شمع خودروی خوب از کجا بخریم؟اخبار شرکتی

شمع خودروی خوب از کجا بخریم؟

24 مرداد 1401 - 20:21،شمع رحمتی،(اخبار رسمی):

شمع خودرو یکی از مهمترین قطعات خودرو است که سلامت موتور، بهینه‌سازی مصرف سوخت و در نهایت بهبود عملکرد خودرو به آن بستگی دارد؛ چرا که ایجاد جرقه قدرتمند برای احتراق در زمان استارت زدن خودرو بر عهده شمع است.

به این صورت که برای شروع به حرکت خودرو، لازم است موتور خودرو، انرژی شیمیایی ناشی از سوخت را به انرژی مکانیکی تبدیل کند.

مبنای کار موتور، حرکت پیستون‌ها درون سیلندر است که در واقع این حرکت منجر به انتقال نیرو به چرخ‌ها و در نتیجه حرکت خودرو می‌شود. نیروی مورد نیاز از طریق ایجاد جرقه در محفظه احتراق خودرو تامین می‌شود. اینجاست که شمع خودرو باید با یک جرقه قدرتمند، سوخت را به انرژی برای حرکت تبدیل نماید.

اما کدام شمع عملکرد مناسبی دارد و چه شمعی برای کدام خودرو مناسب‌تر است؟ این‌ها پرسش‌هایی هستند که در هنگام خرید شمع خودرو برای صاحب خودرو پیش می‌آید. اگر بخواهید بهترین شمع خودرو را خریداری کنید، در ابتدا باید از ویژگی‌های بهترین شمع خودرو مطلع باشید.

بهترین شمع خودرو

بدون شک همه ما دوست داریم در هنگام خرید، بهترین‌ها را تجربه کنیم. مثلا بهترین شمع را برای خودرویمان بخریم و عملکرد خودرو را بهبود بدهیم. در نتیجه در هنگام خرید این سوال برایمان به وجود می‌آید که بهرین شمع خودرو کدام است.

قبل از هر چیز به یاد داشته باشید که بهترین شمع خودرو، آن شمعی است که با خودروی شما سازگاری بیشتری داشته باشد؛ اما به طور کلی عواملی روی کیفیت و دوام شمع خودرو تاثیرگذار هستند:

• حرارت شدت جریان الکتریکی

حرارت شمع باعث می‌شود که احتراق به صورت کامل شکل بگیرد و سوخت خام یا نیم‌سوز در این محفظه باقی نماند. شدت جریان الکتریکی، قدرت جرقه را تعیین می‌کند. هر چقدر جرقه قدرت بالاتری داشته باشد، احتراق بهتر و سریع‌تر شکل می‌گیرد و سرعت استارت خوردن، روشن شدن و حرکت کردن خودرو بالاتر است.

• کد حرارتی انواع شمع خودرو

اشاره کردیم که حرارت، یکی از فاکتورهای تاثیرگذار در کیفیت و دوام شمع است. کد حرارتی در واقع تعیین کننده آخرین درجه حرارتی است که شمع در برابر آن مقاومت دارد. این دما باید به گونه‌ای باشد که ایجاد احتراق زودتر از موعد نکند. این شاخص در واقع تعیین کننده میزان حرارتی است که شمع از داخل سیلندر به بدنه موتور منتقل می‌کند.

عوامل مختلفی در تعیین کد حرارتی شمع خودرو تاثیر دارد که مهمترین آنها، طول و مساحت پایه شمع است. از دیگر عوامل اثر گذار روی انتقال حرارت، ساختار الکترودهای مثبت و منفی هستند. لازم است بدانید که انواع شمع خودرو از لحاظ کد حرارتی با یکدیگر تفاوت دارند و به سه دسته شمع سرد، شمع نیمه گرم و شمع گرم تقسیم می‌شوند.

شمع سرد پایه کوتاه‌تری دارد و به همین دلیل کمتر در معرض حرارت حاصل از احراق قرار می‌گیرد. این شمع می‌تواند حرارت را با سرعت بالاتری انتقال دهد و به همین سرعت، سرد می‌شود. شمع‌های سرد برای موتورهایی که دمای بالا دارند، مناسب هستند و حرارت حاصل از جرقه و احتراق را با سرعت بالاتری انتقال می‌دهد.

شمع نیمه گرم در مقایسه با شمع سرد، پایه بلندتری دارد که آن را بیشتر در معرض حرارت ناشی از جرقه قرار می‌دهد. اما توان انتقال حرارت این شمع از شمع سرد، کمتر است. این مدل شمع‌ها برای موتورهایی با درجه حرارتی متوسط، بهترین گزینه هستند.

و اما شمع گرم نسبت به دو مدل دیگر پایه بلندتری دارد و به همین دلیل بیشتر در معرض حرارت ناشی از احتراق است و نسبت به دو شمع دیگر گرم تر می‌شود. این نوع شمع برای خودروهایی که دمای آنها پایین‌تر است، مناسب می‌باشد.

الکترود مثبت انواع شمع خودرو

گفتیم که دو عامل حرارت و شدت جریان در عملکرد شمع خودرو به طور مستقیم اثرگذار هستند. شدت جریان شمع خودرو از الکترود مثبت آن عبور می‌کند. به طور کلی شمع خودرو از نظر ساختار الکترود به دو دسته شمع معمولی و شمع سوزنی تقسیم بندی می‌شوند.

شمع‌های معمولی دارای یک الکترود مثبت به فرم کروی یا گرد از جنس نیکل هستند. دایره‌ای بودن سر شمع، دقت جرقه زنی را تا حدی پایین آورده و کیفیت احتراق در مقایسه با سایر شمع‌ها کمی کمتر است. به همین دلیل احتمال نیم سوز شدن بنزین و بالا رفتن مصرف سوخت زیاد است. دوام این مدل شمع کمتر از مدل‌های سوزنی است و مقاومت حرارتی بالایی هم ندارند.

شمع سوزنی همانطور که از نامش پیداست، سری نوک تیزی به فرم سوزن دارد. ساختار الکترود شمع به گونه‌ای است که جرقه قوی‌تری را برای احتراق ایجاد که شعله حاصل از این انفجار نیز در مقایسه با شمع معمولی بزرگتر است.

مهمترین مزیت شمع سوزنی کمک به کاهش مصرف سوخت، بهبود سرعت عمل در استارت زدن،  افزایش شتاب خودرو، کاهش صدا و لرزش و در نهایت بهبود عملکرد موتور و کاهش استهلاک آن است. شمع سوزنی پلاتینیوم و شمع سوزنی ایریدیوم از جمله معروف ترین مدل‌های شمع سوزنی در بازار هستند.

شمع‌ سوزنی پلاتینیوم آلیاژ الکترود مثبت یا همان الکترود مرکزی

این شمع از جنس پلاتینیوم است و مقاومت حرارت بالایی دارد. مزیت به کارگیری پلاتینیوم در الکترود مثبت این است که در دور موتور بالا، مانع از افت ولتاژ و کاهش کیفیت جرقه می‌شود، همچنین با شعله بزرگ و قوی به احتراق و سوخت کامل در محفظه احتراق خودرو کمک می‌کند. مزیت دیگر آن دوام بالا و عمر مفید طولانی مدت آن است.

شمع‌ سوزنی ایریدیوم

شمع ایریدیوم را می‌توان بهترین شمع موجود در بازار دانست. در این شمع آلیاژ استفاده شده در الکترود مثبت از نوع ایریدیوم و و الکترود منفی از جنس پلاتینیوم است. ترکیب این دو فلز در کنار هم، بهترین، قوی‌ترین و بی‌نقص‌ترین جرقه را برای استارت و شروع به حرکت خودرو ایجاد می‌کند.

بالا بودن مقاومت حرارتی شمع ایریدیوم، کمک به سوخت کامل، طول عمر و دوام بالا، کد حرارتی مناسب، دقت و سرعت عمل بال، این شمع را به یکی از محبوب‌ترین شمع‌های موجود در بازار تبدیل کرده است.

شمع خودروی خوب از کجا تهیه کنیم؟

تا به اینجای کار با انواع شمع خودرو و ویژگی‌های هر یک آشنا شدید. اما در کنار همه مواردی که به آنها اشاره کردیم، باید توجه داشته باشید که شمع خودور باید با نوع خودرو و مدل موتور آن سازگاری کامل داشته باشد. چرا که در نظر نگرفتن این موضوع باعث ایجاد اختلال در عملکرد و در نهایت استهلاک موتور می‌شود.

حال شاید برایتان سوال باشد شمع خودروی خوب از کجا بخریم؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم فروشگاه شمع رحمتی یکی از معتبرترین وارد کنندگان انواع شمع خودرو در ایران است. کلیه کالاهای موجود در این مجموعه دارای ضمانت نامه اصالت کالا، گارانتی و خدمات پس از فروش هستند. همچنین مشاوره رایگان خرید شمع خودرو توسط کارشناسان خبره ارائه می‌شود. از این رو فروشگاه شمع رحمتی را می‌توان مرجعی مناسب برای خرید شمع خودرو دانست.

«دستورالعمل شماره 52 روابط کار» ابلاغ شد

طراحی خلاقانه نمای ساختمان‌ها، منظر شهری پایتخت را ارتقاء می‌دهد

تمامی مباحث مربوط به محیط زیست پایتخت شناسایی و شاخص‌گذاری شوند

ورود اتوبوس‌های وارداتی؛ معطل دستورالعمل وزارت صمت/ هزینه 500 اتوبوس را پرداخت کردیم؛ مقصر تاخیر تولیدکننده است

قیمت گوشت مرغ تازه در میادین؛ هر کیلو 53 هزار و 200 تومان

بیشترین ایراد خودروها برای اخذ معاینه فنی چیست؟

​71 مجوز در حوزه کارآفرینی فارس صادر شد

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان: ترویج فرهنگ تعاون، روند توسعه اقتصادی کشور را شتاب می بخشد

آلومینیوم ایران فاتح رقابت های وزنه برداری کارگران استان مرکزی

میانگین مدت حقوق معوق کارگران در قزوین کاهش یافت

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان: توطئه و جوسازی برخی رسانه ها با جهاد تبیین خنثی می شود

بازی Assassin’s Creed Valhalla کی از پلی‌استیشن پلاس می‌رود؟

قیمت و زمان عرضه دو پردازنده Ryzen 9 7900 و Ryzen 7 7700 مشخص شد

قیمت روز انواع ساعت‌های هوشمند در بازار

قیمت پردازنده Core i9-13900KS اینتل لو رفت

طرح تشویقی شهرداری برای بهینه‌سازی نمای ساختمان‌های پایتخت/ خرید زمین برای جانمایی آرامستان جدید

بهترین تبلت‌های گیمینگ کدامند؟

نقش مهم بسیج و روحیه بسیجی در اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران

معرفی پرسرعت‌ترین گوشی‌های 5G

مدیاتک تاریخ رونمایی از تراشه دایمنسیتی 8200 را رسماً اعلام کرد

با کسب بصیرت آنگونه عمل کنیم که امام و ولی جامعه از ما طلب می‌کند