سیاست و بازاریابی
واکسن کووید اضافی ممکن است به محافظت از بیماران پیوندی کمک کند
جمعه 28 خرداد 1400 - 02:42:44
زومیت
سیاست و بازاریابی - مطالعه‌ای اولین شواهد را در این زمینه ارائه می‌دهد که دُز اضافی واکسن‌های کووید 19 ممکن است محافظت اضافه موردنیاز برخی گیرندگان پیوند عضو را ارائه دهد.

درحالی‌که بیشتر افراد واکسینه‌شده بازگشت به وضعیت نسبتا عادی را جشن می‌گیرند، میلیون‌ها نفر به‌دلیل پیوند عضو و سرطان یا اختلالات دیگر از داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنند و همچنان در بلاتکلیفی به‌سر می‌برند و نمی‌دانند از چه حدی از محافظت برخوردار هستند؛ چراکه به فعالیت واداشتن سیستم ایمنی ضعیف برای برخی واکسن‌ها دشوار است. مطالعه اخیر فقط 30 بیمار پیوندی را پیگیری کرده است؛ اما گامی مهم در جهت درک این موضوع است که آیا دُزهای تقویت‌کننده می‌تواند مفید باشد یا خیر. براساس نتایج مطالعه‌‌ای که نتایجش در Annals of Internal Medicine گزارش شد، دُز تقویت‌کننده برای همه مفید نبود. از 24 شرکت‌کننده‌ای که به‌نظر می‌رسید پس از روال عادی دو بار واکسیناسیون محافظتی ایجاد نکردند، هشت نفر از آن‌ها (یک‌سوم) پس از دریافت دُز اضافی آنتی‌بادی‌های مبارزه‌کننده با ویروس ایجاد کردند و شش نفر دیگر که فقط مقادیر حداقلی از آنتی‌بادی‌ها داشتند، پس از دریافت دُز سوم، تقویت درخورتوجهی نشان دادند. دوری سگف ، جراح پیوند اعضا در دانشگاه جانز هاپکینز گفت: «نتایج مطالعه بسیار دلگرم‌کننده است. فقط بدین‌دلیل که پس از دریافت دو دُز کاملا منفی هستید، بدین معنا نیست که هیچ امیدی نیست.» تیم سگف امیدوار است تابستان امسال با همکاری مؤسسه ملی سلامت آزمایش دقیق‌تری درباره آزمایش واکسیناسیون سوم در 200 گیرنده عضو آغاز کند. برای بیماران پیوندی داروهای مهارکننده سیستم ایمنی از رد عضو جدیدشان جلوگیری می‌کند؛ اما آن‌ها را به‌شدت دربرابر ویروس کرونا آسیب‌پذیر می‌کند. آن‌ها در آزمایش‌های اولیه واکسن‌های کووید 19 کنار گذاشته شدند؛ ولی پژوهشگران اصرار می‌ورزند این دسته از افراد با این امید باید واکسن بزنند که از کمی محافظت برخوردار شوند و براساس شواهد، برخی افراد از آن سود می‌برند. تیم هاپکینز اخیرا بیش از 650 گیرنده عضو را آزمایش کرد و دریافت حدود 54 درصد از آن‌ها پس از دریافت دو دُز واکسن فایزر یا مدرنا آنتی‌بادی‌های مبارزه‌کننده با ویروس داشتند؛ اگرچه به‌طورکلی میزان آنتی‌بادی‌های آن‌ها کمتر از افرادی بود که این شرایط را نداشتند. مقاله‌های مرتبط:
واکسن کرونا آلمانی کیوروک در کارآزمایی بالینی ناامیدکننده ظاهر شد واکسن ایران کوو برکت؛ هرآنچه از نتایج نخستین مقاله علمی می‌دانیم واکسن کرونا و چالش مغناطیس؛ آیا بدن افراد واکسینه‌شده به آهن‌ربا تبدیل شده است
این نگرانی فقط مختص افرادی نیست که عضو پیوندی دریافت می‌کنند. آلفرد کیم از دانشگاه واشینگتن در سنت‌لوئیس گفت مطالعه افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) و لوپوس و دیگر اختلالات خودایمنی نشان داد 85 درصد از آن‌ها آنتی‌بادی‌ها را در بدن خود تولید کرده بودند. بااین‌حال، کسانی که انواع خاصی از داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی را مصرف می‌کردند، آنتی‌بادی‌ کمتری تولید کردند که موجب نگرانی می‌شود. کیم می‌خواهد دُز سوم واکسن را در بیماران مبتلا به اختلالات خودایمنی نیز آزمایش کند. وی افزود: «به بیماران خود می‌گوییم عملکرد واکسن در آن‌ها مانند عملکرد واکسن در دوستان و خانواده‌هایشان نیست. این خبر برای آن‌ها بسیار دلسردکننده است.» پزشکان گاهی‌ اوقات دُزهای اضافی از واکسن‌های دیگری مانند هپاتیت B را به افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف تجویز می‌کند. به‌گفته سگف، دستورالعمل‌های اعلام‌شده در فرانسه دُز سوم واکسن کووید 19 را برای برخی افراد دارای سیستم ایمنی به‌شدت سرکوب‌شده ازجمله گیرندگان عضو پیوندی توصیه می‌کند. کشور آمریکا مجوز واکسیناسیون‌های اضافی کووید 19 را صادر نکرده است؛ اما در سراسر این کشور، تعداد فزاینده‌ای از بیماران دارای سیستم ایمنی ضعیف به‌طورمستقل به‌دنبال دریافت دُز سوم هستند. در سان‌فرانسیسکو، بیماری به نام گیلیان لاد با آزمایش خون قبل و بعد از دُز اضافی موافقت کرد. لاد 48 ساله دریافت‌کننده کلیه و پانکراس است. او پس از اینکه متوجه شد با اینکه دو نوبت واکسن فایزر را دریافت کرده است، آنتی‌بادی تشخیص‌دادنی در خون خود ندارد، از بیرون‌رفتن از خانه‌اش وحشت داشت. لاد گفت با دُز اضافی آنچه را به‌دست آوردم که برای زنده‌ماندن نیاز داشتم. باوجوداین، او هنوز هم از ماسک می‌زند و دیگر اقدامات احتیاطی را نیز رعایت می‌کند. پژوهش‌های بیشتری نیاز است تا بتوانیم بگوییم دُز سوم واقعا مؤثر است یا نه و چه کسانی بهترین کاندیداهای دریافت دُز سوم هستند و عملکرد واکسن‌های مختلف دراین‌باره متفاوت است یا خیر. همچنین، باید بررسی شود تحریک اضافی سیستم ایمنی ممکن است خطر رد عضو پیوندی را افزایش دهد یا نه. سگف هشدار می‌دهد تنها احتمال ممکن تقویت‌کننده‌ها نیستند. علاوه‌بر آنتی‌بادی‌ها، واکسیناسیون معمولا موجب تحریک محافظت‌های دیگری مانند سلول‌های T می‌شود که می‌توانند با بیماری شدید مبارزه کنند. او و چندین گروه پژوهشی دیگر در حال آزمایش این موضوع هستند که بیماران دچار نقص سیستم ایمنی به این مزیت دست پیدا می‌کنند یا نه. کیم بر این موضوع تأکید کرد درحال‌حاضر، بهترین راه برای محافظت از این افراد آن است که افراد دیگر واکسن بزنند. بدین‌ترتیب، آن‌ها با احتمال کمتری درمعرض ویروس کرونا قرار خواهند گرفت.

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/202533/واکسن-کووید-اضافی-ممکن-است-به-محافظت-از-بیماران-پیوندی-کمک-کند
بستن   چاپ