سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

فروپاشی حریم خصوصی؛ باید به نظارت دولت جهانی و فرابشری تن داد؟ اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - نیک باستروم در سخنرانی اخیرش در TED 2019، در ایده‌‌ای جنجالی اعلام کرد بشر برای جلوگیری از نابودی خود به‌دست فناوری، مجبور است به نظارت دولت فراگیر هوش مصنوعی تن دهد.

شاید نام نیک باستروم برایتان آشنا باشد. وی فیلسوفی معاصر است که بیش‌از‌همه به‌‌‌دلیل پیش‌‌بینی‌‌های ترسناکش درباره‌ی آینده‌‌ی بشر شهرتی جهانی یافته و هم‌‌اکنون، برخی دیدگاه‌هایش توانسته حمایت بزرگانی از دنیای فناوری، نظیر ایلان ماسک را نیز جلب کند. چندی پیش مطلبی را در زومیت منتشر کردیم که به دفاعیات یکی از دانشمندان ام‌‌آی‌‌تی از «فرضیه‌‌ی شبیه‌‌سازی» پرداخته بود ؛ فرضیه‌‌ای که ریشه‌‌ی آن به یکی دیگر از ایده‌‌های باستروم در 15 سال پیش بازمی‌‌گردد که با اظهارات اخیر ماسک، باردیگر در محافل علمی جهان بر سر زبان‌ها افتاد. مقاله‌های مرتبط:
همه‌ی باورهای نادرست در مورد هوش مصنوعی ازتولید دروغ؛ چگونه فناوری تاریخ ما را تحریف خواهد کرد؟
گویا سناریوهای تاریک باستروم برای جهان تمامی ندارد. این‌‌بار نویسنده‌‌ی کتاب «برهان شبیه‌سازی» می‌گوید تکنولوژی مخرب می‌تواند بشر را نابود کند و تنها راه جلوگیری از آن، استقرار دولت جهانی مبتنی‌‌بر هوش مصنوعی است. جملاتی که شاید بسیاری را به یاد دنیای تاریکی می‌اندازد که 70 سال پیش، جورج اورل در رمان معروف 1984 از آن سخن می‌گفت. ناظر کبیر (برادر بزرگ)
باستروم، فیلسوف شهیر دانشگاه آکسفورد، 15 سال پس از ارائه‌ی دیدگاه‌های جنجال‌برانگیزش درباره‌ی ماهیت واقعی بشر، نظریه‌‌ی دورازذهن دیگری در چنته دارد و این‌بار هم گویا جایی برای خوش‌‌بینی به آینده‌‌ی بشر نمی‌‌بیند. چهارشنبه‌‌ی گذشته، نیک باستروم در کنفرانس TED 2019 در ونکوور کانادا، روی سکو رفت تا برخی از نکات مربوط‌به آخرین مقاله‌‌ی خود را به‌نام «فرضیه‌‌ی جهان آسیب‌پذیر» با جهانیان به‌اشتراک بگذارد. بشر برای جلوگیری از نابودی خود به‌وسیله‌ی فناوری، نیازمند نظارت دولتی فراگیر است
در این مقاله‌‌، باستروم استدلال می‌کند بشر برای جلوگیری از نابودی خود به‌وسیله‌ی فناوری، نیازمند نظارت دولتی فراگیر است. این شاید یکی از ایده‌های ارتجاعی‌‌ و تاریک‌‌ی است که تاکنون، از زبان یکی از فیلسوفان معاصر بزرگ بیان شده است.
توپ‌های سیاه
باستروم استدلال خود را با مثالی از گلدانی بزرگ پُر از توپ توضیح می‌‌دهد که پیش روی بشر قرار دارد. هرکدام از این توپ‌‌ها با رنگ‌‌های مختص‌‌ به خود، نمایانگر ایده‌‌ای متفاوت یا فناوری جدیدی هستند: سفید (به‌‌معنای مفید) و خاکستری (به‌‌معنای نسبتا مضر، اما نه ویرانگر) و سیاه (به‌‌معنای ویرانگر و نابودکننده‌‌ی تمدن بشر). باتوجه‌به مدل تعریف‌‌شده‌ی باستروم، بشر به‌‌طور مداوم توپی از درون این گلدان بیرون می‌کشد که دیگر به گلدان بازگرداندنی نیست و از بخت ما، هنوز کسی توپ سیاهی بیرون نکشیده است. در اینجا، وی تأکید ویژه‌‌ای بر کلمه‌‌ی «هنوز» دارد. باستروم در نوشته‌هایش می‌گوید: اگر تحقیقات علمی و تکنولوژیکی همین‌‌طور ادامه یابد، درنهایت، به آن (توپ سیاه) خواهیم رسید و آن را بیرون خواهیم کشید. بنابر گفته‌‌ی باستروم، تنها دلیلی که هنوز توپ سیاهی بیرون نکشیده‌‌ایم، بخت بلند ما بوده است. از دیدگاه وی، حتی پدیده‌‌ای مانند «گرمایش جهانی» نیز می‌‌توانست بسیار بدتر از آن‌‌ چیزی باشد که امروز، شاهدش هستیم. خلع آزادی
باستروم بر این باور است که توپ سیاهی که بنیان تمدن ما را نشانه خواهد رفت، نهایتا محصولی از فناوری خودِ ما خواهد بود؛ ازاین‌‌رو، باید با اعمال نظارت روی خودمان، از ظهور چنین فناوری مخربی جلوگیری کنیم. او می‌افزاید برای جلوگیری از وقوع چنین اتفاقی، به دولت جهانی کاراتری نیاز داریم؛ دولتی که بتواند به‌‌سرعت هرگونه فناوری بالقوه‌‌‌ی ویرانگری را غیرقانونی اعلام کند. توصیفات بوستروم از نحوه‌ی نظارت دولت جهانی هوش مصنوعی شباهت بسیاری به روزگار تاریک تصویرشده در رمان 1984 دارد
درادامه، او می‌گوید به نظارت چنین دولت بزرگی باید تن دهیم و هر فرد باید نوعی تجهیز به‌‌شکل گردنبند را با عنوان «برچسب آزادی» به‌همراه داشته باشد تا این سیستم بتواند آنچه فرد می‌‌بیند و می‌‌شنود، با دوربین‌‌ها و میکروفن‌‌های نصب‌‌شده مخابره کند. این برچسب‌ها به «ایستگاه‌های نظارت میهن‌پرستان» یا «مراکز آزادی» متصل می‌‌شوند تا در آنجا، هوش‌‌های مصنوعی تمامی داده‌‌ها را کنترل کنند و چنانچه کوچک‌ترین نشانه‌‌ای از توپ سیاه تشخیص داده شود، افرادی با عنوان «افسران آزادی» برای رسیدگی به آن گماشته خواهند شد.
نیک باستروم درحال‌توضیح ایده‌ی مربوط‌به گلدان بزرگ در خلال کنفرانس TED 2019 شیاطین دوقلو
پیش‌‌تر نیز مواردی از سوءاستفاده‌‌ی افراد را از سامانه‌‌های نظارت جمعی شاهد بوده‌‌ایم؛ اما آن سیستم‌‌ها بسیار ناقص‌‌تر از آن‌‌ چیزی به‌نظر می‌‌رسند که در نظریه‌‌ی باستروم پیشنهاد شده است. چنین اظهاراتی به‌‌‌ویژه در کنفرانسی مانند TED بسیار بحث‌برانگیز جلوه می‌کند که امسال روی استراتژی‌‌های تضمین حریم خصوصی در عصر دیجیتال تمرکز داشته است. البته، خود وی نیز بر این موضوع صحه گذاشته که ممکن است چنین سناریویی اصلا روی ندهد. بااین‌حال، از دیدگاه باستروم، چنانچه قرار باشد میان تن‌‌دادن به کنترل تمامی رفتارهای خود و نابودی کل تمدن یکی را انتخاب کنیم، شاید بهتر است گزینه‌‌ی اول را انتخاب کنیم. او در خلال کنفرانس TED رو به حضار گفت: واضح است جنبه‌های منفی بی‌‌شمار و خطرهای فراوانی در تن‌‌دادن به سیستم نظارت جمعی یا دولت جهانی وجود دارد. من فقط قصد دارم به این اشاره کنم که چنانچه بخت با ما یار باشد، این تنها راه پیش روی دنیا است که بتواند از (عواقب) انتخاب توپ سیاه جان سالم به‌‌در ببرد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/69058/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

جو بایدن لایحه «فیلترینگ یا فروش تیک تاک» را امضا کرد؛ مدیرعامل پلتفرم چینی: جایی نمی‌رویم

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

سامسونگ شارژر جدید 50 واتی USB PD خود با دو پورت Type-C را معرفی کرد

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند