سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

چگونه از عملکرد مخرب هوش مصنوعی پیشگیری کنیم؟ اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - هوش مصنوعی با وجود تمامی کاربردها و نقاط قوت، می‌تواند با عملکرد اشتباه، نتایج مخرب و مرگباری به‌همراه داشته باشد.

اگر نگاهی به اخبار و مقاله‌های پیرامون هوش مصنوعی داشته باشید، متوجه رخدادهایی شامل اشتباهات این پدیده‌های مدرن می‌شوید. در بسیاری از رخدادهای مذکور، تغییری جزئی در الگوریتم‌های یادگیری ماشین می‌تواند منجر به تغییرات بزرگ در عملکرد آن شود. مقاله‌های مرتبط:
گرفتاری هوش مصنوعی در دام وهم و خیال چه تبعاتی دارد؟ تاریخچه ناگفته هوش مصنوعی؛ انسان‌هایی که ماشین‌های هوشمند را ساختند
به‌عنوان نمونه‌ای از عملکردهای اشتباه هوش مصنوعی، می‌توان آزمایش داون سانگ، استاد دانشگاه یو‌سی برکلی را بیان کرد که با چسباندن چند برچسب روی علامت توقف در خیابان، الگوریتم را دچار اشتباه کرد. الگوریتم مورد آزمایش، تابلوی توقف را با تابلوی حداکثر سرعت اشتباه گرفته بود. سانگ در آزمایشی دیگر از پیام‌های ساختگی استفاده کرد تا یک مدل مبتنی بر متن را مجبور به ارائه‌ی اطلاعات حساس داخلی همچون اطلاعات کارت اعتباری کاربران کند. به‌علاوه، چند ماه پیش گزارشی از هکرهای کلاه سفید منتشر شده بود که توانسته بودند با چند برچسب، اتومبیل بدون راننده‌ی تسلا را به جهت خلاف خیابان هدایت کنند. در سال‌های اخیر، الگوریتم‌های یادگیری ماشین پیشرفت‌های زیادی داشته‌اند و حضور آن‌ها در زندگی کاربران، فراگیرتر شده است. محققان با بررسی این پدیده‌های پرکاربرد، نمونه‌های متعددی از اشتباهات آن‌ها کشف کرده‌اند که از اشتباه در تشخیص تصاویر تا تشخیص سرطان را تشکیل می‌دهد. چنین اشتباهاتی می‌تواند اثراتی در بازه‌ی بی‌خطر تا مرگ‌بار داشته باشد. البته با وجود خطر چنین اشتباهاتی، عموما شناخت کمتری درباره‌ی آن‌ها پیدا می‌کنیم و محققان نگران حل کردن این چالش عدم شناخت هستند.
مقاله‌ای جدید از دانشمندان دانشگاه MIT، روش‌هایی احتمالی برای حل چالش اشتباهات هوش مصنوعی ارائه می‌کند. روش جدید به محققان امکان می‌دهد تا مدل‌های قوی‌تر یادگیری ماشین توسعه دهند که ایجاد اشکال عملکردی در آن‌ها تقریبا غیرممکن باشد. پیش از پرداختن به روش موجود، باید مفاهیم اولیه در اشتباهات عملکردی هوش مصنوعی را درک کنیم. هوش مصنوعی با اضافه شدن برخی عوامل به داده‌ها، دچار اشتباه می‌شود
قدرت اصلی فرایندهای یادگیری عمیق ، از توانایی آن‌ها در تشخیص الگو میان داده‌ها نشأت می‌گیرد. به‌عنوان مثال اگر ده‌ها هزار عکس حیوان با برچسب‌گذاری نام را به یک الگوریتم یادگیری ماشین بدهیم، الگوریتم می‌تواند الگوهای مرتبط با یک حیوان خاص، مثلا پاندا یا میمون را شناسایی کند. سپس می‌تواند از همین الگوها برای شناسایی حیوانات در مجموعه‌های جدید تصاویر استفاده کند. مدل‌های یادگیری عمیق با وجود توانایی‌های بالا، آسیب‌پذیری زیادی هم دارند. به‌بیان دیگر، الگوریتم‌ها تنها روی الگوهای پیکسلی تصاویر متمرکز می‌شوند و درک صحیحی از آن‌چه می‌بینند، ندارند. درنتیجه به‌راحتی می‌توان با دستکاری در الگوهای پیکسلی، سوژه‌ی مورد مشاهده‌ی الگوریتم‌ را تغییر داد. به‌عنوان مثال در تصویر پایین با اضافه کردن کمی نویز به تصویر پاندا، هوش مصنوعی با درجه‌ی اطمینان بالا آن را میمون تشخیص می‌دهد. در این مثال می‌توان نویز را نوعی حمله به تصمیم‌گیری هوش مصنوعی دانست.
محققان از سال‌ها پیش متوجه آسیب‌پذیری هوش مصنوعی خصوصا در بحث بینایی کامپیوتری شده‌اند. البته آن‌ها راهی برای گریز از آسیب‌پذیری مذکور نداشته‌اند. مقاله‌ای از محققان هوش مصنوعی، این سؤال را می‌پرسد که آیا حملات به تصمیم‌گیری هوش مصنوعی اجتناب‌ناپذیر هستند؟ مقاله‌ی مدکور در کنفرانس تحقیقات هوش مصنوعی ICLR ارائه شد. درنهایت به‌نظر می‌رسد صرف‌نظر از تعداد عکس‌هایی که به یک الگوریتم تزریق می‌شوند، همیشه راه‌هایی خواهد بود تا الگوی تشخیصی را دچار اشتباه کنیم. مقاله‌ی جدید دانشگه MIT ادعا می‌کند که تصورات درباره‌ی حملات تصمیم‌گیری هوش مصنوعی تاکنون اشتباه بوده‌اند. طبق ادعای محققان، به‌جای پیدا کردن روش‌هایی برای جمع‌آوری داده‌های آموزشی بیشتر و ارائه‌ی آن‌ها به الگوریتم یادگیری عمیق، باید به‌صورت بنیادی روش آموزش دادن به الگوریتم را تغییر دهیم. برای پیشگیری از اشتباه، باید روش آموزش الگوریتم را تغییر دهیم
محققان برای نشان دادن اهمیت و تأثیر بالای اشتباهات تشخیصی الگوریتم هوش مصنوعی، مثالی ملموس را در مقاله ذکر کرده‌اند. در بخشی از مقاله می‌خوانیم که نویزهای تقریبا تصادفی و برچسب‌هایی که روی تابلوها نصب می‌شوند، به الگوهای دقیق و منحصر به‌فرد الگوریتم آسیب می‌رسانند. الگوهایی که هر کدام برای تشخیص یک سوژه‌ی خاص شکل گرفته‌اند. به‌بیان ساده‌تر، وقتی ماشین در تصویر پاندا میمون می‌بیند، رفتار غلطی انجام نداده است. درواقع الگوریتم مورد نظر، الگویی از پیکسل‌ها (که از دید انسان مخفی هستند) را می‌بیند که قبلا و در فرایند یادگیری، بیشتر در تصویر میمون دیده بود. برای درک بهتر اشتباهات الگوریتم هوش مصنوعی، یک آزمایش انجام شد. محققان از مجموعه‌ای تصویر سگ استفاده کردند که تغییرات کوچکی در آن‌ها داده شده بود. همین تغییرات باعث می‌شد تا الگوریتم‌های مرسوم، تصاویر را به‌عنوان تصویر گربه ببینند. سپس تصویرهای دستکاری‌شده با برچسب گربه به الگوریتم تازه تزریق شدند. درنهایت تصاویر جدیدی از گربه‌های واقعی به الگوریتم نمایش داده شد. الگوریتم جدید همه‌ی تصاویر گربه را به‌خوبی شناسایی کرد.
محققان با تکیه بر مثال بالا، نتیجه گرفتند که در هر مجموعه‌ی داده، دو نوع الگو دیده می‌شود: الگوهایی که با معنای داده ارتباط دارند، مانند سبیل گربه در تصویر گربه یا موهای پاندا و الگوهایی که در داده‌های تمرینی وجود دارند، اما لزوما در زمینه‌های دیگر صادق نیستند. نوع دوم الگوها منجر به اشتباه در هوش مصنوعی می‌شوند و همان ابزارهای مورد استفاده برای حمله به تصمیم‌گیری هستند. باتوجه‌به یافته‌های بالا به این نتیجه می‌رسیم که اگر بخواهیم ریسک تصمیم‌گیری هوش مصنوعی را کاهش دهیم، باید روش آموزش به مدل‌های یادگیری عمیق تغییر کند. درحال‌حاضر، دانشمندان هوش مصنوعی به شبکه‌ی عصبی اجازه می‌دهند که هرنوع ارتباط مورد نظر خودش را برای تشخیص تصاویر استفاده کند. درنتیجه هیچ کنترلی روی ارتباط تصاویر و الگوی ایجادشده بر اثر آن ندارند. درمقابل اگر بتوان به مدل آموزش داد که تنها فاکتورهای مرتبط واقعی (که به‌معنای تصویر نزدیک هستند) را به‌عنوان الگو انتخاب کند، تاحدودی موفق خواهیم بود. محققان با تکیه بر نتیجه‌گیری‌های قبلی، آزمایشی شامل آموزش ازطریق ارتباطات واقعی را روی الگوریتم یادگیری عمیق پیاده کردند. روش جدید، آسیب‌پذیری مدل را کاهش داد و تنها در 50 درصد مواقع، محققان توانستند آن را دچار اشتباه کنند. شایان ذکر است مدل‌های دیگر تا 95 درصد احتمال خطا داشتند. به‌‌هرحال اشتباهات تشخیصی هنوز در الگوریتم‌های هوش مصنوعی وجود دارند و ما تنها می‌توانیم آن‌ها را به‌مرور کاهش دهیم تا شاید زمانی به صفر برسند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/70795/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

جو بایدن لایحه «فیلترینگ یا فروش تیک تاک» را امضا کرد؛ مدیرعامل پلتفرم چینی: جایی نمی‌رویم

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

سامسونگ شارژر جدید 50 واتی USB PD خود با دو پورت Type-C را معرفی کرد

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند