سیاست و بازاریابی
"بانوی اول" موضوع نشست آنلاین گفتگوی بین نسلی
يکشنبه 12 ارديبهشت 1400 - 14:46:42
سیاست و بازاریابی - هم زمان با سالروز وفات حضرت خدیجه (س) نشستی آنلاین با معرفی کتاب "بانوی اول" که درباره زندگی حضرت خدیجه (س) است، توسط کارگروه دختران و جوانان معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده برگزار شد.

هم زمان با سالروز وفات حضرت خدیجه (س) نشستی آنلاین با معرفی کتاب "بانوی اول" که درباره زندگی حضرت خدیجه (س) است، توسط کارگروه دختران و جوانان معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده برگزار شد.
هم زمان با سالروز وفات حضرت خدیجه (س) نشستی آنلاین با معرفی کتاب "بانوی اول" و بر محور موضوع این کتاب که درباره زندگی حضرت خدیجه (س) است توسط کارگروه دختران و جوانان معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده برگزار شد. زنی خود ساخته بود که با صبر و تلاش و اتکاء به توانمندی های فکری و روحی خود انتخاب های بزرگی انجام داد
در این نشست که "خدیجه؛ فراتر از زمان" عنوان گرفته بود، معصومه ابتکار معاون رییس جمهور و محمدتقی موحد ابطحی نویسنده کتاب مذکور، همچنین جمعی از جوانان پرسشگر حضور داشتند.
ابتکار با تاکید بر اینکه حضرت خدیجه زنی خودساخته بود که به توانمندی های فکری و روحی خود اتکاء داشت و با صبر و تلاش برای نجات از افکار پوسیده و خرافی آن زمان، انتخاب های بزرگی انجام داد، گفت: الگوی رفتاری باید بتواند هدف و انگیزه را برای مخاطب تعریف کند و شخصیتی دست یافتنی داشته باشد به نحوی که فرد بتواند با اوهمذات پنداری کرده و ارتباط برقرار کند و در عین حال برای او الهام بخش باشد تا به نحوی بتواند ایجاد امید و انگیزه کند.
معاون رییس جمهور با انتقاد از محدودیت هایی که برای انتخاب های جوانان ایجاد می شود، افزود: حضرت خدیجه از مهم ترین انتخاب هایش این بود که مستقل باشد و خودش کسب و کاری راه بیندازد و در نهایت تجارت موفقی را با وقت و توجهی که برای این کار گذاشت، راه اندازی کرد.
ابتکار در ادامه اظهار داشت: حضرت خدیجه ضمن پایبندی به یک تفکر روشن در دوران پیش از ظهور اسلام، دین حنیف را با درک و انتخاب صحیح برگزید و بر مبنای آن اساس یک تجارت حلال را پایه ریزی کرد، آن هم در دورانی که حتی داشتن دختر در آن جامعه ننگ بود.
وی با اشاره به توجه و حمایت حضرت خدیجه از کودکان بی سرپرست و فقیر، افزود: ایشان پس از ازدواج با "محمد امین" انتخاب کرد که مسلمان باشد و ثروت خود را پای آرمانی گذاشت که می دانست فراگیر و راهگشای انسان های سرگشته خواهد بود و در نهایت فرزندی همچون زهرا "س" را پرورش داد که در الگو و مرام و الهام بخشی وجود فوق العاده ای برای بشریت است.
معاون رییس جمهور در پاسخ به یکی از شرکت کنندگان که سیاست های متعصبانه مبتنی بر عدم توجه به هویت انسانی و فردی زنان و توجه صرف به نقش مادری و همسری را مورد انتقاد قرار داد، گفت: باید دید چرا در این سال ها به وجوه مختلف چنین شخصیت جذاب، الهام بخش و تاثیرگذاری به عنوان الگو نپرداختیم، در حالی که این شخصیت با این ابعاد مختلف وجودی خود می تواند با زن امروزی به راحتی ارتباط برقرار کند و برای جوانانی که ضمن احتراز از تک بعدی بودن، دوست دارند در تمام جهات برای جامعه انسان های موثری واقع شوند، بسیار الهام بخش باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: دین را با اکراه نمی توان انتخاب کرد و لازمه دین شناخت و خودآگاهی و رسیدن به یک درک است و حضرت خدیجه اگر به جایی رسیده بر اساس شناخت و آگاهی و انتخاب های هوشمندانه ای بوده که انجام داده و اتفاقا بسیاری از این انتخاب ها بر خلاف جریان های رایج زمان خودش صورت پذیرفت و ایشان بر خلاف موج حرکت کرده و به خاطر همین شاید گاه مورد اتهام و شماتت قرار گرفت، اما چون انتخاب هوشمندانه و آگاهانه ای داشت به راهش ادامه داد.
معاون رییس جمهور افزود: به اعتقاد من این بحث مهمی است که ما هویت را چگونه تعریف می کنیم و آیا این فرصت را به جوانانمان می دهیم که انتخاب های خوبی را انجام دهند.
ابتکار تصریح کرد: وقتی آزادی و حق انتخاب و عزت نفس انسان ها با برخوردهای چکشی و دفعی و سلبی نادیده گرفته می شود، طبعا نتیجه ای در بر نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه نسبت دین با آزادی، نسبت حکومت دینی با بحث آزادی، نسبت مردم سالاری دینی با موضوع آزادی و اخلاق و نسبت همه اینها با هم مباحث بسیار مهمی است، افزود: به عنوان یک نظام مردم سالار دینی باید شرایط انتخاب های خوب را برای مردم فراهم کنیم و نمی توانیم با اجبار تلقی کردن تمام الگوهای دینی کاری را پیش ببریم.
معاون رییس جمهور با تاکید بر اهمیت مبارزه با ظلم گفت: این موضوع طبع همه انسان هاست و هیچکس حاضر به پذیرش ظلم نیست و علاوه بر ظلم ستیزی، شجاعت و بخشش نیز از دیگر ویژگی های یک انسان سرافراز است.
ابتکار با اشاره به محدودیت دسترسی دانش آموزان به تلفن همراه و اینترنت تا پیش از شیوع کرونا گفت: اکنون مدرسه به داخل فضای مجازی منتقل شده و این یک واقعیت است که نمی توان این فضا را بست و نمی توانیم بحث سنتی یادگیری را بدون توجه به این واقعیت ها و مشکلات و آسیب های ایجاد شده ادامه دهیم و پیش ببریم.
در این جلسه محمد تقی ابطحی نویسنده کتاب بانوی اول با بیان اینکه تا پیش از انقلاب اسلامی هیچ کتابی در مورد حضرت خدیجه منتشر نشده بود و از دهه 80 به بعد شاهد توجه بیشتری بوده ایم، افزود:
تا کنون در این حوزه حدود 120 کتاب که بیشتر جنبه تحقیقی دارد، منتشر شده ولی متاسفانه بسیاری از اقشار جامعه نمی توانند با آن ها ارتباط برقرار کنند.
وی با اشاره به اثر گذاری داستان و آشنایی با مفاهیم و ارزش ها از طریق داستان، گفت: کتاب بانوی اول در قالب داستان بیانگر فصول مختلف زندگی حضرت خدیجه است.
ابطحی در ادامه اظهار داشت: به فرموده مقام معظم رهبری "همسری پیامبر ارزشی مضاعف برای حضرت خدیجه است".
این نویسنده و محقق همچنین اظهار داشت: آگاهانه رفتار کردن حضرت خدیجه یک ویژگی شخصیتی ممتاز به شمار می آید که این موضوع در ازدواج ایشان با پیامبر"ص" به خوبی مشهود است.
وی افزود: یکی از عوامل رشد و پا گرفتن اسلام، ثروت حضرت خدیجه بود و ایشان پس از ازدواج با پیامبر"ص" زمینه آزادسازی تعداد زیادی از بردگان را فراهم آوردند و این امر به خصوص پس از علنی شدن دعوت پیامبر"ص" شدت گرفت، ضمن اینکه سه سال تحریم اقتصادی اجتماعی و فرهنگی در شعب ابی طالب با ثروت ایشان مدیریت شد.
در این بحث، جوانان شرکت کننده به صورت آنلاین سوالاتی را مطرح کردند که معاون رییس جمهور و نویسنده کتاب، به آنها پاسخ دادند.
یکی از جوانان از معاون رییس جمهور پرسید: چرا باید به جای تفهیم مسئله، جوانان را مجبور کنیم که در زندگی الگوبرداری داشته باشند، در حالیکه قبل از انتخاب الگو برای دختران و پسران باید به این سوال پاسخ دهیم که این الگو کدام نیاز ما را برآورده می سازد و ما چه انتظاری از آن الگو داریم؟
معاون رییس جمهور در پاسخ به این سوال با بیان اینکه انسان به جهت بعد اجتماعی و جستجوگری برای کشف مسیرها و راه های کشف نشده، همواره در زندگی به دنبال دوستی است که کمالات رفتاری را در او پیدا کند، گفت: الگوهای رفتاری هم به نوعی دوست انسان ها محسوب می شوند و علاوه بر پدر و مادر که نخستین الگوهای رفتاری هستند، رفتار و تجربیات زیسته دیگران نیز می تواند الگو قرار بگیرد، چرا که برای همه انسان ها ارزش های مشترکی وجود دارد و امروز همگان در جوامع مختلف به دنبال اصلاح شیوه زندگی خود و انتخاب سبکی هستند که ریشه در فرهنگ و هویت انسانی داشته باشد.
وی تصریح کرد: انسان هایی که ابعاد قوی معنوی و روحی داشته باشند، به دلیل ارزش های خاصی که دارا هستند، مختص مرز های زمانی و جغرافیایی نیستند و همین است که احساس می کنیم خیلی به نیازهای درونی ما نزدیکند. به اعتقاد من انتخاب الگو باید با آزادی کامل و در پی پرسشگری و چالش گری صورت پذیرد.

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/195408/"بانوی-اول"-موضوع-نشست-آنلاین-گفتگوی-بین-نسلی
بستن   چاپ