سیاست و بازاریابی
مروری بر ظهور و سقوط بزرگ‌ترین دریاچه جهان
سه شنبه 18 خرداد 1400 - 5:41:53 AM
زومیت
سیاست و بازاریابی - دریاچه باستانی پاراتتیس که روزی بزرگ‌ترین پهنه آبی زمین بود، براثر تغییرات اقلیمی کوچک‌ شد و علاوه بر موجودات آبزی، روی تکامل جانوران خشکی پیرامون نیز تأثیر گذاشت.

وقتی صفحات قاره‌ای حدود 12 میلیون سال پیش به هم برخورد کردند، فقط موجب ایجاد کوهستان‌های جدیدی در اروپای مرکزی نشدند؛ بلکه بزرگ‌ترین دریاچه‌ی شناخته‌شده‌ی جهان را نیز ایجاد کردند. این پهنه‌ی آبی عظیم (دریای پاراتتیس) میزبان گونه‌هایی مانند کوچک‌ترین نهنگ‌های جهان شد که در منطقه‌ی دیگری یافت نمی‌شوند.

سیاست و بازاریابی

شاید برای نجات بزرگ‌ترین دریاچه دنیا دیر شده باشد
این تغییرات موجب از بین رفتن بسیاری از گونه‌های آبزی از جمله گونه‌های بسیاری از جلبک‌های تک‌سلولی و دیگر موجودات کوچک شناور در آب شد. موجوداتی که می‌توانستند در آب شور زنده بمانند از جمله برخی نرم‌تنان، باقی ماندند و وقتی دریاچه در دوره‌های مرطوب گسترش پیدا می‌کرد، رونق پیدا می‌کردند. طولی نکشید که پاراتتیس به زیستگاه گونه‌های مختلفی از نرم‌تنان، سخت‌پوستان و پستانداران دریایی تبدیل شد که در هیچ جای دیگری روی زمین یافت نمی‌شوند. پاول گلدین ، زیست‌شناس مؤسسه جانورشناسی اشمالهاوزن آکادمی ملی علوم اوکراین که در پژوهش مشارکتی نداشت، می‌گوید بسیاری از نهنگ‌ها، دلفین‌ها و فک‌ها که در آنجا زندگی می‌کردند، نسخه‌های مینیاتوری جانورانی هستند که در دریاهای باز یافت می‌شوند. گونه‌ای نهنگ ( Cetotherium riabinini ) که سه متر طول داشت (یک متر کوتاه‌تر از دلفین‌های پوزه‌بطری امروزی)، کوچک‌ترین نهنگی است که در سوابق فسیلی یافته شده است. اندازه‌ی کوچک جثه ممکن است به این حیوانات کمک کرده باشد تا با کوچک شدن دریاچه سازگار شوند. مادلین بوهمه ، زیست‌شناس دانشگاه توبینگن آلمان، می‌گوید تغییرات اقلیمی که موجب کوچک شدن دریاچه شد، تکامل جانوران خشکی را نیز تحت‌ تأثیر قرار داد. به گفته‌ی وی، با کاهش سطح آب، سواحلی که تازه تشکیل شدند به علفزار و مراکزی برای تکامل تبدیل شدند. اخیرا بوهمه و همکارانش روی سوابق زمین‌شناسی غرب ایران تمرکز کردند که در آن رسوبات، تاریخچه‌ی تغییرات اقلیمی طولانی‌مدت را در خود جای داده است. بر اساس سوابق فسیلی، در نواحی شمالی پاراتتیس، اجداد گوسفندان و بزهای امروزی در کنار بزگوزن‌های ابتدایی پرسه می‌زدند و در مناطقی که اکنون غرب ایران است، در جنوب دریاچه، اجداد زرافه‌ها و فیل‌های امروزی رونق پیدا کردند.

سیاست و بازاریابی


http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/201400/مروری-بر-ظهور-و-سقوط-بزرگ‌ترین-دریاچه-جهان
بستن   چاپ