سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

هوش مصنوعی ادوبی تصاویر جعلی و دست‌کاری‌شده را شناسایی می‌کند اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - با گسترش انتشار محتواهای جعلی و دست‌کاری‌شده در رسانه‌ها، ادوبی با الگوریتمی جدید مبتنی‌بر هوش مصنوعی به‌کمک حل این مشکل شتافته است.

واکنشِ بدون تحقیق و بررسی بیشتر کاربران فضای مجازی به طیف گسترده و روزافزون فیلم‌ها و تصاویر ساختگی و جعلی منتشرشده در اینترنت، برای بسیاری نگران‌کننده است. ادوبی (Adobe) ، یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های نرم‌افزاری آمریکا و جهان و توسعه‌دهنده‌ی نرم‌افزار مشهور و محبوب فتوشاپ ، از این نگرانی مطلع است و قصد دارد برای رفع یا کاهش آن اقداماتی انجام دهد. شرکت ادوبی با همکاری دانشمندان دانشگاه برکلی، نتایج پژوهش جدیدی را درباره‌ی چگونگی شناسایی جعلی و ساختگی‌بودن تصاویر و فیلم‌ها منتشر کرده‌اند. آن‌ها با استفاده از فناوری یادگیری ماشین به‌طورخودکار موفق شدند چهره‌ی دست‌کاری‌شده را تشخیص دهند. مقاله‌ی مرتبط:
پروفایل لینکدین با تصویر جعلی ساخت هوش مصنوعی، از کاربران جاسوسی می‌کرد
این تکنیک یکی از جدیدترین فناوری‌هایی است که شرکت ادوبی با استفاده از منابع بیشتر برای حل این مشکل از آن استفاده کرده است. سال گذشته مهندسان شرکت ادوبی مدلی از هوش مصنوعی ساختند تا بتواند هرگونه رسانه‌ی ویرایش‌شده‌ای را ازطریق تکنیک‌های حدف شیء و Splicing و Cloning شناسایی کنند. Splice روشی برای تولید و ویرایش ویدئو است که به‌کمک آن می‌توانید فایل‌های صوتی و عکس‌ها و فیلم‌ها را باهم ترکیب و آثار جذابی را خلق کنید. گفته می‌شود ادوبی هیچ عجله‌ای برای تجاری‌سازی آخرین دستاورد جدید خود ندارد؛ اما سخن‌گوی این شرکت به سایت The Verge گفته است: این، تنها یکی از چندین دستاورد و تلاش شرکت ادوبی برای تشخیص و شناسایی عکس، فایل صوتی، فایل ویدئویی و سند دست‌کاری‌شده است. ادوبی همچنین در وبلاگش نوشته است: درحالی‌که به تأثیر فتوشاپ و دیگر ابزارهای خلاقانه‌ی ادوبی افتخار می‌کنیم که با قابلیت‌های چشمگیر ساخته شده و کاربران فراوانی در جای‌جای دنیا از آن استفاده کرده‌اند، پیامدهای اخلاقی تکنولوژی‌های شرکت‌ را نیز به‌رسمیت می‌شناسیم و برای حل آن تلاش می‌کنیم. ساخت محتوای جعلی موضوعی بسیار مهم و جدی است که ادوبی به سهم خود تلاش می‌کند به حل این مشکل کمک کند.
این پژوهش به‌طورخاص برای شناسایی ویرایش‌های انجام‌شده با ابزار Liquify فتوشاپ طراحی شده است. این ابزار معمولا برای تنظیم شکل چهره و تغییر شکل صورت به‌کار برده می‌شود. ادوبی ادعا می‌کند اثرهای این ویژگی می‌تواند بسیار ظریف و دقیق باشد؛ به‌طوری‌که در آزمونی به‌منظور تشخیص تغییرات دشوار و نامحسوس چهره از آن استفاده شد. مهندسان ادوبی برای ساخت این نرم‌افزار شبکه‌ی عصبی را روی دیتابیسی از هر دو جفت چهره و حالت قبل و بعد از ویرایش آموزش دادند. همان‌طورکه گفته شد، برای این بررسی تصاویر مذکور با استفاده از ابزار Liquify فتوشاپ دست‌کاری‌شده بودند. نتایج حاصل‌شده از خروجی این الگوریتم به‌طورچشمگیری برای شناسایی نقاط دست‌کاری‌شده در تصاویر مؤثر بود. در یکی از مراحل این پژوهش، در آزمایشی از انسان و الگوریتم خواسته شد نمونه‌هایی از چهره ویرایش‌شده را تشخیص دهند. افرادی که برای این آزمایش داوطلب شدند، موفق شدند 53 درصد پاسخ درست به تغییرات دست‌کاری‌شده دهند؛ درحالی‌که الگوریتم هوش مصنوعی موفق شد تا 99 درصد پاسخ صحیح بدهد. علاوه‌براین، الگوریتم ادوبی می‌تواند عکس‌های ویرایش‌شده با ابزار Liquify را به تصویر اصلی اولیه بازگرداند؛ یعنی چهره‌ی اولیه‌ی تصویر قبل از ویرایش را بازیابی کند. البته، نتایج این روش ممکن است به‌دلیل پیچیدگی ویرایش چندان دقیق نباشد. ریچارد ژانگ، پژوهشگر ارشد تیم تحقیقاتی ادوبی، در وبلاگ شرکت نوشت: اید‌ه‌ی ساخت دکمه‌ی Undo (بازگشت به حالت اولیه) جادویی برای بازگشت تصویر ویرایش‌شده به حالت اول، هنوز تا محقق‌شدن فاصله‌ی زیادی دارد. ما در جهانی زندگی می‌کنیم که در آن اعتماد به اطلاعات دیجیتالی که هرروزه درمعرض آن قرار داریم، سخت‌تر می‌شود. باوجوداین، تیم تحقیقاتی ادوبی تمام تلاش خود را می‌کند تا در‌این‌زمینه بررسی‌ و تحقیق بیشتری کند. پژوهشگران شرکت ادوبی می‌گویند کشف و استفاده از این روش تحقیقاتی در نوع خود، جزء اولین طرح‌ها برای شناساییِ ویرایش‌های انجام‌شده در تغییرات چهره بوده است. این روش گام مهمی برای ساخت ابزارهایی است که بتوانند حتی تغییرات پیچیده‌ای ازجمله دست‌کاری‌های صورت‌گرفته در بدن و ویرایش‌های فوتومتریک مانند صاف‌کردن پوست (رفع چین‌وچروک پوست) را شناسایی کند. مقاله‌ی مرتبط:
داستان برند: ادوبی، هر آن‌چه که از تاریخچه‌‌ی محتوای دیجیتال می‌دانیم
این پژوهش در نوع خود بسیار امیدوارکننده و موفق است؛ ولی هرگز به این معنا نیست که وجود چنین ابزارهایی باعث شود دیگر شاهد تصاویر و فایل‌های صوتی و ویدئویی دست‌کاری‌شده نباشیم و چنین اثرهای مخربی از تولید محتوای جعلی به‌یک‌باره متوقف شود. همان‌طورکه همه‌ی ما تابه‌حال نحوه‌ی انتشار اخبار جعلی را در رسانه‌ها دیده‌ایم، حتی اگر محتوای مطلبی به‌وضوح نادرست باشد یا حتی بتوان به‌سرعت جعلی‌بودنش را افشا و خنثی کرد، این مطلب همچنان در شبکه‌ها و رسانه‌های اجتماعی به‌اشتراک گذاشته می‌شود. دانستن این موضوع که مطلبی جعلی است، تنها نیمی از موفقیت در تلاش برای متوقف‌کردن چنین محتوایی است و تازه بعد از آن کار اصلی آغاز می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/75332/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

جو بایدن لایحه «فیلترینگ یا فروش تیک تاک» را امضا کرد؛ مدیرعامل پلتفرم چینی: جایی نمی‌رویم

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

سامسونگ شارژر جدید 50 واتی USB PD خود با دو پورت Type-C را معرفی کرد

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند

استفاده هکرها از دستگاه‌های سیسکو برای جاسوسی

ویدیویی از کاوشگر کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می دهد

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

واتس‌اپ به ارسال پیام به شماره‌های ذخیره نشده و ورود با فیس‌آی‌دی مجهز می‌شود

توسعه روشی برای بهبود مصرف انرژی در دستگاه‌های مخابراتی

گلکسی زد فلیپ 5 از یک قابلیت هوش مصنوعی One UI 6.1 محروم است

اینترنت برای کنکور امسال قطع نمی‌شود؟

منتظر پیکسل تبلت 2 گوگل نباشید

اگر از تبلیغات داخل سیستم عامل متنفرید ویندوز 11 را آپدیت نکنید!

تعداد کاربران فعال اسپاتیفای 19 درصد رشد کرد

هوش مصنوعی شیطانی هم ساخته شد!