سیاست و بازاریابی
کشورهای مصرف‌کننده واکسن چینی کرونا درحال مواجهه با موج تازه عفونت‌ها هستند
جمعه 4 تير 1400 - 06:32:59
زومیت
سیاست و بازاریابی - متخصصان می‌گویند عفونت‌های اخیر در کشورهای پیشگام واکسیناسیون با واکسن‌های چینی کرونا می‌تواند روایتی هشدارآمیز در تلاش جهانی برای مبارزه با بیماری باشد.

مغولستان وعده‌ی تابستان بدون کووید را به مردمش را داد. بحرین گفت به‌زودی بازگشت به زندگی عادی رخ خواهد داد. کشور جزیره‌ای کوچک سیشل نیز قصد داشت به‌لطف واکسیناسیون گسترده، جان دوباره‌ای به اقتصادش بدهد. این کشورها تصمیم گرفتند دست‌کم تاحدی به واکسن‌های ساخت چین اعتماد کنند و با دسترسی راحت به آن‌ها توانستند پیشگام اجرای برنامه‌های بلندپروازانه‌ی واکسیناسیون در جهان شوند. اما به‌جای خلاصی از ویروس کرونا، هر سه کشور اکنون با افزایش عفونت‌ها دست‌وپنجه نرم می‌کنند. چین سال گذشته کارزار دیپلماسی واکسن خود را با تعهد به فراهم‌کردن محصولی آغاز کرد که در پیشگیری از موارد شدید کووید 19 ایمن و اثربخش است. آن زمان اطمینان کمی به میزان موفقیت واکسن چینی و دیگر واکسن‌ها در جلوگیری از انتقال ویروس وجود داشت. اکنون مثال‌هایی از چندین کشور نشان می‌دهد که واکسن‌های چینی ممکن است در پیشگیری از انتشار ویروس کرونا به‌خصوص سویه‌های جدید آنچنان مؤثر نباشند. تجربیات این کشورها واقعیت سختی را در مواجهه با جهان پسادنیاگیری پیش روی ما قرار می‌دهد: میزان بهبودی از کووید 19 ممکن است به نوع واکسنی بستگی داشته باشد که دولت‌ها به مردمشان تزریق می‌کنند. سیشل، شیلی، بحرین و مغولستان، با واکسینه‌کردن کامل 50 تا 68 درصد از جمعیت خود، از اغلب کشورها همچون ایالات متحده پیشی گرفته‌اند. براساس داده‌های نیویورک تایمز، هر چهار کشور اکنون درمیان 10 کشوری قرار دارند که هفته‌ی گذشته با شدیدترین شیوع کووید 19 مواجهه بودند. این چهار کشور همگی عمدتا مصرف‌کنند‌ه‌ی دو واکسن چینی به ‌نام‌های سینوفارم و سینوواک هستند. جین دونگیان ، ویروس‌شناس در دانشگاه هنگ کنگ به نیویورک تایمز گفت «اگر این واکسن‌ها به‌قدر کافی خوب هستند، نباید شاهد این الگو [در نمودار موارد ابتلا] باشیم. مسئولیت رفع این معضل با چینی‌ها است.»

سیاست و بازاریابی

مراسم خاکسپاری در اندونزی. پکن دیپلماسی واکسن خود را به‌عنوان فرصتی برای سربرآوردن از دنیاگیری به‌عنوان یک قدرت جهانی اثرگذارتر دید. شی جین‌پینگ ، رهبر چین متعهد به ارائه‌ی واکسنی شد که می‌تواند به‌راحتی نگه‌داری شود و در اختیار میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان قرار گیرد. او واکسن چینی را «کالای عمومی جهانی» نامید. مغولستان در پرتو راهبرد چین، فرصت یافت تا میلیون‌ها دز واکسن سینوفارم به‌دست آورد. این کشور کم‌جمعیت به‌سرعت برنامه‌ی واکسیناسیون را اجرا کرد و محدودیت‌ها را برداشت. مغولستان اکنون 52 درصد از جمعیتش را واکسینه کرده است؛ اما روز یکشنبه شمار موارد ابتلای جدید ثبت‌شده با افزایش چهار برابری درمقایسه با ماه گذشته به 2400 رسید. وزارت خارجه‌ی چین در بیانیه‌ای گفت ارتباطی بین رشد اخیر موارد ابتلا و واکسن‌هایش نمی‌بیند. این وزارتخانه با استناد به اظهارات سازمان بهداشت جهانی افزود نرخ واکیسناسیون در کشورهای خاص به سطوح کافی برای پیشگیری از شیوع ویروس نرسیده بود و کشورها باید به حفظ پروتکل‌ها ادامه دهند. «داده‌ها و گزارش‌های مرتبط نشان می‌دهد که بسیاری از کشورهای مصرف‌کننده‌ی واکسن‌های ساخت چین، واکسن‌ها را ایمن و مطمئن و دارای نقش مناسب در اقداماتشان برای پیشگیری از همه‌گیری می‌دانند.» چین همچنین تأکید کرده که هدف واکسن‌هایش به‌جای جلوگیری از انتقال ویروس، پیشگیری از موارد شدید است. هیچ واکسنی به‌طور کامل از انتشار ویروس جلوگیری نمی‌کند و مردم ممکن است پس از واکسینه‌شدن همچنان بیمار شوند؛ اما نرخ نسبتا پایین اثربخشی واکسن‌های چینی به‌عنوان دلیل احتمالی رشد اخیر موارد ابتلا شناسایی شده است. واکسن‌های فایزر-بایون‌تک و مدرنا نرخ اثربخشی بیش از 90 درصد دارند. طیفی از دیگر واکسن‌ها شامل آسترازنکا و جانسون اند جانسون نیز دارای نرخ اثربخشی حدودا 70 درصد هستند. درمقابل، واکسن‌های چینی شامل سینوفارم و سینوواک به‌ترتیب نرخ اثربخشی 78/1 و 51 درصد دارند. شرکت‌های چینی داده‌های چندانی از کارآزمایی‌ها منتشر نکرده‌اند تا عملکرد واکسن‌هایشان را در پیشگیری از انتقال ویروس نشان دهند. روز دوشنبه، شائو یمینگ ، همه‌گیرشناس در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های چین با تجدیدنظر در برآورد رسمی پیشین 70 درصد گفت چین برای دستیابی به ایمنی جمعی باید 80 تا 85 درصد از جمعیت خود را واکسینه کند. داده‌های مربوط به عفونت‌های ناگهانی جدید نیز هنوز دردسترس نیست. مطالعه‌ای درباره‌ی واکسن سینوواک در شیلی، اثربخشی کمتر این واکسن را درمقایسه با فایزر-بایون‌تک و مدرنا در پیشگیری از عفونت میان افراد واکسینه‌شده نشان داد. نیویورک تایمز برای دریافت پاسخ با شرکت‌های سازنده‌ی واکسن‌های چینی تماس گرفت؛ اما نماینده‌ی سینوفارم تلفن را قطع کرد و سینوواک نیز حاضر به اظهارنظر نشد.

سیاست و بازاریابی

پژوهشگران برزیلی: اثربخشی واکسن کرونای چینی سینوواک 50 درصد است چین واکسن‌هایی به کارمندان دولتی می‌دهد که ایمنی‌ و اثربخشی‌شان تأیید نشده است نیکولای پتروفسکی ، استاد دانشکده پزشکی و بهداشت عمومی در دانشگاه فلیندرز استرالیا گفت با وجود تمام شواهد، منطقی است که فرض کنیم واکسن سینوفارم تأثیر حداقلی در مهار انتشار ویروس دارد. خطر بزرگ در رابطه با واکسن چینی این است که امکان دارد افراد واکسینه‌شده دارای علائم کم یا بی‌علامت باشند و همچنان ویروس را به دیگران منتقل کنند. در اندونزی، کشوری که گونه‌ای جدید از کرونا درحال انتشار است، بیش از 350 پزشک و عضو کادر درمان با وجود واکسینه‌شدن کامل با سینوواک به‌تازگی به کووید 19 مبتلا شدند. بین فوریه و 7 ژوئن، 61 پزشک در سرتاسر این کشور از دنیا رفتند. 10 نفر از آن‌ها واکسن ساخت چین را دریافت کرده بودند. بحرین و امارات متحده عربی، دو کشوری بودند که حتی پیش از انتشار داده‌های کارآزمایی بالینی مرحله‌ی پایانی، واکسن سینوفارم را تأیید کردند از آن زمان، گزارش‌های گسترده‌ حاکی از بیمارشدن افراد واکسینه‌شده در هر دو کشور هستند. دفتر امور رسانه‌ای دولت بحرین در بیانیه‌ای گفت واکسیناسیون در این کشور تا به امروز کارآمد و موفق بوده است. بااین‌حال، ماه گذشته مقام‌های بحرین و امارات اعلام کردند که دریافت دز سوم را به مردم پیشنهاد می‌دهند. افراد می‌توانند دز اضافی خود را از بین فایزر یا همچنان سینوفارم انتخاب کنند.

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/203245/کشورهای-مصرف‌کننده-واکسن-چینی-کرونا-درحال-مواجهه-با-موج-تازه-عفونت‌ها-هستند
بستن   چاپ