سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

سامسونگ و ال جی؛ خالق برند ملی کره جنوبی در ایران مقالات بازاریابی

سامسونگ و ال جی؛ خالق برند ملی کره جنوبی در ایران
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - سامسونگ، ال جی، کیا، هیوندای، دوو و .... ! کم نیستند برندهای کره ای در ایران. روزهای گذشته با حضور هیات بلندپایه کره ای (البته منظور کره جنوبی است !) اتفاق تاریخی در روابط بین دو کشور رخ داد. اخبار مختلف نشانی از عقد توافقنامه های بزرگ بین دو کشور داشتند. اما اتفاق جالبی که رخ داده بود، تعداد بالای بیلبوردهای تبلیغاتی سامسونگ و ال جی در خوش آمدگویی به خانم پاک کوئن های رییس جمهور کره جنوبی بود. البته پربیراه هم نیست، ال جی و سامسونگ گویی در خانه خودشان هستند، بازارِ گروه وسیعی از لوازم خانگی و الکترونیکی و ... ایران در اختیار این دو برند است ! می خواهیم در مورد برند ملی کره جنوبی و سه گانه ای که روزهای گذشته با حضور سامسونگ، ال جی و پاک کوئن های رخ داد صحبت کنیم.
خلاء برندهای جهانی در ایران
خیابانهای مناطق شمالی تهران، شاهدِ بیلبورهای نسبتاً زیادی از ال جی و سامسونگ بود که در آن مقدم رییس جمهور کره جنوبی گرامی داشته شده بود. شما چه زمانی به شخصی خوش آمد می گویید؟ قاعدتاً زمانی که شما صاحبخانه یا میزبان باشید، خوش آمد خواهید گفت. سالهایی که گذشت، بازار ایران با خلاء حضور برندهای جهانی در ایران سپری شد. البته محصولات برندهای مختلف در ایران وجود داشت، ولی مدیران برندهای جهانی، تمایلی به فعالیت مستقیم در بازار ایران نداشتند. سامسونگ و ال جی جزء معدود برندهایی بودند که مستقیماً در بازار ایران فعالیت می نمودند. همین خلاء، در کنار ویژگهای قیمتی و محصول کمک کرد تا ال جی و سامسونگ سهم قابل توجهی از بازار محصولاتی نظیر نمایشگرها، تلفنهای همراه، روازم خانگی را تصاحب کنند. به همین دلیل است که این دو برند کره ای ایران را خانۀ خود می دانند.
برند ملی
من فکر می کنم برند ملی، مفهوم مهمی در بازاریابی و خصوصاً بازاریابی بین المللی است. به خریدهای روزمره خود نگاه کنید. اگر اطمینان حاصل کنید که کالایی ساخت آلمان است، برای شما چه مفهومی دارد؟ یا ساخت ژاپن است؟ حالا اگر متوجه شوید که در حال خرید یک برند ایرانی یا چینی هستید چطور؟ در این مثال هیچ اشاره ای به برند محصول نشده بود، استنباط و برداشت مشتری، صرفاً بر اساس برند کشور، یا همان برند ملی، شکل گرفت.
اجازه دهید نگاهی به موضوع برند ملی در سابقه جهانی داشته باشیم. در کشورهایی همچون ترکیه که خواهان عضویت در اتحادیه اروپا هستند رقابتی سخت در جهت مورد پذیرش واقع شدن و جذب سرمایه ها در جریان است. اسپانیا که همواره به‌عنوان یک مورد موفق در برندسازی ملی مطرح است، با میزبانی بازی‌های المپیک سال 1992 در بارسلون و در ادامه با برگزاری نمایشگاه بین‌المللی سویل، نقش بسیار عمده‌ای در اجرای راهبردهای ملی برندسازی ایفا کرد.
دولت کرواسی پس از وقایعی چون پایگاه قرارگرفتن برای حزب نازی در جنگ جهانی دوم و جنگ‌های خونین دهه1990، فعالیتی همه‌جانبه را برای جاانداختن نام کرواسی در دنیا و تغییر نگرش جهانیان آغاز کرده‌است. هدف کرواسی ارائه سیمایی به‌عنوان یک کشور عادی با اقتصادی بازاری، دموکراتیک، دارای شهرهای زیبا و نیروی کار ارزان است. کشور فنلاند فعالیت‌های گسترده‌ای را آغاز کرده تا خود را به‌عنوان قلب ابداع و نوآوری اروپا در تولید محصولات با تکنولوژی بالا مطرح کند، به این امید که کسب‌و‌کار شرکت‌های فنلاندی فعال در بازار آمریکا رونق یابد.
با استفاده از رویکردی مشابه، دولت چین نیز با تقلید از اسپانیا، میزبانی المپیک 2008 را به‌دست آورد و برگزاری نمایشگاه بین‌المللی شانگهای در سال 2010 نیز در راستای ارتقای برند ملی این کشور بود. شرکت‌های آفریقایی که معمولا کمتر از 5 درصد سرمایه‌گذاری‌های مستقیم خارجی در دنیا را کسب می‌کنند نیز به فکر افتاده‌اند در جهت از بین بردن سیمای منفی آفریقا که همواره با بیماری، مرگ و گرسنگی پیوند خورده ‌است، فعالیت‌هایی را آغاز کنند که از آن جمله می‌توان به برگزاری کنفرانس دو روزه تدوین استراتژی‌های برندسازی ملی در دارالسلام تانزانیا و همچنین تدوین طرح ملی برندسازی در بوتسوانا اشاره کرد. دولت نیوزیلند با آغاز فعالیت‌های مربوط به برندسازی ملی خود در اوایل دهه 90 و سپس با مطرح سازی شعار «نیوزیلند 100درصد خالص» در سال 1999 قبل از ژاپن و سنگاپور با تدوین سندی ملی گام در راه برندسازی ملی گذاشت که نتیجه فعالیت‌های آن در سال‌های بعد با افزایش چشمگیر صادرات و جذب گردشگران خارجی بروز یافت.

سیاست و بازاریابی


برند ملی کره جنوبی
اتفاقی که طی روزهای گذشته در ایران رخ داد، نشان داد که کره ای ها موفق شده اند در ایران یک برند ملی قوی ایجاد نمایند. نام کره جنوبی در ایران به کیفیت و تکنولوژی کم و بیش شناخته شده اند. در بازار ایران خودروهای کره ای را افراد کم درآمد سوار نمی شوند، لوازم خانگی سامسونگ در منزل افرادی خودنمایی می کند که به دنبال کالای با کیفیت و حتی در پاره ای مواقع لوکس هستند. این تصویر از برند ملی کره جنوبی، بدون تردید بر موفقیت کالاهای کره ای در ایران موثر است.
به هر شکل باید بگوییم این توانایی بالای کره ای در کسب سهم بازار از ایران، منجر شده است در خیلی از بازارها، شرکتهای ایرانی عموماً نقش بازرگانی و خدمات را بر عهده داشته باشند و تولید کمتر به ایران برسد. سفر اخیر رییس جمهور کره نشان می دهد که این بار کره ای ها جز بازارهای مصرفی ایران قصد ورود به بازارهای سرمایه ای ایران را نیز دارند، اتفاقی که قاعدتاً با سرمایه گذاری در ایران و انتقال تکنولوژی و بسترسازی و ایجاد زیرساختهای مختلف همراه خواهد بود.

سیاست و بازاریابی


این مطلب توسط آقای سید حمیدرضا عظیمی نوشته شده است
تقویت برند ملی کره جنوبی؛ سه گانۀ سامسونگ، ال جی و پاک کوئن های

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/138729/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

جو بایدن لایحه «فیلترینگ یا فروش تیک تاک» را امضا کرد؛ مدیرعامل پلتفرم چینی: جایی نمی‌رویم

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

سامسونگ شارژر جدید 50 واتی USB PD خود با دو پورت Type-C را معرفی کرد

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند