سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

سایفرپانک‌ها چه کسانی هستند و چه هدفی دارند؟ اخبار

سایفرپانک‌ها چه کسانی هستند و چه هدفی دارند؟
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - با شنیدن نام سایفرپانک‌‌ها، ممکن است ناخودآگاه گروهی از افراد را تصور کنیم که از زمانی در آینده‌ آمده‌اند. این تصور می‌تواند تا حدودی درست باشد.

سایفرپانک جنبشی آزاد و فعال است که در اواخر قرن بیستم و سال 1992 (1371) با لیست‌های ایمیلی در گروه‌های غیررسمی راه‌اندازی شد. این جنبش با هدف دستیابی به امنیت بیشتر و حفظ حریم خصوصی به‌کمک رمزنگاری، هر ماه جلسه‌ای برای بحث و تبادل‌نظر و برطرف‌کردن مشکلات کدنویسی و برنامه‌نویسی برگزار می‌کرد.

سیاست و بازاریابی

برای ایجاد جنبش سایفرپانک تاریخ دقیقی نمی‌توان مشخص کرد؛ اما ریشه‌های پیدایش آن را می‌توان تاریخی در اواسط دهه 1970 دانست. تا قبل از این تاریخ، رمزنگاری موضوعی فنی و تکنیکال محسوب می‌شد و تنها نیروهای نظامی ارتش و آژانس‌های جاسوسی اجازه استفاده از آن را داشتند و تا حد زیادی محرمانه و طبقه‌بندی‌شده تلقی می‌شد. سرانجام دو نفر در آمریکا با نام‌های مارتین هلمن و ویتفیلد دیفی رمزنگاری غیرمحرمانه را برای استفاده عموم معرفی کردند و دولت این کشور نیز الگوریتم استاندارد رمزنگاری داده‌ها (DES) را منتشر کرد. مقاله مرتبط:
رمزنگاری چیست و چگونه کار می‌کند؟ با انواع الگورتیم رمزنگاری آشنا شوید
رمزنگاری غیرمحرمانه از قدرتمندترین تکنیک‌های رمزنگاری برای به‌اشتراک‌گذاشتن کلید خصوصی بدون نیاز به شناخت طرف مقابل بود. در این نوع رمزنگاری، با استفاده از کلید خصوصی کلیدی عمومی ساخته و امنیت کلید خصوصی حفظ می‌شود. در سال 1992 (1371)، سه شخص به نام‌های اریک هیوز و جان گیلمور و تیموتی سی می در جلسه‌ای تصمیم گرفتند تا برای بحث و تبادل‌نظر درباره مشکلات دنیای برنامه‌نویسی و رمزنگاری، تعدادی (20 نفر) از دوستان خود را به نشستی خودمانی دعوت کنند. می‌توان این نشست را سرآغازی برای پیدایش سایفرپانک‌ها در طول تاریخ به‌حساب آورد و بعد از آن، قرار بر این شد هر ماه جلسه‌ای به همین شکل برای دستیابی به امنیت بیشتر و حفظ حریم خصوصی افراد برگزار شود.

سیاست و بازاریابی

هیوز و می و گیلمور تقریبا هم‌زمان با برگزاری نشست، مجموعه‌ پروژه‌‌ای راه‌اندازی کردند که موردتوجه بسیاری از هم‌فکرانشان قرار گرفت. هیوز لیست ایمیلی سایفرپانک‌ها را ایجاد و سرویس معروفی به نام Anonymous remailer برای ارسال دوباره ایمیل‌های دریافتی به‌صورت ناشناس را راه‌اندازی کرد. می نیز بیانیه‌ای با عنوان مانیفست کریپتو آنارشیست (Crypto Anarchist Manifesto) منتشر کرد. با سرعت‌گرفتن اقدامات این افراد در فضای مجازی، فردی به نام جود میلون واژه سایفرپانک را برای این جنبش انتخاب کرد. جود نویسنده و فعال حقوق بشر و برنامه‌نویسی خودآموخته بود که واژه سایفرپانک را با ترکیب پیشوند سایفر (Cipher -> Cypher) به‌معنی رمزنگاری‌شده و ژانر علمی تخیلی سایبرپانک (Cyberpunk) برای این جنبش به‌کار برد.

سیاست و بازاریابی

در بیانیه سایفرپانک، به‌طور واضحی به موضوع حریم خصوصی اشاره شده است: حریم خصوصی در دنیای امروزی و عصر تکنولوژی و الکترونیک یکی از نیازهای ضروری و انکار‌ناپذیر جامعه‌ای آزاد است. حریم خصوصی چیزی نیست که فرد بخواهد کل دنیا آن را بدانند و حفظ آن به‌معنای پنهان‌کاری نیست. پنهان‌کردن مسئله‌ای بدین‌معنا است که هیچ‌کس از آن مطلع نشود. درحقیقت، داشتن حریم خصوصی قدرت انتخابی برای افراد است تا آن‌گونه که می‌خواهند، خود را به دنیا معرفی کنند. اصلی‌ترین هدف جنبش سایفرپانک دادن قدرت انتخاب به افراد درباره مخفی نگه‌داشتن یا فاش‌کردن اطلاعات شخصی‌شان بدون اجبار دولت‌ها یا نهادهای نظارتی است. مقاله مرتبط:
ادوارد اسنودن، مروری بر افشاگری‌ها و تأثیر کارمند سابق NSA بر محیط و فرهنگ آمریکا
علاوه‌بر‌این، بسیاری از سایفرپانک‌ها معتقدند که دولت‌ها با جمع‌آوری و نگه‌داری اطلاعات بسیاری از شهروندان خود، بر آن‌ها نظارت می‌کنند. افشاگری‌های افرادی مانند ادوارد اسنودن ، کارمند سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا و مشاور سابق آژانس امنیت ملی، نیز این موضوع را تأیید می‌کند. باور سایفرپانک‌ها نقش مهمی در پیدایش بیت کوین ایفا کرد
سایفرپانک‌ها از هرگونه غیبت دولت‌ها و بانک‌های مرکزی در تراکنش‌های مالی استقبال می‌کنند. آن‌ها از دولت‌ها و نهاد‌های نظارتی انتظار ندارند که به‌صورت پیش‌فرض برای مردم امنیت ایجاد کنند و معتقدند چنین نهاد‌هایی که به‌وسیله قدرتی مرکزی مدیریت می‌شوند، از جرایمی مانند کلاه‌برداری و سرقت و پول‌شویی نمی‌توانند جلوگیری کنند. فعالیت‌های سایفرپانک‌ها
سایفرپانک‌ها برای حمایت از جنبش خود، توابع مبتنی‌بر رمزنگاری ایجاد کردند: ما سایفرپانک‌ها خود را به ایجاد سیستمی ناشناس ملزم کرده‌ایم و با استفاده از رمزنگاری، ارسال ایمیل‌های ناشناس، امضای دیجیتال و پول الکترونیکی از حریم خصوصی خود محافظت می‌کنیم. درادامه، نمونه‌هایی از فعالیت‌های سایفرپانک‌ها برای حفظ هرچه‌بیشتر حریم خصوصی را معرفی می‌کنیم: آدام بک یکی از این سایفرپانک‌ها بود که برای حفظ حریم خصوصی افراد و محدودکردن ایمیل‌های اسپم و حملات سایبری، سیستم تراکنش ناشناسی به نام Hashcash را در سال 1997 (1376) توسعه داد. وی دای یکی دیگر از این افراد بود که در سال 1998 (1377) طرحی پیشنهادی در زمینه نوعی پول دوم به نام B-money ارائه کرد. B-money پول الکترونیکی ناشناس و توزیع شده بود که می‌توان آن را الگویی برای توسعه رمزارزهایی مانند بیت‌کوین دانست. نقش وی دای در حوزه رمزارزها به‌حدی تأثیرگذار بود که امروزه به‌احترام او،‌ کوچک‌ترین ریزواحد رمزارز اتر را Wei نام‌گذاری کرده‌اند. هال فینی در سال 2004 (1383) با استفاده از سیستم تراکنش ناشناس آدام بک، اولین نسخه‌ای از سیستم گواه بر کار را با عنوان گواه بر کار قابل‌استفاده مجدد (Reusable Proof of Work) ایجاد کرد که بعدها از آن برای ایجاد ارزهای دیجیتال استفاده شد. بیت‌ کوین اولین سازوکاری بود که در آن از این سیستم شد و هال فینی نیز اولین شخصی بود که در سال 2009 (1388) صاحب بیت کوین شد. مقاله مرتبط:
استخراج یا ماینینگ ارز دیجیتال چیست
کدها و اسکریپت‌های نوشته‌شده هر سایفرپانک‌ به‌‌رایگان در فضای اینترنت وجود دارند تا بدین‌ترتیب دیگر سایفرپانک‌ها امکان ویرایش یا بهبود آن‌ها را داشته باشند. سایفرپانک‌های برجسته
آن‌طورکه در بیانیه سایفرپانک نوشته شده است، ترجیح بر این است که شخصیت و هویت هر سایفرپانک‌ آن‌چنان برجسته نشود و این جنبش هویت مخفی خود را حفظ کند. با‌این‌حال، برخی از اعضای این جنبش به‌دلیل اقدامات تأثیرگذاری که انجام داده‌اند، به سرتیتر خبرها تبدیل شده‌اند. برخی از سایفرپانک‌های معروف قرن بیست‌و‌یکم عبارت‌اند از:

سیاست و بازاریابی

با پیشرفت‌ فناوری و مطرح‌شدن مسائل جدید و مهم در حوزه داده‌ها و حریم خصوصی، حضور و فعالیت‌ جنبشی مانند سایفرپانک‌ها نیازی طبیعی برای جامعه محسوب می‌شود. در‌واقع، می‌توان گفت که سایفرپانک‌ها مغز متفکر ایجاد ارزهای دیجیتال و بلاک‌چین‌ها بودند و همه‌گیری رمزارزها نیز گواهی بر موفقیت جنبش آن‌ها است. دیدگاه شما کاربران زومیت درباره جنبش سایفرپانک‌ چیست؟ اهداف سایفرپانک‌ها را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/215010/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اپل احتمالاً با قراردادی یک میلیارد دلاری، حق پخش مسابقات جدید فیفا را به‌دست می‌آورد

ممنوعیت آیفون؛ اول کارمندان دولت چین، حالا پرسنل ارتش کره

پیورا 70 اولترا یکی از مشکلات بزرگ گوشی‌های هواوی را برطرف کرده است

سخنگوی متا به 6 سال حبس در روسیه محکوم شد

دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند

بیلی آیلیش به بازی فورتنایت می‌آید

آپدیت بزرگ Tiny11 از راه رسید؛ نسخه سبک ویندوز 11 برای کامپیوترهای قدیمی

احتمالا خانواده آیفون 16 فاقد دکمه‌های فیزیکی خواهد بود

هند به دنبال ماموریت‌های فضایی بدون زباله تا سال 2030

میزو با گوشی «21 نوت» به بازار موبایل برمی‌گردد

مایکروسافت با همکاری متا، نسخه ایکس باکس هدست کوئست را می‌سازد

پرش فضانورد و ماجراجوی اتریشی از فاصله ی حدود 39 کیلومتری زمین

گلکسی زد فلیپ 6 احتمالاً در 7 رنگ مختلف عرضه می‌شود

عملکرد برخی از پردازنده‌های اینتل یک‌شبه 9 درصد افت کرد

سرقت اطلاعات بیماران یک شرکت آمریکایی توسط هکرها

سیستم بادبان خورشیدی پیشرفته ناسا؛ شاهکار جدید فناوری‌ فضایی!

مایکروسافت با استخدام مدیر متا برای «جابه‌جاکردن مرزهای هوش مصنوعی» آماده می‌شود

انتقاد نماینده گچساران از افزایش تعرفه اینترنت

دادگاه برزیلی ایکس را بازخواست می‌کند

تصاویری شگفت‌انگیز از سحابی horsehead و Orion

آیفون زیر سایه هواوی رفت

حلقه هوشمند سامسونگ ظاهراً در 8 اندازه مختلف عرضه می‌شود

ناسا نقشه ٧٢ پرواز هلیکوپتر نبوغ در مریخ را به‌ نمایش گذاشت

تلاش محمد دلاوری برای شکافتن هسته در سازمان انرژی اتمی

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!

ویژگی بسیار کاربردی واتساپ؛ اشتراک فایل بدون نیاز به اینترنت

اپل با هدف توسعه هوش مصنوعی در آیفون، استارتاپ فرانسوی Datakaleb را تصاحب کرد

شیشه‌هایی که مانع از رشد بیوفیلم دریایی می‌شوند

برگزاری کنفرانس علمی ادواری «بازتوانی بیماری های عصبی – کمر درد»

گوشی Nothing Phone (3) احتمالا اواخر 2024 معرفی خواهد شد

نسل جدیدی از نانوذرات نقره به تولید صنعتی رسید

شیائومی 15 قبل از همه گوشی‌های دیگر به تراشه 2024 کوالکام مجهز می‌شود

جنجال جدید مالک ایکس؛ نخست‌وزیر استرالیا ایلان ماسک را «میلیاردر متکبر» نامید

هواوی رقابت‌ با اندروید و iOS را به بازارهای جهانی می‌کشاند

ببینید دنیای کوانتوم چه قدر غیر قابل باوره!

هشدار مسدودیت برای بخش املاک «دیوار» و «شیپور»

پرش فضانورد و ماجراجوی اتریشی Felix Baumgartner از فاصله ی حدود 39 کیلومتری زمین

ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد

برگزاری دومین کنگره 8 هزار شهید گیلان با حرکت جهادی

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

دکتر قاضی‌زاده هاشمی: یادواره شهدا از جنس کار زینبی و رساندن پیام شهدا است

معاون وزیر ارتباطات مطرح کرد؛ تسهیل امور مردم در پنجره واحد مدیریت زمین با هوش مصنوعی

جهش قیمتی برخی مدلهای تلفن همراه با وجود تخصیص ارز نیمایی

«متاورس» بازگشته است

قدرتمندترین گوشی نوبیا در تعداد محدود از راه رسید

نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران

مصوبات دور اول سفر رییس جمهور در حوزه بنیاد شهید ایلام به صورت 100 درصد اجرایی شد

مدل‌های ریفربیشد سری گلکسی S23 سامسونگ با قیمت ارزان‌تر رسما عرضه شد

ویدیو واقعی پیکسل 8a لو رفت

«وویجر 1» پس از 5 ماه با زمین تماس گرفت