سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

اثر هنری مدرن؛ طرح انتزاعی نقشه‌ رشد اینترنت نکات خواندني

اثر هنری مدرن؛ طرح انتزاعی نقشه‌ رشد اینترنت
  بزرگنمايي:

بازاریابی و سیاست-

 نخستین بار در سال 2003، بارت لیون (محقق حوزه‌ی امنیت) نقشه‌ی کلی از اینترنت تهیه کرد. حال باگذشت مدت طولانی، در سال 2021 او بار دیگر نقشه‌ی اینترنت را ترسیم کرده است و مقایسه‌ی دو نقشه نشان می‌دهد که شبکه‌ی اینترنت در این سال‌ها با سرعت بسیار زیادی گسترده شده است.

ایده‌ی ترسیم نقشه‌ی اینترنت در ماه نوامبر سال 2003 (12 آبان‌ 1382) به ذهن بارت لیون رسید که در حال به پایان رساندن تحصیل در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا بود. هم‌زمان با تحصیل، لیون در یک شرکت امنیت سایبری به‌عنوان هکر کلاه‌سفید شاغل بود و وظیفه‌ی اجرای آزمون نفوذپذیری (مجموعه تلاش‌هایی که به روش‌های مختلف توسط مهاجم شناخته‌شده روی شبکه انجام می‌شود تا نقاط ضعف و آسیب‌پذیری‌های احتمالی شبکه ارزیابی شوند) سیستم‌های مشتریان شرکت را بر عهده داشت. لیون در ابتدای هر پروژه‌ به شناسایی زیرساخت‌های مشتری می‌پرداخت. در ادامه نکته‌ای توجه او را به خود جلب کرد که او اساسا در حال پالایش و تکرار یک فرمول خاص برای ترسیم نقشه‌ی شبکه‌ی هر شبکه‌ی جدید است. لیون می‌گوید: «این فرمول در نهایت تبدیل به یک نرم‌افزار ساده شد؛ در نتیجه من همه کارها را به نرم‌افزار محول کردم.» 

لیون یک روز در زمان استراحت، در محل کار خود به دیگر همکارانش پیشنهاد می‌دهد که می‌تواند با ترسیم‌کننده‌ی نقشه‌ی شبکه‌ی اختصاصی خود نقشه‌ی تمام شبکه‌ی اینترنت را طراحی کند. همکاران لیون ظاهرا ابتدا قضیه را جدی نمی‌گیرند؛ اما در نهایت موضوع ترسیم نقشه‌ی اینترنت جدی می‌شود. 

آنچه از این ایده پدید آمد، تصویری کهکشان‌مانند از خطوط متقاطع انتزاعی بود که مانند دنباله‌های ستارگان از یک سو به سوی دیگر امتداد داشتند و نقشه‌ی اینترنت جهانی را در اوایل دهه‌ی 2000 میلادی به تصویر کشیده بودند. لیون عنوان اوپت (Opte) را برای این تصویر انتخاب کرد. همکاران لیون همچنان درباره‌ی اصالت تصویر انتزاعی خروجی شک و شبهه داشتند؛ اما نسخه‌ی نهایی تصویر در وب‌سایت Slashdot و سایر وب‌سایت‌ها مورد توجه کاربران قرار گرفته بود.

تصویرسازی نقشه اینترنت / Internet Map

حالا تصویر اوپت با شمایل جدید و فرم به‌روزشده برگشته است. نسخه‌ی اصلی تصویر با استفاده از فرامین تریس‌روت (Traceroute - دسته‌ای از فرامین عیب‌یابی که مسیرهای مختلف شبکه را جست‌وجو می‌کند) ترسیم شد تا پیچیدگی عظیم اینترنت را به تصویر تبدیل کند؛ اما امکان مسدودسازی و جعل در فرمان‌های تریس‌روت و حتی درصدی عدم دقت در آن وجود دارد؛ بنابراین، در زمان نمایش نسخه‌ی اولیه‌ی تصویر اوپت در موزه هنر مدرن نیویورک در سال 2010، لیون به‌دنبال راه دیگری برای ترسیم نقشه‌ی اینترنت بود. در نتیجه او به ‌جای اتکا به فرمان تریس‌روت، از جداول مسیریابی Border Gateway Protocol کمک گرفت تا نمایی دقیق‌تر از اینترنت ثبت کند.

نسخه‌ی اولیه‌ی اوپت یک تصویر ثابت بود؛ اما نسخه‌ی 2021 اوپت اکنون یک ویدئوی باکیفیت است و از چندین تصویر ثابت در کنار هم تشکیل شده که نقشه‌ی اینترنت جهانی را با استفاده از داده‌های BGP پروژه‌ی Route View دانشگاه اورگن، از 1997 تا امروز به تصویر می‌کشند. لیون ماه‌ها روی تصویرسازی جدید کار کرد و این بار از چندین اپلیکیشن، ابزار مختلف استفاده کرد. یکی از اپلیکیشن‌های مورد استفاده Large Graph Layout نام دارد که در اصل برای رندر تصاویر پروتئین‌ها طراحی شده است و صدها طرح مختلف را به کار می‌گیرد تا بهترین نمونه را به دست آورد. در ترسیم نقشه‌ی اینترنت شاهد روند مشابهی هستیم تا مسیرهای داده‌های پراکنده و به‌هم‌پیوسته را به تصویر بکشد. هرچه یک شبکه به مرکز نزدیک‌تر باشد، اتصالات و پیوستگی بیشتری خواهد داشت.

با اینکه ایده‌ی کلی تصویرسازی نقشه‌ی مسیرهای شبکه در اینترنت مثل سابق است؛ اما متحرک کردن تکامل و گستردگی آن در طول 25 سال باعث می‌شود نسخه‌ی جدید اوپت تعاملی‌تر باشد و با نیاز مخاطبان امروزی سازگاری بیشتری داشته باشد. تمام تصاویر خروجی برای مصارف غیر تبلیغاتی، به‌رایگان در دسترس همگان است و لیون امید دارد که برای مقاصد آموزشی کاربرد داشته باشند. بینندگان می‌توانند جزئیات زیادی اعم از شبکه‌های مناطق مختلف را در تصاویر ببینند. برای مثال، یکی از ویدئوها شبکه‌ی فضایی چین را با اتصالات فوق‌العاده تحت کنترل ورودی و خروجی نشان می‌دهد. لیون حتی شبکه‌های اینترنتی نظامی ایالات متحده مثل NIPRNET (شبکه روتر پروتکل اینترنت طبقه‌بندی‌نشده وزارت دفاع) و SIPRNET (شبکه روتر پروتکل اینترنت مخفی) را مشخص کرده است.

Internet Map Visualization / ترسیم نقشه‌ی اینترنت

با حرکت در سیر زمانی نقشه‌ی اینترنت اوپت، رویدادهای بزرگ اینترنتی ملموس می‌شود. برای مثال، اختلال سراسری اینترنت در سال 2019 در خاورمیانه و قطعی چندهفته‌ای اخیر اینترنت در میانمار از جمله موارد قابل مشاهده هستند. لیون همچنان در حال جمع‌آوری اطلاعات برای به تصویر کشیدن اتفاقات اخیر است. تصاویر اوپت نشت اطلاعات پروتکل BGP و حوادث این‌چنینی را نشان می‌دهد که داده‌های خاصی که باید در مسیر مشخصی منتقل می‌شدند به‌طور تصادفی یا عمدی به مسیرهای دیگری در بخش‌های دیگر شبکه هدایت می‌شوند. پروژه‌ی جدید لیون به‌گونه‌ای طراحی خواهد شد که به‌روزرسانی آن آسان باشد تا بتوان در طول زمان نسخه‌های جدیدتر آن را دریافت کرد.

اوپت تصویر قدرتمندی از اثرات و اندازه‌ی اینترنت ارائه می‌کند؛ اما لیون می‌گوید روی دیگر سکه، شکست اینترنت فعلی در غیر متمرکز بودن و غیر قابل سرکوب بودن را مجسم می‌کند.

لیون می‌گوید:

وقتی به هرکدام از جنب‌وجوش‌ها در تصویر اوپت نگاه می‌کنم، آن‌ها را انسان‌هایی می‌بینیم که در گوشه‌ای از زمین به شبکه‌ی اینترنت متصل هستند و کاری می‌کنند. در واقع مردم در حال استفاده از شبکه هستند، مردم شبکه‌ای می‌سازند که فرای اقیانوس‌ها و کوه‌ها امتداد می‌یابد و از طریق کابل‌های فیبر نوری مدفون‌شده ارتباطات را شکل می‌دهند. همه‌ی این‌ها در تصاویر منعکس می‌شوند؛ اما برخی کشورها به معنای واقعی به شبکه دسترسی ندارند و همین امر به عده‌ای قدرت کنترل می‌دهد.

در ادامه ویدئوی خروجی از سیر تکاملی اینترنت از سال 1997 تا 2021 را مشاهده کنید.

دانلود

دیدگاه شما کاربران زومیت درباره‌ی نقشه‌ی اینترنت جهانی چیست؟

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/185857/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

جو بایدن لایحه «فیلترینگ یا فروش تیک تاک» را امضا کرد؛ مدیرعامل پلتفرم چینی: جایی نمی‌رویم

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

سامسونگ شارژر جدید 50 واتی USB PD خود با دو پورت Type-C را معرفی کرد

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند