سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

خرید تیک‌تاک، چند دهه تجربه مایکروسافت در بازار چین را به چالش می‌کشد اخبار

خرید تیک‌تاک، چند دهه تجربه مایکروسافت در بازار چین را به چالش می‌کشد
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - با وجود تجربه‌ی طولانی‌مدت مایکروسافت در کشور چین، این شرکت برای خریداری تیک‌تاک با چالش‌های متعددی هم در ایالات متحده و هم در چین روبه‌رو است.

درصورتی‌که ‌مایکروسافت کسب‌وکار تیک‌تاک در ایالات متحده را با موفقیت خریداری کند، ممکن است بیش از دو دهه تلاش‌های این شرکت برای ایجاد جای پا در بازار چین، اندکی ثمر‌بخش شود. بااین‌حال، همان‌گونه که روابط بین چین و ایالات متحده درحال بدتر شدن است، سرمایه‌گذاری طولانی‌مدت ردموندی‌ها در بازار چین نیز با مبهم‌ترین دوره‌ی تاریخی خودش روبه‌رو است. فعالیت مایکروسافت در دنیای فناوری چین، از زمان ساخت مرکز تحقیقاتی این شرکت در پکن در اواخر دهه‌ی 1990 میلادی، ارتباطات شخصی مهمی را رقم زد. ژانگ ییمینگ ، بنیان‌گذار ByteDance، شرکتی که مالک اپلیکیشن تیک‌تاک است، تنها چند ماه پیش از آغاز فعالیت استارتاپ خود، برای مایکروسافت کار می‌کرد. در آن تاریخ چنین موضوعی غیرمعمول نبود؛ آزمایشگاه تحقیقاتی مایکروسافت در اواخر دهه‌ی 1990 و دهه‌ی 2000 میلادی به‌عنوان مهدِ پرورش کارآفرینانی شناخته می‌شد که بعدها موتور محرک انقلاب فناوری چین شدند. ردموندی‌ها استعدادهای زیادی را پرورش دادند؛ از یین چی ، بنیان‌گذار Megvii که شرکتی فعال در حوزه‌ی سیستم‌های تشخیص چهره است تا لین بین که به‌عنوان هم‌بنیان‌گذار شرکت سازنده‌ی گوشی‌های هوشمند، شیائومی شناخته می‌شود. در دوره‌ی یادشده، پلتفرم جهانی و آزادی که مایکروسافت برای تحقیقات پیشرفته‌ی علوم کامپیوتری ارائه کرد، در چین بی‌سابقه بود. در کشور مذکور، بخش تحقیقات مایکروسافت ( Microsoft Research) بهترین فارغ‌التحصیلان PhD را دراختیار داشت. یکی از مدیران اجرایی سابق مایکروسافت در چین دراین‌باره اظهار داشت: تمامی ارتباطات پیشین مایکروسافت و ByteDance باعث شده بود تا خطوط ارتباطی قابل‌اعتمادی به‌وجود آید و هر دو شرکت می‌توانستند از مزایای آن استفاده کنند.

سیاست و بازاریابی

در ماه ژوئیه‌ی سال جاری، مایکروسافت تنها شرکت آمریکایی بود که به اجلاس کارآفرینان با شی جیپینگ در تلویزیون چین دعوت شد. نزدیکی این روابط باعث شده است که برخی افراد در داخل دولت دونالد ترامپ عصبانی شوند. پیتر ناوارو ، مشاور تجارت کاخ سفید به این ایده که مایکروسافت تیک‌تاک را خریداری کند به‌شدت حمله کرد. او این سؤال را مطرح کرد که مایکروسافت چگونه موفق شده است تا موتور جست‌وجوگر خودش، یعنی بینگ ( Bing ) را در شبکه‌ی اینترنت چین فعال نگه دارد. ناوارو گفت: "ما می‌دانیم که کاسه‌ای زیر نیم‌کاسه است." علاوه‌بر بینگ که تنها موتور جست‌وجوگر خارجیِ همیشه دردسترس در چین است و نتایج جست‌وجو در سرزمین اصلی چین را سانسور می‌کند، مایکروسافت دو پلتفرم از سه پلتفرم اصلی خارجی با محوریت محتوای تولیدشده توسط کاربران در چین را دراختیار دارد. این پلتفرم‌ها شامل لینکدین، وب‌سایت حرفه‌ای شبکه‌سازی و گیت‌هاب، وب‌سایت اشتراک کد برای توسعه‌دهنگان است. سومین پلتفرم، بخش بررسی در وب‌سایت آمازون است. باتمامی موارد یادشده، ربکا مک‌کینون، مدیر وب‌سایت Ranking Digital Rights در گفت‌وگو با نشریه‌ی ArsTechnica خاطرنشان کرد که مایکروسافت در سال 2005 میلادی پس از انتقادها درباره‌ی حذف وبلاگ یک روزنامه‌نگار چینی، پلتفرم وبلاگ‌نویسی خودش را غیرفعال کرد. همچنین، او افزود که ردموندی‌ها برای سرویس اوت‌لوک (Outlook) نسخه‌ی چینی ارائه ندادند. مایکروسافت عمدا از انتشار اوت‌لوک چینی اجتناب کرد. مک‌کینون اظهار داشت که این شرکت به‌دلیل توجه نظارتی اتحادیه‌ی اروپا در تفکیک میزان داده‌ها نسبت‌به حوزه‌ی جغرافیایی سخت‌گیر بوده و بعید است اجازه دهد، درخواست‌های دولت چین تهدیدی برای داده‌های ایالات متحده ایجاد کند. مایکروسافت در پروژه‌های خودش در چین تلاش می‌کند تا کمترین خطر را برای کاربران چینی ایجاد کند. شرکت‌های چینی در این زمینه دست‌وپا بسته‌تر هستند. پس از تصویب قانون امنیت ملی هنگ‌کنگ که اختیارات گسترده‌ای برای نظارت‌بر مخالفان سیاسی دراختیار مقامات چینی می‌گذارد، حمایت از کاربران دربرابر پکن دشوارتر خواهد شد. در ماه ژوئیه، مایکروسافت اعلام کرد که پاسخ به درخواست‌های مقامات هنگ‌کنگ برای داده‌های کاربران را معوق می‌کند. همچنین، تحقیقات مایکروسافت در چین که احتمالا بزرگ‌‌ترین دارایی این شرکت در دو دهه‌ی گذشته است، مشمول همکاری‌هایی با دانشکده‌ی ملی فناوری دفاعی است که توسط ارتش چین اداره می‌شود. مدیریت مایکروسافت روی موارد تحقیقاتی بسیار سطحی است. دومین مدیر اجرایی سابق مایکروسافت در چین دراین‌رابطه اظهار داشت: محدودکردن همکاری‌های تحقیقاتی، پرسشی به‌غایت دشوار است. محیط‌های تحقیقاتی به خودی‌خود بسیار لیبرال هستند. ممکن است مردم همکاری‌های پژوهشی را زیر سؤال ببرند؛ ولی محققان ما از نظر خودشان می‌خواهند با بهترین همکارانی که در حوزه‌ی کاری‌شان می‌یابند کار کنند. صرف‌نظر از موارد مذکور، با اینکه مایکروسافت جایگاه محکمی در چین دارد و برای مثال، 90 درصد از کامپیوترهای شخصی در کشور یادشده با سیستم‌عامل ویندوز کار می‌کنند و تا همین اواخر، وب‌سایت‌های دولتی تنها با مرورگر اینترنت اکسپلورر به‌درستی کار می‌کردند، چنین موضوعی از نظر مالی برای ردموندی‌ها سودآور نبوده است. نبردی طولانی بر سر دزدی نرم‌افزار که سال‌های متمادی، دیپلماسی ظریف مایکروسافت را در برابر مجریان قانون چینی قرار داده، حاصلی جز پیروزی‌های جزئی نداشته است.

سیاست و بازاریابی

بیل گیتس خرید تیک‌ تاک را برای مایکروسافت به هدیه‌ای سمی تشبیه کرد واکنش تیک تاک به فرمان اجرایی ترامپ: از طریق دادگاه اقدام قانونی می‌کنیم تیک تاک چیست و هرآنچه درباره آن باید بدانید
دومین مدیر اجرایی سابق مایکروسافت در چین افزود که قدرت نرم مایکروسافت در چین بسیار زیاد است. افرادی که مایکروسافت را ترک می‌کنند، غالبا حس خوبی نسبت‌به این شرکت دارند. بااین‌حال، ردموندی‌ها باید با احتیاط با ByteDance رفتار کنند، از ایجاد گمانه‌ها مبنی‌بر اینکه مایکروسافت با اعمال زور قصد تصاحب تیک‌تاک را دارد جلوگیری کنند و حتی فروش بخشی از دارایی‌های خودشان در چین را به ByteDance پیشنهاد دهند. البته دو نفر از افراد نزدیک به مذاکرات، فروش بخشی از دارایی‌های مایکروسافت در ازای خرید تیک‌تاک را محتمل دانستند. غول فناوری ایالات متحده با کمترین میزان از عصبانیت از طرف پکن یا ملی‌گراهای چینی روبه‌رو بوده است. رو ما، نویسنده‌ی کتابی در شرف چاپ درباره‌ی ByteDance گفت: "نظر غالب این است که دولت چین، به آن اندازه که درباره‌ی هواوی تلافی کرد تلاش نمی‌کند." اینکه مایکروسافت تا چه زمانی می‌تواند بخش روبه‌رشد سیاسی را هدایت کند یا درنهایت خواهد توانست که سود حاصل از پایگاه فناوری خودش در چین را حفظ کند یا آن را افزایش دهد، بحث دیگری است. مدیر اجرایی پیشین مایکروسافت در چین خاطرنشان می‌کند که بیل گیتس و ساتیا نادلا طرز فکر جهانی دارند. او می‌گوید با‌این‌حال، این طرز فکر با سیاست‌های فعلی ایالات متحده به چالش کشیده شده است و مدیران مستقر در ردموند، شاید درباره‌ی استراتژی بلندمدت آن‌ها درباره‌ی چین متعجب شوند. مدیر اجرایی دیگر مایکروسافت خاطرنشان می‌کند که روابط خوب شرکت مذکور با چین، آینده‌ی این کشور که مصمم به تعویض فناوری‌های خارجی با موارد جایگزین داخلی است را تغییر نخواهد داد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/145364/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

جو بایدن لایحه «فیلترینگ یا فروش تیک تاک» را امضا کرد؛ مدیرعامل پلتفرم چینی: جایی نمی‌رویم

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

سامسونگ شارژر جدید 50 واتی USB PD خود با دو پورت Type-C را معرفی کرد

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند