سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

شهردار منطقه 14 در گفتگوی تفصیلی با پایگاه خبری تحلیلی شهر

آخرین اقدامات در حوزه طرح تعریض خیابان کرمان شهرداری تهران

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - منطقه 14 در شرق تهران و در مجاورت مناطق 13،12 و 15 با شش ناحیه و 26 محله بیشترین محلات را در مناطق 22 گانه تهران به خود اختصاص داده است. واقع شدن «دروازه دولاب» به عنوان یکی از 12 دروازه اصلی تهران در دوره های گذشته و اماکن باارزشی مانند باغ وثوق الدوله و آرامستان ارامنه در این منطقه بر جاذبه های آن افزوده است. رضا عباسی شهردار منطقه 14 در گفتگویی با شهرنوشت از وضعیت این منطقه در حوزه های مختلف گفت که در زیر می خوانید:

• در دوره جدید مدیریت شهری شاهد تغییر نگاه به شهر بوده و هستیم؛ شعار‌های جدیدی مانند «تهران شهری برای همه» یا «تهران شهر دوستدار کودک»، «دوستدار محیط زیست» و. با توجه به این نگاه جدید که در پی زیست پذیر کردن تهران برای شهروندان است، در منطقه 14 چه پروژه‌هایی تعریف شده است؟
بر اساس تدابیر شهردار تهران و مصوبات شورای اسلامی شهر تهران و برنامه‌هایی که از پیش تعیین شده و نهایتا بر مبنای شعار «تهران شهری برای همه» در محدوده منطقه 14 و در حوزه‌های مختلف تلاش کردیم اقداماتمان متناسب با این شعار و نگاه جدید باشد؛ خاصه در حوزه موضوعات بازآفرینی شهری و احیای بافت‌های فرسوده و نوسازی و نوزایی شهری که در مورد عموم طرح‌های موضوعی، مطالعه و بعضی از طرح‌ها بازنگری شدند. بازنگری طرح، موضوعات را به روز می‌کند و تمام مسائل مرتبط با طرح را ارزیابی مجدد می‌کند.
اماکن تاریخی مانند منزل استاد معین و امیر جاهد که مجموعه با ارزشی هستند و ثبت ملی شده اند شناسایی کرده و برنامه‌های متنوعی را با حضور مشاهیر فرهنگ و هنر برگزار کردیم و در حال ایجاد پیاده راه فرهنگی از منزل استاد معین تا خیابان پیروزی هستیم که این مسئله کمک می‌کند در آن نقطه زیست شبانه و پیوند‌های اجتماعی نیز برقرار شود. میدان مشاهیر را در آنجا راه اندازی و تندیس افراد شاخص فرهنگ و هنر کشور را در آن نصب خواهیم کرد.
در حوزه املاک، برای تمام املاک شهرداری در منطقه 14 اعم از متروکه، بایر و املاکی که بنا در آن احداث شده، بانک اطلاعاتی کامل در نوع کاربری، عرض گذر و پهنه و فرصت‌هایی که می‌توانند برای سرمایه گذاری داشته باشند، درست کردیم.
در خصوص تحقق شعار «تهران شهر دوستدار کودک» محله‌های مختلف، فضا‌های بازی و سرای محلات را برای حضور کودکان تقویت کردیم. بوستان «پژوهش» برای استفاده معلولین مناسب سازی و تجهیز شد. همچنین در سرای محلات ضوابط معلولین رعایت می‌شود و اولین سرای محله‌ای که این اتفاق در آن افتاد سرای محله مینا بود.
در حوزه اجتماعی ما اعتقاد داریم اگر قرار باشد هزینه مدیریت شهر به حداقل برسد راهی جز این نداریم که به حکومت‌های محلی و حکمروایی شهری اهمیت دهیم، از این رو ارتقای فرهنگ عمومی را در اولویت کارمان قرار دادیم. برای اصناف مختلف با همکاری اتحادیه‌ها و شورایاری‌های مرتبط وارد بحث شدیم ومهم‌ترین اقدام این بود که برای اولین بار در یک مدرسه پیش دبستانی در کشور و تهران با هماهنگی آموزش و پرورش، حقوق شهروندی را در بخش‌های مختلف ترافیکی، مسئولیت و خدمات شهری، پسماند، آشنایی با گیاهان و طبیعت آموزش دهیم. مقرر شد که این مسئله در سایر مناطق نیز اجرا شود.
طرح ویژه‌ای را در خیابان کرمان داشتیم که...
• به خیابان کرمان اشاره کردید که اتفاقا یکی از چالش‌های اصلی در سطح منطقه است؛ خانه‌های این محدوده سالیان سال در طرح قرار داشتند که باعث ایجاد آسیب‌های بسیاری شد. لطفا درباره بازنگری در طرح خیابان کرمان و آخرین اقدامات در این محله بگویید.
خیابان کرمان از ناحیه 1 آغاز و تا بخشی از ناحیه 2 ادامه دارد. طول این خیابان 3/3 کیلومتر و عرض موجود آن حدود 12 متر است. سال 1357 مشاور پیرامون این طرح به عنوان یک طرح اجرایی مطالعه کرده و اوایل سال 60 برای اجرا ابلاغ و مقرر می‌شود که عرض آن 35 متری شود. شان نزول این طرح اجرایی سال 1357 مدیریت ترافیک محدوده بوده و اگر سال 60 که این طرح ابلاغ شده را مبنا قرار دهیم در این 38 سال پیشرفت و تحقق پذیری این طرح زیر 20 درصد، البته به صورت دندانه‌ای و پراکنده در طول مسیر بوده است. این طرح در این مدت مدید تحقق پذیر نبوده و نه تنها دستاوردی برای مردم و محله نداشته بلکه آسیب‌های جدی را نیز به همراه داشته است. وقتی طرح به صورت دندانه‌ای اجرا می‌شود مکان‌هایی که تملک و تخریب می‌شود بعضا به محل تجمع افراد نامتعارف و بزهکار تبدیل می‌شود و در حوزه مسائل زیست محیطی نیز مشکلاتی را ایجاد می‌کند. همچنین پیوند‌های اجتماعی را تضیف و امنیت را کاهش می‌دهد. نارضایتی مردمی نیز از دیگر تبعات این طرح بود، زیرا در این 38 سال افرادی که برای اخذ پروانه تعمیرات، توسعه، تبدیل، تقویت و مرمت بنا‌ها مراجعه می‌کنند به دلیل اینکه این بنا‌ها در محدوده طرح اجرایی قرار داشتند مجوز و پروانه از سوی شهرداری صادر نمی‌شد.
• دقیقا همین طور است؛ موضوعی که باعث انتقاد دائم شهروندان این محدوده شده است.
از طرفی شهرداری بضاعت تملک همه بنا‌ها و زمین‌ها را نیز نداشته و مسائل اقتصادی یکی از مهم‌ترین دلایل عدم تحقق آن بوده است. دیگر دلیل این مسئله وجود اماکن تاریخی مانند بیمارستان مردم، آرامستان اقلیت‌ها در حدود 7 هکتار و باغ وثوق الدوله در مسیر این طرح بود؛ بنابراین یکی از طرح‌هایی که در دوره جدید مدیریت شهری مورد بازنگری قرار گرفت، طرح خیابان کرمان بود. در این سه دهه بزرگراه امام علی (ع) در این مسیر از شمال به جنوب راه اندازی شده و شهید محلاتی، پاسدار گمنام و گل شناس خیابان‌هایی است که از شرق به غرب احداث شده و عملا با راه اندازی این بزرگراه‌ها و خیابان‌ها در محدوده این طرح، که در طرح جامع حمل و نقل و ترافیک نیز بررسی شده، طرح قبلی خیابان کرمان از اعتبار ساقط شده است. در واقع اجرای این طرح در حال حاضر نه تنها هیچ توجیه اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی نداشت بلکه یک سری مشکلات ترافیکی نیز در تقاطع خیابان هفده شهریور ایجاد می‌کرد. نهایتا به این جمع بندی رسیدیم که این خیابان با همان عرض 16 متر می‌تواند خدمات مورد نیاز را ارائه و کیفیت زندگی در آن حفظ شود و با صدور پروانه نوسازی و بازسازی و مرمت بنا‌ها رضایتمندی مردم حاصل و بلاتکلیفی شان برطرف شود.
• تکلیف املاکی که پیش از این در این محدوده تملک شد چه می‌شود؟ نکته دیگر اینکه اجرای این طرح نگرانی‌هایی را درباره آرامستان‌های اقلیت‌ها ایجاد می‌کرد؛ آیا این موضوع هم مرتفع شده است؟
نکته مهم این است که در این شرایط سخت اقتصادی مبلغی در حدود 6000 میلیارد برای تملک باقی پلاک‌ها باید هزینه می‌شد که با بازنگری در واقع صرفه جویی در آن صورت گرفت. علاوه بر صرفه جویی دستاورد‌هایی نیز داشته است؛ به مرور زمان املاک تملک شده را برای تامین سرانه‌های خدماتی هفت گانه اعم از بهداشتی، درمانی، ورزشی، مذهبی، آموزشی و موضوعاتی از این قبیل در نظر گرفتیم. بعضی از این پلاک‌ها با بارگذاری جدید ارزش افزوده‌ای برای منطقه ایجاد می‌کنند. به لحاظ اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی و حتی سیاسی اتفاق بسیار خوبی است. ضمن اینکه آرامستان‌های اقلیت‌ها نه تنها از بین نمی‌روند و یا حتی کوچک نمی‌شوند بلکه تصمیم داریم آن را به عنوان یکی از مجموعه‌های گردشگری منطقه معرفی کنیم. منتظریم که در یکی دو هفته آینده در کمیسیون ماده 5 مطرح و تصویب و ابلاغ شود.
• یکی از ویژگی‌های منطقه 14 تهران، بافت فرسوده و موضوع ریزدانه هاست. شما برای احیای بافت فرسوده و تجمیع قطعات چه اقداماتی صورت دادید؟
در مورد احیای بافت‌های فرسوده و تجمیع پلاک ها، دو ناحیه 1 و 4 در منطقه 14 بسیار ریزدانه و دارای ساختمان‌هایی با قدمت بالا و فرسودگی هستند. ما در جهت تسریع احیای بافت‌های فرسوده اقدامات شاخصی انجام دادیم از جمله اینکه اولین 60 پلاک تجمیع شده را به جمع بندی رساندیم و در اولین فرصت این مجموعه کلنگ زنی خواهد شد که پروژه‌ای محرک توسعه البته با کاربری مسکونی و بخش خدمات و پشتیبان خواهد بود. تمام ساختمان‌های در حال ساخت را به نوعی ملزم کردیم که شناسنامه فنی تهیه کنند. در بحث انرژی ساختمان از تکنولوژی‌های جدید برای پارتیشن بندی دیوار‌ها استفاده شده است. این مسئله برای صرفه جویی در مصرف انرژی و بهینه سازی مصرف سوخت بسیار موثر است. با توجه به اینکه حوادث طبیعی مانند زلزله ممکن است هر لحظه دامن گیر ما شود در بحث ارتقای کیفیت ساختمان‌ها نیز اقداماتی انجام شده است.
• درباره دیگر سرانه‌ها چطور؟ منطقه 14 از لحاظ برخورداری از خدمات بهداشتی، سلامت و همچنین امکانات ورزشی و تفریحی پایین‌تر از حد متوسط است. برای جبران کمبود در این حوزه‌ها چه برنامه‌ای دارید؟
همانطور که اشاره کردید در منطقه 14 بیمارستانی که درخور مردم منطقه باشد نداریم. زمینی 7000 متری در بلوار ابوذر برای احداث بیمارستان در نظر گرفته شده و برای این کار با چند تن از پزشکان مشهور ارتباط گرفتیم و تمام تلاشمان این است تمام کسانی که سال هاست در این منطقه خدمات پزشکی ارائه می‌دهند در ایجاد و فعالیت این بیمارستان مشارکت داشته باشند.
علاوه بر این منطقه 14 از لحاظ برخورداری از مجموعه ورزشی، تفریحی و سرگرمی مناسب نیز با کمبود مواجه است. به همین منظور در حاشیه پارک بسیج شهر بازی بسیج را داریم که پروژه‌ای است که با همکاری سازمان مشارکت‌های شهرداری تهران در حال انجام است و فاز اول آن تا پایان سال به اتمام و فاز دوم و سوم آن در سال‌های 99 و 1400 به بهره برداری خواهند رسید. از لحاظ ایمن سازی نیز تمام تجهیزات ناایمن قبلی جمع آوری شده و تجهیزات مطمئن جدید نصب خواهند شد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/105185/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

جو بایدن لایحه «فیلترینگ یا فروش تیک تاک» را امضا کرد؛ مدیرعامل پلتفرم چینی: جایی نمی‌رویم

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

سامسونگ شارژر جدید 50 واتی USB PD خود با دو پورت Type-C را معرفی کرد

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند