سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

گوشی‌های اندرویدی به شبکه جهانی تشخیص زلزله تبدیل می‌شوند اخبار

گوشی‌های اندرویدی به شبکه جهانی تشخیص زلزله تبدیل می‌شوند
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - گوگل در پروژه‌ای جاه‌طلبانه که مرحله‌ی اول آن رسما آغاز شده است قصد دارد با استفاده از گوشی‌های اندرویدی، سیستم تشخیص زلزله در سطح جهان پیاده‌سازی کند. این سیستم متکی‌بر حسگر شتاب‌سنج گوشی خواهد بود.

گوگل در حال ساخت سیستم هشدار زلزله در سطح جهان است که پیاده‌سازی آن به‌لطف گوشی‌های هوشمند مبتنی‌بر سیستم‌عامل اندروید امکان‌پذیر می‌شود. نخستین بخش از این پروژه‌ی بزرگ، امروز دردسترس قرار می‌گیرد. اگر در این سیستم مشارکت کنید، حسگر شتاب‌سنج گوشی اندرویدی شما تبدیل به یک نقطه‌ی داده (دیتا پوینت) برای الگوریتم پیشرفته‌ای می‌شود که به‌منظور شناسایی رخداد زلزله طراحی شده است. سیستمی که گوگل طراحی کرده درنهایت خواهد توانست به‌صورت خودکار به کسانی که ممکن است از زلزله متأثر شوند، پیام هشدار‌ بفرستد. سیستم جهانی تشخیص زلزله قابلیت ویژه‌ای است که به‌لطف قدرت بسیار زیاد گوگل امکان روی کار آوردن آن فراهم می‌شود. فراموش نکنید گوگل مالک اندروید است و شمار گوشی‌های اندرویدی در سراسر دنیا به‌مرور زمان افزایش پیدا می‌کند. امروزه تقریبا در یکایک مناطق دنیا گوشی اندرویدی یافت می‌شود. گوگل می‌خواهد به‌شکلی هوشمندانه از الگوریتم‌های پیشرفته روی داده‌های بزرگ استفاده کند. این سیستم تشخیص زلزله و همچنین سیستم‌های مشابه دیگر که نمونه‌ی آن‌ها را مدتی پیش برای رهگیری ویروس کرونا مشاهده کردیم به‌وضوح نشان می‌دهند گوشی‌های هوشمند دارای پتانسیل‌های کشف‌نشده‌ی زیادی هستند و کاربردهای بسیار بیشتر از آنچه فکر می‌کنیم، دارند. گوگل می‌خواهد سیستم جهانی تشخیص زلزله را به‌صورت مرحله‌ای و برنامه‌ریزی‌شده دردسترس قرار دهد. گوگل در ابتدا با سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده‌ی آمریکا و دفتر خدمات ضروری کالیفرنیا همکاری می‌کند تا بتواند هشدار زلزله‌ی این نهادها را برای آن‌دسته از کاربران اندرویدی که در ایالت کالیفرنیا حضور دارند بفرستد. پیام‌های هشدارِ موردبحث توسط سیستم ShakeAlert که از مدت‌ها پیش وجود دارد، ارسال می‌شوند. ShakeAlert برای ارسال پیام هشدار به داده‌هایی متکی می‌شود که ازسوی حسگرهای لرزه‌نگار سنتی به‌دستش می‌رسند. سیستم جهانی تشخیص زلزله‌ی گوگل در چند مرحله دردسترس قرار می‌گیرد
مارک استوگایتیس ، یکی از مهندسان نرم‌افزار اندروید در شرکت گوگل، می‌گوید: «اگر سیستم‌های مبتنی‌بر حسگرهای لرزه‌نگار در تمامی مناطق دنیا حضور داشتند و می‌توانستند زلزله را تشخیص دهند، عالی می‌شد. بااین‌حال این هدف، شدنی نیست و نمی‌توان در سراسر دنیا از سیستم‌های لرزه‌نگار استفاده کرد؛ زیرا این سیستم‌ها به‌شدت گران‌قیمت هستند. به‌علاوه باید به‌صورت مداوم از سیستم‌های لرزه‌نگار نگه‌داری کرد و همچنین برای اینکه بتوانید به سیستم هشدار اولیه‌ی دقیق و خوبی دست پیدا کنید، باید تعداد زیادی لرزه‌نگار در یک منطقه‌ی به‌خصوص داشته باشید». توضیحات مهندس نرم‌افزار گوگل به‌وضوح نشان می‌دهد امکان استفاده از لرزه‌نگارها در سراسر دنیا وجود ندارد؛ گزینه‌ی جایگزین چیست؟ دستگاهی که در تقریبا تمامی مناطق دنیا یافت می‌شود. به‌همین دلیل گوگل در مرحله‌ی دوم و سوم راه‌اندازی سیستم لرزه‌نگار جهانی،‌ سراغ استفاده از گوشی‌های هوشمند مجهز به سیستم‌عامل اندروید می‌رود. گوگل تصمیم گرفته به‌شکلی محتاطانه در این مسیر پیش رود و این یعنی قرار نیست در زمانی سریع، شاهد راه‌اندازی کامل سیستم باشیم. گوگل می‌گوید قصد دارد در مرحله‌ی دوم، شروع‌به نمایش نتایج مربوط به لرزه‌نگاری در موتور جست‌و‌جو بکند (این نتایج، محلی‌سازی می‌شوند و این یعنی برای هر منطقه، به‌صورت جداگانه ارائه خواهند شد). درواقع گوگل براساس داده‌هایی که از گوشی‌های اندرویدی به‌دست می‌آورد، نتایج مربوط به لرزه‌نگاری سیستم خود را در صفحه‌ی جست‌و‌جو نشان می‌دهد. ایده‌ی اصلی پشت این کار این است که وقتی حس کردید زلزله رخ داده، سراغ گوگل بروید تا بفهمید آنچه حس کردید واقعا زلزله بوده یا خیر.

سیاست و بازاریابی

مارک استوگایتیس در ادامه می‌گوید:‌ «ما متوجه شدیم گوشی‌های هوشمند اندرویدی به‌حدی حساس هستند که بتوانند امواج زلزله را تشخیص دهند. همین‌که موج زلزله به‌سمت جلو پیش می‌رود، گوشی‌های اندرویدی توانایی تشخیص آن‌ها را پیدا می‌کنند. به‌علاوه گوشی‌های اندرویدی به‌طور معمول می‌توانند دو نوع اصلی امواج زمین‌لرزه یعنی امواج P و امواج S را بفهمند. هر یک از گوشی‌های اندرویدی می‌تواند تشخیص دهد که چیزی شبیه به زلزله درحال رخ دادن است؛ بااین‌حال برای اینکه مطمئن شوید که واقعا با زلزله سر و کار دارید، باید مجموعه‌ی زیادی از گوشی‌های اندرویدی را در یک منطقه داشته باشید». طبق اطلاعات علمی، موج P (مخفف Primary به‌معنی اولیه)، اولین و سریع‌ترین موجی است که از مرکز زمین‌لرزه نشئت می‌گیرد. امواج S (مخفف Secondary به‌معنی ثانویه) کندتر هستند، اما می‌توانند بسیار قوی‌تر و مخرب‌تر باشند. آن‌طور که استوگایتیس ادعا می‌کند، سیستم ویژه‌ی گوگل توانایی تشخیص هر دو نوع موج را دارد. این مهندس در ادامه می‌گوید:‌ «در اغلب اوقات مردم حتی امواج P را حس نمی‌کنند، زیرا این امواج کوچک‌تر هستند، بااین‌حال امواج S [به‌دلیل قدرت زیادشان] متمایل‌به ایجاد خسارت بسیار بیشتری هستند. موج P چیزی است که می‌تواند به شما بگوید برای موج S آماده شوید». داده‌های مربوط به سیستم لرزه‌نگار جهانی، به روشی که گوگل علاقه‌ی زیادی به آن دارد پردازش می‌شوند: استفاده از الگوریتم‌های پیشرفته روی داده‌های جمع‌‌آوری‌شده از هزاران گوشی برای تشخیص اینکه زلزله در حال رخ دادن است یا خیر. همان‌طور که بالاتر اشاره کردیم، سیستم‌های پیشرفته‌ی لرزه‌نگار بسیار گران‌قیمت هستند و البته دقت زیادی هم دارند، ازطرفی گوشی‌های اندرویدی را داریم که از دو مزیت مهم بهره می‌برند؛ گوشی‌های اندرویدی هم ارزان‌تر هستند و هم به‌تعداد بی‌شمار یافت می‌شوند. گوگل می‌تواند از فیلترهای بیزی و الگوریتم‌های دیگر به‌منظور تبدیل آن اعداد به داده‌های لرزه‌نگاری استفاده کند. این داده‌ها به‌حدی دقیق خواهند بود که می‌توان از آن‌ها برای ارسال پیغام هشدار استفاده کرد. گوگل می‌گوید سیستم جدیدی که طراحی کرده می‌تواند مرکز زمین‌لرزه را مکان‌یابی کند و حتی میزان شدت زلزله را تشخیص دهد.

سیاست و بازاریابی

اپلیکیشن MyShake که توسط ریچارد آلن توسعه داده شده، مثال اولیه‌ی سیستم‌هایی شبیه به آنچه گوگل راه‌اندازی کرده به‌حساب می‌آید. بااین‌حال، تفاوت مهمی بین MyShake و سیستم گوگل وجود دارد. گوگل می‌تواند این سیستم تشخیص زلزله را مستقیما به‌درون اندروید منتقل کند و این کار در مقیاسی بسیار بزرگ انجام می‌گیرد. البته برخلاف سیستم گوگل، اپلیکیشن MyShake روی آیفون‌های اپل هم کار می‌کند. گوگل قصد دارد سطوح مختلف هشدار را برای انواع زمین‌لرزه‌ها طراحی کند. اهالی مانتین‌ویو برای دستیابی به این هدف سراغ زلزله‌شناسان متعددی رفته‌اند و با آن‌ها مشورت کرده‌اند. گوگل نه‌تنها در زمینه‌ی طراحی هسته‌ی اصلی سیستم بلکه برای فهمیدن اینکه پیغام‌های هشدار باید چگونه به‌نمایش دربیایند، با زلزله‌شناسان مشورت کرده است. استوگایتیس می‌گوید: «هدف اصلی این است که بتوانیم در سریع‌ترین زمان ممکن، اطلاعات را انتقال دهیم و به کاربر بفهمانیم که باید در زمانی بسیار سریع به این اتفاق واکنش نشان دهند. برای این کار کاربر باید بدون اینکه مجبور باشد متن زیادی را بخواند، از رخداد زلزله باخبر شود».

سیاست و بازاریابی

میزان کاربردهای سیستم لرزه‌نگار گوگل بسیار زیاد است و مسئولیت نگه‌داری از این سیستم بزرگ هم به‌همان مقدار سخت خواهد بود. بنابراین هنوز فاصله‌ی زیادی تا طراحی API گوگل داریم. گوگل می‌گوید قصد دارد سیستم را به‌گونه‌ای طراحی کند که کمترین خطا را داشته باشد و زلزله را به‌درستی تشخیص دهد. گوگل در طراحی سیستم جدیدش مجبور شد به‌شدت تلاش کند تا مطمئن شود اعلان این سرویس مشکلی برای شبکه‌های سلولار ایجاد نمی‌کند. ارسال ناگهانی یک پینگ خاص به همه‌ی گوشی‌های اندرویدی از پتانسیل لازم برای گرفتار کردن امواج مربوط به شبکه‌های سلولار برخوردار است. گوگل قصد دارد سرویس جدید خود را ازطریق خدمات موبایلی گوگل (Google Mobile Services) دردسترس عموم قرار دهد؛ بنابراین به‌منظور دسترسی به آن مجبور نیستید که کل سیستم‌عامل را به‌روزرسانی کنید. این موضوع بدین معنی است که سیستم لرزه‌نگار گوگل و همچنین پیغام‌های هشدار آن، روی بسیاری از گوشی‌های هوشمند اندرویدی که امروزه در بازار پیدا می‌شوند کار خواهند کرد. در‌دسترس‌قرار‌گرفتن سیستم لرزه‌نگار ازطریق GMS همچنین بدین معنی است که این سیستم قرار نیست به این‌زودی‌ها برای کاربران چینی منتشر شود؛ زیرا گوشی‌های اندرویدی در چین، از GMS استفاده نمی‌کنند. گوگل با استفاده از شبکه‌ی دستگاه‌های لرزه‌نگار فعلی، به‌شکل فوری ارسال پیغام هشدار زلزله را برای ساکنین ایالت کالیفرنیا آغاز می‌کند. به‌علاوه گوگل به‌زودی، نمایش داده‌های زمین‌لرزه را در صفحه‌ی نتایج جست‌و‌جو آغاز می‌کند. نمایش پیغام‌های هشداری که براساس داده‌های جمع‌آوری‌شده از گوشی‌های اندرویدی به‌دست می‌آیند، کمی بیشتر طول می‌کشد. گوگل می‌گوید اگر منطقه‌ای دارای سیستم تشخیص زمین‌لرزه و هشدار درباره‌ی آن باشد، ترجیح می‌دهد به‌جای سیستم مبتنی‌بر گوشی، از همان سیستم استفاده کند. مارک استوگایتیس در انتهای سخنان خود می‌گوید «اساسا صدها میلیون نفر در سراسر دنیا وجود دارند که در نزدیکی گسل‌های زمین‌لرزه زندگی می‌کنند» و گوگل معتقد است که می‌تواند به این افراد برای فهمیدن رخداد زلزله کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/145953/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت پیکسل 8A احتمالاً نسبت به نسل قبل افزایش نخواهد یافت

معاون سیاسی استانداری فارس مطرح کرد: برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

ابداع صفحات خورشیدی خم شونده و قابل شستشو

همدلی سازمان منطقه آزاد، نهادها و اصناف برای بهبود شرایط کارگران/ امضای تفاهم نامه تنظیم امور کار درجزیره کیش

زنگ هشدار آیفون برای برخی کاربران غیرفعال شده است؛ اپل مشکل را برطرف می‌کند

گوشی آیفون 16 چه زمانی عرضه می‌شود؟

فیبر کربن، یکی از قدرتمندترین الیاف مصنوعی ساخته دست بشر

برگزاری همایش مدیران بیمه دی در شیراز

معاون استانداری فارس مطرح کرد: برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

معمای عجیب پزشکی: این 500 کوتوله از دیابت، سرطان و بیماری قلبی در امانند

کشف رازی غیرمنتظره در مورد سحابی حلقه جنوبی

تصاویر فا‌ش‌شده از گلکسی F55 شایعه مهم را تأیید می‌کنند

تصور روز ناسا: سحابی کله‌ماهی!

تیک‌تاک شاید در اتحادیه اروپا نیز ممنوع شود

نقشه‌ تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از آب‌وهوای یک سیاره فراخورشیدی

با الگوپذیری از معلم شهید مطهری نقش واقعی معلم و استاد را در کشور به ثمر برسانیم

ادای احترام رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مقام شامخ شهدای مازندران

زارع‌پور خبر داد؛ بسته هدیه اینترنت 30 گیگابایتی برای معلمان

گجت جنجالی ربیت R1 از سیستم‌عامل اندروید استفاده می‌کند

ال‌جی یکی از شاخص‌ترین مانیتورهای دنیا را عرضه کرد

لزوم بررسی قیمت گوشی های نوکیا در بازار از سوی وزارت صمت

خورشید گرفتگی در‌مریخ‌ از نگاه کاوشگر استقامت

حلقه هوشمند رقیب گلکسی رینگ روانه بازار آمریکا می‌شود

راهپیمایی کیهانوردان روسی شروع شد

درخشش غرفه سازمان منطقه آزاد کیش در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

نمایندگان مجلس: افزایش 10 درصدی تعرفه تاکسی‌های اینترنتی خلاف قانون است

شکایت کارکنان گوگل از اخراج غیرقانونی به‌دلیل اعتراض به همکاری با رژیم صهیونیستی

اولین پهپاد پاک‌کننده نقوش گرافیتی در جهان آغاز به کار کرد

ایموجی صوتی؛ قابلیت بسیار عجیب نرم‌افزار تماس اندروید

بهبود کیفیت تصاویر MRI با غباری از الماس

رونمایی از پوستر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار

پایانی بر مجوزهای کاغذی با هوشمندسازی دولت

اپل احتمالاً در iOS 18 مرورگر سافاری را با قابلیت‌های هوش مصنوعی متحول می‌کند

تکه ای از ماه که به سیارک تبدیل شد

تقدیر از روسای دو کمیته ستاد تسهیلات سفرهای نوروزی سال 1403

تودیع و معارفه سرپرست معاونت عمرانی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد کیش

وام ازدواج ایثارگران در سال 1403 چقدر است؟

پیام تشکر نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران از فرزند جانبازی که جان نوزاد سه روزه را نجات داد

مرورگر Arc بالاخره برای ویندوز منتشر شد؛ رقیب متفاوت کروم و اج

امروز در فضا؛ انتشار تصاویر شگفت‌انگیز هابل از جهان

چهارمین دوره دانش افزایی مهارت‌های شناختی و ارتباطی با تمرکز بر مدیریت احساسات منفی برگزار شد

جریمه 200 میلیون دلاری اپراتورهای تلفن همراه متخلف در آمریکا

چرا حضور مجدد انسان در ماه سخت است؟

برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!

شهیدان رجایی و چگینی، الگوی بی‌نظیر معلمان

دوره نسخه نجات‌بخش مدیران بنیاد براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب استخراج شده است

بیمارستان امام خمینی(ره) با پیگیری مسئولان استان البرز و با ورود بنیاد شهید احیا شد

دسترسی کودکان فرانسه به گوشی و شبکه اجتماعی محدود شود

دانشمندان عمیق‌ترین گودال آبی جهان را در مکزیک کشف کردند

استرالیا می‌خواهد اولین رایانه کوانتومی «کاربردی» جهان را بسازد