سیاست و بازاریابی
تدوین ساز و کار مالیات اینفلوئنسرها بر عهده سازمان امور مالیاتی گذاشته شد
جمعه 15 اسفند 1399 - 2:11:45 AM
دیجیاتو
سیاست و بازاریابی - نمایندگان مجلس در رابطه با دریافت مالیات از اینفلوئنسرها، ضرب‌العجلی دو ماهه برای سازمان امور مالیاتی تعیین کردند. در صورت لازم‌الاجرا شدن این پیشنهاد، صفحات مجازی با تعداد کاربران بالای 500 هزار نفر که تبلیغات می‌گیرند، مشمول مالیات خواهند شد.

سیاست و بازاریابی


مجلس به دنبال دریافت مالیات حقیقی از درآمدهای مجازی اینفلوئنسر هایی است که بالای 500 هزار نفر کاربر دارند. بسیاری از کارشناسان بر این باورند کاهش درآمدهای نفتی و صادرات غیرنفتی به دلیل تحریم‌ها و شیوع ویروس کرونا باعث درآمد کمتر دولت شده و دولت با روش‌های مختلف اخذ مالیاتی به دنبال دریافت مالیات از قشرهای گوناگون است، پیش‌تر دریافت مالیات از تمامی دارندگان درگاه پرداخت هم مطرح شده بود. نمایندگان این دوره مجلس در جریان تصویب لایحه بودجه سال آینده تصمیم گرفتند از طریق افزایش پایه‌های مالیاتی، بخشی از درآمد دولت را برای سال‌های بعد تضمین کنند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) و در ادامه بررسی بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال 1400 با الحاق یک جز به تبصره 6 موافقت کردند. پیش از این در بخش درآمدی این تبصره تصویب شده بود که درآمدهای کاربران دارای بیش از 500 هزار دنبال کننده رسانه‌های کاربر محور از محل تبلیغات مشمول مالیات بر درآمد خواهد بود.

سیاست و بازاریابی


سیاست و بازاریابی

سیاست و بازاریابی


سیاست و بازاریابی


به موجب این مصوبه سازمان امور مالیاتی مکلف است ظرف دو ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این بند، دستورالعمل اجرایی مربوط به اخذ مالیات از درآمدهای کاربران حرفه‌ای رسانه‌های کاربرمحور از محل تبلیغات را تهیه و به تایید وزیر اقتصاد و امور دارایی برساند. همچنین سازمان امور مالیاتی نیز مکلف است فهرست مودیان مالیاتی و خوداظهاری تهیه شده توسط آنها را در سایت سازمان امور مالیاتی در منظر عموم قرار دهد. به نظر می‌رسد در ننهایت قرار است افرادی که از طریق تبلیغات درآمد به دست می‌آوردند، مشمول مالیات شوند. البته این موضوع باید در صحن علنی مجلس تصویب شود، اما در حال حاضر به تصویب کمیسیون تلفیق بودجه 1400 رسیده است.
«محمدحسین بحرینی» نماینده شهر مشهد در مجلس شورای اسلامی به عنوان پیشنهاد دهنده این موضوع گفت: «در بخش درآمدی با موافقت مجلس شورای اسلامی مصوب شد صفحات مجازی که تعداد کاربران آن بیش از 500 هزار نفر از محل تبلیغاتی که می‌گیرند، مالیات پرداخت کنند. این پایه اخذ مالی جدید است که اگر دولت خوب عمل کند می‌تواند عدالت مالیاتی ایجاد کند.» او گفته که «این قانون فقط برای صفحات و کانال‌هایی با بیش از 500 هزار کاربر است و شامل همه کسب و کارها در فضای مجازی نمی‌شود.»
باید گفت این اولین بار نیست که مجلس به سراغ چنین طرحی می‌شود. در سال 96 نیز یک بار این موضوع یعنی اخذ مالیات از فعالان فضای مجازی مطرح شده بود. در آن زمان گفته شده بود هماهنگی‌هایی با صاحبان مشاغل و دستگاه‌ها انجام داده شده، تا بتوان آن دسته از کسانی که مشمول پرداخت مالیات هستند، مالیات‌شان وصول شوند.
گفتنیست اخیرا «محمد مسیحی»، معاون درآمدهای مالیاتی سازمان مالیاتی در رابطه با درآمدهای مالیاتی اینفلوئنسر‌ها گفته که: «این افراد معافیت مالیاتی ندارند و مشمول مالیات هستند و بسیاری از شرکت‌هایی که فعالیت می‌کنند، پرونده مالیاتی دارند و مانند سایر مودیان با آنها برخورد می‌شود.»

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/186374/تدوین-ساز-و-کار-مالیات-اینفلوئنسرها-بر-عهده-سازمان-امور-مالیاتی-گذاشته-شد
بستن   چاپ