سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

کشف فسیل شگفت‌انگیزی از میمون‌ها در آلمان اخبار

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - فسیل‌هایی که به‌تازگی در بایرن آلمان کشف شده است، سرنخ‌هایی را درمورد نحوه‌ی تکامل راه رفتن روی دو پا ارائه می‌دهد.

کشف موجودی که در درختان می‌زیسته ولی روی پاهای عقبی خود می‌ایستاده است، نشان می‌دهد که دوپایی (bipedalism) میلیون‌ها سال زودتر از چیزی که قبلا تصور می‌شد، ظهور کرده است. بقایای فسیل‌شده‌ی گونه‌ی تازه کشف‌شده‌ای از یک میمون باستانی نشان می‌دهد که او شاید میلیون‌ها سال قبل از پیدایش نخستین انسان‌ها، قادر بوده است که روی پاهای خود راه برود. این یافته‌ها، ایده‌ی پذیرفته‌شده را به چالش می‌کشانند که «راه رفتن دوپایی بسیار دیرتر و در اجداد انسان‌های مدرن تکامل پیدا کرده است و داشتن اسکلتی که برای راه رفتن منظم روی دو پا سازگار شده باشد، منحصر‌به‌فرد و مشخصه‌ی انسان‌تباران است». با این حال، همه‌ی پژوهشگران با این نتیجه‌گیری موافق نیستند و هنوز مشخص نیست که جانور باستانی کجای درخت تکاملی میمون‌ها قرار دارد. میمون تازه کشف‌شده با نام علمی دانویوس گوگنموسی ( Danuvius guggenmosi )، حدود 11/6 میلیون سال پیش در منطقه‌ای که اکنون کشور آلمان است، می‌زیسته است. یافته‌های حاصل از این پژوهش در مجله‌ی Nature منتشر شده است. فسیل‌های کشف‌شده نشان می‌دهند که گرچه این موجود دارای بازوهای بلندی بوده که برای آویزان شدن از درختان مناسب بوده است، ویژگی‌های پاهای و ستون فقرات او حاکی از آن است که او احتمالا می‌توانسته روی دو پای خود نیز راه برود. اگر این نتیجه‌گیری به‌طور گسترده مورد قبول دانشمندان قرار گیرد، می‌تواند اطلاعات جدیدی را درمورد چگونگی و زمان تکامل راه رفتن دوپایی فراهم کند؛ چیزی که در حال حاضر یک معما است.
فسیل‌های دانوویوس، شامل استخوان‌هایی است که حداقل به چهار نفر تعلق دارد و در گودالی از خاک رس در بایرن کشف شده است انسان‌تبار آردی‌کپی رامید (Ardipithecus ramidus) ، با قدمتی حدود 4/4 میلیون سال به‌وضوح جزء دوپایان بوده است و نشانه‌هایی درمورد دو پایی در برخی از گونه‌های دارای قدمت 6 میلیون تا 7 میلیون سال دیده شده است. اما براساس فسیل‌های دانوویوس، به‌نظر می‌رسد که راه رفتن روی دو پا قبل از جدایش شاخه‌ی انسان‌تباران از شاخه‌ای که شامل شامپانزه‌های مدرن و شامپانزه‌های کوتوله (بونوبو) می‌شود (حدود 7 میلیون سال پیش)، تکامل پیدا کرده است. مادلائین بوهمه از دانشگاه توبینگن آلمان، می‌گوید: آن‌چه اکنون مسائل را واقعا پیچیده می‌کند این است که اگر خصوصیت دوپایی مشخصه‌ی انسان‌تباران نیست، پس چه چیزی انسان‌تباران را تعریف می‌کند؟ مقاله‌ی ما ممکن است تعریف انسان‌تباران را به چالش بکشاند. بوهمه و دیوید بیگان به اتفاق همکارانشان در دانشگاه تورنتو چندین استخوان دانویوس گوگنموس را که به حداقل چهار نفر تعلق دارند، در گودالی در بایرن پیدا کردند. فسیل‌ها شامل استخوان‌های ران، ساق پا و ساعد بود و نیز چندین استخوان دست و پا و مهره نیز وجود داشت. استخوان‌های پا و مهره‌ها نشان می‌دهند که این میمون روی دو پا راه می‌رفته است. برای مثال، شکل برخی از مهره‌ها نشان می‌دهد که بخش تحتانی کمر این میمون باستانی بلند و انعطاف‌پذیر بوده است؛ ویژگی که به انسان‌های مدرن اجازه می‌دهد تا در حالی که به‌صورت قائم راه می‌روند، تعادل خود را حفظ کنند. این میمون باستانی همچنین دارای سازگاری‌های مختلفی در زانوها و مچ پاهای خود بوده است که به آن‌ها امکان تحمل وزن را می‌داده است. اما بازوها، دست‌ها و پاهای قوی این میمون که می‌توانسته شاخه‌ها را محکم بگیرد، موجب شده است پژوهشگران به این نتیجه برسند که او احتمالا در درختان می‌زیسته و روش منحصر‌به‌فردی نیز برای حرکت در اطراف داشته است. مقاله‌های مرتبط:
انسان گونه غالب؛ نگاهی جامع به تکامل و پیدایش انسان خردمند کشف کوچک‌ترین فسیل میمون جهان در جنگل آمازون کشف شواهدی از زندگی انسان‌تبار دنیسووا در ارتفاعات تبت
جرمی دسیلوا ، انسان‌شناس کالج دارتموث که یکی از داوران مقاله بوده است، می‌گوید این نتیجه‌گیری منطقی است. او می‌گوید تمامی عناصر مورد نیاز برای حرکت روی دوپا وجود دارد. نتایج این پژوهش ایده‌های دیگر را به چالش می‌کشاند و انگیزه‌ای برای انجام پژوهش‌های بیشتر است. برخی از پژوهشگران درمورد این نتیجه‌گیری متقاعد نشده‌اند. اسکات ویلیامز از دانشگاه نیویورک می‌گوید که به‌اندازه‌ی کافی استخوان ستون فقرات از این میمون وجود ندارد که به‌طور قطع نشان دهد که بخش تحتانی کمر او بلند و انعطاف‌پذیر بوده است. سرجیو المسیجا از موزه‌ی تاریخ طبیعی آمریکا در نیویورک می‌گوید که نتیجه‌گیری درمورد حرکت میمون تنها براساس شکل چند استخوان دشوار است. سال گذشته، او و همکارانش کشف کردند که روش مورد استفاده به‌وسیله‌ی گوریل‌ها برای عبور چهار دست و پا از مسیری کوهستانی، تنوع غیرمنتظره‌ای داشته است. او می‌گوید: این مساله در وضعیت بررسی فسیل‌های تکه‌تکه و تغییر شکل یافته چالش برانگیزتر می‌شود.
مطالعه‌ی جدید، چندین هفته پس از آن منتشر شد که گروه پژوهشی دیگری که بیگان نیز عضوی از آن‌ها بود، لگن 10 میلیون ساله‌ای را تشریح کردند که به میمون باستانی اروپایی دیگری یعنی روداپیتکوس هانگاریکوس ( Rudapithecus hungaricus ) تعلق داشت. ویژگی‌های لگن مذکور نشان می‌داد که قسمت تحتانی کمر این میمون باستانی نیز بلند و انعطاف‌پذیر بوده است. این امر نشان می‌دهد که او نیز ممکن است یکی از اعضای درخت دوپایان باشد. براساس این یافته‌ها، برخی پژوهشگران این احتمال را مطرح می‌کنند که شاید شامپانزه‌ها و گوریل‌های مشت‌پیما از یک جد دوپا تکامل پیدا کرده باشند و انسان‌های مدرن ممکن است دوپایی را مستقیما از جانورانی مانند دانویوس گوگنموس به ارث برده باشند. اما دیوید آلبا از موسسه‌ی دیرینه‌شناسی کاتالان در بارسلونا درمورد درنظر گرفتن راه رفتن دانویوس گوگنموس به‌عنوان حالت اولیه‌ی راه رفتن انسان‌تباران هشدار می‌دهد. او این تفسیر را مخصوصا با توجه به این موضوع که گروه بوهمه و بیگان هنوز تجزیه‌و‌تحلیل کاملی برای تعیین ارتباط احتمالی دانویوس گوگنموس و انسان‌تباران انجام نداده‌اند، درست نمی‌داند. دسیلوا می‌گوید فرض کردن یک خط مستقیم اجدای بین دانویوس گوگنموس و انسان‌تباران عاقلانه نیست زیرا دانویوس گوگنموس بسیار قدیمی‌تر از اولین فسیل‌های یافت‌شده‌ی انسان‌تباران است. البته او می‌گوید حتی اگر معلوم شود که این موجود در مسیر دوپا شدن انسان تباران قرار نمی‌گیرد، این کشف اهمیت دارد زیرا نشان می‌دهد که میمون‌ها در طول تکامل بیش از یک بار خصوصیت دوپایی را کسب کرده‌اند. میمون دانویوس گوگنموس می‌تواند سرنخ‌هایی را درمورد شرایطی که موجب شد میمون‌ها روی دوپای خود راه بروند، فراهم کند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/95842/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

جو بایدن لایحه «فیلترینگ یا فروش تیک تاک» را امضا کرد؛ مدیرعامل پلتفرم چینی: جایی نمی‌رویم

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

سامسونگ شارژر جدید 50 واتی USB PD خود با دو پورت Type-C را معرفی کرد

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند