاره زیست‌شناسی و زمینه‌های دیگر را جلب می‌کند.

سیاست و بازاریابی

سیارکی که زمینه‌ساز حیات روی زمین شد حیات آغازین در زمین چگونه بود؟
شان گالیک ، دانشمند ژئوفیزیک سیاره‌ای در دانشگاه تگزاس آستین که یکی از رهبران حفاری‌های علمی سال 2016 بود که مغزه‌های سنگی ارزشمندی از دهانه برخوردی چیکسالوب به دست آورد، می‌گوید مقاله جدید رویکرد جالبی برای کاوش در‌این‌باره است که جرم برخوردی از کجا آمده. دکتر گالیک خاطرنشان می‌کند که مطالعه خطرات ناشی از سیارک‌ها را در طول زمان نشان می‌دهد؛ از جمله خطراتی که تمدن بشریِ محدود به زمین، با آن رو‌به‌رو است. برخورد چیکسالوب و سرنوشت دایناسورها به‌عنوان استدلال نهایی، در سرمایه‌گذاری روی تحقیقات دفاع سیاره‌ای و هم برای گسترش گونه‌ی انسان فراتر از زمین مورد استناد قرار می‌گیرد. البته باید گفت دنیاهای دیگر از جمله مریخ نیز از برخوردهای سیارکی بزرگ در امان نیستند. اما چیکسالوب به یافتن پاسخ برخی از مهیج‌ترین سؤال‌ها در مورد پیدایش حیات نیز کمک می‌کند. دکتر کرینگ مدت‌ها مجذوب این موضوع بوده است و به انجام پژوهش‌های زیادی درباره اکوسیستم‌های میکروبی که پس از این رویداد ظهور کرده‌اند، کمک کرده است. او می‌گوید: استدلالی وجود دارد که می‌گوید این نوع برخوردها نه‌تنها در ایجاد آشفتگی در تکامل حیات نقش داشته، بلکه در منشأ حیات روی سیاره‌ی ما نیز دخیل بوده است. درک این فرایندها مهم است و بهترین اندازه‌گیری‌های ما از برخی از این پیامدها روی زمین از جوان‌ترین اجرام برخوردی مانند چیکسالوب می‌آید؛ زیرا شواهد مربوط به آن‌ها محکم‌تر است. مأموریتی که دکتر گالیک به هدایت آن کمک کرد، به تعیین نقش برخورد چیکسالوب به‌عنوان نابودکننده و هم به‌عنوان آزمایشی برای حیات می‌پردازد. همان‌طور که پژوهشگران اعماق این رویداد را مورد کاوش قرار می‌دادند، آثار گرد‌و‌غباری از جرم برخوردی پیدا کردند که طی برخورد آن با زمین ایجاد شده بود و نیز بقایای فسیل‌شده‌ای از موجوداتی که پس از آن شکوفا شدند. مطالعه‌ای که تابستان امسال منتشر شد، نسل‌های امروزی میکروب‌هایی را توصیف می‌کند که هنوز در سایه‌های فاجعه‌ای زندگی می‌کنند که زمانی نیاکان آن‌ها در آن زندگی می‌کردند. دکتر گالیک می‌گوید: شگفت‌آور است که می‌توانید برخوردی داشته باشید و اکوسیستمی ایجاد کنید؛ سپس 66 میلیون سال بعد، به‌ علت شرایطی که قبلاً در آنجا وجود داشته است، هنوز حیاتی در آن مکان در جریان باشد. در مقیاس بزرگ‌تر، شاید بتوانید با برخوردها زیستگاه‌هایی در اوایل تاریخ زمین ایجاد کنید و اکوسیستم‌هایی پس از آن زنده بمانند. این نشانگر یکی از راه‌هایی است که طی آن، ممکن است حیات ابتدایی آغاز شده باشد. جرم برخوردی چیکسالوب به‌عنوان کپسول زمانی از فاجعه‌ای زیستی و هم از تولید حیات جدید، دارای پیامدهای کهکشانی است. دیگر دنیاهای دارای حیات در سراسر کهکشان راه شیری ممکن است براثر برخوردهای سیارکی مشابهی با داستان‌های تخریب و بازسازی مخصوص خود شکل گرفته باشند. به‌ گفته‌ی دکتر کرینگ، این رویداد احتمالا بسیار فراتر از انقراض دایناسورها است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/214613/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ارتباطات استان سیستان و بلوچستان پایدار است

رقیب اپ استور آغازبه‌کار کرد؛ فروشگاهی جدید برای برنامه‌ها و بازی‌های آیفون

متا مدعی شد: مدل زبانی لاما 3 عملکرد بهتری نسبت به اغلب رقبا دارد

آیپد ایر 12.9 اینچی به پنل Mini-LED نمایشگر مجهز خواهد شد

یک بمب‌افکن میکرومقیاس برای مقابله با تومور سرطانی ساخته شد

مشخصات Redmi 13 5G و پوکو M7 پرو 5G لو رفت

بادبان ناسا بر فراز زمین برافراشته می‌شود!

گوشی ارزان جدید موتورولا با باتری پرظرفیت در راه است

گوگل کارمندان معترض به همکاری با رژیم صهیونیستی را اخراج کرد

ارتش سوسک‌های رباتیک مجهز به کوله‌پشتی رایانه‌ای در بیابان

اخترشناسان پرجرم‌ترین سیاه‌چاله ستاره‌ای کهکشان راه شیری را کشف کردند

مانیتور 27 اینچ جدید ازراک آنتن وای‌فای دارد

از روبوتاکسی تا مریخ؛ نگاهی به بدترین پیش‌بینی‌ها و وعده‌های ایلان ماسک در 15 سال اخیر

هکرهای چینی برای حمله به زیرساخت‌های آمریکا آماده می‌شوند

هوش مصنوعی متا رسماً به اینستاگرام، واتس‌اپ و فیسبوک اضافه شد

تصویر روز ناسا؛ روبه‌روی NGC 1232

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

کمک آمریکا به تراشه‌سازان؛ مایکرون 6 میلیارد دلار بودجه دریافت می‌کند

مدل تلسکوپ فضایی جیمز وب با اندازه واقعی به نمایش در می‌آید

نکاتی درباره آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو

نسخه‌ آیفون واتساپ با دستور دولت چین از اپ استور حذف شد

مواد شیمیایی در پارکینگ ها احتمال ابتلا به ALS را افزایش می دهد

آیفون 17 پلاس ظاهراً با نمایشگر کوچک‌تر از گوشی‌های فعلی پلاس معرفی می‌شود

پیشرفت صنعت تراشه چین در سایه تحریم‌ها؛ تولید 40 درصد رشد کرد

ساخت تصویر متحرک 3 ثانیه‌ای در پیام‌رسان پیش‌فرض اندروید امکان‌پذیر می‌شود

طراحی جلویی شیائومی Civi 4 در کنسول گوگل پلی مشاهده شد

زومی حیرت آور درون صورت فلکی اوریون

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

وزیر ارتباطات: یک‌سوم کشور به زیرساخت‌های فیبرنوری مجهز شدند

با بزرگترین ستاره شناخته شده آشنا شوید

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

آیفون 16 پرو به پوشش ویژه لنز دوربین برای بهبود کیفیت تصویر مجهز خواهد شد

عملیاتی شدن 5 فروند زیردریایی هوشمند با قابلیت تعقیب هدف و نشت‌یابی

تاریخ رونمایی گوشی پرچمدار 2024 سونی لو رفت

اپل بیش‌از 250 میلیون دلار در پردیس سنگاپور سرمایه‌گذاری می‌کند

با این ابرسازه فضایی، یک میلیارد انسان میتونن در فضا زندگی کنن!

اندروید 15 احتمالاً برای افزایش امنیت اقدام به قرنطینه اپلیکیشن‌های مشکوک می‌کند

امروز در فضا ؛ کشف اولین سیارات فراخورشیدی در اندازه زمین توسط تلسکوپ کپلر

آنر 200 لایت به زودی برای عرضه در بازار جهانی رونمایی می‌شود

گوشی پرچمدار 2024 هواوی از اندروید 12 استفاده می‌کند

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

برخی گوشی‌های سری گلکسی S21 سامسونگ با مشکل نمایشگر مواجه شده‌اند

صداهای وحشتناک ثبت شده از اجرام واقعی کیهان

دیدار معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

هیچ مانعی برای برنامه های فرهنگی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود ندارد

سامسونگ احتمالاً کشوی عمودی برنامه ها را با One UI 7 ارائه خواهد کرد

موضوع ایثار و شهادت موضوع بسیار مهم دولت سیزدهم است/بکارگیری ظرفیت های مردمی از برنامه های جدی بنیاد است

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

شبیه‌ساز بازی Delta برای آیفون منتشر شد

ربات «اطلس» بازگشت!