سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

ایران در بین 16 کشور، صاحب فناوری باروری ابر است نکات خواندني

ایران در بین 16 کشور، صاحب فناوری باروری ابر است
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - فارس /مجری اسبق طرح بارورسازی ابر گفت که کشور ما برای تامین آب مورد نیاز به باروری ابر در کنار بقیه روش‌ها نیاز دارد و ما از لحاظ جایگاه تکنولوژی در بین 16 کشور صاحب این فناوری هستیم.
باروری ابرها یک تکنولوژی مورد تایید سازمان جهانی هواشناسی است که می‌تواند به طور متوسط 15 تا 20 درصد روی بارش تاثیر بگذارد ولی در کشورمان اختلاف‌نظرهایی در مورد اثرگذاری استفاده از این تکنولوژی وجود دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد با محسن اربابیان مجری اسبق طرح بارورسازی ابر گفت‌وگو کرده ایم.
اربابیان گفت که هجمه‌هایی در مورد موضوع باروری ابرها وجود دارد حال آنکه ذهن جامعه در مورد این موضوع پاسخ می‌خواهد. از طرفی مردم شهرهایی مانند زابل به دلیل کم آبی در حال خالی شدن از سکنه هستند و افراد خانه و زندگی خود را ترک و مهاجرت می کنند.وی افزود به دلیل کم آبی کشور باید از همه روش‌ها و ظرفیت های موجود مانند انتقال آب، سد سازی، آب شیرین کننده دریا، روش های نوین کشاورزی، آبخیزداری، آبخوان داری، باروری ابر و غیره بهره برد تا مشکل کم آبی را برطرف کرد. ما در کشورمان هم ابر گرم و هم ابر سرد داریم که برخورد با آنها میتواند متفاوت باشد.
این محقق گفت 80 کشور از تکنولوژی بارور کردن ابر استفاده می‌کنند که از آنها حدود 16کشور صاحب این فناوری هستند و یکی از آنها ایران است. این یک افتخار بزرگ است ما به این فناوری دست پیدا کرده‌ایم و بسیاری از جنبه های آن را هم آزمایش کرده و جواب گرفته ایم.اربابیان توضیح داد که هواشناسی اخیرا اعلام کرده به صورت میانگین 230میلیمتر بارش در کل کشور داریم، این یعنی 400 میلیارد متر مکعب بارش داریم ( 230میلیمتر* 1میلیون 648هزار کیلومتر مربع وسعت ایران). از طرفی گفته می شود که 10 درصد آب درون ابرهای ما بارش دارند بنابراین چیزی حدود 4هزار میلیارد متر مکعب آب از روی کشور ما عبور می‌کند. وزارت نیرو هم حدود 120میلیارد متر مکعب آب ثبت کرده که به صورت روان آب در رودخانه و آبخوان‌های سطحی ذخیره می‌شود.وی گفت اعلام شده که باروری ابر روش گرانی است میزان بارش را 10 درصد افزایش می‌دهد، یعنی 400میلیارد متر مکعب بارشی که در بالاتوضیح دادیم به 440میلیارد مترمکعب تبدیل می شود، پس باروری ابر 40میلیارد متر مکعب به بارش ها اضافه می‌کند.
این مجری اسبق باروری ابر ضمن مقایسه این رقم با هزینه ها برای جمع آوری آب افزود در سال گذشته 300 میلیارد تومان برای حفر 50 چاه در اطراف تهران هزینه شد که هدف آن جمع آوری 30 میلیون متر مکعب آب بود.اربابیان روش های باروری ابر را دو نوع کلاسیک و نوین نام برد و روش کلاسیک به وسیله پهپاد را برای کشور دارای مزیت نسبی دانست.اربابیان افزود در این روش توسط محققان ایرانی از یدید نقره و یخ خشک استفاده می شود که یدید نقره در داخل و توسط پارچین و دانشگاه آزاد بیرجند تولید شده است.وی افزود هسته زایی یدید نقره تولید داخل توسط محققان روسی آزمایش شد که کیفیت نوع داخل نسبت به روس بسیار بالا بود.وی در ادامه توضیح داد که در روش‌های کلاسیک 2درصد از این یدید نقره را در داخل پیرو پاترون ها (فشنگ‌های حاوی یدید نقره) قرار می‌دهند و آن را به ابر شلیک می‌کنند. این یدید هسته زا در داخل ابر مولکولی ایجاد می کند که شبیه آب یا یخ است. هنگامی که دمای ابر بین منفی5 تا منفی20 درجه و در ارتفاع 3تا 5هزار پایی قرار داشته باشد، این مولکوها بهم می چسبند و سنگین شده به صورت بارش پایین می آیند. پس این اتفاق پیچیده‌ای نیست و ما همان سیکلی که در طبیعت اتفاق می‌افتد را تکثیر کرده‌ایم.این مجری اسبق طرح باروری ابر افزود سازمان هواشناسی جهانی در ذیل خود کمیته باروری ابر دارد که در آن به بررسی این روش می پردازند پس نهادی جهانی هم در این مورد وجود دارد.
بازار
این محقق در مورد ارزیابی میزان باروری ابرها گفت برای اینکار ابزارهای مختلفی نیاز است مثلا با استفاده از رادار می‌توان میزان رطوبت آب، نقطه شبنم، باد و جهت آن و پارامترهای ابر را مشخص کرد. سازمان هواشناسی برای اینکار به دنبال خرید رادار از فرانسه بود درحالی که محققان داخل توانستند آن را باز طراحی کرده و بسازند اما طرح آنها حمایت نشد. از دیگر ابزارها برای اینکار آشکارسازهای تعیین کننده وضعیت قبل و بعد از باروری ابر است که سازمان جغرافیایی آن را دارد اما در اختیار سازمان هواشناسی قرار نگرفته است. روش دیگر ارزیابی آماری است، برای اینکار در سال 1395 دو نقطه هم بارش کوهرنگ و فریدون شهر اصفهان را مورد بررسی قرار دادند و طبق گزارش ها بارش کوهرنگ نسبت به فریدون شهر اصفهان 120 به 60 بوده یعنی میزان بارش با استفاده از این روش 2 برابر شده بود. وی از دیگر روش ارزیابی باروری ابرها را نرم افزارهای شبیه ساز WRF نام برد.اربابیان با انتقاد از جایگاه سازمان هواشناسی گفت که اگر این سازمان ذیل وزارت نیرو بود و ساختار درستی داشت کارایی آن بهتر می شد. وی با اشاره به کم بودن ابزار و امکانات در دست این سازمان گفت که چنین سازمانی در صورت قرار گرفتن در جایگاه درست موثرتر خواهد بود ضمن اینکه افراد بسیار دلسوزی در آن مشغول به فعالیت هستند.وی در خاتمه گفت که اگر 2 سازمان هواشناسی و سازمان توسعه و بهره‌برداری فناوری‌های نوین آب‌های جوی با وزارت نیرو ادغام و اساسنامه آنها درست می‌شد امکان به وجود آمدن ظرفیت بسیار بالایی وجود داشت.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/734597/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اولین عکس واقعی از آیفون 16 را ببینید

این بازی شوتر جدید یک مزیت مهم نسبت‌ به کالاف دیوتی دارد

گوشی مدیر عامل سامسونگ، طرفداران تعصبی را شرمنده می‌کند

ویدیو جعبه گشایی پوکو F6 پرو در آستانه رونمایی لو رفت

اندازه گیری سرعت نور با روش فیزو

اولین پرواز سرنشین‌دار «استارلاینر» تا 25 مه به تعویق افتاد

اولین نمایشگر 1000 هرتز 4K دنیا رونمایی شد

گزارش جدید Speedtest؛ سرعت اینترنت موبایل در ایران باز هم کاهش یافت

کنسول گیمینگ دستی AYANEO AIR 1S با تراشه Ryzen 7 8840U معرفی شد

این 9 اپلیکیشن محبوب آیفون، قاتل باتری گوشی شما هستند

تصویر شگفت انگیز جیمز وب از کهکشانِ Zwicky 18

سفر‌های گردشگری فضایی راه‌اندازی می‌شود

کالبدشکافی آیپد پرو M4 منتشر شد؛ نگاه نزدیک به طراحی نبوغ‌آمیز اپل

مشخصات ویوو پد 3 لو رفت؛ تبلت چینی با باتری غول‌پیکر

گوگل قابلیت‌های جدیدی برای مقابله با سرقت گوشی‌های اندرویدی معرفی کرد

خون دایناسورها در رگ‌های ما جریان دارد!

نشانه‌هایی از شیائومی 15 پرو در کد منبع HyperOS دیده شد

اپل برای عرضه ویژن پرو در بریتانیا، کانادا و کشورهای دیگر آماده می‌شود

آیا ممکن است ماه ناپدید شود؟ اگر ماه یک شب نباشد چه اتفاقی می‌افتد؟

برگزاری جشن کرامت درجزیره کیش

شهدا الگوی مناسبی برای مردم جامعه هستند/ سالانه 800 هزار دیدار با خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان انجام می‌شود

باگ خطرناک اپل عکس‌های شما را به آیفون و آیپدی که فروخته‌اید، برمی‌گرداند!

2 تصویر خیره‌کننده از «ستون‌های آفرینش»

اندروید 15 شارژدهی گوشی‌ها را در حالت آماده‌به‌کار بهبود می‌دهد

قابلیت شبکه 5.5G با آپدیت نرم افزاری به این گوشی ها می‌آید

دیدار مدیرعامل بیمه دی با استاندار فارس

هوش مصنوعی طعنه و کنایه را تشخیص می‌دهد!

جانباز گرانقدر 70 درصد «باقری» به همرزمان شهیدش پیوست

پدر شهیدان والامقام «حسن ملائکه زاده» آسمانی شد

بررسی آخرین وضعیت ساماندهی گلزار شهدای ستارخان تبریز

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «حسن ملائکه‌زاده»

اپل احتمالا آیفون «فوق باریک» با طراحی جدید می‌سازد؛ حتی پیشرفته‌تر از پرو مکس

قابلیت جذاب هوش مصنوعی سامسونگ به آیفون های اپل می‌آید!

نسخه آیفون یوتیوب موزیک با تغییری کوچک آپدیت شد

برخورد دو سیاهچاله‌ زمانی که جهان تنها 740 میلیون ساله بود

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دهشت»

برقراری عدالت در اطلاع رسانی رسالت مهم حوزه روابط عمومی‌ است

شهدا و ایثارگران در همه عرصه‌ها از کیان اسلامی‌ حراست و دفاع کرده‌اند

آپدیت نهایی Redfall منتشر می‌شود؛ تایید اضافه شدن حالت آفلاین

سیستم مورد نیاز بازی XDefiant اعلام شد

جزئیاتی از بازی جدید Valve به نام Deadlock فاش شد

پشتیبانی کامل از فایل‌های 7Zip و TAR به ویندوز 11 آمد

هم‌مسیر آیفون مینی؛ آیفون پلاس اپل به دوران بازنشستگی نزدیک می‌شود

گوشی جدید آنر با زوم 50 برابری در راه است

کاربران تلگرام 7 میلیون دلار نات‌کوین به پاول دورف هدیه دادند

کوچکترین آشکارساز نور جهان ساخته می‌شود

خودکفایی در ساخت دستگاه تصویربرداری پرتوی ایکس

«اسپیس‌ایکس» پنجاه و یکمین ماموریت مداری را در سال 2024 انجام داد

با هشدار خالق فتوشاپ، لوگو شبیه‌ساز پرحاشیه Delta تغییر کرد

گیاه در معرض آسیب به کشاورز هشدار می‌دهد!