سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

مديريت استراتژيک دانش، نوآوري و عملکرد مقالات بازاریابی

  بزرگنمايي:

در دهه گذشته، اهميت دانش توسط پژوهشگران و افراد اجرايي بسيار پررنگ ديده شده است. امروزه دانش اساس رقابت به شمار مي رود.

به ويژه دانش نهفته که مي تواند منبعي براي ايجاد تمايز به دليل ماهيت منحصر به فرد، غير قابل تقليد بودن و غير قابل جايگزيني بودن آن باشد. با اين وجود نقش محض پردازش دانش، به تنهايي ضامن مزيت هاي استراتژيک نيست. از اين رو بايد در مورد مديريت دانش انديشيد. در سال هاي آينده بنگاه هايي که اقدام به ايجاد دانش جديد و اجراي موثر و کارآمد آن مي کنند در ايجاد مزيت رقابتي موفق خواهند بود. مديريت دانش به عنوان مديريت فعال دانش به صورت سيستماتيک و صريح تعريف مي شود و شامل خلق، سازماندهي، تزريق، استفاده و بهره برداري از دانش است. اصول مديريت دانش به صورت بنيادي در اصول هر سازماني مورد بررسي و تجزيه و تحليل قرار مي گيرد. اين تنوع توانسته به پيشبرد سريع آن کمک کند. در اين موقعيت، چالش هاي بسياري براي تثبيت دانش به عنوان يکي از اصول مجزا براي سازمان مورد بررسي قرار گرفته است.


از ديدگاه فعالان اين زمينه، اگر بنگاه ها بخواهند جايگاه خود را در بازار حفظ کنند و به رشد خود ادامه دهند، بايد به اهميت مديريت دانش توجه ويژه اي داشته باشند. بنابراين بسياري از بنگاه ها شروع به مديريت دانش و سرمايه هاي فکري خود کرده اند. اکثر بنگاه هاي بزرگ در آمريکا و بسياري از کشورهاي اروپايي به نوعي به دنبال ايجاد انگيزه در کارمندان خود براي خلق دانش هستند. با اين وجود بسياري از سيستم هاي مديريت دانش ناموفق بوده اند و نرخ شکست آنها به ميزان 80 درصد به دلايل متنوعي مانند تمرکز بيش از حد بر مديريت تکنولوژي، استراتژي هاي نامناسب مديريت دانش يا ناديده گرفتن پيامدهاي مديريت دانش با شکست مواجه شده است. امروزه که فناوري هاي بسياري براي تقويت و به اشتراک گذاشتن دانش به بلوغ خود رسيده است، محققان و فعالان توانسته اند عوامل موفقيت و شکست خود را منعکس کنند. تا کنون هيچ مدل واضحي که نشانگر متغيرهايي باشد که مديريت دانش برآنها تاثير بسزايي داشته است، معرفي نشده است. مطالعات محدودي به آزمودن ارتباط ميان مديريت دانش و عملکرد پرداخته اند. بنابراين نياز به دانستن اين موضوع که چگونه و تحت چه شرايطي مديريت دانش منجر به به وجود آمدن نتايج بهتري مي شود موضوعي است که هنوز به آن به طورکامل پرداخته نشده است. علاوه برآن، دانش سازماني نقش مهمي در نوآوري ايفا مي نمايد. با اين وجود بسيار دشوار خواهد بود تا از روي مطالعات موجود به ارتباط ميان مديريت دانش موثر و عملکرد بپردازيم.
مديريت استراتژيک دانش

مديريت استراتژيک دانش به پروسه ها و زيرساخت هايي مي پردازد که بنگاه براي کسب، ايجاد و درميان گذاشتن دانش در جهت تنظيم استراتژي و اتخاد تصميمات تجاري از آنها استفاده مي کند. استراتژي دانش يک بنگاه به بررسي رويکرد کلي يک سازمان که مايل به همسو کردن منابع دانش و توانايي هاي خود با نيازمندي هاي استعداد در استراتژي خود است، مي پردازد. بنابراين فاصله دانشي موجود بين آنچه يک بنگاه بايد براي اجراي استراتژي خود بداند و آنچه که مي داند کاهش مي يابد. درک بهتر مفهوم و کاربردهاي استراتژي هاي دانش مي تواند از طريق بررسي مهم ترين دستاوردهاي آن حاصل شود. يک عامل الزامي اين است که بنگاه هاي داراي توازن بايد بتوانند مفهوم اکتشاف و بهره برداري از دانش را درک نمايند.

تاثيرات مديريت دانش بر نوآوري

تلاش هاي نوآورانه شامل جست وجو، کشف، تجربه و توسعه فناوري هاي جديد، توليد محصولات و خدمات جديد و ساختارهاي جديد سازماني است. نوآوري تماما در مورد اجراي ايده هاي جديد است. نوآوري در ذات خود به عنوان يک عامل، ساختار جديد يا سيستم اجرايي، يک سياست جديد کاري براي توسعه محصولات و خدمات به شمار مي رود. پروسه نوآوري وابستگي بسيار زيادي به دانش دارد. دانش جديد و با ارزش به وجود مي آيد و سپس تبديل به محصولات يا خدمات جديد با تبديل دانش کلي به دانش ويژه، مي شود. تمايل يک سازمان به دانش تحت تاثير امکان نتيجه بخشي آن براي سازمان قرار دارد. اين نتايج مي تواند شامل افزايش خلاقيت و نوآوري در زمينه محصولات و خدمات باشد.

به همين دليل نوآوري همواره به عنوان نتيجه اصلي مديريت دانش به شمار مي رود. شواهد تجربي و تحقيقات گذشته نشان مي دهند که يک بنگاه با ظرفيتي که در مديريت دانش ايجاد مي کند، مي تواند نوآوري بيشتري داشته باشد. جهت بهره وري بيشتري از مديريت دانش و ايجاد نوآوري بالاتر در محصولات و خدمات بايد رويکرد استراتژيک براي دستيابي به مزيت رقابتي و بهبود عملکرد داشت. با اين وجود بايد توجه داشت که تاثير هر استراتژي مديريت دانش، بر عملکرد ممکن است متفاوت باشد. با توجه به رويکرد دانش محور در سازمان ها برخي از مطالعات پيشنهاد کرده اند که استراتژي شخصي سازي که تمرکز آن بر مديريت دانش نهفته است ممکن است در مقايسه با استراتژي جمع آوري دانش که رويکرد آن بر دانش صريح است در بهبود ايجاد مزيت رقابتي در سازمان بهتر عمل کند. مطالعات ديگري نشان داده اند که تاثير استراتژي مديريت دانش صريح بالاتر از عملکرد دانش نهفته است. اين تضاد در نتايج تحقيقات به اين دليل است که تحقيقات پيشين بر اين عقيده اند که هر دوي استراتژي هاي مديريت دانش باعث بهبود عملکرد به شيوه متفاوت و منحصر به فرد خود مي شوند.

مديريت دانش رمزگذاري شده باعث صرفه جويي در زمان مي شود و هماهنگي ها را در سطح سازمان بهبود مي بخشد. اين در حالي است که استراتژي شخصي سازي باعث بهبود کيفيت شده، پيام آور توانايي به مشتريان بوده و توانايي به نوآوري را بهبود مي بخشد. به طور کلي مي توان نتيجه گرفت مديريت استراتژيک دانش باعث بهبود نوآوري مي شود. نتايج حاصل از بررسي هاي مقاله پيش رو نيز نشان مي دهد رويکرد شخصي سازي و رمزگذاري، هردو تاثير مثبتي بر نوآوري سازماني دارند. اين به آن معني است که سازمان ها مي توانند هم بر فناوري اطلاعات وهم توانايي هاي نيروي انساني براي تقويت نوآوري و عملکرد تمرکز کنند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/158/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

جو بایدن لایحه «فیلترینگ یا فروش تیک تاک» را امضا کرد؛ مدیرعامل پلتفرم چینی: جایی نمی‌رویم

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

سامسونگ شارژر جدید 50 واتی USB PD خود با دو پورت Type-C را معرفی کرد

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند