سیاست و بازاریابی
جنگ سرد رمزارزها
سه شنبه 14 ارديبهشت 1400 - 16:44:40
آخرین خبر فناوری
سیاست و بازاریابی - زومیت / مدتی است بین ایالات متحده و چین برای برتری در حوزه‌ی بلاکچین و رمزارز، رقابتی شکل گرفته که هرروز در حال جدی‌تر شدن است.
در بهترین حالت، می‌توان روابط ایالات متحده و چین را «یخ‌زده» توصیف کرد. اولین و دومین اقتصاد بزرگ جهان، به‌طور فزاینده‌ای در حوزه‌های مختلف از امور مالی و هوش مصنوعی گرفته تا مخابرات با یکدیگر به مشکل برخورده‌اند.
طبق گزارش Decrypt، این دو کشور همچنین به دلیل رفتار چین با همسایگان خود، به‌ویژه تایوان، از لحاظ دیپلماتیک درگیر شده‌اند. چین این کشور جزیره‌ای را استانی جداشده می‌داند که باید به حوزه نفوذ آن کشور بازگردد، درحالی‌که ایالات متحده تایوان را به‌عنوان یک کشور مستقل به رسمیت می‌شناسد و به آن کمک می‌کند تا در برابر تجاوز خارجی (و به‌طور خاص، چین) مقاومت کند. اخیرا، این اختلاف عقیده‌ به منطقه‌ی مورد مناقشه اسپارتلی گسترش یافته است که گروهی از جزایر خالی از سکنه در دریای جنوب چین هستند.
در نتیجه‌ی کشف انبوهی از نفت در بستر دریا، چین با قرار دادن پایگاه‌های نظامی در این جزایر، به‌طور فعال مرزهای بین‌المللی خود را گسترش داده است. این امر منجر به درگیری‌های پی‌درپی با کشورهای همسایه شده و دولت‌مردان این کشور درباره‌ی دریای چین جنوبی نیز ادعاهایی دارند. ایالات متحده این اقدامات را محکوم کرده است.
در فناوری، وقتی صحبت از 5G می‌شود، رقابت چشمگیری بین این دو کشور وجود دارد. عرضه شبکه 5G هواوی که برخی ادعا کردند ترفند دولت چین برای جاسوسی رقبا است، در اروپا با فشار ناظران ایالات متحده مواجه شد که برای جلوگیری از زیرساخت‌های دیجیتال متحدان ایالات ‌متحده‌ لابی کردند.
گسترش قابلیت‌های هوش مصنوعی چین، فناوری‌های تشخیص چهره، تولید خودروهای الکتریکی و تسلط بر بازار صفحه خورشیدی، موجب شده است که این کشور به یکی از سرسخت‌ترین رقبای ایالات متحده تبدیل شود و حتی در بعضی موارد از رقیب خود پیشی بگیرد. مطمئنا کشوری مانند ایالات متحده نمی‌تواند جلوی چنین مسائلی بدون واکنش باقی بماند.
یکی از جبه‌های جنگ سرد فناوری ایالات متحده و چین که اخیراً در حال گرم شدن است، مسئله تسلط بر صنعت بلاکچین و رمزارز خواهد بود.
کسب‌وکارهای ایالات متحده خود را به‌عنوان ارکان اصلی جامعه رمزارز تثبیت کرده‌اند؛ اما در مورد دولت ایالات متحده نمی‌توان چنین ادعایی کرد. درحالی‌که ایالات متحده در دنیای بیت کوین، بلاکچین و فناوری دفتر مرکزی غیر متمرکز رویکرد محتاطانه‌ای دنبال کرده، چین پیش‌قدم شده است.
اما این مسئله و جدال بی‌پایان ایالات متحده و چین برای آینده بلاکچین و در واقع آینده مالی چه معنایی دارد؟
تسلط چین بر استخراج بیت کوین
بیت کوین طی دهه گذشته، به‌عنوان یک شبکه جهانی غیر متمرکز طراحی شده است که به هر کسی و در هر مکانی امکان مشارکت می‌دهد. هنگامی که به تصویر کلی این بخش از دنیای فناوری نگاه می‌کنیم، حداقل در بخش استخراج یا ماینینگ این امر صدق می‌کند.
در سال 2020، چین تقریباً 80 درصد از قدرت پردازش جهانی را که شبکه بیت کوین را اداره می‌کند، کنترل می‌کرد؛ به این معنی که اکثر معاملات جهانی بیت کوین از طریق دستگاه‌های موجود در این کشور انجام می‌شود.
اما دلیل این کار چین چه بود؟ داشتن برق ارزان و دسترسی به جدیدترین و بهترین در سخت‌افزارهای استخراج پاسخ این سؤال است.
ماینرهای بیت کوین در چین با تعداد بسیار زیاد در نزدیکی نیروگاه‌های زغال‌سنگ یا برق آبی، به‌ویژه در مکان‌هایی مانند مغولستان داخلی و استان یوننان یافت می‌شوند. این استراتژی به ماینرهای رمزارز امکان می‌دهد تا هزینه‌های عملیاتی خود را به حداقل برسانند؛ زیرا جست‌وجوی این نوع ارز به توان زیادی نیاز دارد. در واقع چین با چنین روندی توانسته است بر رقبای خود که در مناطقی با قیمت انرژی بالا هستند، برتری داشته باشد؛ اما دولت چین می‌تواند از این مزیت به روش‌هایی که سایر کشورها ‌نمی‌توانند، برای اعمال نفوذ بر شبکه استفاده کند.
امین گون سیرر، دانشمند علوم رایانه‌ ترک-آمریکایی و مدیرعامل Ava Labs، یک شرکت تازه تأسیس مالی غیر متمرکز، معتقد است که دولت چین می‌تواند در صورت تمایل از ماینرها برای مسدود کردن معاملات برخی کیف پول‌ها استفاده کند. وی به وال استریت ژورنال گفت:
این یک مسئله عظیم است. این ماینرها می‌توانند دستوراتی را دریافت کنند که آن‌ها را مجبور می‌کند به روشی خاص اقدام کنند. دولت چین می‌گوید پول در آدرس‌های خاص نباید جابه‌جا شود و ماینرهای رمزارز را مجبور می‌کند معاملات خاصی را انجام ندهند؛ بنابراین آن‌ها می‌توانند به‌طور انتخابی کاربران خاصی از بلاکچین را سانسور کنند.
همین حقیقت باعث شد که دولت ایالات متحده تلاش کند بخشی از تسلط ماینرهای چینی به بازار جهان را باز پس بگیرد و هنوز در حال تلاش کردن است. Core Scientific، شرکت آمریکایی که در ایالات متحده استخراج بیت کوین انجام می‌دهد، صدها میلیون دلار سرمایه برای تأسیس ماینر در کارخانه‌های بلااستفاده در سراسر ایالات متحده جمع‌آوری کرده است. دیگران نیز به این شرکت پیوسته‌اند.
در این میان، Marathon Patent Group که در مونتانا و داکوتای شمالی در حال ماین کردن است، در اوایل سال 2021 شاهد افزایش 9 برابری سهام خود بوده و Riot Blockchain، رقیب آن در خارج از ایالت نیویورک، از سرمایه‌گذاری قابل توجهی برخوردار شده است.
این شرکت‌ها سهم بازار خود را نسبت به استخراج بیت کوین افزایش داده‌اند؛ اما هنوز مسیری طولانی در پیش است که باید در آن ثابت‌قدم باشند. مغولستان داخلی، قطب ماینرهای بیت کوین، 8 درصد از قدرت محاسبات مورد نیاز برای اجرای بلاکچین جهانی را به خود اختصاص داده است. این بیشتر از توان محاسباتی فعلی اختصاص‌یافته به بلاکچین در ایالات متحده است.
پریان بورینگ، رئیس اتاق تجارت دیجیتال ایالات متحده، درباره شرایط فعلی رمزارز گفت:
یک مسابقه جدید به وجود آمده. این رقابت برای ایجاد فضای مجازی در ساخت و کنترل سیستم‌ها و حاکمیت است که اقتصاد دیجیتال را قدرت می‌بخشد.
با جذب کشورهای مختلف به دنیای ارز دیجیتال، آن‌هایی که می‌توانند بیشترین تأثیر را مانند بیت کوین در استخراج داشته باشند، از مزایایی برخوردار خواهند شد.
کریس لارسن، بنیان‌گذار ریپل، در بخشی از توضیحات خود نوشت:
حداقل 65 درصد استخراج رمزارز در چین متمرکز است، این بدان معنا است که دولت چین اکثریت لازم برای کنترل این پروتکل‌ها را دارد و می‌تواند به‌طور مؤثر معاملات را مسدود یا معکوس کند ... جنگ سرد فناوری اینجا است و ایالات متحده برنده میدان نیست.
اما این تنها عرصه‌ای نیست که چین به‌ دنبال سلطه بر ایالات متحده است.
یوان دیجیتال چین
ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) به موضوعی داغ برای چندین کشور در سراسر جهان، به‌ویژه چین تبدیل شده است. یوان دیجیتال این کشور در مرحله آزمایش پیشرفته است. بیش از 100 هزار نفر در چین یک اپلیکیشن تلفن همراه از بانک مرکزی بارگیری کرده‌اند که به آن‌ها امکان می‌دهد مقادیر کمی پول نقد دیجیتال دولتی را در مکان‌های مختلفی از جمله فروشگاه‌های چینی استارباکس و مک دونالد خرج کنند. در همین حال، ایالات متحده هنوز در مراحل اولیه عمومی‌سازی و افزایش درک مردم کشورش به نسخه خود از رمزارز است.
اما هدف چین برای ارز دیجیتال منحصربه‌فرد، فراتر از در دسترس قرار دادن آن برای شهروندان به منظور خرج کردن روزانه، این است که سرانجام موقعیت برجسته دلار ایالات متحده به‌عنوان ارز ذخیره جهان را به چالش بکشد.
فایننشال تایمز با انتشار مقاله‌ای به این مسئله اشاره کرد:
توسعه سریع ارز دیجیتال بانک مرکزی در چین می‌تواند نظم پولی جهانی را برهم بزند.
در ادامه مقاله گفته شد که یوان می‌تواند «شبکه‌های پرداخت مرزی رقیب غرب مانند سوئیفت را که ایالات متحده برای اجرای تحریم‌ها استفاده کرده است» دور بزند.
الکس تپسکات، یکی از نویسندگان کتاب انقلاب بلاکچین، می‌گوید:
چین در آستانه راه‌اندازی ارز دیجیتال خود است؛ درحالی‌که حداقل در این مورد، ایالات متحده حتی نمی‌تواند قدم‌های اولیه خود را به‌درستی بردارد. دو دیدگاه موجود درباره ارزهای دیجیتال بانک مرکزی نمی‌تواند تفاوت بیشتری داشته باشد. ایالات متحده می‌خواهد از دلار آمریکا به‌عنوان ارز ذخیره جهانی محافظت کند؛ اما چین می‌خواهد مدل اقتصادی خود را به سراسر جهان صادر و کنترل داخلی را تقویت کند.
به‌طور گسترده‌تر، نوآوری چین در فضای بلاکچین به‌ این غول آسیایی کمک می‌کند از رقیب خود جلو بزند. بانک The People چین به‌تنهایی بیش از 80 اختراع ثبت‌شده مربوط به ارز دیجیتال ثبت کرده است. حتی برخی در ایالات متحده زنگ خطر مربوط به افزایش شکاف بین دو کشور را به صدا درآورده‌اند.
اتاق تجارت دیجیتال ایالات متحده سال گذشته در مقاله‌ای هشدار داد:
برای سیاست‌گذاران آمریکایی‌ و غربی بسیار مهم است که درک کنند چقدر چین و سایر کشورها از ارزهای دیجیتال و فناوری بلاکچین به‌صورت جدی استفاده می‌کنند. هوشیاری در مورد آنچه می‌توان از کسانی که به‌دنبال تسلط در فضای مالی هستند انتظار داشت، امر مهمی است؛ همچنین باید پیامدهای این اتفاقات روی سیستم مالی و پولی بین‌المللی و از آن مهم‌تر دلار ایالات متحده که به‌عنوان واحد پول هژمونیک جهان شناخته می‌شود بسیار مهم و حیاتی تلقی می‌شود.
اما ممکن است خیلی دیر شده باشند. یک سال قبل از گزارش اتاق تجارت دیجیتال، شی جین پینگ، رئیس جمهوری خلق چین به قدرتمندترین نهاد سیاسی این کشور گفت دستیابی به مزیت در بلاکچین برای موفقیت آینده این کشور بسیار مهم است. وی در بخشی از حرف‌های خود اعلام کرد:
قدرتمند کردن تحقیقات اساسی، تقویت توانایی اصلی نوآوری و تلاش برای اینکه چین بتواند در زمینه ظهور بلاکچین موقعیت پیشرو را به دست آورد، قله‌های مهم نوآوری را فتح و مزایای جدید صنعتی کسب کند، امری ضروری است.
ایالات متحده زمانی برای از دست دادن ندارد و باید خود را کاملا برای جلو زدن از رقیب سرسختش متمرکز کند؛ اما سؤال اصلی این است: آیا ایالات متحده می‌تواند گوی رقابت را از چین برباید و در صدر جدول ارزهای دیجیتال قرار بگیرد؟
نظر شما همراهان درباره‌ی این مسئله چیست؟ آینده ارز دیجیتال را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/195664/جنگ-سرد-رمزارزها
بستن   چاپ